#1247060 - 24/05/2007 03:40
Re: Idiotyzm ... Idiotyczne sytuacje....Idioci...
[Re: Llama]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
Hornblower, nie masz litości  z czego to wynika? są tak zadufani w sobie, że nic ich nie interesuje poza wielkim imperium brytyjskim, czy może masz do czynienia z bandą tłumoków? Oczywiscie sa wspaniali, wyksztalceni ludzie - z ktorymi bardzo milo sie rozmawia. Podcza pobytu turystycznego na Lotwie, przed wieczornym wypadem na miasto jadalem kolacje a potem ucinalem sobie godzinna pogawedke z 80-letnim angielskim nauczycielem, tez turysta. Bardzo chwalil nasz narod i cieszyl sie ze tak licznie przyjezdzamy do UK. Ostatniego wieczora powiedzial, ze bardzo zaluje, ze wyjezdzam bo od dawna nie gadal z nikim inteligentnym (!!!). Ale generalnie, ogromna wiekszosc fakenow to ciemna masa
|
Do góry
|
|
|
|
#1247066 - 24/05/2007 03:41
[Re: rivex]
|
Pooh-Bah
|
Nie chce narzekac na inne narody bo moze nie maja duzego pojecia o geografii czy historii ale cos osiagneli. A my niby madrzy ale wszyscy nas olewaja. I chociaz Anglik nie ma duzego pojecia o Polsce to za to kazdy Polak wie gdzie Anglia i do tego wielu tam jezdzi aby zarabiac bo w Polsce nie ma mozliwosci .. tak samo Amerykanie - niby glupi narod, kiepsko wyksztalcony ale najwiecej noblistow jest z USA, najlepsze uczelnie, nowosci techniczne itp wlasnie z USA.
Madrosc to nie tylko wiedziec, gdzie lezy Mongolia itp ale takze cos umiec zrobic, jakas zaradnosc zyciowa. Po prostu inaczej wyglada edukacja. U nas jest niestety bardziej nastawiona na teorie. W LO musialem sie wszystkiego uczyc a moze 10% bylo przydatne. Bo tak naprawde po kiego grzyba komus wiedziec jak sie mszaki rozmnazaja. Powinni uczyc praktycznych rzeczy. Pzykladowo: w LO nawet nikt nie wspominal jak napisac jakies pismo urzedowe, CV itp - czyli cos co sie przyda w zyciu... Nadal zasada 3Z. I wcale nie jestem zadowolony, ze wiem wiecej od przecietnego Amerykanina czy Anglika bo oprocz satysfakcji nic z tego nie mam. ... Powiedzmy szczerze - ten dobrobyt to zbudowaly poprzednie pokolenia. Statystyczny Angol to idiota ( i nie chodzi tylko o wiedze ale i o zaradnosc) i obibok.
|
Do góry
|
|
|
|
#1247083 - 24/05/2007 03:49
[Re: Llama]
|
Pooh-Bah
|
a jesli chodzi o amerykanskich noblistow - ilu z nich to Amerykanie naturalizowani?
|
Do góry
|
|
|
|
#1247310 - 24/05/2007 05:28
[Re: Hornblower]
|
Pooh-Bah
|
Zeby bylo sprawiedliwie, to podam tez historyjke, ktora pozytywnie zaskoczyla tego kolesia od Palacu Poznanskiego. Mowi kiedys w pubie ze pochodzi: - From LODZ, no wiesz miasto filmu, Roman Polanski etc A Angol: - Aaaah, from Łódź !!! Tak, slyszalem
|
Do góry
|
|
|
|
#1247411 - 24/05/2007 06:00
[Re: Hornblower]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
a jesli chodzi o amerykanskich noblistow - ilu z nich to Amerykanie naturalizowani? No ja słyszałem że aż 97% noblistów amerykańskich urodziło się poza granicami USA. To się nazywa drenaż mózgów....
|
Do góry
|
|
|
|
#1247486 - 24/05/2007 06:34
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Powinni uczyc praktycznych rzeczy. Pzykladowo: w LO nawet nikt nie wspominal jak napisac jakies pismo urzedowe, CV itp - czyli cos co sie przyda w zyciu...
w tym roku skończyłem LO i mieliśmyś taki przedmiot jak 'podstawy przedsiębiorczości'. Na zajęciach realizowane były zagadnienia typu: jak napisaś CV, list motywacyjny, odgrywaliśmy rozmowę kwalifikacyjną (przychodził dyrektor i z nim odbywało się rozmowę). Nie wiem jak w innych szkołach, ale w mojej to było  U mnie też to było 3-4 lata temu. Nie pamiętam dokładnie. Uczyliśmy się jak założyć własną działalność, jak napisać CV, list motywacyjny, jak rozmawiać na rozmowie kwalifikacyjnej i wiele innych przydatnych rzeczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1247497 - 24/05/2007 06:41
[Re: Zbigniew]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
Powinni uczyc praktycznych rzeczy. Pzykladowo: w LO nawet nikt nie wspominal jak napisac jakies pismo urzedowe, CV itp - czyli cos co sie przyda w zyciu...
w tym roku skończyłem LO i mieliśmyś taki przedmiot jak 'podstawy przedsiębiorczości'. Na zajęciach realizowane były zagadnienia typu: jak napisaś CV, list motywacyjny, odgrywaliśmy rozmowę kwalifikacyjną (przychodził dyrektor i z nim odbywało się rozmowę). Nie wiem jak w innych szkołach, ale w mojej to było  U mnie też to było 3-4 lata temu. Nie pamiętam dokładnie. Uczyliśmy się jak założyć własną działalność, jak napisać CV, list motywacyjny, jak rozmawiać na rozmowie kwalifikacyjnej i wiele innych przydatnych rzeczy. też to miałem w liceum kilka lat temu, oprócz tych derektorskich akcji, ale ogolnie dobry przedmiot o wiele więcej sie przydał, w życiu codziennym niz inne
|
Do góry
|
|
|
|
#1247733 - 24/05/2007 17:39
[Re: Maldini$$]
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1249702 - 25/05/2007 04:28
[Re: odgdog]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Ja chyba codziennie moglbym pisac jakas historie zwiazane z angolami. np. wczoraj przyszedl moj menager i mowi ze zmieniaja sie produkkty ktore pakuje itd... Calkowite zmany. Pol godziny sie krecil, szukal szmatek i scieral tablice z nazwami produktow,ilosc produktow, w jakie skrzynki pakowac itd.... W koncu cala tablice wyczyscil i zaczyna wpisywac produkty ...patrze 1 ten sam, 2 ten sam, 3 ten sam ...  Co sie okazalo dopisal 2 nowe, a na tablicy byly 2 stare ktore juz wyszly z produkcji. (Polak by pomyslal i wytarl 2 stare produkty i na ich miejsce wpisal 2 nowe). Co w tym jest smieszne ? - to ze zapomnial co bylo w kolejnych rybrykach (ilosc 2-3 pudelka) ... skrzynki ( large i small) - podczas pisanie markerem kleknol w garniturze ( na dwa kolana) w duzej kaluzy wody  i wygladal jakby komus mial laske robic  , nie wiem czy ten 'wenker'(w.a.l.i.k.o.n) jest slepy czy po prostu tak glupi  A po uzupelnieniu tej tablicy z wykazem produktow byl tak dumny jakby znal odpowiedz na pytanie ile to jest 2+2*2 .... zakladam sie ze nie zna. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1249737 - 25/05/2007 04:46
[Re: ComeWithMe]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1249882 - 25/05/2007 07:00
[Re: Zbigniew]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Mnie w Stanach rozwaliło, jak jeden grubas zamówił sobie dwa ogromniaste hamburgery ze wszystkimi możliwymi dodatkami i do tego dietetyczną kolę. Kiedy go spytałem, czemu tak czyni powiedział, że się odchudza.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|