#1947437 - 15/01/2008 05:47
Re: Idiotyzm ... Idiotyczne sytuacje....Idioci...
[Re: odgdog]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Nie wiem czy smiac sie czy plakac  Przed chwila mialem lekcje angielskiego (w domu). Nauczyciel tlumaczyl mi, ze UK sklada sie z 4 panst: Anglii, Walii, Szkocji i Irlandi Polnocnej.Spytalem go o stolice to powiedzial ze jest pewny tylko dwoch: Londyn i Cardiff a reszty nie wie  Inny jego wywod to taki ze jak oglada dlugi film to traci watek i nie wie o czym jest np. Wladca pierscieni lub Harry Porter  ...no filmy dlugie ale zeby tracic watek i to zupelnie  No i na koniec nie umial mi wydac reszty z 20 funciakow (lekcja kosztuje 7 funtow) Zastanawial sie czy wydac mi 14 czy 13 funciakow. Rozwiazalem jego problem .... uzbieralem 7 funciakow z drobnych, czym rozwiazalem jego zyciowy problem  Aha i polewcam program na na TVN Style Dama byc  ...... to jest Anglia
|
Do góry
|
|
|
|
#1947486 - 15/01/2008 06:01
[Re: yacub]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Nie uogólniajmy zbytnio nazywając wszystkich Anglików głupkami. Zapewne są masy niedouczonych głąbów wśród niższych, czy nawet średnich klas (zazwyczaj pracujących na budowie, w kuchni czy na fabryce). Ja mieszkam w Londynie, pracuję w biurze i ludzie, z którymi obcuję w 90% są światłymi, inteligentnymi istotami. Na ulicy przeważa uprzejmość i otwartość, każdy stara się być tak miły i pomocny dla drugiego, jak tylko potrafi. I nie przesadzam tutaj zbytnio, to trzeba zobaczyć samemu - Anglicy są naprawdę serdecznym narodem!
Na początku mojej przygody z Anglią pracowałem w kuchni z kilkoma niezbyt "sprytnymi" Angolami, ale nie czarujmy się - nie znajdziesz ludzi światłych w kuchni czy na budowie! Jeśli ktokolwiek przejawia choćby skrawek ambicji, kontynuuje edukacje lub szuka lepszej pracy. I nie jest tak tylko w Anglii, tak jest wszędzie. W Polsce na budowach zapewne również znajdą się ludzi, którzy ledwo potrafią czytać czy pisać. Z kolei inteligentów należy szukać w biurach lub innych bardziej ambitnych miejscach.
Oczywiście poziom intelektualny w tym kraju masowo zaniżają "ci, co nie potrafili uciec przed siatką", ale to już inna historia...
|
Do góry
|
|
|
|
#1947506 - 15/01/2008 06:07
[Re: Master Flamaster]
|
veteran
Meldunek: 13/02/2006
|
o inteligencji brytyjczyków moznaby pisac w nieskonczonosc ale najlepszy numer to to ze oni do dzis nie wiedza z kim przegrali awans do mistrzostw europy
|
Do góry
|
|
|
|
#1947513 - 15/01/2008 06:10
[Re: Master Flamaster]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Zgadzam sie MasterFlamaster z toba, niechce uogolniac ani nikogo obrazac, ale od menadzerow, pseudomenadzerow itp... wymagam odrobinki inteligencjii a oni jej niemaja, mowie o miejscu w ktorym pracuje.I ktos taki bierze 700 funtow na tydzien, a jak cos wymysli to rece opadaja...
|
Do góry
|
|
|
|
#1947549 - 15/01/2008 06:20
[Re: magic321]
|
addict
Meldunek: 23/12/2007
|
o inteligencji brytyjczyków moznaby pisac w nieskonczonosc ale najlepszy numer to to ze oni do dzis nie wiedza z kim przegrali awans do mistrzostw europy ONI nie wiedzą nawet tego z kim przegrali awans do mistrzostw świata 1974!!! Więc wszyscy w Anglii przebywający błagam:przypominajcie im to każdego dnia po parę razy dziennie... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1947612 - 15/01/2008 06:38
[Re: [b]tv[/b]]
|
Carpal Tunnel
|
o inteligencji brytyjczyków moznaby pisac w nieskonczonosc ale najlepszy numer to to ze oni do dzis nie wiedza z kim przegrali awans do mistrzostw europy ONI nie wiedzą nawet tego z kim przegrali awans do mistrzostw świata 1974!!! Więc wszyscy w Anglii przebywający błagam:przypominajcie im to każdego dnia po parę razy dziennie... A czemuż niby ta data i te mistrzostwa miały by im utkwić jakoś tak strasznie w pamięci??? A powiedz mi (bez googlowania) z kim Polacy przegrali awans do mistrzostw świata w roku 1970 czy np. 1990? Na 99% jestem przekonany, że nie wiesz. I co teraz, Angol ma się z Ciebie śmiać? Błędne koło...
|
Do góry
|
|
|
|
#1947738 - 15/01/2008 07:16
[Re: Piostar]
|
addict
Meldunek: 23/12/2007
|
konstruktor mistrzowskie zgaszenie Kolega Konstruktor to -z calym szacunkiem-ale może zgasić jedynie papierosa...Jeśli pali. Bo tą uwagą wyrwaną z kontekstu niczego-ani tym bardziej nikogo nie zgasił...
|
Do góry
|
|
|
|
#1947750 - 15/01/2008 07:20
|
Carpal Tunnel
|
Czy Ty naprawdę nie rozumiesz bądź nie wiesz,czym było
odpadnięcie Anglii, mistrzów świata z 1966 roku(które to
mistrzostwo wywalczyli na własnym boisku pod wodzą Sir Alfa
Ramseya)z mistrzostw w 1974r. po meczu z Polską na tym samym
Wembley i pod wodzą tego samego trenera?
To było coś o czym prasa angielska pisała:
Słońce zgasło nad Imperium...
Są daty i okoliczności,które nawet dla ludzi wtedy jeszcze
nieżyjących ale będącymi kibicami są niezapomniane....
Także gdy jest to data klęski dumnego Albionu po meczu z
Polakami.
I nie porównywaj tego czym były(jedne z wielu)odpadnięcia Polski
z kolejnych Mundiali z tym co się stało na Wembley w 1974 roku! "Angielska prasa pisała"  Piękny punkt odniesienia  Angielska prasa akurat to największy chłam jaki można sobie wyobrazić, maksimum kontrowersji, byle by tylko się sprzedawało. Pamiętam też, że angielska prasa strasznie rozpaczała, jak reprezentacja przegrała chyba 0:1 z USA w latach 50-tych lub 60-tych (nie pamiętam), co było nie do pomyślenia wtedy. I czy ktoś to teraz pamięta? Poza tym nie uważam, że fakt zdobycia mistrzostwa w 66 nie miał aż takiego znaczenia w 73 roku, a przynajmniej był nieco "zniwelowany" nieudanymi MŚ'70 w Meksyku. Anglia już się wtedy aż tak nie liczyła...
|
Do góry
|
|
|
|
#1947772 - 15/01/2008 07:26
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
o inteligencji brytyjczyków moznaby pisac w nieskonczonosc ale najlepszy numer to to ze oni do dzis nie wiedza z kim przegrali awans do mistrzostw europy ONI nie wiedzą nawet tego z kim przegrali awans do mistrzostw świata 1974!!! Więc wszyscy w Anglii przebywający błagam:przypominajcie im to każdego dnia po parę razy dziennie... Lepiej z tym uważać bo jak jakiś niedouczony Angol przypomni nam ile razy nam tyłek skopali w ostatnich 20 latach to nie będzie gdzie oczu schować ze wstydu. trochę mnie już denerwuje , że większość dyskusji o Anglikach kończy się meczem na Wembley sprzed ponad 30 lat. Nie lepiej wspominać , że w ostatnim pojedynku pucharowym między drużyna polską a angielską Groclin dołożył MC. Potem co prawda jak ich drużyny zaczynały grę w pucharach to nasi już wszyscy odpadali , ale ostatnio to jednak my wygralismy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|