Strona 9 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Opcje tematu
#2264427 - 16/04/2008 07:58 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: Vader]
zajczyk Offline
old hand

Meldunek: 15/12/2007
W moim przypadku rodzina nie wie, a znajomi jak pytaja to im mowie. Jednak powoli dochodze do wniosku, ze ja nikomu nie zagladam do portfela i mi tez nikt nie musi zagladac...

Do góry
Bonus: Unibet
#2264706 - 16/04/2008 17:18 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: Vader]
Gandhi Offline
addict

Meldunek: 19/01/2007
Originally Posted By: Vader
Czy często dzięki wygranym możecie mieć na różne rzeczy?
Chodzi mi o sytuację, gdzie przy wygranej jesteście w stanie zrobić wypłatę i spokojnie kupić sobie coś?
To niedobre pytanie, bo nikt się nie pochwali; a nawet jeśli to zrobi, to szybko pożałuje zasypany kpiącymi postami malkontentów. Z pewnością jest na tym forum kilka osób, którym bukmacherzy zasponsorowali całkiem drogie rzeczy.
Originally Posted By: Vader
Ja sam jestem ciekawy innego pytania.
Czy bliskie osoby (rodzina, żona/dziewczyna/kochanka/ itp.) lub ewentualnie dobrzy znajomi wiedzą ile pieniędzy wygrywacie/ przegrywacie?
U mnie wiedzą tylko najbliżsi, koledzy w pracy, ale tylko trochę. No i dziewczyna(y), która ze mną mieszka, więc trudno byłoby to przed nią ukrywać, tym bardziej, że ma to wpływ na nasz budżet. No i ci, na których zakładam konta \:D \:D

Do góry
#2265861 - 17/04/2008 01:21 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: Gandhi]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Co ja tu będę ściemniał - jestem uzależniony...

Standard jak u innych, przed snem sprawdzam wyniki (nawet jeśli nie stawiałem) oraz ofertę na dzień następny. Po przebudzeniu naturalnie - odpalam kompa, stronka mecz.pl i zasiadam ze śniadaniem i herbatą w poszukiwaniu 'peffek'

Ciężko jest mi nic nie postawić na dany dzień, bardzo sporadycznie zdarzają się dni z 'czystym przebiegiem', zawsze musi coś być, choćby jakiś DW czy underdog, ot tak dla emocji. Ciężko jest mi również obejrzeć mecz w TV bez zagrania jakiejś opcji. Muszą być dodatkowe emocji, chyba, że sam mecz takowe gwarantuje.
Jednakże od jakiegoś czasu stopniowo to ograniczam. Udało mi się już zawęzić ilość dni w miesiącu granych za poważniejszą stawkę, co sprawia, że nie gram dzień w dzień na tzw. 'pałę', tylko wyczekuję odpowiedniego momentu. Uderzam powiedzmy ok 5-10 razy w miesiącu za grubszą kasę, a tak to jadę za drobne. Dobrym sposobem na taką dolegliwość jest branie udziału w różnorakich konkursach typerskich. Multum jest tego w necie, a w ten sposób mogę bez dodatkowych konsekwencji robić coś co lubię i przy okazji wygrać jakieś drobne bonusy do buka.

Co do rodziny, znajomych i ich wiedzy o mojej grze. Tak na dobrą sprawę to nikt do końca nie wie wszystkiego. Mam kilku kumpli, którzy od czasu do czasu pytają jak idzie i co gram, ale to ludzie po fachu \:p Dziewczyna sporadycznie wypytuje, ale przeważnie odbywa się to bez podawania konkretnych sum. Ostatnio jak byłem w domu i oglądałem mecz w TV siostra spytała czy stawiałem to i za ile. Jak jej powiedziałem to poleciała do mamy, za jakie ja pieniądze gram \:D Tak więc od teraz jestem ostrożniejszy pod tym względem.

Fakt faktem, że nie miałem jeszcze takiej sytuacji, kiedy to całkowicie się spłukałem. Nigdy nie wyczyściłem konta do zera, a gram już ładnych 5 lat. Tak więc nie wiem jakbym się zachował w podobnej sytuacji, jednak myślę, że rozsądek wziąłby górę i zrobiłbym dłuższą przerwę. A tak jak idzie raz gorzej raz lepiej, ale ogólnie przyzwoicie, to po co przerywać?

korver - uzależniony od lat 5 \:D

Do góry
#2270586 - 18/04/2008 06:09 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: _Korver_]
Piotruś Pan Offline
addict

Meldunek: 15/07/2002
Kwestia jest mocno dyskusyjna to zależy z czego mialbym zrezygnować z pewnoscia nie zrezygnuje dla gry z tankowania mojego autka na niego pieniądze musza zostać wydawane, bo dzieki niemu mogę sobie pojezdzić rodzinka tez zadowolona z takiego obrotu sprawy jak wyjazd na weekened czy wakacje,posiadanie wlsnego środka lokomocji niezmiernie uławia życie nawet jesli trzeba ponosić róznego rodzju opłaty jak mam troszkę czasu to jadę na miasto, więc z tego nie moge zrezygnować ale jak miałbym wydać 100-200 zł na przepicie lub palenie to wole przeznaczyć te pieniądze na grę.
Ogólnie podawanie informacji o tym ile pieniędzy przeznacza sie na gre, ile się straciło lub jak dużo zarobiliśmy tym sposobem do publicznej wiadomosci uważam za nieuzasadnione i bezcelowe jeśli już to można powiedzieć że otrzymało się premię motywacyjną od szefa, miało się wiekszą sprzedaż itp
Czasami powiedzenie prawdy może być bolesne zarówno dla gracza jak również dla uczynienia.
Zasada ta ma zastosowanie jeśli odnosimy sukcesy finansowe, jesli natomist zadłużamy sie nadmiernie lub popadamy w długi z powodu gry to trzeba poinformować otoczenie o tym fakcie nie da się go ukryć, to bardzo szybko wyjdzie na światło dziennie jeśli w domowym budzecie pojawi się dziura, wszystko też zależy od tego czy jest się samotnym, czy ma sie rodzinę bo czasem może nie mieć kto zauważyć że popadliśmy w te tarapaty.

Do góry
#2273855 - 19/04/2008 05:06 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: Piotruś Pan]
maniek289 Offline
veteran

Meldunek: 18/07/2007
Jeb@#$y widzew dzieci znowu niedostana obiadu.

PS nie jestem uzalezniony

Do góry
#2274369 - 19/04/2008 08:51 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: maniek289]
Kretol Online   futbol
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2005
Jestem uzalezniony i boje sie ze sobie juz z tym nie poradze i z tego nie wyjde :/

Do góry
#2274942 - 19/04/2008 20:00 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: Kretol]
tmieszko Offline
old hand

Meldunek: 13/12/2005
Nie jestem uzależniony, ale jak nie mam nic obstawione to czegoś mi brakuje
...nie lubię jak pieniążki 'leżą' i tracą na wartości

Do góry
#2275300 - 19/04/2008 21:35 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ? [Re: tmieszko]
ElNinho[mmdea] Offline
old hand

Meldunek: 24/04/2003
zycie bez gry traci sens !

Do góry
Strona 9 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9