#2108017 - 28/02/2008 02:17
Sztuki Walk Doradzcie !
|
stranger
Meldunek: 04/02/2008
|
Mam do Was pytanie Doradźcie Mi co mam zrobić jeżeli chce ćwiczyć sztuki walki uliczne? Problem w tym że mieszkam w niewielkim mieście w którym jest tylko karate tradycyjne i judo, a do najbliższego większego miasta w którym są inne sztuki walki mam 60 km.
Z Góry Dzieki za Pomoc
|
Do góry
|
|
|
|
#2108069 - 28/02/2008 02:30
Re: Sztuki Walk Doradzcie !
[Re: chris]
|
stranger
|
Nie ma czegoś takiego jak walki uliczne. Choćbyś trenował z 10 lat to i tak 1 na 3 nie masz szans. Więc bez sensu uczyć się czegoś takiego pod ulice. Może to pomóc ale nie takie jest założenie.
Nie wierz w reklamy, że np. Krav Maga jest super, bo gość trenujący kravke mając 3 letni staż nie ma najmniejszych szans z zawodnikiem MT trenującym 1 rok.
Karate a Judo to 2 inne style, sam musisz zdecydować czy wolisz stójkę czy style chwytane. Chodzi mi o taki styl który pomógłby mi w walce (może to być kingboxing albo tajski boks) chodziłem na karate tradycyjne 3 lata mogę stwierdzić że oprócz sprawności fizycznej niewiele mi dały treningi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2108090 - 28/02/2008 02:35
[Re: EmKaEsIaK_1946]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Judo - Gdyby na serio mialo sie napieprzac 10 judogow na 10 karatekow i innych kickboxerow, to mysle, ze wynik bylby jakies 8-2 na korzyc judo. To naprawde zajbista sztuka walki i szlachetna.
|
Do góry
|
|
|
|
#2108461 - 28/02/2008 03:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2108492 - 28/02/2008 04:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Lupus z mojego punktu widzenia nogi w ogóle nie przydają się na ulicę ew. kolano. Za duże ryzyko kopania ew. jakiś low albo front kick.
Wg. Mnie odpowiednia praca rąk i garda to wszystko. Nie patrząc na inne czynniki jak np. psychika, która odgrywa tu znaczną rolę. mnie sie wydaje, ze najlepsza metoda jest zastosowanie sie do wskazowek starozytnych medrcow - run forest, run bo z zasady trafia sie na glupkow, ktorzy maja w d_upie to czy jak lezysz i oberwiesz w glowe mozesz zejsc z tego padolu lez wiec wydaje mi sie, ze najlepiej jest unikac takich zajsc a jak juz do nich dojdzie to tylko prosty i liczyc na ko po celnym pierwszym uderzeniu w nos czy szczeke
|
Do góry
|
|
|
|
#2109495 - 28/02/2008 06:46
[Re: nOcnY]
|
stranger
|
Lupus z mojego punktu widzenia nogi w ogóle nie przydają się na ulicę ew. kolano. Za duże ryzyko kopania ew. jakiś low albo front kick.
Wg. Mnie odpowiednia praca rąk i garda to wszystko. Nie patrząc na inne czynniki jak np. psychika, która odgrywa tu znaczną rolę. mnie sie wydaje, ze najlepsza metoda jest zastosowanie sie do wskazowek starozytnych medrcow - run forest, run bo z zasady trafia sie na glupkow, ktorzy maja w d_upie to czy jak lezysz i oberwiesz w glowe mozesz zejsc z tego padolu lez wiec wydaje mi sie, ze najlepiej jest unikac takich zajsc a jak juz do nich dojdzie to tylko prosty i liczyc na ko po celnym pierwszym uderzeniu w nos czy szczeke Biegi oczywiście też trenuje biegam 2 razy w tygodniu ok 10 km tylko wiecie jak sie idzie np z Dziewczyna to troche przypał uciekać
|
Do góry
|
|
|
|
#2109631 - 28/02/2008 07:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Wg. Mnie odpowiednia praca rąk i garda to wszystko. Nie patrząc na inne czynniki jak np. psychika, która odgrywa tu znaczną rolę. mnie sie wydaje, ze najlepsza metoda jest zastosowanie sie do wskazowek starozytnych medrcow - run forest, run bo z zasady trafia sie na glupkow, ktorzy maja w d_upie to czy jak lezysz i oberwiesz w glowe mozesz zejsc z tego padolu lez wiec wydaje mi sie, ze najlepiej jest unikac takich zajsc a jak juz do nich dojdzie to tylko prosty i liczyc na ko po celnym pierwszym uderzeniu w nos czy szczeke Biegi oczywiście też trenuje biegam 2 razy w tygodniu ok 10 km tylko wiecie jak sie idzie np z Dziewczyna to troche przypał uciekać wtedy niech luba bierze nogi za pas, a Ty zawsze sobie jakos poradzisz - najwyzej dostaniesz wpiedo_l ale to tylko bol - zasada no pain gorzej jak zrobia krzywde dziewczynie wiec wydaje mi sie, ze opcja opisana wyzej przeze mnie powinna byc stosowana
|
Do góry
|
|
|
|
#2109662 - 28/02/2008 07:23
[Re: nOcnY]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
10km to nie dobry dystans  tutaj trzeba być sprinterem, a nie długodystansowcem ja trenowałem 400m z niezłymi wynikami (53,53s 4. miejsce na MP 15-latków) i wydaje mi się, że jest to optymalny dystans racja, że trochę wstyd salwować się ucieczką, ale mi zdarzyło się kilka razy  wyznaję zasadę, że lepiej uciec na przypale niż dostać honorowy wpier*** 
|
Do góry
|
|
|
|
#2109851 - 28/02/2008 08:15
[Re: micha$]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2005
|
A ja z własnego doświadczenia polecam Ci box. Oczywiście dobrze wiesz, nie masz tam walki w parterze, ale gdy dobrze trafisz przeciwnika możesz go położyć na deski po jednym uderzenie (wszem i wobec wiadomo bowiem, że uderzenia pięścią boksera jest najmocniejsze). Jeśli chodzi o inne sporty walki to kick boxing jest godny polecenia (baaaardzo dobrze potrafisz posługiwać się nogami, masz b. dobrą kondycję z tym że jak masz już koło 18 to za kick boxing się nie bierz) oraz judo (albo zapasy - typowo siłowe sporty kiedy w jednym lub drugim opanujesz dobrze technikę rzutów to czujesz się pewnie). Niekoniecznie musisz chodzić na sporty walki jeśli chcesz sobie wyrobić siłę itd. - rugby piękny sport dzięki któremu masz dużo siły, i szybkości 
|
Do góry
|
|
|
|
#2111079 - 28/02/2008 23:40
[Re: przemekwn]
|
stranger
|
A jak myślicie walenie pięścią w ściane lub Deski coś daje??
|
Do góry
|
|
|
|
#2111127 - 29/02/2008 00:00
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
A jak myślicie walenie pięścią w ściane lub Deski coś daje?? Można walić w deski ale trzeba na drzazgi uwazac:D Można też walić głową ale w mur, zdecydowanie odradzam te z czerwonej cegły, siporex zdecydowanie przyjemniejszy w użyciu  Najlepszym stylem walki ulicznej jest "Nie-ma-ba-ta-na-me-ta-lo-wy-ki-bel", nikt przed nim nie ucieknie ale trzeba wybierac nie takie do końca zapełnione...  Z Twoim podejściem polecam Ci lekkoatletyke, zwłaszcza sprinty, lepiej uciekaj zanim ktoś Ci krzywde zrobi albo Ty po krótkiej nauce zrobisz komuś duże ku-ku myśląc że jesteś Bruce Lee.
|
Do góry
|
|
|
|
#2111211 - 29/02/2008 00:32
[Re: most7wanted]
|
stranger
|
taa i jeszcze głową przywal pare razy, pewnie coś pomoże... buhahaha Jak chcesz coś napisać to napisz coś mądrego z takimi komentarzami to idz sobie tam gdzie jest temat ,,Nabij sobie posta'' tam możesz takie głupoty pisać
|
Do góry
|
|
|
|
#2111226 - 29/02/2008 00:40
[Re: Biszop]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
A jak myślicie walenie pięścią w ściane lub Deski coś daje?? Można walić w deski ale trzeba na drzazgi uwazac:D Można też walić głową ale w mur, zdecydowanie odradzam te z czerwonej cegły, siporex zdecydowanie przyjemniejszy w użyciu  Najlepszym stylem walki ulicznej jest "Nie-ma-ba-ta-na-me-ta-lo-wy-ki-bel", nikt przed nim nie ucieknie ale trzeba wybierac nie takie do końca zapełnione...  Z Twoim podejściem polecam Ci lekkoatletyke, zwłaszcza sprinty, lepiej uciekaj zanim ktoś Ci krzywde zrobi albo Ty po krótkiej nauce zrobisz komuś duże ku-ku myśląc że jesteś Bruce Lee. Jak nie jak tak  Obejrzyjcie sobie Kill Bill. Uma dzięki opanowanej technice uderzania palcami na spic w deske wydostała się z zakopanej trumny - praktyczna sprawa gdy kogoś przez przypadek pochowają  Ok, a na poważnie. Hmmm, ja jak już zacznę studiować w Białymstoku planuję zacząć trenować boks (żeby się nauczyć dobrze trzymać gardę, porządnie uderzać oraz poruszać) oraz capoeire (ot tak, dla własnej przyjemności, co by moc ścierać kurze z sufitu nogami 
|
Do góry
|
|
|
|
#2113774 - 29/02/2008 10:04
[Re: a ...psik1905]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
najlepiej to ćwiczyć bieganie, tak aby potrafić lecieć maksymalnym sprintem około 500m  ...ja przez blisko rok robiłem technika ochrony pracując w policji, mieliśmy pełno jakichś tam zajęć, samoobrony, technik walki itp. ...w życiu przydało mi się tyko 3 razy (nie licząc praktyk) i w żadnym przypadku nie była to bójka, ograniczyłem sie do obezwładnienia i w jednym przypadku do: unik, 2 kopniaki, od tyłu w kolano tak aby przyklęk, jeszcze jednego na dowidzenia i sprint  ...i to chyba najlepszy sposób, najpierw postarać sie chociaż na chwilkę wybić przeciwnika z równowagi i w nogi  ..normalnie pewnie dostałbym po łbie, aż miło, i wszystkie treningi na nic by mi się zdały, jak się nie potrafi zastosować tego w życiu, trening to co innego, na treningu instruktor trzyma jakiś kijek i mówi, że atakuje Cię nożem i masz się obronić, z tą małą różnicą, że w ruch potencjalnego przeciwnika nie będzie taki jak powolny ruch instruktora, który tylko pokazuje Ci schemat obrony przez uzbrojonym przeciwnikiem, co z tego, że technicznie wiem jak to wszystko zrobić skoro jak mi na ulicy ktoś wyprowadzi szybkiego prostego to nawet nie zdążę zauważyć, kiedy będę leżał na ziemi, znam pewnego kolesia, raz pobił brata czyjegoś brata, a ten brat miał kumpla, który miał brata itp. ...nieźle mu się oberwało, ale był tak zawzięty, że za każdym razem jak spotykał tych co mu nakopali to się z nimi bił i pewnego dnia to on wygrał  ...na to po prostu nie ma reguły, możesz ćwiczyć wszystko, ale zawsze znajdzie się ktoś lepszy i bardziej wprawiony w boju 
|
Do góry
|
|
|
|
#2663522 - 17/10/2008 23:36
[Re: lupus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2664254 - 18/10/2008 04:22
[Re: Igor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
dla mnie ten caly pride (czy gdzie on tam walczy) jest z lekka chory trzeba miec nie rowno pod sufitem, zeby w czyms takim walczyc
|
Do góry
|
|
|
|
#2664324 - 18/10/2008 04:38
[Re: pettersen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
dla mnie ten caly pride (czy gdzie on tam walczy) jest z lekka chory Dla mnie boks jest bardziej chory niż pride.
|
Do góry
|
|
|
|
#2664329 - 18/10/2008 04:39
[Re: Igor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
dla mnie ten caly pride (czy gdzie on tam walczy) jest z lekka chory Dla mnie boks jest bardziej chory niż pride. hmmm, dlaczego?  (dla mnie to i to) 
|
Do góry
|
|
|
|
#2664356 - 18/10/2008 04:48
[Re: pettersen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
dla mnie ten caly pride (czy gdzie on tam walczy) jest z lekka chory Dla mnie boks jest bardziej chory niż pride. hmmm, dlaczego?  Boks bardziej jest sadystyczny. W pride Cię przewrócą, kilka ciosów i po walce, ewentualnie bez ciosów tylko jakaś dźwignia. W boksie natomiast dostajesz ciosy dopóki masz siłę stać na nogach. No i pride krócej trwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#2682134 - 26/10/2008 20:32
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jak tam Chris? Ja mam treningi 2 razy w tygodniu po 1,5 godziny, sredniozaawansowani 3 razy w tygodniu. Potem mamy przejsc na 3 razy, a pozostali na 4. Na chwile obecna jak mialbym sie rozebrac to wygladam jakbym byl z Afganistanu trafi na Kube do Guantanamo, caly posinaczony, odrapany, pobdzierany, wczoraj mi kciuk koles wybil, jeszcze tylko morde mam cala, ale to pewnie kwestia czasu  Generanie jest swietnie, pomijajac juz fakt, ze po rozgrzewce wszyscy sapia jakby wlasnie przebiegli maraton, ale poki co daje rady kondycyjnie, myslalem, ze bedzie gorzej, ale jak na swoj wiek jeszcze sie trzymam, na tle innych wypadam moim zdaniem calkiem ok . Wczoraj najciezsze byllo ostatnie 20 min, trener kazal nam sie sprawdzic w parterze. Czyli koles mial wyjsc, a jak mialem go, efekt tego calego silowania byl tylko taki, ze ani ja go ani on mnie, jedyne co zrobilem to go przepchnalem przez polowe sali na plecach (i moich kolanach), az dupnal glowa w drabinke. Masakrycznie mnie to zmeczylo, wiec uznalem, ze teraz wezme sobie jakies mlodziaka, ale nie ma lekko, dostalem kolesia ze 20 jesli nie wiecej ciezszego ode mnie. Ten cos chyba lyknal, bo w dosc umiejetny sposob wyszedl z gardy jedna noga, i musialem sie niezle napocic, aby wrocic do poprzedniej pozycji. Ale dalem rade silowo, wiec jak na czlowieka z kompletnym brakiem techniki, tragedi nie ma. Jak widac entuzjazm jest  Byle do wtorku :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#2719619 - 12/11/2008 06:23
|
antimadrista
|
Skorpion wpadl dzis na trening i chyba mu sie spodobalo  Rozgrzewka byla dzis w miare lajtowa, bo ta sobotnia to chyba trwala ponad 30 min, i wszyscy byli zajechani, to mimo tego, dzis wymeczylem sie masakrycznie, ale partner byl w jeszcze gorszym stanie, i pod koniec to juz ledwo zipal, a pare razy tez niezle oberalem, a juz nie mowie o tych upadkach, kolejne siniaki do kolekcji  Wszystkich chetnych z Bielska i okolic gorąco zapraszam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2719668 - 12/11/2008 06:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2719703 - 12/11/2008 06:53
[Re: anfa_]
|
antimadrista
|
W Bielsku powstaje filia Berserker's Team, jednego z najlepszych poslkich klubów. Siedziba jest w Szczecinie, jest jeszcze kilka filii, glownie na Pomorzu. Teraz powstala 1sza na poludniu kraju. Oficjalnie klub wystartuje poczatkiem przyszlego roku, do tego czasu wyklaruje sie juz grupa osob. Ma pojawic wtedy Piotr Baginski, chyba nie musze go przedstawiac  Na wiosne beda seminaria etc Jest szansa, ze w BB powstanie klub z prawdziwego zdarzenia  
|
Do góry
|
|
|
|
#2719715 - 12/11/2008 07:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
jezeli walki to ogolnorozwojowe a nie wyniszczajace, bo tak naprawde sorry, jak masz olej w glowie to wiesz ze na ulicy: po 1 unikasz walki po 2 unikasz walki po 3 jak masz szanse uciekac sztuka walki przyda ci sie, ale przy przytrzymywaniu pijanego rzucajacego sie kolegi, badz praniu zielonego, ktory by i tak ci krzywdy nie zrobil, jak trafisz na kogos niebezpiecznego i poczujesz sie zbyt pewnie, to stawiajac sie mozesz miec klopoty.
Dla sportu zawsze. Ale chronmy nasze mozgi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2719766 - 12/11/2008 08:53
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
jezeli walki to ogolnorozwojowe a nie wyniszczajace, bo tak naprawde sorry, jak masz olej w glowie to wiesz ze na ulicy: po 1 unikasz walki po 2 unikasz walki po 3 jak masz szanse uciekac sztuka walki przyda ci sie, ale przy przytrzymywaniu pijanego rzucajacego sie kolegi, badz praniu zielonego, ktory by i tak ci krzywdy nie zrobil, jak trafisz na kogos niebezpiecznego i poczujesz sie zbyt pewnie, to stawiajac sie mozesz miec klopoty.
Dla sportu zawsze. Ale chronmy nasze mozgi. podpisuję się pod tym w przeszłości chodziłem na karate, kickboxing. boks (bardzo krótko) a nawet judo (było za darmo) prawda jest taka, że nigdy nie wiesz z kim masz do czynienia, co z tego, że wiesz jak się bić jak ci jakiś psychol wyciągnie nóż... teraz po 2 latach przerwy, wróciłem do karate, treningi 2 razy w tygodniu, zapisałem się do grupy początkującej czyli dużo rozciągania, biegania - mało walki i to mi zupełnie wystarcza a jeśli ktoś chce się nauczyć jak się obronić to polecam kursy na samo obrone sam nie wierzyłem w takie rzeczy dopóki kobieta 25kg lzejsza ode mnie powalila mnie na ziemię 2 ruchami czyli dla sportu - tak do "napierdalnia sie" - nie
|
Do góry
|
|
|
|
#2720015 - 12/11/2008 19:36
[Re: jerome]
|
antimadrista
|
Dla sportu zawsze. Ale chronmy nasze mozgi. Czy ten post jest skierowany do mnie?
|
Do góry
|
|
|
|
#2742072 - 23/11/2008 20:47
[Re: Skorpion BB]
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2768234 - 08/12/2008 09:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Pozwolę podłaczyć się do tematu sztuk walki i tylko jako ciekawostka podam link http://www.nautilus.org.pl/?i=1637 . Zobaczcie sobie filmik w końcowej częsci artykułu prezentujący tzw. energię KI 
|
Do góry
|
|
|
|
#2770290 - 10/12/2008 03:56
|
antimadrista
|
Tego nalezy sie spodziewac. Mi sie jeszcze nie zdazylo nie wrocic poobijanym. Po kazdym treningu mam poobdzierane kolana, siniaki na ramionach i klacie, a moje stopy wygladaja jakby mnie ktos ukrzyzowal, mam cale w strupach  Ale po 1,5h jestem tak zmeczony, ze nic mi sie juz nie chce 
|
Do góry
|
|
|
|
#2770376 - 10/12/2008 04:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Może nie do końca w temacie, ale szukam czegoś na czym mógłbym się fajnie, pozytywnie wyżyć. Chodzę na siłownie (z większymi/mniejszymi przerwami) jakies 4 lata i mnie to nudzi. Siłka na poziomie, ale nie ma worka żeby się na nim trochę wyładować.
Sam już nie wiem czy na jakieś walki iść, squasha czy naparzać na pływalni.
W Polse coraz popularniejszy robi się futbol amerykański. Z ciekawości próbowałem swych sił. Była fajna adrenalinka, siniaki itd, ale pewne rzeczy nie do końca mi odpowiadały i dałem sobie spokój.
I teraz po prostu czegoś w życiu brakuje..
|
Do góry
|
|
|
|
#2770426 - 10/12/2008 04:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Na chwile obecna jak mialbym sie rozebrac to wygladam jakbym byl z Afganistanu trafi na Kube do Guantanamo, caly posinaczony, odrapany, pobdzierany, wczoraj mi kciuk koles wybil, jeszcze tylko morde mam cala, ale to pewnie kwestia czasu  Hehe, "Fight Club" mi się skojarzył. Świetny film. Przepraszam za OT 
|
Do góry
|
|
|
|
#2770671 - 10/12/2008 05:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Na MT sie zmeczysz i Cie obija  Jak chcesz sie porozciagac i np. poznac jakies efektowne kopniecia to zapisz sie na TKD. Chodziłem na TKD, ale nie korzystaliśmy z rąk. Opis lupusa zachęcił mnie do MT 
|
Do góry
|
|
|
|
#2770770 - 10/12/2008 05:49
|
antimadrista
|
Ja nie chodze na MT. Ja mam BJJ, SF, boks (bo musze nadrabiac zaleglosciw stojce) oraz Judo (ostatnio mielismy goscia, koles wielokrotny mistrz Polski i vocemistrz Ojropy w JJ sportowym, masakra  )
|
Do góry
|
|
|
|
#2865557 - 25/01/2009 22:29
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2865853 - 25/01/2009 23:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/08/2006
|
z kim fedor przegrał? bo widzę ze ma lost -1, a myślałem, że jest niepokonany
|
Do góry
|
|
|
|
#2865899 - 25/01/2009 23:46
[Re: weed]
|
antimadrista
|
z kim fedor przegrał? bo widzę ze ma lost -1, a myślałem, że jest niepokonany Prosze bardzo: http://www.youtube.com/watch?v=PQjLRCONjg0
|
Do góry
|
|
|
|
#2896641 - 08/02/2009 04:00
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2898781 - 09/02/2009 01:46
|
antimadrista
|
Słynny, francuski piłkarz i Mistrz Świata - Bixente Lizarazu, zdobył Mistrzostwo Europy w Brazylijskim Jiu-Jitsu, na zawodach jakie odbyły się w Lizbonie, w Portugalii w dniach od 30 stycznia do 1 lutego 2009!39-cio letni Lizarazu pasjonuje się Jiu-Jitsu i uprawia je amatorsko po zakończeniu kariery piłkarskiej, o czym często pisze na swoim blogu. Jak sam stwierdził, trenuje bardzo poważnie od 1,5 roku i "Jiu-Jitsu stanowi teraz integralną część jego życia w trakcie sportowej emerytury", dodając, że kocha ten sport. Odbywające się w Portugalii Otwarte Mistrzostwa Europy w BJJ, stanowiły jego debiut w tej konkurencji, w której wystartowało łącznie 1500 zawodników, co jest faktem bez precedensu pod względem ilości startujących. Bixente pochodzący z francuskiej części Kraju Basków, wystartował w kategorii "Senior Niebieskie Pasy" - gdzie walczą zawodnicy powyżej 35 roku życia o średnim stopniu zaawansowania i udało mu się odnieść od razu duży sukces. http://www.dailymotion.pl/video/x88ia7_lizarazu-1er-combat-coupe-deurope-b_sport
|
Do góry
|
|
|
|
#2901841 - 10/02/2009 17:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
panowie co wybrac, chodzi mi by jakis typek pod disco sie zacząl pruc zeby umiec sie obronic i mu skopac dupe ;-) do wyboru mam : BJJ, Judo, Aikido, karate kyokushin,
|
Do góry
|
|
|
|
#2901861 - 10/02/2009 18:00
[Re: Zulus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
samoobrone ? :> jakos mi sie tego nei widzi
|
Do góry
|
|
|
|
#2901865 - 10/02/2009 18:08
[Re: ice18]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Zulus  Masz rację, wystarczyło obejrzec DDTVN i izzzi. Babcie starsze pokazywalo co i jak  Mega były 
|
Do góry
|
|
|
|
#2901893 - 10/02/2009 18:45
[Re: ice18]
|
antimadrista
|
panowie co wybrac, chodzi mi by jakis typek pod disco sie zacząl pruc zeby umiec sie obronic i mu skopac dupe ;-) do wyboru mam : BJJ, Judo, Aikido, karate kyokushin, BJJ. Nasz trener dorabia w weekendy w klubach jako ochroniarz. Jak jest sytuacja podbramkowa, z kolesiem do parteru, krotka pilka  Od czasu do czasu pokazuje tez, jakie sa najczesciej stosowane chwyty, uderzenia przez wlasne rozrabiajacych w klubach, dyskotekach i jak z tym sobie poradzic. Samo zycie 
|
Do góry
|
|
|
|
#2902035 - 10/02/2009 20:05
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
http://sport.interia.pl/raport/reczna-ms/news/pilkarz-reczny-zasztyletowany,1256251,211. Według MTI, w bijatyce wzięła udział grupa około 30 młodych ludzi z jednej strony, a z drugiej drużyna piłkarzy ręcznych, która w dyskotece "świętowała urodziny córki jednego z zawodników". 2. Marian Cozma zaliczał się do jednych z najlepszych zawodników na świecie na pozycji kołowego. Rumun wyróżniał się świetną grą, ale także warunkami fizycznymi; był jednym z najwyższych piłkarzy ręcznych.Tak więc, żebyś się nie przeliczył z tym trenowaniem, bo Ci co kozaczą w dyskotekach NIGDY nie przychodzą tam sami.
|
Do góry
|
|
|
|
#3110872 - 05/05/2009 16:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001