Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#221408 - 08/06/2004 16:25 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Aslan:[qb]Pomysł konkursu drużynowego jak najbardziej mi się podoba, ale Twoja idea, Twist, już nie bardzo.
Wymagałoby to ciągłych konsultacji, np, na gg, nie wierzę, że gładko poszłoby ustalenie, że jeden typuje to, drugi tamto itd.
....
Pewnie w niejednym zespole zaczęłyby się po jakimś czasie rozmowy:
A do B - "Dlaczego tak słabo Ci idzie???"
B do A - "Bo wybieracie mi takie trudne mecze i podczas kiedy Wy sobie nabijacie punkty to ja zawsze cierpię i jestem najsłabszy."
Oczywiście to lekki przejaskrawienie, ale zrozum o co mi chodzi.[/qb][/QUOTE]Po pierwsze niekoniecznie. Druzyna na poczatku sezonu moze ustalic ze stefan typuje dwa pierwsze spotkania z listy typowanych spotkan, marian kolejne dwa itd... I w ten sposob mamy element losowosci, dzieki czemu nikt nie bedzie ani faworyzowany ani obarczany trudnymi spotkaniami. Oprocz tego koniecznosc ciaglych konsultacji kto kiedy znika.
Po drugie. Wersja Da Bartka także wprowadza takie ryzyko, sa latwiejsze i trudniejsze kolejki.
Po trzecie. Na Boga przeciez to konkurs druzynowy, co w tym zlego, ze pojawia sie koniecznosc konsultatcji, moze niektorzy na wakacjach znajda troche wiecej czasu. Jeden moglby typowac finlandzka i szwedzka lige, kolejny inna - dlaczego z tego przywileju rezygnowac? Niech kazdy we wlasnym zakresie decyduje jak i co cche grac. Dla zalatanych podalem rozwiazanie [QUOTE][qb]Poza tym typowanie dwóch meczy to mała frajda, lepiej większą ilość. [/qb][/QUOTE]w perspektywie czterech kolejek jaka wersja by nie przeszla, wszyscy typuja taka sama ilosc [QUOTE][qb]I wreszcie kwestia najważniejsza.
Zdarzają się różne przypadki - przypuśćmy, że jedna osoba z mojej drużyny nie zatypowała, bo ... nie mogła. Jeśli poszlibyśmy za Twoją radą to 6 typów zostae 4 lub z 8 6 (w zależności od ilości osób), a więc szanse na zwycięstwo raczej marne zakładając, że przeciwnik jakieś punkty z tych spotkań będzie miał.[/qb][/QUOTE]I dzieki temu wprowadzanie "rezerwowego" nabiera sensu

pozdrawiam

Do góry
#221409 - 08/06/2004 17:31 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/01/2004
Zapisuje sie jak ktos chce to bede z nim w druzynie odzywac sie na gg 1297740 najlepiej

Do góry
#221410 - 08/06/2004 18:10 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Ludzie, nie zapisujcie sie jeszcze, to dopiero projekt zapisy zrobimy za jakis czas. Na wszystkie pytania odpowiem pozniej, po konsultacjach z terrorem i twistem, bo sam nie daje sobie z tym rady

Do góry
#221411 - 08/06/2004 18:37 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał twist:
w perspektywie czterech kolejek jaka wersja by nie przeszla, wszyscy typuja taka sama ilosc [/QUOTE]Jasne, że taką samą. Chodziło mi tylko o to, że kiedy już mam zatypować 8 czy 10 spotkań to wchodzę i je typuję mając pole do popisu. A według Twojej strategii dostanę dwa które na dodatek mogą się okazać kompletnie nieprzewidywalne dla mnie w przeciwieństwie do innych, dzięki którym mógłbym nadrobić parę punktów dla siebie i drużyny.
[QUOTE]I dzieki temu wprowadzanie "rezerwowego" nabiera sensu

pozdrawiam[/QUOTE]Wprowadzenie rezerwowego to pomysł według mnie całkowicie absurdalny!!! Kto będzie się zgłaszał na rezerwowego w sytuacji kiedy będzie mógł sam założyć własną drużynę powiedzmy z dwoma czy trzema innymi którzy zostali wyznaczenie do roli rezerwowych ??? Wszyscy chcą się bawić, a nie liczyć na to, że a nuż nasz kolega z drużyny nie zatypuje danej kolejki i wtedy takim trochę bocznym torem wkręcimy własne typy do drużyny. Dla mnie bez sensu.
Twist, tak to piszę i mam nadzieję, że absolutnie nie odbierasz mojej krytyki jako czegoś osobistego, bo szanuję to co tu robisz i nic do Ciebie nie mam. Chciałem po prostu przedstawić własne zdanie, bo myślę, że liga zorganizowana w ten sposób byłaby logiczniejsza i ciekawsza.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i innych.

Do góry
#221412 - 08/06/2004 19:16 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
meyde9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
a mam pytanie czy zaby zagrac trzeba grac w PLK
czy wystarczy sie zapisac w tym temacie i juz ??????

Do góry
#221413 - 08/06/2004 20:12 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Wydaje mi się, że powinni grać tylko zawodnicy z PLK. Przecież to dla nich [nas] jest to

Do góry
#221414 - 09/06/2004 05:27 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Aslan:
[qb]Jasne, że taką samą. Chodziło mi tylko o to, że kiedy już mam zatypować 8 czy 10 spotkań to wchodzę i je typuję mając pole do popisu. A według Twojej strategii dostanę dwa które na dodatek mogą się okazać kompletnie nieprzewidywalne dla mnie w przeciwieństwie do innych, dzięki którym mógłbym nadrobić parę punktów dla siebie i drużyny. [/qb][/QUOTE]Masz 8 spotkan w danej kolejce, z nich sam sobie wybierasz dwa najbardziej ci odpowiadajace wiec nie bardzo widze gdzie problem. Ale Ok zalozmy ze tworzysz zespol z osoami ktore nie maja czasu lub ochoty na konsultacje przez gg ale i wtedy tym bardziej chyba latwiej wytypowac dwa spotkania, poptrzec je rzetelna analiza majac dwa trzy dni czasu, niz osiem hurtowo?

[QUOTE][qb]
Wprowadzenie rezerwowego to pomysł według mnie całkowicie absurdalny!!! Kto będzie się zgłaszał na rezerwowego w sytuacji kiedy będzie mógł sam założyć własną drużynę powiedzmy z dwoma czy trzema innymi którzy zostali wyznaczenie do roli rezerwowych ??? [/qb][/QUOTE]Male nieporozumienie. Mialem na mysli "ruchomego" rezerwowego. Np jeden z druzyny nazarl sie czeresni, popil maslanka w efekcie stal sie okresowo offline. Wtedy jeden z druzyny wysyla za niego. Musi tylko napisac: rezerwa taktyczna: typy za XXX oraz dolaczyc zeskanowane zawiadczenie lekarskie. To wszsytko. W normalnej sytuacji graja cztery osoby. Takie jest moje zdanie, oczywiscie niczego nie biore osobiscie

Do góry
#221415 - 13/06/2004 16:50 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Po chwili namysłu, wymyśliłem, że skoro jest to konkurs drużynowy to [przy 4 osobowych zespołach] każdy członek teamu powinien podać swoje 8 typów. Dopiero ich suma stanowiłaby o punktacji drużyny
Drużyna traciłaby jeśli któryś z zawodników nie podałby typów [przy dobrych wiatrach strata taka jest do odrobienia].
Cały czas nie wiem co lepsze, losowanie drużyn, czy dobieranie dowolne.
pzdr)

Do góry
#221416 - 13/06/2004 17:44 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Ja juz mam ekipe i niech zostanie ze 3 osoby sa w zespole pozdro iwo:

Do góry
#221417 - 13/06/2004 21:20 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
lejo Offline
addict

Meldunek: 29/11/2003
WITAM PONOWNIE!!!
Wedlug mnie to lepiej jest 4-ro osobowe.
Ponizewaz:
-4 to lepiej brzmi niz 3
-mniej bedzie druznyn - mniej zamieszania
-i na koncu "Co 4-ry glowy to nie 3"
Jeszcze sie nie zapisuje bo podobno nie wolno. Ale ekipa juz jest.
Oto oni:
Czterech muszkieterów(melanżystów )

-BRONSTON
-BUŁKA
-MAMIR
-LEJO

Do góry
#221418 - 13/06/2004 21:52 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Da Bartek Offline
pokakulka

Jutro wieczorem powinno juz sie wszystko wyjasnic co do regulaminu.

Do góry
#221419 - 14/06/2004 00:43 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

była mowa 3 mozecie miec w rezerwie kogos

Do góry
#221420 - 14/06/2004 01:21 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
lejo Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jakubosiu:
[qb]była mowa 3 mozecie miec w rezerwie kogos[/qb][/QUOTE]A nie lepiej jak by kogos do was do laczyli niz jeden u nas byl w rezerwie.Wogule co ja wypisuje jaka rezerwa to nie wchodzi wogule w gre.
PROPONUJE ZROBIC SONDE!!!!!(KTO JEST ZA 3-osobowym SKLADEM a KTO ZA 4-osobowym)

Zreszta Đa Bartek (ktory nudzi ludzi )zrobisz jak uwazasz w koncu Ty jestes zalozycielem i pomyslodawca tego konkursu.

Pozdrowienia dla Forumowiczow iwo:

Do góry
#221421 - 14/06/2004 04:26 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
SOLO Offline
newbie

Meldunek: 29/04/2004
PROPONUJE ZROBIC SONDE!!!!!(KTO JEST ZA 3-osobowym SKLADEM a KTO ZA 4-osobowym)

Zgadzam się z tym aby zrobić głosowanie.To będzie najlepsze rozwiązanie bo inaczej nigdy nie dojdziemy do porozumienia.

Pozdrowienia dla wszytkich iwo:

Do góry
#221422 - 14/06/2004 08:14 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

no to sonda niech bedzie

Do góry
#221423 - 14/06/2004 11:21 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Da Bartek Offline
pokakulka

Hallllo, przypominam ze ja tu jeszcze jestem Dzisiaj wraz z twistem i Terrorem zadecydujemy ostatecznie i prawdopodobnie nie bedzie jakiejstam sondy ;]

Do góry
#221424 - 14/06/2004 12:33 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

to to decydujcie czekamy z nieciepliowscia iwo:

Do góry
#221425 - 14/06/2004 13:23 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
lejo Offline
addict

A wiec mialem racje:
-Zreszta Đa Bartek (ktory nudzi ludzi )zrobisz jak uwazasz w koncu Ty jestes zalozycielem i pomyslodawca tego konkursu.

Postapisz jak bedziesz uwazal najlepiej dla tego konkursu. Wiec ja juz wiecej nie wnikam czy to bedzie 3-osobowa czy 4-ro osobowa. Inni tez powini juz tylko czekac z niecierpliwoscia na konkurs i na decyzje o wyzej wymieniony spor.

Pozdrowienia dla Organizatora

P.S.
Wcale sie nie podlizuje.

Do góry
#221426 - 14/06/2004 16:37 Re: Nowy projekt, prosze o wypowiedzi (uwagi)
apofis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2001
wchodzę

jeśli kto by chciał mnie widzieć w składzie

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2