studiuje na dwóch kierunkach i do tego oba na dziennych
dziennikarstwo na prywatnej uczelni, lajtowo strasznie, dlatego mogłem właśnie robić to co chce w życiu
a pierwsze studia to polibuda budownictwo, przewalone niesamowicie, do tego psycha siada, jakbym nie chlał jak smok to pewnie załamał bym sie jak dużo z moich znajomych
m.in dlatego w tamtym roku zaprzestałem udzielania się na forum no i półroku bez typowania. nie dość że dwa kierunki dziennie to jeszcze praca, no ale trzeba wiedzieć jak studiować i na jakie zaęcia chodzić

dobre sposoby to tusipekcik w syropku tabletach i hektolitry kawy. nie spisz cała noc, na następny dzień jesteś kapitanem nemo , chodzacym trupem, nic nie czaisz ze zmeczenia a spać nie możesz
no ale jak czasami nie bylo wyjscia, bylo duzo materialu i malo czasu to bardzo pomagało. po tym masz mega czysty krystaliczny umysł, nie ma problemu ze skupieniem uwagi, ale radze uważac z takimi eksperymentami. klasyczna kawa + jakieś wzmacniacze red bulowe i tez jest ok.
wczorejszej nocy nie spałem wcale, dzisiejszej tenis to też raczej nie bede, troszke mi sie lasuje już ale jest ok