#2095413 - 24/02/2008 06:45
Re: Wstrząsająca kontuzja Eduardo Da Silvy
[Re: Marcel]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2007
|
Prawda jest taka że Eduardo miał strasznego pecha. Każdy z nas grając w piłkę podejmuje ryzyko. Grasz w Ping Ponga to jak się uprzesz nogę złamiesz. Sam gdy kiedyś grałem w klubie złamałem paskudnie rękę, można powiedzieć że dłoń mi się podwinęła i całym ciężarem ciała spadłem na nią. Nawet gdy lekarz zobaczył to złamanie to usłyszałem tylko jęk ssssssssssssss z ust lekarza. Znam gorsze przypadki. Kiedyś na treningu w nie daleko położonej miejscowości od Mysłowic, chłopak się przewrócił i pechowo uderzył krtanią w wystawione kolano kolegi . Chłopak zmarł po przewiezieniu do szpitala.  Piłka to sport a sport to nie zawsze zdrowie w szczególności jeśli gra się w Premiership. Eduardo życzę powrotu do zdrowia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2095444 - 24/02/2008 06:59
[Re: Eriksson]
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Pewnie, że wypadki się zdarzają i zdarzać będą , ale to co dziś widzieliśmy to był UMYŚLNY !!!! atak na nogi. To nie była zwykła ostra gra tylko wjazd z myśla o skasowaniu gościa. Głupek tylko nie zdawał sobie sprawy, że tak może to się skończyć. Ja bym takim dawał minimum 2-3 sezony kary albo może i dozywotnią dyskwalifikację. Pamiętacie tego Vinniego Jonesa z Wimbledonu. Wydał nawet książkę lub nakręcił film jak najlepiej faulować, żeby zrobić krzywdę rywalowi a sędziowie tego nie widzieli. Mój kumpel w Anglii grał w ichniej 7 lidze. Już na drugim meczu połamali mu ochraniacze  Od razu się nauczył, że grać trzeba bez przyjęcia i teraz nawet w Polsce gra prawie wyłącznie z klepy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2095574 - 24/02/2008 08:02
[Re: Jakubosiu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Gdyby za tego typu faule zawieszali dożywotnio to pod koniec sezonu niektóre ekipy mogłyby mieć problemy z wystawieniem meczowej jedenastki...
Brutalnych fauli, wymierzonych ewidentnie w nogi doszukać się można prawie w każdym meczu, niewielka ich część jest w ogóle karana czerwoną kartką - nie mówiąc o jakichś dłuższych zawieszeniach. Co tydzień oglądamy takie wślizgi i po 5 minutach o nich zapominamy, bo ścięty równo z trawą zawodnik się trochę pozwijał, ale wstał i grał dalej.
Eduardo miał niestety cholernego pecha, akurat oparł cały ciężar ciała na tej nodze, a Taylor trafił w najgorszy punkt z możliwych. Szkoda chłopaka, bo się nieźle zapowiadał ale nie przesadzajmy z tą histerią.
Jak najbardziej brutalne wejścia nie na piłkę powinny być jednak częściej karane kartkami i to bez względu na to, czy faulowany zawodnik od razu się podnosi czy ląduje w szpitalu z urwaną nogą.
Pewne rzeczy są jednak wpisane w ryzyko tego sportu i każdy zawodnik musi mieć tego świadomość. Niedawno w NHL o mało co nie zginął Zednik, któremu przypadkowo poderżnięto gardło łyżwą i co? W sumie nic, bo przecież nie zaczną grać na wrotkach...
Zawodowy sport to obecnie ekstremalna zabawa i nie zawsze jest tu bezpiecznie jak na Parafiadzie. Przypadek Eduardo smuci, ale z pechem nie wygrasz.
P.S A tak panowie uczciwie, bez "googlowania", bez długiego namysłu - jak nazywał się zawodnik, który o mały włos nie urwał Czechowi głowy? To też był hiperbrutalny faul i też go chciano zawieszać dożywotnio i to nawet dwa razy. Show must go on - brutalne, ale realne...
|
Do góry
|
|
|
|
#2095826 - 24/02/2008 17:53
[Re: Master Flamaster]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
Lepiej szczerze przeprosić niż tego nie uczynić...
|
Do góry
|
|
|
|
#2095880 - 24/02/2008 18:46
[Re: As]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
As - szkoda że merytorycznie nic nie umiesz napisać.
Nie odpowiadam na dalsze zaczepki.
|
Do góry
|
|
|
|
#2095991 - 24/02/2008 19:51
[Re: As]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
Widzę, że kfjatka boli że nalepszy w Polsce obrońca gra w Legii. W Lechu obrona się sypie to trzeba innym dokopać. i do czego to było? rozmowa jest na temat brutalnych fauli. normalny jestes? prowokacji szukasz? to na onet albo jakies forum leca sie napinac. pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2099823 - 25/02/2008 22:29
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/10/2005