#24517 - 20/11/2002 19:55
Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/07/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Inspirator: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał pajelo: [qb]Podpisuje sie całkowicie pod postem Xeo i innych kolegow robie podobnie tylko ja jeszcze w pracy mam dostep do netu takze nawet w pracy obstawiam Pozdrwawiam wszystkich  iwo: [/qb][/QUOTE]No to sie nie chwal że w pracy grasz  bo jak się SZEF dowie...  [/qb][/QUOTE]...to weźmie od niego typy bo szef też jest pewnie zapalonym hazardzistą, który w pracy nic nie robi tylko obstawia zakłady i patrzy na wyniki 
|
Do góry
|
|
|
|
#24518 - 20/11/2002 20:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/09/2002
|
Czy jesteeeeem uzzależnnionyy? czeekkaaajcie chhwiile ktos mi tu wyrywa kompuutter EEEJJ ZOOSTAW GO BYDLAKU!!  , I co z tego ze masz nakaz!! Komórnik sie znalazł. Akwizytor komórek? O czym to ja mialem pisać. Ahhaa, NIe, nie jestem, najważniejsze to kontrola ryzyka NO do jasne... mówiłem ci... Powyższy post zawiera ostre wypowiedzi i powinien być emitowany pod 22.00. Osoby co wrażliwsze proszone są o ignorowanie tego postu. Żeby nie było, że nie ostrzegałem
|
Do góry
|
|
|
|
#24519 - 21/11/2002 03:33
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
Oczywićcie nie jestem uzaleniony. Ale wiem już jak bedzie wyglądał koniec świata - Wszystkie buki zwiną interes Dobra lece bo jutro sporo hokeja do zagrania i trzeba pokombinować.......
|
Do góry
|
|
|
|
#24520 - 21/11/2002 10:42
|
member
Meldunek: 14/04/2002
|
Witam wszystkich ! Czy jestem uzależniony? Dobre pytanie. Ja w przeciwieństwie do wielu moich przedmówców potrafię się do tego przyznać. Wydaje mi się, że nasze środowisko, tj. "graczy" można podzielić na tych, którzy są uzależnieni i na tych, którzy się do tego nie przyznają, ale również należą do tej pierwszej grupy. Chciałbym tylko zauważyć, że są różne etapy uzależnienia. Dla jednego typowym tego objawem jest chęć codziennego obstawienia kuponu dla zabawy, poczucia dreszczyku emocji przy sprawdzaniu telegazety i nie widzę nic złego w takim uzależnieniu. Piętnować taką osobę można by dopiero, gdyby znalazła się na takim etapie, że musi grać dzień w dzień nie zważając na rosnące długi i zwiększającą się ilość weksli u wierzycieli ! Ja gram od 4, albo 5 lat, ale najpierw maksymalnie minimalizuję ryzyko, a dopiero później myślę o zyskach. Jest godz. 6.35, a ja jeszcze nie położyłem się spać. Wczoraj bydło zza Buga, tj. litewskie koszykarki położyły mi kupon wysłany w Profesjonale za 1000 PLN. Zgodnie z jedną z moich zasad musiałem natychmiast odrobić straty i padło na SA Spurs i Philadelphię.  iwo: dla nich ! Straty odrobione Teraz zaczyna świtać więc nie warto już kłaść się spać. Za 2,5 godz. otwierają przecież Profa  . Pozdrawiam wszystkich "nałogowców" serdecznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#24522 - 21/11/2002 13:17
|
veteran
Meldunek: 30/09/2002
|
Zabiore po raz drugi głos w jakże ważnej sprawie tj uzależnienia. Tak więc ja dzisiaj spałem ...hmmmm niech no pomyśle ......cholera wogóle dzisiaj nie spałem bo całą noc śledziłem wyniki NBA i NHL (zawodnicy NYI mnie dobili ,ale juz sie podniosłem ....i gram dalej) wszak dzień bez obstawiania to dzień stracony Jak widzicie ja TEŻ WoGóLe nie jestem uzależniony!!! ide spać tzn pracować pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#24523 - 21/11/2002 13:25
|
Meldunek: 06/07/2001
|
witam A tak na bardziej poważnie. Miałem Ci ja dobrą firmę z obrotami prawie 0..6, ale po co się użerać. W biurze które mam na rzut kamieniem nie byłem juz dość dawno, ale wszystko gra. Nie bez kozery do ewidencji działalności dopisałem "pomoc przy typowaniu wyników zakładów sportowych". Wyobrażam sobie to tak, że w biurze, na trzy zmiany, pracuje po trzech kolegów - a młodsi adepci sztuki odnoszą przygotowane kupony do wysłania. Po roku działalności moznaby zawiazać spółkę akcyjną i wprowadzic firmę na giełdę  a potem..... Nie, nie jestem uzależniony, skąd to dziwne podejrzenie 
|
Do góry
|
|
|
|
#24526 - 21/11/2002 16:11
|
Anonymous
Unregistered
|
kto my?  .. nieeeeeee:D
|
Do góry
|
|
|
|
#24527 - 21/11/2002 20:10
|
old hand
Meldunek: 13/11/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Dragoon: [qb]Witam wszystkich ! Czy jestem uzależniony? Dobre pytanie. Ja w przeciwieństwie do wielu moich przedmówców potrafię się do tego przyznać. Wydaje mi się, że nasze środowisko, tj. "graczy" można podzielić na tych, którzy są uzależnieni i na tych, którzy się do tego nie przyznają, ale również należą do tej pierwszej grupy. Chciałbym tylko zauważyć, że są różne etapy uzależnienia. Dla jednego typowym tego objawem jest chęć codziennego obstawienia kuponu dla zabawy, poczucia dreszczyku emocji przy sprawdzaniu telegazety i nie widzę nic złego w takim uzależnieniu. Piętnować taką osobę można by dopiero, gdyby znalazła się na takim etapie, że musi grać dzień w dzień nie zważając na rosnące długi i zwiększającą się ilość weksli u wierzycieli ! Ja gram od 4, albo 5 lat, ale najpierw maksymalnie minimalizuję ryzyko, a dopiero później myślę o zyskach. Jest godz. 6.35, a ja jeszcze nie położyłem się spać. Wczoraj bydło zza Buga, tj. litewskie koszykarki położyły mi kupon wysłany w Profesjonale za 1000 PLN. Zgodnie z jedną z moich zasad musiałem natychmiast odrobić straty i padło na SA Spurs i Philadelphię.  iwo: dla nich ! Straty odrobione Teraz zaczyna świtać więc nie warto już kłaść się spać. Za 2,5 godz. otwierają przecież Profa  . Pozdrawiam wszystkich "nałogowców" serdecznie.[/qb][/QUOTE]Zgadzam się z tobą Dragoon.  iwo: dla ciebie
|
Do góry
|
|
|
|
#24528 - 21/11/2002 20:38
|
enthusiast
Meldunek: 12/07/2002
|
Witam uważam , że taki temat był potrzebny:) Czy jestem uzależniony??? szczerze powiem , że:TAK ale to dlatego że nie pracuję bo kończe lo w tym roku matura a wsumie w przyszłym...gram od 1998 początkowo był sts duży minus...a teraz tylko i wylacznie net..a co jest najciekawsze..szczerze z ręką na sercu nie wsadziłem w granie ani grosza ze swojej kieszeni:) rodizny też nie naciągałem więc mogę stwierdzic jestem do przodu...nie gram codziennie bo nie widze sensu..ale tak to jest jak kupon nie wejdzie to kasy nie am w realu...przez ostatni rok wiele się nauczyłem i zrozumiałem...typuję tylko i wyłącznie tenis i nba:okazyjnie piłkę jak jest jakas okazja..w tej hwili opanowuję sztukę opanowania w graniu...nie gram często ale jak mi odwali moge postawic całe konto na jeden mecz...:)przykład Federrer lv z Hewittem w Shanghaju Federrer przelamuje w 3 secie hewitta kurs 1.90 stawka 300 euro status:lost:( odradzam takie granie aj narazie uczę się sztuki opanowania i szukam kontaktów, chętnych do współpracy..Tak więc bukmacherstwo jest jedynym żródłem moich dochodów nieciągne kasy od starszych..bo to nie na tym polega...ale napewno jest to uzależnienie...mam nadzieje ze bede mial wkrotce prace...i wteyd moje granie bedzie okazyjne..tak to jest bukmacherstwom jest jak uzaleznienei od papierosow..pomagaja:) Pozdrawiam wszystkich żadnych pieniążków:)
|
Do góry
|
|
|
|
#24529 - 25/12/2002 02:25
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Wstaje rano i zanim wypije kawe i wyjde do pracy sprawdzam wyniki oraz sprawdzam czy nie dało by sie czegoś zagrac do południa . Wracam z pracy i znowu szukam typów i czytam forum . Potem jeszcze obserwuje wyniki spotkań na które postawiłem i mija kilka godzin . Wieczoren (o ile nie jestem na iprezce) znowu szykuje sie do US Sport . W nocy zamiast spać obserwuje wyniki NBA , NHL , MLB lun NFL . Spie 4-5 godziny , a rono znowu sprawdzam wyniki spotkan , których zakończenia nie doczekłaem , a potem ide do pracy . Czy jestem uzależniony ? Nie  [/qb][/QUOTE]Ja podobnie jak kolega tylko zamaiast do pracy to do szkoly i gram juz codziennie ale chyba juz jestem uzalezniony statystyki granie ogladania na live meczow i znow to samo w kolko macieja dzionki spedzam
|
Do góry
|
|
|
|
#24530 - 25/12/2002 03:06
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/09/2002
|
A ja sie jeszcze raz tu wpisze. W koncu dzis Wigilia meczy " ZERO " i co ja robie tu ? pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#24531 - 25/12/2002 12:54
|
enthusiast
Meldunek: 22/12/2002
|
Czy jestem uzależniony od bookow? Moi kumple uwazaja, że tak, lae co tam oni wiedza. Nigdy nie zagrali i pewnie nie zagraja. Ja kiedys tez tak myslałem. 2 lata temu rozpoczalem studia i poznałem kumpla - piłkarza, ktory czasami obstawial mecze ligi mistrzow i takie tam glupoty, tylko za 2 zl, gora 5 zl. Dla mnie wowczas wydawało sie to głupota. Pozniej poznalem drugiego kumpla, jednak ten gral juz kilka lat i za stawki ktore wowczas wydawaly mi sie olbrzymie. Gosc skonczyl prawo, nic nie robil i tylko gral i balowal, wygrywal na zycie, i to niezla kase i to mnie zainteresowalo. Moj pierwszy kupon wygralem, z 10 zl wygralem ponad 60 zl, drugi tez. Zrozumialem, że na tym można wygrac, i tak zaczalem. Nie gram codziennie, nie pozyczam kasy na obstawianie, nie przegralem ani razu kase na chate, Czy to jest uzaleznienie? Nie, to jest tylko przyzwyczajenie tak jak zakupy w tym samym sklepie, czy tez chodzenie do tego samego pubu. Obecnie jestem na lekkim minusie, ale to tylko zabawa  al:  al: pozdrowienia dla wszystkich graczy z Białego  iwo:  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#24532 - 25/12/2002 20:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Wstaje rano i zanim wypije kawe i wyjde do pracy sprawdzam wyniki oraz sprawdzam czy nie dało by sie czegoś zagrac do południa . Wracam z pracy i znowu szukam typów i czytam forum . Potem jeszcze obserwuje wyniki spotkań na które postawiłem i mija kilka godzin . Wieczoren (o ile nie jestem na iprezce) znowu szykuje sie do US Sport . W nocy zamiast spać obserwuje wyniki NBA , NHL , MLB lun NFL . Spie 4-5 godziny , a rono znowu sprawdzam wyniki spotkan , których zakończenia nie doczekłaem , a potem ide do pracy . Czy jestem uzależniony ? Nie  [/qb][/QUOTE]Ja mam to samo! 
|
Do góry
|
|
|
|
#24533 - 25/12/2002 21:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Ja gram w sumie od niedawna,ale myślę,że hazard jako nałóg jest najlepszym ze wszystkich,bo może przynieść zysk.No bo jakie czlowiek ma zyski z papierosów,narkotyków...Paliłem przez 7 lat papierosy.Czy nie lepiej byłoby zainwestować wydane fundusze zamiast na fajki na granie u buków? Kupel jeden i drugi mi mówi,że jestem jebnięty i uzalezniony.Ja mu mówię ,ze zgadzam sie ze jestem uzalezniony,ale kto jest bardziej jebnięty,ja ,który dażę do powiększenia budżetu czy Ty, który trujesz się świadomie nikotyną? Co do stopni uzależnienia to 3 i 4 poziom dotyczy naprawdę niewielu graczy.4 poziom to chyba wzięty ze scenariusza filmu,choc owszem na pewno sa wyjątki ale ułamek procenta ze wszystkich grających. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#24534 - 26/12/2002 18:48
|
enthusiast
Meldunek: 14/02/2002
|
Witam ja sobie wstaje rano i patrze a tu mi dyszka zostala z imprezki i wtedy a) potrzebuje forsy wiec ide po szlugi  wtedy zostaje mi 5zl i siedze nad typami ze 3 godziny wkoncu wybieram 3 po kursie 1,3  i sobie wyobrazam ze jak wygram to bedzie 10 pozniej 20 i ze za dwa tygodnie bedemial miliony  i wszystko sie konczy na pierwszym meczu ktory leci b) nie potzrebuje forsy wiec wstaje cos zjem i do mixa po szlugi a pszyokazji cos se zagram za piataka mecze wybieram na wyczucie okolo 7 i ide do chaty pozniej do znajomych wieczorem pszypomina mi sie ze zagralem wiec sprawdzam wyniki ii oo weszlo wygralem 30zl wiec ide spac a rano tak jak w punkcie a pozdry Scamander Ps. zauwazylem ze gdy potzrebuje forsy albo chce bardzo mocno wygrac to nie wchodzi a jak nie potrzebuje siana to czesto wygrywam ciekawa zaleznosc
|
Do góry
|
|
|
|
#24536 - 26/12/2002 18:59
|
journeyman
Meldunek: 27/09/2002
|
Wydaje mi się że już sam fakt istnienia tego forum i innych oraz to że jest tak często odwiedzane może w pewnym stopniu świadczyć o uzależnieniu od obstawiania. Inna sprawa to co należy rozumieć przez uzależnienie: regularne obstawianie czy przepuszczanie całej kasy na mecze bez względu na konsekwencje? Ogólnie to chyba wszyscy jesteśmy uzależnieni z tym że jedni bardziej a inni mniej. W końcu to jest hazard. Ciekawe czy właściciele punktów bukmacherskich też obstawiają (może u konkurencji). Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|