#2577504 - 31/08/2008 01:04
Re: Telefony komórkowe [2]
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Wszyscy tylko jadą po sprzęcie Apple, jakaś moda chyba jest na to, niektórzy nie mieli nigdy do czynienia z iPodem ani iPhonem, a jadą po nim jak po jakiejś dzi*ce. Sprzęt Apple owszem jest drogi, jest gadżeciarski, nie ma wszystkiego, ale ma wystarczająco dużo aby swobodnie go użytkować, problem mmsa oraz nagrywania filmików rozwiąże się za pomocą jakiegoś dodatkowego programu, więc to nie jest żaden problem. W żadnym innym telefonie nie znajdziecie tak przejrzystego i intuicyjnego interfejsu, prostota jego użytkowania powala całą konkurencję na kolana. Świetny duży ekran, dość łatwo się przyzwyczaić, jedynie na początku mogą być problemu w przyzwyczajeniu się do klawiatury , aczkolwiek przeglądanie stron internetowych to istna poezja i brak javy to tylko kwestia czasu. Miałem okazję go testować przez pewien czas i wybierając pomiędzy iPhone a Nokia N82 wybiorę produkt z nadgryzionym jabłuszkiem,pomimo tego, że Nokia jest trochę lepsza, jeszcze tylko 1,5 miesiąca do przedłużenia umowy ]:->
|
Do góry
|
|
|
|
#2577674 - 31/08/2008 02:00
[Re: gnacik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2006
|
No cóż, wg GSMonline iPhone nadaje się świetnie dla Ciebie, bo wg tego portalu powinne go kupić następujące osoby: -szpaner – nic więcej w tematach „telefon” i „szpanowanie” w tym roku nie uda się osiągnąć (można dodatkowo jeszcze sobie plan na A6W nad biurkiem powiesić) -gadżeciarze (testerzy wszelkiej maści nowości) z nadmiarem gotówki którym umowa kończy się za 1.5msc -osoby, które uwielbiają słuchać muzyki z plików MP3 i zjeb od szefa o której sie to wstaje - esteci -podrywacze ze wzrostem 1.7m 
|
Do góry
|
|
|
|
#2577757 - 31/08/2008 02:23
[Re: _Way_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
ha ha ha nie 1,7 tylko 1,74  śmieszne to jest jechanie po iPhone, każdy potrafi tylko w ten sposób, ikt nikomu tego nie każe kupować, a takimi artykułami chyba sobie tylko goście kompleksy leczą bo ich nie stać czy coś innego, niby dlaczego nie ma takich nagonek jak np. po ukazaniu się nokii N93 ? przecież to totalna porażka, a nie telefon :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2578402 - 31/08/2008 05:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
śmieszne to jest jechanie po iPhone, każdy potrafi tylko w ten sposób, ikt nikomu tego nie każe kupować, a takimi artykułami chyba sobie tylko goście kompleksy leczą bo ich nie stać czy coś innego, niby dlaczego nie ma takich nagonek jak np. po ukazaniu się nokii N93 ? przecież to totalna porażka, a nie telefon :/ Miałbym ładować tyle kasy w sprzęt, który nie jest w pełni funkcjonalny tylko dlatego, że ładnie wygląda (chociaż też nie do końca)? Za sporo mniejsze pieniądze mam lepszy sprzęt w ofercie. To tak jakby kupować kurtkę za 1500 zł i oddawać ją do krawca :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2579037 - 31/08/2008 20:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2004
|
Wszyscy tylko jadą po sprzęcie Apple, jakaś moda chyba jest na to, niektórzy nie mieli nigdy do czynienia z iPodem ani iPhonem, a jadą po nim jak po jakiejś dzi*ce. To nie chodzi o moda, ale jak ktoś mówi że iPhone to najlepszy telefon na świecie to mi się śmiać chcę. Miałem styczność z nim przez ponad tydzień i poza "bajeranckim" interfejsem (który notabene jest naprawdę ładny) nic ten telefon nie prezentuje. Do iPoda nic nie mam, choć też są lepsze grajki w lepszych cenach... Sprzęt Apple owszem jest drogi, jest gadżeciarski, nie ma wszystkiego, ale ma wystarczająco dużo aby swobodnie go użytkować I tu się zgadzam. To jest tylko zwykły telefon z efektownym interfejsem. Jakby kosztował 700 zł pewnie nikt by nic nie mówił....
|
Do góry
|
|
|
|
#2586807 - 06/09/2008 04:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Powiem krotko, kazdy touch phone to dla mnie porazka jakich malo. Norma jest to ze klikasz w cos co nie chciales bo klawisze sa tak wyczulone. Pisanie smsa w Iphonie jest masakryczne.
Jesli juz chodzi o kombajny to lepszym wyborem jest Nokia N95
pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
#2587996 - 07/09/2008 02:38
[Re: barciu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
do posiadaczy touch phone'ow: Idzie sie przyzwyczaic do nich i nauczyc sie latwo i szybko obslugiwac / pisac smsy? do wszystkich: Jaki polecilibyscie telefon dla kobiety?  wazne zeby byl maly, dobrze odtwarzal mp3  i mial jakies tam inne fajne funkcje 
|
Do góry
|
|
|
|
#2588526 - 07/09/2008 15:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2007
|
Powiem krotko, kazdy touch phone to dla mnie porazka jakich malo. Norma jest to ze klikasz w cos co nie chciales bo klawisze sa tak wyczulone. Pisanie smsa w Iphonie jest masakryczne.
Jesli juz chodzi o kombajny to lepszym wyborem jest Nokia N95
pozdro! głupoty gadasz. używałeś każdego że uzurpujesz sobie prawo żeby tak pisać? całe życie jechałem na normalnych, od lipca mam KU990 - obsluga mega banalna, mesy pisze jedną ręką , albo normalnie jakbys pisal dlugopisem i telefon Ci to przeklada bowiem rozpoznaje pismo reczne. na poczatku kalibrujesz ekran i nie ma bata zeby Ci reagowal na to co Ty nie chcesz. musialbys miec paluchy jak Ryszard Kalisz zeby nie trafic. mam naklejona dodatkowa folie na wyswietlacz a tak samo bardzo ladnie reaguje jak bez tej folii wiec nie wprowadzaj ludzi w blad. N95 sie bawilem i jest za ciezka poza tym bateria w niej przy zlym wietrze trzyma pare godzin.
|
Do góry
|
|
|
|
#2588715 - 07/09/2008 20:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
Skoro da się w serwisie to w domu też można. a moze ktos mial juz z tym kontakt i napisze co nieco na ten temat? bo ja z lg nigdy nie mialem jeszcze do czynienia
|
Do góry
|
|
|
|
#2592495 - 11/09/2008 02:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Okey, wracamy do dyskusji Co lepsze jesli chodzi o obsluge internetu: HTC Dual Touch czy Samsung F480 ? Aha i glupie pytanie - czy jak sie ma juz jakas opere w komorce, to mozna miec kilka (no 2-3) stron otwartych naraz? W sensie czy mozna miec ze 2-3 zakladki naraz otwarte?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|