Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#18810 - 12/06/2002 15:41 MS -wielka niespodzianka
Anonymous
Unregistered

nie odnosicie wrazenia ze jakby ktos postawil na niektore wyniki to przed MS uznanoby go za psychicznie chorego ??

np. bleeee by Francja,
don't cry for me Argentina ??

itp ...

Do góry
Bonus: Unibet
#18811 - 12/06/2002 16:04 Re: MS -wielka niespodzianka
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kazow:
[qb]nie odnosicie wrazenia ze jakby ktos postawil na niektore wyniki to przed MS uznanoby go za psychicznie chorego ??

np. bleeee by Francja,
don't cry for me Argentina ??

itp ...[/qb][/QUOTE]Ja uznalem za psychicznego kogos kto wystawial w betfair kurs 1,11 na awans Francji. Jak to dobrze, ze nie mam tam jeszcze konta. Gosc zarobil pewnie pare tys $ bo oferta byla spora i sprzedawala sie jak swieze buleczki.

Wojtek

Do góry
#18812 - 12/06/2002 17:35 Re: MS -wielka niespodzianka
monkeykong Offline
member

Meldunek: 02/12/2001
Moim zdaniem to jeszcze nie koniec sensacji w fazie grupowej.

Do góry
#18813 - 12/06/2002 19:04 Re: MS -wielka niespodzianka
leon941 Offline
member

Meldunek: 19/05/2002
Ale te mistrzostwa przez odpadnięcie takich faworytów w szczególności mówię tu o Argentynie zaczynają być nudne.
Akurat z odpadnięcia Francji byłem zadowolony ale trzeba przyznać że grali słabo.
Jak odpadnią jeszcze Włosi to już praktycznie nie będzie na kogo patrzęć.
uke: uke: uke: uke: uke: uke:

Do góry
#18814 - 12/06/2002 20:06 Re: MS -wielka niespodzianka
borsuk Offline
old hand

Meldunek: 17/04/2002
Mnie to odpowiada, ze takie wyniki siadaja, a patrzec zawsze bedzie na kogo. Zrobia sie nowe gwiazdy . Stara wirtuozerka bez biegania za wiele nie zrobila.

Do góry
#18815 - 12/06/2002 20:31 Re: MS -wielka niespodzianka
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
A mnie to tam mimo wszystko denerwuje bo wole patrzec na Argentyne grajaca ładna kombinacyjna piłke niz na walke jakiegos Senegalu czy Szwecji.
Ale to rzecz gustu .Ja przed turnajem mówiłem ze moi to Brazylia i Niemcy i zdanie podtrzymuje.
Na duzy plus zaskakuje mnie Hiszpania.

Do góry
#18816 - 12/06/2002 20:43 Re: MS -wielka niespodzianka
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał savio:
[qb]A mnie to tam mimo wszystko denerwuje bo wole patrzec na Argentyne grajaca ładna kombinacyjna piłke niz na walke jakiegos Senegalu (...)[/qb][/QUOTE]Zmienisz zdanie jak dojdzie Senegal do Finalu

Do góry
#18817 - 12/06/2002 21:12 Re: MS -wielka niespodzianka
Intruzik Offline
enthusiast

Meldunek: 27/05/2002
Bez niepodzianek Mistrzostwa byłyby nudne ! Czekam na odpadnięcie jeszcze Włochów i POrtugalii i będzie super . CZekam na Finał Senegal -Japonia (choć nie wiem czy oni w pólfinale sie nie spotkać mogą )

Do góry
#18818 - 12/06/2002 21:18 Re: MS -wielka niespodzianka
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Oj savio - podapadłeś!
Tak się składa że jak już pisałem w innym temacie kibicuję Senegalowi. Parę lat temu, gdy Senegal grał pod wodzą trenera z Niemiec nie było mowy o mundialu - wyniki były kompromitujące. Kiedy przyszedł Metsu wszystko zmieniło się jakby za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Senegal awansował do finałów. Na zawsze zapamiętam dzień w którym Senegal w meczu z Egiptem zapewnił sobie awans. Jak ja się wtedy cieszyłem...
Przed mundialem byłem bardzo zdenerwowany. Wszyscy stawiali "mój" Senegal na straconej pozycji. Kiedy mówiłem że Senegal wygra z Francją wszyscy wybuchali tylko śmiechem, ale tak to już jest że jak się czegoś nie zna to najłatwiej to skrytykować. Nie sądzę żeby któraś z tych osób (z tych co się brechali) umiałaby wymienić choć jednego zawodnika Lwów Terangi przed mundialem.
Wreszcie nadszedł ten dzień na który długo czekałem. Mecz z Francją oglądałem z przyśpieszonym biciem serca, trzymając w dłoni mała flagę Senegalu. Gdy Papa Bouba Diop skierował piłkę do siatki prawie eksplodowałem ze szcześcia. Druga połowa to dreszczowiec który skończył się wreszcie po ostatnim gwiazdku sędziego Al-Buisaijma (on też zapadnie mi w pamięci). Urządziłem sobie małą libację z okazji wygranej. Mimo wygranej Duńczyków z Urugwajem wiedziałem że Senegalowi gorzej pójdzie z Urugwajem. Gra Lwów Terangi opiera się na solidnej defensywie i szybkich kontrach. Drużyny skandynawskie grają twardy, solidny futbol, ale bez polotu, który jest niezbędny żeby rozmontować obronę Senegalu. Z drugiej strony Senegalowi też ciężko strzelić bramkę twardo broniącym drużynom. Mecz potwierdził moje przypuszczenia. Senegal nie straciłby pewnie gola gdyby nie karny dla Danii. Remis otworzył olbrzymie szanse awansu. Urugwaj , drużyna latynoska niestety zgodnie z przypuszczaniami rozmontowała skutecznie obronę moich ulubieńców. Kiedy w 90 minucie Varela huknął z 40m serce podeszło mi do gardła. Szczęśliwie udało się zremisować. Tutaj Senegal miał trafić na zwycięzcę grupy F. Liczyłem na to że będzie to Szwecja. Szwedzi grają podobnie jak Duńczycy - twardo w obronie, a w ataku bez specjalnych fajerwerków. Kiedy zobaczyłem wyniki meczów grupy H wyszło mi że Anglia jest pierwsza. Byłem trochę zmartwiony tym faktem, gdyż Anglików trudniej byłoby przeskoczyć, a ponadto kibicuję również ekipie Lwów Albionu. Jakież było moje zdziwienie gdy w radiu usłyszałem że Szwecja wygrała grupę. To było miło zaskoczenie...
Uważam że Senegal stać spokojnie na półfinał. Ze Szwedami będzie ciężko, spodziewam się iż mecz może się zakończyć remisem 0-0 po 90 minutach gry jako że obie ekipy bronią się naprawdę nieźle. Jednak z upływem czasu szanse Senegalu będą powoli rosły. Mam nadzieję że gol w końcówce lub nawet w dogrywce da Lwom Terangi awans. Jeśli dojdzie do karnych muszę z przykrością stwierdzić że Senegal nie ma żadnych szans
Dalej już będzie z górki. W ćwierćfinale najprawdopodobniej czeka na nich Japonia lub Turcja, które z pewnością nie dorównują Szwedom. Jestem optymistą i widzę Senegal w półfinale a może i dalej. Aż się boje pomyśleć (i moi sąsiedzi, którzy uważają mnie za idiotę, że trzymam w domu flagę Senegalu też) co się stanie jak Senegal wygra mundial. Na razie trzeba żyć teraźniejszością.

ALLEZ SENEGAL!

Do góry
#18819 - 12/06/2002 21:21 Re: MS -wielka niespodzianka
Prem Offline
Carpal Tunnel

Chciałem jeszcze dodać że kibicuję (oprócz Senegalowi):

Irlandii
Meksykowi
Anglii

Natomiast życzę szybkiego spakowania walizek:

Brazylii
Włochom

POZDRAWIAM!
Odpadnięcie Włochów i Brazylijczyków z pewnością pozytywnie wpłynie na dalszą fazę turnieju

Do góry
#18820 - 12/06/2002 21:30 Re: MS -wielka niespodzianka
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Prem$:
[qb]Aż się boje pomyśleć (i moi sąsiedzi, którzy uważają mnie za idiotę, że trzymam w domu flagę Senegalu też) co się stanie jak Senegal wygra mundial.......
[/qb][/QUOTE]....... Prem zapewne zmienisz kolor skóry

Do góry
#18821 - 12/06/2002 21:36 Re: MS -wielka niespodzianka
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
[qb]Oj savio - podapadłeś!
Tak się składa że jak już pisałem w innym temacie kibicuję Senegalowi. Parę lat temu, gdy Senegal grał pod wodzą trenera z Niemiec nie było mowy o mundialu - wyniki były kompromitujące. Kiedy przyszedł Metsu wszystko zmieniło się jakby za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Senegal awansował do finałów. Na zawsze zapamiętam dzień w którym Senegal w meczu z Egiptem zapewnił sobie awans. Jak ja się wtedy cieszyłem...
Przed mundialem byłem bardzo zdenerwowany. Wszyscy stawiali "mój" Senegal na straconej pozycji. Kiedy mówiłem że Senegal wygra z Francją wszyscy wybuchali tylko śmiechem, ale tak to już jest że jak się czegoś nie zna to najłatwiej to skrytykować. Nie sądzę żeby któraś z tych osób (z tych co się brechali) umiałaby wymienić choć jednego zawodnika Lwów Terangi przed mundialem.
Wreszcie nadszedł ten dzień na który długo czekałem. Mecz z Francją oglądałem z przyśpieszonym biciem serca, trzymając w dłoni mała flagę Senegalu. Gdy Papa Bouba Diop skierował piłkę do siatki prawie eksplodowałem ze szcześcia. Druga połowa to dreszczowiec który skończył się wreszcie po ostatnim gwiazdku sędziego Al-Buisaijma (on też zapadnie mi w pamięci). Urządziłem sobie małą libację z okazji wygranej. Mimo wygranej Duńczyków z Urugwajem wiedziałem że Senegalowi gorzej pójdzie z Urugwajem. Gra Lwów Terangi opiera się na solidnej defensywie i szybkich kontrach. Drużyny skandynawskie grają twardy, solidny futbol, ale bez polotu, który jest niezbędny żeby rozmontować obronę Senegalu. Z drugiej strony Senegalowi też ciężko strzelić bramkę twardo broniącym drużynom. Mecz potwierdził moje przypuszczenia. Senegal nie straciłby pewnie gola gdyby nie karny dla Danii. Remis otworzył olbrzymie szanse awansu. Urugwaj , drużyna latynoska niestety zgodnie z przypuszczaniami rozmontowała skutecznie obronę moich ulubieńców. Kiedy w 90 minucie Varela huknął z 40m serce podeszło mi do gardła. Szczęśliwie udało się zremisować. Tutaj Senegal miał trafić na zwycięzcę grupy F. Liczyłem na to że będzie to Szwecja. Szwedzi grają podobnie jak Duńczycy - twardo w obronie, a w ataku bez specjalnych fajerwerków. Kiedy zobaczyłem wyniki meczów grupy H wyszło mi że Anglia jest pierwsza. Byłem trochę zmartwiony tym faktem, gdyż Anglików trudniej byłoby przeskoczyć, a ponadto kibicuję również ekipie Lwów Albionu. Jakież było moje zdziwienie gdy w radiu usłyszałem że Szwecja wygrała grupę. To było miło zaskoczenie...
Uważam że Senegal stać spokojnie na półfinał. Ze Szwedami będzie ciężko, spodziewam się iż mecz może się zakończyć remisem 0-0 po 90 minutach gry jako że obie ekipy bronią się naprawdę nieźle. Jednak z upływem czasu szanse Senegalu będą powoli rosły. Mam nadzieję że gol w końcówce lub nawet w dogrywce da Lwom Terangi awans. Jeśli dojdzie do karnych muszę z przykrością stwierdzić że Senegal nie ma żadnych szans
Dalej już będzie z górki. W ćwierćfinale najprawdopodobniej czeka na nich Japonia lub Turcja, które z pewnością nie dorównują Szwedom. Jestem optymistą i widzę Senegal w półfinale a może i dalej. Aż się boje pomyśleć (i moi sąsiedzi, którzy uważają mnie za idiotę, że trzymam w domu flagę Senegalu też) co się stanie jak Senegal wygra mundial. Na razie trzeba żyć teraźniejszością.

ALLEZ SENEGAL![/qb][/QUOTE]Prem$, niepotrzebnie się cieszyłeś, że TWÓJ Senegal trafił na Szwecję.
Mimo, że pewnie teraz jeszcze mocniej będziesz ściskał w dłoni flagę twojego Senegalu, to i tak będzie to ostatni mecz twojej drużyny w tych MŚ.
FART i błędy sędziów (np. z Urugwajem) się już skończyły i ta według mnie bardzo przeciętna drużyna już może pakować walizki. Pozostanie ci satysfakcja z tego, że wszyscy się śmiali z Senegalu i tylko ty przewidziałeś, że to fenomenalna drużyna.

Do góry
#18822 - 13/06/2002 02:13 Re: MS -wielka niespodzianka
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
Po pierwsze to jestem własnie po duzej dawce śmiechu za sprawa tekstu Prem$a i troszke nerwów za sprawa saby.
Zaczne od Premika .
Stary po pierwsze to powiedz z jakiego jestes plemienia i czy masz duzego fiuta jak na Murzyna przystało.hehehe
Mozna kibicowac komus ale ty przeciez jestes w szponach jakiegos szamana i na twoje nieszczescie nie mozesz sie z nich wyrwac.
Szkoda że ci podpadłem ale jak sie w meczu oddaje 6 strzałow z tego 3 bramki i pozniej sie broni nawet przy stanie 3-3 to wybacz w dupie mam taką druzyne.Zycze Ci powodzenia i twoim czarnym braciakom , ale lecicie do domu po nastepnym meczu.

Teraz do saby.
Widziałes chłopie mecz Urugwaj-Senegal?????????
Co masz do zarzucenia sędziemu???????
I niby dlaczego pomógł Senegalowi???????
Oba karne były z nieba gwizdnięte wiec został wypaczony tylko i wyłącznie wynik bramkowy ale wynik punktowy pozostał nie naruszony.Wiec pozostaw brednie o złym sędziowaniu i sprzyjaniu którejkolwiek z druzyn w tym spotkaniu.
Pozdrawiam i krzycze .
Do bojuuuuuuuuuu Niemcy
do boju Brazylia

Do góry
#18823 - 13/06/2002 03:59 Re: MS -wielka niespodzianka
TytusTheRed Offline
addict

Meldunek: 12/08/2001
[qb]Chciałem jeszcze dodać że kibicuję (oprócz Senegalowi):

Irlandii
Meksykowi
Anglii

Natomiast życzę szybkiego spakowania walizek:

Brazylii
Włochom

POZDRAWIAM!
Odpadnięcie Włochów i Brazylijczyków z pewnością pozytywnie wpłynie na dalszą fazę turnieju[/qb][/QUOTE]Prem$, w zgadzam sie w calej rozciaglosci iwo: iwo: iwo: iwo:
Ja mam troche inna kolejnosc kibicowania, z Anglia na czele oraz Irlandia, Senegalem i Meksykiem w dalszej kolejnosci, jednakze mam nadzieje ze wlosi odpadna, oddadza miejsce Chorwatom.
Senegal ze Szwecja moze wygrac jesli tylko wyjda z dobra taktyka, natomiast Brazylia ma chyba zbyt duza sile ognia zeby odpasc w fazie Last 16, ale kiedy trafia na synów Albionu (o ile ci wczesniej nie polegna przed Vikingami), to kto wie...

Pozdrawiam iwo:

Do góry
#18824 - 13/06/2002 04:30 Re: MS -wielka niespodzianka
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/11/2001
Prem ale się uśmiałem, a z riposty savika jeszcze bardziej
Prem wiesz dlaczego senegalczycy odpadną z MŚ???
Wódz mecz sprzeda za paczke fajek...

Do góry
#18825 - 13/06/2002 05:09 Re: MS -wielka niespodzianka
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Ja wspieram teraz następujące ekipy:
- Anglia
- Irlandia
- Senegal (szczególnie za pokonanie Francji al: )
- Włochy (bo szkoda mi ich po porażce na Euro2000 - byłem na finale we włoskiej koszulce)

Do góry
#18826 - 13/06/2002 05:30 Re: MS -wielka niespodzianka
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał savio:
[qb]
Teraz do saby.
Widziałes chłopie mecz Urugwaj-Senegal?????????
Co masz do zarzucenia sędziemu???????
I niby dlaczego pomógł Senegalowi???????
Oba karne były z nieba gwizdnięte wiec został wypaczony tylko i wyłącznie wynik bramkowy ale wynik punktowy pozostał nie naruszony.Wiec pozostaw brednie o złym sędziowaniu i sprzyjaniu którejkolwiek z druzyn w tym spotkaniu.
Pozdrawiam i krzycze .
Do bojuuuuuuuuuu Niemcy
do boju Brazylia[/qb][/QUOTE]Uuuu. Ja widzialem, to chyba jasne, ze pierwsza bramka ustawia mecz. Tego karnego nie bylo i nie wiadomo jak by sie potoczyl mecz. A tak 1:0, gra z kontry i 2:0, 3:0. Tamten karny (dla Urus) to juz na otarcie lez. Saba mial racje, sedzia wypaczyl mecz niestety, a na nieszczescie Urugwaju rozpoczal od decyzji ze wszech miar stawiajacej ich w duzo gorszej sytuacji...

Do góry
#18827 - 13/06/2002 13:06 Re: MS -wielka niespodzianka
gizmo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2002
Kto stawia na porażke Włochów jest w dużym błędzie.Włosi zdobęda mistrzostwo świata i to nie ulega żadnej wątpliwości. iwo: iwo: iwo: iwo:

Do góry
#18828 - 13/06/2002 15:39 Re: MS -wielka niespodzianka
Anonymous
Unregistered

a ja teraz to tylko Chorwacji bede kibicowal

Do góry
#18829 - 13/06/2002 16:18 Re: MS -wielka niespodzianka
Prem Offline
Carpal Tunnel

Polska 0 0-6
Chiny 0 0-9
Arabia 0 0-12

Mały apel do polskich piłkarzy: postarajcie się przegrać niżej niż 0-3 wtedy przynajmniej wyprzedzimy w/w potęgi z Azji...

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >