Strona 7 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7
Opcje tematu
#2308 - 17/06/2001 16:43 Re: SYSTEM X
YOGI Offline
enthusiast

Meldunek: 25/01/2001
Endriu, mam jeszcze jedno pytanie. Czy można by jakoś lepiej odróżnić mecze domowe od wyjazdowych, bo duże i małe litery wieczorem się już zlewają. Moiże by tak w formatowaniu warunkowym zmienic kolory tła, albo zastosować d dla domu i w dla wyjazdów.

... Bo zalozenie jest takie ze dana druzyna ma zremisowac w ciagu ilus tam kolejnych spotkan a nie kolejek ! ...

Czy do systemu zaliczasz tez mecze pucharowe i sparingi? Jeżeli gra sie daną drużyna wszystko, to taki sposób przedstawiania wyników ma sens, jeżeli gra sie tylko ligę - raczej wprowadza zamęt. W przypadku gdy kolumny symbolizuja kolejki, tez widać jak graja poszczególne drużyny, tylko wcześniej jest pare dziur. Ale to tylko moje zdanie. W sumie chodzi nam o to samo, tylko inaczej pokazane.

Mecze pobralem z http://sunsite.tut.fi/rec/riku/soccer.html

Czy jest tam lista meczy mających sie odbyć? Jak jest to gdzie?

Chodzi o to by pobieral dane z juz istniejacych plikow. Nie bedzie zajmowal wiecej niz 10MB (apropo a jaki masz sprzet ???

Czy arkusz będzie sie odwoływał do netu?
Co do kompa to mam PMMX 233 i 64RAMu (jak w skansenie)

Do góry
Bonus: Unibet
#2309 - 18/06/2001 21:13 Re: SYSTEM X
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
Ad. 1
Wlasciwie nie zastanawialem sie nad jakims szczegolnym wyroznianiem meczy na wyjezdzie czy w domu, ale owszem mozna zrobic formatowanie warunkowe i zmieniac tlo.

Ad.2
Nie przewiduje brac pod uwage meczy pucharowych, sparingow, meczy miedzynarodowych itp., z prostej przyczyny: jak liczyc ststystyke dla ligi jesli zespol gra poza liga ??? mysle ze mecze pozaligowe naleza do innej bajki i nie zwracam na nie uwagi.

Ad.3
Wchodzisz na dany kraj, potem wybierasz lige (1,2..itd) i od gory masz:

League Tables - aktualna tabela ligi (no prawie, zawsze o kolejke sa w plecy)
Wide Table - tabela rozszerzona
Latest Results - ostatnie wyniki
Results of the games played so far - wyniki z calego sezonu
Fixtures of the games yet to be played - spis kolejnych spotkan
Status Pages - statsy
Clubs Home Pages - strony domowe klobow (?)
Swedish Cup 2000/2001 - puchar
External "National" Links - jakies linki
Archive - archiwum ! - i tu wlasnie znajdziesz wszystko co jest niezbedne !!!

Ad.4
Wymislilem sobie ze arkusz excela nie bedzie chadzal po necie bo trudno mi w nim wogole pracowac. Sporzadzilem sobie w nim tak na szybko statystki ze wszystkich lig. Jak tylko rusza francuzi, hiszpanie i wlosi z 2 liga to chce napisac program windosowy w delphi... a w nim to bedzie mozna cuda niewidy, wlacznie z automatycznym pobieraniem wynikow z netu... brak mi tylko trzech rzeczy:
1. 6000 $
2. czasu, czasu, czasu !!!
3. i jeszcze wiecej czasu!

Rothax, jak tak patrze na tabelke z remisami we Francji2 to przepuszczajac 4 mecze bez remisu i obstawiajac od razu na 3,4 poziom to wlasciwie nie ma sily by wtopic.

Do góry
#2310 - 30/06/2001 22:53 Re: SYSTEM X
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
www.solar.fn.pl/~and/
nowa stronak, nowe rzeczy

pozdrawiam
endriu

Do góry
#2311 - 02/07/2001 19:03 Re: SYSTEM X
Anonymous
Unregistered

cześć
spróbowałem zmodyfikowany system x
obstawiłem 4 mecze wnba .
w pierwszej próbie jedno trafienie na te cztery ale grałem tylko po 5 zl na mecz wiec nie za dużo wygrałem.
może jeszcze za szybko na wnioski ale zaczyna się obiecująco.
będę was informował o wynikach
pozdrawiam

Do góry
Strona 7 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7