Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#222167 - 06/08/2004 23:41 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Odnośnie punktu o czasowym zawieszeniu się forum, miałem na myśli takie sytuacje jakie zdarzyły sie w poprzedniej edycji. Dajmy na to forum nie dziaa od piątku do niedzieli, albo od soboty rana - jednocześnie uniemożliwia wysłanie typów.

Do góry
#222168 - 08/08/2004 13:57 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
[T]-error Offline
I see dead people

[QUOTE]Oryginalnie wysłał twist:
[qb]
Świezo zarejestrowani uczestnicy konkursu PLK wg mnie powinni bezwglednie wyslac typy w najblizszej kolejce zaraz po rejestracji. W przeciwnym wypadku wykluczenie juz po I walkowerze. Potem zasada trzech walkowerow. Szanujmy sie nawzajem. Czlowiek rejestrujacy sie by potem nie wyslac typu ani razu delikantie mowiac jest niepowazny, psuje rywalizacje.[/qb][/QUOTE]ZA.

Do góry
#222169 - 10/08/2004 05:03 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
Szarakan Offline
member

Meldunek: 12/06/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał [T]-error:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał twist:
[qb]
Świezo zarejestrowani uczestnicy konkursu PLK wg mnie powinni bezwglednie wyslac typy w najblizszej kolejce zaraz po rejestracji. W przeciwnym wypadku wykluczenie juz po I walkowerze. Potem zasada trzech walkowerow. Szanujmy sie nawzajem. Czlowiek rejestrujacy sie by potem nie wyslac typu ani razu delikantie mowiac jest niepowazny, psuje rywalizacje.[/qb][/QUOTE]ZA. [/qb][/QUOTE]Mam nadzieje ze ta zasada bedzie dzialac tylko w 1 kolejce po rejestracji? bo nie chciałnym zostać wyrzucony z konkursu gdy np.nie zatypuje raz w 7 kolejce:/

Do góry
#222170 - 11/08/2004 20:00 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
el_kwas Offline
stranger

Meldunek: 09/08/2004
Czesc W tego rodzaju konkursie bede brał udział pierwszy raz więc jestem "trochę" zielony.Mam kilka pytań.
O jakie typowanie wyników chodzi? (liga polska? ligi zagraniczne ? puchary?)
Typy z wynikami zapewne będzie trzeba podać na forum?
I o co chodzi że świeżo zarejestrowani uczestnicy będą musieli wsłać typy 1 kolejki zaraz po rejestracji PS ja już się zarejestrowałem.
Z góry dzieki za odpowiedz.Pytania dla niektórych może są banalne ale dla mnie nie. NARA al:

Do góry
#222171 - 11/08/2004 20:44 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał el_kwas:
[qb]Czesc W tego rodzaju konkursie bede brał udział pierwszy raz więc jestem "trochę" zielony.Mam kilka pytań.
I o co chodzi że świeżo zarejestrowani uczestnicy będą musieli wsłać typy 1 kolejki zaraz po rejestracji PS ja już się zarejestrowałem.
Z góry dzieki za odpowiedz.Pytania dla niektórych może są banalne ale dla mnie nie. NARA al: [/qb][/QUOTE]1. typowane sa wszystkie mozliwe spotkania, poczwszy od narodowych, pucharowych az po 4 ligi Senegalskie i Burkina Faso
2. Raczej tak, chybaze cos sie zmieni
3. sam nie wiem

4. proponuje wprowadzic jakas eliminacje dla nowo zarejestrowanych osob, nie mozna dopuscic by znowu bylo tyle walkowerow, moze nowi grali by np w takiej malej grupie i po 3 kolejkach 2 najlepszych awansuje itp? nie wiem czy dobrze to opisalem. w razie watpliwosci pisac

Do góry
#222172 - 11/08/2004 22:54 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
[T]-error Offline
I see dead people

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Đa Bartek / druzyna A:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał el_kwas:
[qb]Czesc W tego rodzaju konkursie bede brał udział pierwszy raz więc jestem "trochę" zielony.Mam kilka pytań.
Z góry dzieki za odpowiedz.Pytania dla niektórych może są banalne ale dla mnie nie. NARA al: [/qb][/QUOTE]1. typowane sa wszystkie mozliwe spotkania, poczwszy od narodowych, pucharowych az po 4 ligi Senegalskie i Burkina Faso
3. sam nie wiem

4. proponuje wprowadzic jakas eliminacje dla nowo zarejestrowanych osob, nie mozna dopuscic by znowu bylo tyle walkowerow, moze nowi grali by np w takiej malej grupie i po 3 kolejkach 2 najlepszych awansuje itp? nie wiem czy dobrze to opisalem. w razie watpliwosci pisac [/qb][/QUOTE]No, niezły pomysł z tym "eliminacjami".
Może by tak przez pierwsze 5 kolejek, nowi uczestnicy grali w "swojej" lidze, a potem po 5 kolejkach, ci którzy by zostali, normalnie zostaliby dopisani do 4 ligi z tyloma punktami co uzyskali.

Do góry
#222173 - 11/08/2004 23:19 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
Da Bartek Offline
pokakulka

[QUOTE]Oryginalnie wysłał [T]-error:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Đa Bartek / druzyna A:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał el_kwas:
3. sam nie wiem

4. proponuje wprowadzic jakas eliminacje dla nowo zarejestrowanych osob, nie mozna dopuscic by znowu bylo tyle walkowerow, moze nowi grali by np w takiej malej grupie i po 3 kolejkach 2 najlepszych awansuje itp? nie wiem czy dobrze to opisalem. w razie watpliwosci pisac [/qb][/QUOTE]No, niezły pomysł z tym "eliminacjami".
Może by tak przez pierwsze 5 kolejek, nowi uczestnicy grali w "swojej" lidze, a potem po 5 kolejkach, ci którzy by zostali, normalnie zostaliby dopisani do 4 ligi z tyloma punktami co uzyskali.[/qb][/QUOTE]no albo to albo tak jak napisalem, osoby ktore dolaczyly sie walcza w swojej tabeli i co pare kolejek "awansuja" do realnych rozgrywek. nie wiem pokombinujcie

Do góry
#222174 - 12/08/2004 00:02 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Proponuje przejściowe 5 spotkań, pamiętam, że w poprzednim sezonie ze dwie osoby w 4 lidze oddały mi mecz walkowerem, a to troche traci sens rywalizacji, no bo z kim?

Do góry
#222175 - 12/08/2004 03:19 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
Blancorn Offline
old hand

Meldunek: 26/08/2003
Ja proponowałbym,aby powiedzmy na 2 tygodnie przed rozpoczęciem sezonu zrobić 3 próbne kolejki, i powiedzmy że osoby które 2 razy nie wytypują są odrzucane a te które conajmniej 2 razy wytypują przechodzą do 4 ligi!! Natomiast jesłi ktoś by się zgłosił w trakcie sezonu to przez 3 kolejki typuje poza konkursem, i jeśli przynajmniej 2 razy zatypuje dopisujemy go do 4 ligi. Bo przecież każdy może brać udział w naszym konkursie, a robienie jakichś eliminacji z których najlepsi by dopiero awansowali według mnie jest bez sensu. Po to mamy 4 ligi żeby Ci najlepsi grali w 1 a Ci nieco słabsi w 4....przeceż to jest konkurs dla WSZYSTKICH - więc panowie nie róbmy szopki:) Myślę że to rozwiązanie które zaproponowałem jest dobre Czekam na wasze sugestie... iwo: dla wszystkich

Do góry
#222176 - 01/09/2004 00:34 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
grabiu Offline
member

Meldunek: 25/04/2004
Ja proponuje awanse i spadki co 5 kolejek poniewaz bedac w 4 lidze ma sie male szanse awansu do 1 ligi

Do góry
#222177 - 01/09/2004 00:57 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
takizwykły Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał grabiu:
[qb]Ja proponuje awanse i spadki co 5 kolejek poniewaz bedac w 4 lidze ma sie male szanse awansu do 1 ligi[/qb][/QUOTE]Kilku osobom w poprzedniej edycji sie udalo:)

Min. mi i Expertowi

Do góry
#222178 - 04/09/2004 10:38 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
allieu Offline
enthusiast

Meldunek: 30/07/2003
He he ja też troszeczkę awansowałem co każdą rundkę liga wyżej

Do góry
#222179 - 23/09/2004 13:40 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - debata i po debacie.
zupan Offline
journeyman

Meldunek: 01/09/2004
hehe wiem że teraz to już musztarda po obiedzie ale może sie przyda na nastempny sezon

może by tak pomyśleć nad jakimiś barażami np. oddzielną kolejkę barażową i po każdych 10 kolejkach robić 1 "odpoczynku" a zainteresowani by walczyli o awans/spadek te drużyny to np. mogły by być 5 miejsce od dołu tabeli(wyższa liga) i 5 od góry(niższa liga)

moim zdaniem warto w coś takiego zainwestować bo będzie ciekawiej

Do góry
#222180 - 22/11/2004 21:38 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
male odkurzanie...

Wstep:
Terror wpadł na pomysl, co by usunac nastepujacy punkt regulaminu:
5. W przypadku wykluczenia zawodnika (3x walkower) na jego miejsce awansowany zostaje najlepszy gracz z niższej ligi, na zasadach jak przy normalnych awansach.

Rozwiniecie:
na ostatnia kolejke przed normalnymi awansami, 3 gosci z IV ligi wpadlo do III, dzieki czemu są w czubie, jednoczesnie odbierając mozliwosc awansu tym co przez 9 kolejek tyrali o punkty. Tako rzecze Terror, twist oraz Grzesiek przytakuje.

kolejny punkt do usuniecia wiaze sie z awariami forum. Nie bedzie anulowania kolejek z tego powodu. Zrobi sie oficjalne konto mailowe PLK, i tam w razie czego bedzie sie wysylac typy ew na nr gg do mnie lub do Terrora lub Grzeska.
Koniec przekazu.

Zakonczenie.
Prosze wyrazic opinie. Kiedy mozna o ile bedzie mozna wprowadzic te zmiany. Jeszcze w tej czy nastepnej edycji

Do góry
#222181 - 22/11/2004 22:22 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
Da Bartek Offline
pokakulka

szkoda czekac, tera tera tera ;]

Do góry
#222182 - 22/11/2004 23:02 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
Blancorn Offline
old hand

Meldunek: 26/08/2003
ja mysle ze juz od 11 kolejki powinny obowiazywac te zasady.... poprostu jak ktos odpada za 3 walkowry t ow lidze gra o jednego zawodnika mniej...sklad lig uzupelnimy dopiero po spadkach i awansach!! nie ma na co czekac, bo te zasady co byly do tej pory w pewnym sensie troche psuly cala zabawe, bo co z tego ze ja tyram na moje punkty 9 kolejek a jakis koles z 4 ligi wygra polowe meczy walkowerem (z calym szacunkiem ale w 4 lidze jak nie ma 5 walkowerow w kolejce to jest sensacja) wskakuje na moje miejsce i koles z 4 ligowca staje sie 1 ligowcem!! az mnie szlag trafia jak cos takiego widze..... to moje skromne zdanie...
a jesli chodzi o sprawe awarii forum - brawo dla adminow za genialny pomysl <brawo>

aha i jeszcze jedna sprawa dotyczaca ludzi kturzy dostali 3 walkowery i zostali zdyskwalifikowani....a potem ponowniie chca wrocic do konkursu, z tym tez cos trzeba zrobic, to jest konkurs w kturym sie typuje a nie oddaje walkowerem mecze...

Pozdrawiam

Do góry
#222183 - 23/11/2004 14:32 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
[T]-error Offline
I see dead people

Pomysł z mailem wprawadził gopi totolotkowej bundeslidze - wg mnie bardzo dobre rozwiązanie. Zawsze jest to jakieś "obejście" niedziałającego forum.
I też jestem zdania by jak najszybciej wprowadzić te zmiany. Już po tej kolejce.

pzdr)

Do góry
#222184 - 23/11/2004 14:44 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
miszelek Offline
old hand

Meldunek: 17/02/2004
teraz teraz teraz
badzmy za odwaznymi decyzjami !!!

Do góry
#222185 - 24/11/2004 08:36 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
w zwiazku z tym, ze w naszym wysoce obywatelskim narodzie trzy glosy to i tak szczyt marzen, oraz w swietle tego co skrabnal Arystoteles w "O poruszaniu sie przestrzennym zwierzat" a brzmialo: "lex parsimoniae: natura nihil agit frustra et nihil facit supervacaneum" debate uwazam za zamknieta

Do góry
#222186 - 26/11/2004 19:24 Re: Regulamin 5 edycji Ligi PLK - nowe postulaty!
[T]-error Offline
I see dead people

Zmiany wprowadzone od teraz:

Pkt. II/11

Czasowe awarie/zawieszenia forum powodują anulowanie kolejki bez względu na to ile osób wytypowało wyniki. (Dotyczy to sytuacji z poprzedniej edycji)
Kolejka zostanie wtedy rozgerana w innym terminie wskazanym przez organizatorów.
Punkt nie ma zastosowania jeśli wszyscy uczestnicy ligi zdążą podać swoje typy.

Zostaje zamieniony na:

Czasowe awarie/zawieszenia forum, a także przerwy w dostawie prądu, awarie sieci lokalnych, gradobicia i inne żywioły nie powodują zawieszenia kolejki o ile mecze do typowania zostały podane. Obowiązuje zasada "kto pierwszy ten lepszy".
Typy w przypadku awarii forum można podać prez gg : 1357785 do mnie, 1678717 - twist, lub na maila plk.lm@interia.pl

Punkt nie ma zastosowania jeśli wszyscy uczestnicy ligi zdążą podać swoje typy.

==================================

Pkt IV/5

W przypadku wykluczenia zawodnika (3x walkower) na jego miejsce awansowany zostaje najlepszy gracz z niższej ligi, na zasadach jak przy normalnych awansach.

Zostaje zamieniony na:

W przypadku wykluczenia zawodnika (3x walkower) na jego miejsce zostaje awansowany gracz z ligi niższej, przy normalnych awansach co 10 kolejek. Do tego momentu liga gra w niepełnym składzie np 19 osób.

Edited by twist (14/12/2004 11:50)

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >