Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#24497 - 20/11/2002 01:34 Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Fred Offline
old hand

Meldunek: 13/11/2002
W tym temacie chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób traktujecie bukmacherstwo czy jest to nałóg czy tylko zabawa ?
Czy musicie obstawić coś w każdym dniu czy nie ?
Czy moglibyście z dnia na dzień przestać obstawiać?
Nie chodzi mi tutaj czy zarabiacie na tym czy tracicie.
Proszę o odpowiedzi na ten temat.
Jeżeli założyłem ten temat w złym miejscu to proszę o instrukcje gdzie się powinien znajdować.

Do góry
Bonus: Unibet
#24498 - 20/11/2002 01:38 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
adasgti Offline
addict

Meldunek: 18/07/2002
Ja obstawiam na razie dla zabawy i oczywiscie chce troszke zarobic $$$ (jak kazdy)

moglbym przestac stawiac z dnia na dzien, nawet teraz nie obstawiam codziennie...

postanowilem sobie, ze tak "na powaznie" sie tym zajme dopiero od nowego roku
tzn. bede prowadzil szczegolowe statystyki itd.
UZALEZNIONY NIE JESTEM!

Do góry
#24499 - 20/11/2002 02:24 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
zik Offline
addict

Meldunek: 10/09/2001
Fajny temat założyłeś, o ile oczywiście można liczyć na szczerość wypowiedzi. Ja raczej chyba się już uzależniłem od bukmacherki, tak jak i od innych zachowań, jakoś jestem podatny!
Ciągle o tym myślę, analizuję, budzę się rano, sprawdzam wyniki, kombinuję co dalej? Gram codziennie gdzieś od 3 lat. Oczywiście jeszcze nie prze****łem wszystkiego(jak Rafter), ale kto wie jakym stracił pracę to chyba pójdę na całość i uczynię z tego źródło utrzymania lub też pogrążę się ostatecznie- bo i tak kiedyś trzeba umrzeć. Ale to wciąga! Jest po prostu na co czekać, to zabija codzienną nudę. Ciekawe ilu jeszcze z Was przyzna się do uzależnienia i co Wami kieruje? pozdrowka

Do góry
#24500 - 20/11/2002 02:38 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
Wstaje rano i zanim wypije kawe i wyjde do pracy sprawdzam wyniki oraz sprawdzam czy nie dało by sie czegoś zagrac do południa .

Wracam z pracy i znowu szukam typów i czytam forum .

Potem jeszcze obserwuje wyniki spotkań na które postawiłem i mija kilka godzin .

Wieczoren (o ile nie jestem na iprezce) znowu szykuje sie do US Sport .

W nocy zamiast spać obserwuje wyniki NBA , NHL , MLB lun NFL .

Spie 4-5 godziny , a rono znowu sprawdzam wyniki spotkan , których zakończenia nie doczekłaem , a potem ide do pracy .

Czy jestem uzależniony ? Nie

Do góry
#24501 - 20/11/2002 02:45 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
adasgti Offline
addict

Meldunek: 18/07/2002
teraz wychodzi na to ze ja klamalem! otoz nie! ja jakos umiem sie opamietac, ale mysle ze granie to dobre zrodlo dochodow, tylko trzeba wiedziec jak grac! na razie idzie mi 50-50 ale mam zamiar sie poprawic.

co do wstawania i sprawdzania wynikow to ja tak nie robie. musze isc rano do szkoly potem sie ucze i JAK STARCZY CZASU to analizuje mecze. uwazam jednak, ze sa duzo wazniejsze rzeczy niz stawianie. ja wole zamiast zanalizowac mecz pojsc z kolegami i kolezankami gdzies...

najwiecej jednak "poswiecam" sie bukmacherce w weekendy, poniewaz wtedy mam czas... ale i to nie zajmuje mi zbyt duzo czasu

wiec nie czuje sie uzalezniony.

pozdrawiam all!

Do góry
#24502 - 20/11/2002 02:47 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
Pewnie że nie xeo , to tak jak ze mną, i jestem podobnego zdania co Ty, nie uważam się za osobę uzależnioną.

SLAV

Do góry
#24503 - 20/11/2002 02:50 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Inspirator Offline
veteran

Meldunek: 30/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo:
[qb]Wstaje rano i zanim wypije kawe i wyjde do pracy sprawdzam wyniki oraz sprawdzam czy nie dało by sie czegoś zagrac do południa .

Wracam z pracy i znowu szukam typów i czytam forum .

Potem jeszcze obserwuje wyniki spotkań na które postawiłem i mija kilka godzin .

Wieczoren (o ile nie jestem na iprezce) znowu szykuje sie do US Sport .

W nocy zamiast spać obserwuje wyniki NBA , NHL , MLB lun NFL .

Spie 4-5 godziny , a rono znowu sprawdzam wyniki spotkan , których zakończenia nie doczekłaem , a potem ide do pracy .

Czy jestem uzależniony ? Nie [/qb][/QUOTE]hehehehehehe
Dobre!!!!!!!
Xeo jesteś moim lustrzanym odbiciem
To samo moge powiedziec o sobie.
OBstawiam - Śpie - Pracuje - Obstawiam - Imprezuje - Pracuje - Obstawiam - Śpie - Obstawiam - Pracuje - Imprezuje - Nie śpie bo obstawiam - pracuje ale tez obstawiam - imprezuje ,ale tylko 2-3h bo musze obstawiac - znowu pracuje - obstawiam - aha jeszcze miedzy czasie jem i robie inne ciekawe rzeczy NO I OBSTAWIAM - znowu krótko śpię bo trzeba obstawiać - pracuje .... i tak w kółko od około 3lat
JA TEZ NIE JESTEM UZALEŻNIONY

Do góry
#24504 - 20/11/2002 03:02 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Adas Offline
enthusiast

Meldunek: 19/09/2002
Wstaje o 6.40
idę do sklepu po bułki
Jem 1, 2 pakuje do szkoły, robię kawę.
Jakieś 20 min popijając kawę, sprawdzam wyniki i przeglądam ofertę na czeskiej telegazecie. W drodze ze szkoly lub w trakcie szkoły (Masters Szanghaj) stawiam przewaznie 2 kupony po 5 zloty. Gdy wygram stawiam za więcej (max 50). Tak od około 1998 roku. Czy jestem uzależniony.... ???
Niektórzy dziennie 5 złoty wyrzucą na papierosy, ja przynajmniej czasami coś wygrywam. Ale potrafię sobie odmówić np. przez wakacje grałem tylko w weekendy.
Pozdrawiam innych nieuzależnionych

Do góry
#24505 - 20/11/2002 03:42 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
tyler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2002
świetny temat fred!
ja gram mniej więcej od 16.5 roku życia(czyli od trzech lat). pamiętam swoje początki, w stsie była cała chmara bachorów, którym panienki odmawiały przyjmowania zakładów. przez pewien czas było coś w rodzaju 'akcji sprawdzania dowodów'. kiedy pani ania(miała wspaniałe piersi, wszyscy jak najmocniej nachylali się nad komputerem , niestey już tam nie pracuje)spytała, czy już pokazywałem dowód, z kamienną twarzą odpowiedziałem, że tak.
wtedy rozpocząłem swą przygodę z bukmacherką. przez te 3lata, grając prawie codziennie(głównie małe stawki) trochę przegrałem, trochę wygrałem, generalnie jestem chyba na lekkim minusie.
czy jestem uzależniony? trudno powiedzieć. moim zdaniem uzależnienie byłoby wtedy, gdybym non stop wtapiał a mimo to wciąż uparcie grał za coraz większe stawki. a ja traktuję sts jak swego rodzaju rozrywkę(choć oczywiście jakieś tam marzenia o bogactwie są), ucieczkę od szarej rzeczywistości(te emocje kiedy śledzisz na żywo wyniki ligi portugalskiej przełączając między royalscorem a livescorem-'kto szybciej'). po szkole nie jadę od razu do chaty tylko wstępuję do stsu. w chacie livescore, tbwsport, słowacka telegazeta, sklejanie kuponów, typowanie nad kawą. w niedzielę wierni bieżą do kościoła, a ja z ulotką-biblią pod pachą z kasą zachyloną z tacy do swojej świątyni-stsu.

tak więc grałem, gram i będę grał pamiętając aby nie przekroczyć granicy uzależnienia, czym byłaby np. rezygnacja z wizyty w kinie z piękną dziewczyną na rzecz kuponu w stsie.

pozdr. dla wszystkich od dawna grających i jeszcze żyjących.

Do góry
#24506 - 20/11/2002 03:59 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
polecam lekturę
http://www.akmed.zdrowie.net/?t=0l8I#FAZY_HAZARDU

Ja oczywiście z pomocy wyżej wymienionej placówki korzystać nie muszę

Do góry
#24507 - 20/11/2002 10:00 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
Co sie bede czaił jak najbardziej uzalezniony.
SC wpisz sie tutaj hehehe
widze to po tobie ze potrzebujesz sie zwierzyc.

Do góry
#24508 - 20/11/2002 12:40 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał savio:
[qb]Co sie bede czaił jak najbardziej uzalezniony.
SC wpisz sie tutaj hehehe
widze to po tobie ze potrzebujesz sie zwierzyc.[/qb][/QUOTE]To ci się udało savio z Sc

Co do mnie prowadzę podobny tryb życia jak Xeo tylko że ja dodatkowo obstawiam we śnie
Uzależniony? Nie A post był taki krótki bo muszę zrobić pięciogodzinną analizę, coś obstawić a potem siedzieć 4 godziny w necie i patrzeć livescoresy

Do góry
#24509 - 20/11/2002 13:19 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Adpal Offline
addict

Meldunek: 25/08/2002
Czy jestem uzalezniony ?
Szczerze mowiac nie wiem ,po prostu bukmacherka to moje ulubione hobby , ciezko by mi bylo przestac
gdyz uwielbam te emocje gdy czekam na spotkanie ktore obstawilem .
Rownie dobrze mozna powiedziec ze jestem uzalezniony od internetu .
PS.
Pierwsze co robie gdy staje z lozka ( wczoraj bylo to przed 6,00) to patrze na wyniki z NBA
na telegazecie .Gdy wracam po studiach to pierwsze co robie to wwlaczam komputer i wchodze na strone Unibetu szukajac pewnikow .

Do góry
#24510 - 20/11/2002 13:27 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
cichy Offline
old hand

Meldunek: 10/07/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kura:
[qb]polecam lekturę
http://www.akmed.zdrowie.net/?t=0l8I#FAZY_HAZARDU

Ja oczywiście z pomocy wyżej wymienionej placówki korzystać nie muszę [/qb][/QUOTE]moge sie oficjalnie przyznac: jestem uzalezniony

z tego co tam pisze to jestem w 3 fazie!!!!

Do góry
#24511 - 20/11/2002 13:40 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Bron Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/09/2002
Ha, wystarczy przesledzic moje posty na tym forum i widac od razu ze nie spie od 36 godzin. A za chwile Amur Chabarowsk zaczyna mecz ale dzis juz go sobie odpuszcze I nie narzekam za ostatnie 2 doby ladnie do przodu jestem wiec jak tu spac jak kasa plynie jak rzeka.
Uzalezniony? Nie wcale Ale spadam sie przespac bo o 12.00 trzeba wstac i skoczyc do STS i Toto-mix z kuponikami po wyplate. I dobrze ze istnieje takie cos jak piwo z przyjaciolmi bo przy kompie i przed ekranem tv gdzie wkolko jakies mecze leca bym cale zycie przesiedzial. Na dodatek te internetowe buki wogole mozna z domu nie wychodzic.A praca, jaka praca? zle mi tu czy co al:

Do góry
#24512 - 20/11/2002 16:19 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Anonymous
Unregistered

Niezły temat na pierwszy post!

Gram od trzech czy czterech lat (odkąd powstał STS) i też nie jestem uzależniony.
Nie mówiąc o codziennym przeglądzie wyników i stron w necie ale naszczęście mi za to płacą bo jestem w robocie.

Pozdrówki dla nałogowców! al:

Do góry
#24513 - 20/11/2002 17:53 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Fred Offline
old hand

Widzę, że mój temat ma sens bo dość dużo ludzi już się wpisało i dziękuję za to iwo:

Do góry
#24514 - 20/11/2002 18:22 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Fred Offline
old hand

Teraz kolej na mnie bo założyłem temat zadałem kilka pytań, a sam na nie nie odpowiedziałem więc muszę to nadrobić.
Zacząłem grę w wieku ok.10-11 lat na początku to była toto liga (dla tych co nigdy tam nie grali wyjaśnienie: takie kuponiki z 13 zdarzeniami narzuconymi z góry od dziesięciu trafień płacą (ale to są grosze) można wysyłać w kolektórach lotto)grałem tam dość długo na początku kreśliłem tylko jedno okienko u ojca na kuponie, później sam wysyłałem kupony co weekand (liga polska,angielska,niemiecka) mając 17 lat przeniosłem się do sts-ów, bo w totoligę nie opłaca się grać tam grałem jakiś czas następnie postawili mi obok domu toto-mixa (też nie polecam ale był blisko) więc coraz częściej obstawiałem teraz obstawiam w unibecie i tych kuponów jest coraz więcej. Generalnie nie gram codziennie ale się do tego zbliżam. Teraz studiuję i w wolnym czasie sprawdzam wyniki,przeglądam kursy,analizuję mecze,oglądam je (np.skróty niemickiej na sat 1 itd.),na żywo sprawdzam wyniki w telegazecie lub na livescore.
Sam nie wiem czy jestem uzależniony czy nie to jest moje hobby ale trudno by mi było przestać (dwa czy trzy miesiące temu nie obstawiałem przez 2 tygodnie i musiałem zacząć bo to jest jakby część mojego życia) ale gdybym się zawziął to bym przestał ale tego nie chcę.To by było na tyle.

Mam pytanie do tych którzy napisali, że poświęcają obstawianiu parę godzin dziennie czy aby napewno nie są od tego uzależnieni i czy mogliby przestać???

Dziękuję za uwagę
iwo: dla wszystkich którzy się tutaj wpisali i dla kury za tego linka niektórym może się przydać.

Do góry
#24515 - 20/11/2002 18:25 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
pajelo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/11/2001
Podpisuje sie całkowicie pod postem Xeo i innych kolegow robie podobnie tylko ja jeszcze w pracy mam dostep do netu takze nawet w pracy obstawiam
Pozdrwawiam wszystkich iwo:

Do góry
#24516 - 20/11/2002 18:31 Re: Czy jesteście uzależnieni od obstawiania ?
Inspirator Offline
veteran

Meldunek: 30/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał pajelo:
[qb]Podpisuje sie całkowicie pod postem Xeo i innych kolegow robie podobnie tylko ja jeszcze w pracy mam dostep do netu takze nawet w pracy obstawiam
Pozdrwawiam wszystkich iwo: [/qb][/QUOTE]No to sie nie chwal że w pracy grasz bo jak się SZEF dowie...

Do góry
Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >