Opcje tematu
#18775 - 03/06/2002 21:32 Najbardziej popularne wydarzenie
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Witam,

Co sadzicie o wyswietlanych na stronach niektorych bukow najbardziej popularnych zakladach?

Na przyklad teraz w unibecie:
Najbardziej popularne wydarzenia
Rosja - Tunezja 1 1.50
Japonia - Belgia X 3.05
Niemcy - Irlandia 1 1.75
Korea Południowa - Polska X 3.10
Dania - Senegal 1 2.10

Wg mnie nie jest to prawda i wybrane sa te zaklady ktore maja bardzo slaby kurs i buck chce je sprzedac mimo to. W meczu Korea-Polska kurs 2,75 jest jednym z wyzszych i sie na tej liscie nie pojawil. 1 i x w tym meczu sa.
Kurs na Rosje taki sam jak byl na przyklad na Brazylie z Turcja. Mozna bez problemu postawic za 1,64-1,65 albo i wyzej. Niemcy z Irlandia tez jeden z najnizszych kursow.

A moze to sie pokazuje automatycznie i na prawde ludzie tak stawiaja?

Wojtek

Do góry
Bonus: Unibet
#18776 - 03/06/2002 21:38 Re: Najbardziej popularne wydarzenie
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Niektóre buki pokazują najpopularniejsze zakłady ale bez typu, Unibet pokazuje zakłady z typem. Najpopularniejsze nie znaczy najlepsze a właściwie jest przeciwnie, bo jeśli stał się jednym z najpopularniejszych to dużo osób go zagrało więc kurs pewnie poleciał w dół. I nikt się pewnie tym nie sugeruje,ja nigdy nawet na to nie patrzę.
pozdrawiam

Do góry
#18777 - 03/06/2002 21:45 Re: Najbardziej popularne wydarzenie
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Tani chwyt marketingowy. Nieraz byly mecze hokejowe i nawet bardzo poularne X-y byly Nikt Ci prawdy nie powie... :rolleyes:

Do góry
#18778 - 03/06/2002 21:47 Re: Najbardziej popularne wydarzenie
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111:
[qb]Niektóre buki pokazują najpopularniejsze zakłady ale bez typu, Unibet pokazuje zakłady z typem. Najpopularniejsze nie znaczy najlepsze a właściwie jest przeciwnie, bo jeśli stał się jednym z najpopularniejszych to dużo osób go zagrało więc kurs pewnie poleciał w dół. I nikt się pewnie tym nie sugeruje,ja nigdy nawet na to nie patrzę.
pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Nie do konca sie z tym zgodze bo w Unibecie kurs na Francje i Niemcow w pierwszych meczach byl po 1,4 i sie nie zmienil do konca. To samo bez problemu w P2P mozna bylo sprzedac za 1,33
A teraz Korea byla jakis czas jako najpopularniejszy zaklad za 2,4 i dalo to skutek. Kurs spadl a teraz jako najpopularniejszy jest x.

Zastanawia mnie to, ze trafiaja tam kursy na prawde atrakcyjne jak i takie, ktore u innych sa sporo wyzsze.

W P2P sa podawane wydarzenia bez typu i tam wierze, ze te sa najbardziej oppularne. W Unibecie raczej nie.

Wojtek

Do góry
#18779 - 03/06/2002 22:19 Re: Najbardziej popularne wydarzenie
Wernychora Offline
addict

Meldunek: 07/03/2002
Też myślę, że to tani chwyt na tych, którzy wchodzą na stronę buka i nie wiedzą co chcą obstawić, dają się złapać na zasadę dowodu społecznego, i w myśl zasady, że skoro "wszyscy" tak stawiają, to jest to dobry zakład. I albo to zakłady, które buk chce sprzedać, a jeżeli to faktycznie najbardziej popularne, to pewnie bukmacher wie z doświadczenia, że na takich najlepiej zarabia (kurs nie adekwatny do ryzyka), bo gdyby było inaczej nie reklamowałby tego.
To chyba dobry sposób na wyregulowanie zakładów po obu stronach na dane wydarzenie i logicznie myśląc, to należałoby obstawiać odwrotnie. No chyba, że to blef ze strony buka, który zakłada, że wszyscy pomyślą tak jak ja, ale o to go nie podejrzewam .
Pewne jest jedno: te najbardziej popularne zakłady trzeba traktować jako ciekawostkę i najlepiej wogóle się tym nie sugerować.

Do góry
#18780 - 19/06/2002 03:10 Re: Najbardziej popularne wydarzenie
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora:
[qb]Też myślę, że to tani chwyt na tych, którzy wchodzą na stronę buka i nie wiedzą co chcą obstawić...[/qb][/QUOTE]Hmmm,a ja mam przykąłd że wcale tak nie jest.Mam kolesie którego wiedza o obstawianiu nie jest zbyt rozległa a mimo to zarobił on trochę wybierając codziennie po dwa zdarzenia z ulubionych Unibet'u.Przez 2 miesiące był na przyzwoitym plusie...

Do góry