Mainz - Dortmund X
B.München - Freiburg 1 -TB
Hannover - Schalke 2
Bochum - Werder_Bremen X
M.gladbach - Hansa_Rostock 1
Wolfsburg - Kaiserslautern 1 -TB
Stuttgart - Leverkusen 2 -TB
Hamburger_SV - Hertha 1 -TB
Nürnberg - Bielefeld 1 -TB
B.München - Freiburg
Ostatni mecz na Olimpiastadion z Arminią miałem przyjemność oglądać osobiście no i muszę powiedzieć, że ilość widzów i oprawa meczu zrobiły na mnie duże wrażenie. Co do gry Bayernu i dopingu było już gorzej, ale mimo wszystko dali radę. Myślę że z Freiburgiem też sobie dadzą radę o ile nie zlekceważą przeciwnika mając w pamięci ubiegłoroczne łatwe zwycięstwa 2:0 i 6:0.
Wolfsburg - Kaiserslautern
Niespodziewany lider ze spodziewanym przeciętniakiem. Wolfsburg po 3 kolejnych zwycięstwach,w tym z Werderem na wyjeździe, jest chyba na fali i powinien poradzić sobie ze K'luatern. Fart z meczu z Hansą nie powinien się powtórzyć, zresztą Wilki sa dużo mocniejsze.
Stuttgart - Leverkusen
Tutaj sobie wynyśliłem, że Stuttgart bez Kuranyi'a nie wygra, bo nic nie strzela. Leverkusen zmotywowane, za dużo punktów im ucieka. A że potrafią grać pokazali w meczu z Realem Madryt.
Hamburger_SV - Hertha
Po prostu nadszedł czas końca fuksiarskiej passy Berlińczyków. Musza w końcu zostac ukarani za swój minimalizm i brak skuteczności.
Nürnberg - Bielefeld
W Norymberdze nie zagra Banovic, moim zdaniem to pewne osłabienie, ale mimo to zdecydowanie większe szanse daję gospodarzom. W końcu musza coś wygrać u siebie. Tym bardziej, że w ubiegłym sezonie w 2.Bundeslidze piłkarze z Bawarii wygrali dwukrotnie Arminią.