#2242078 - 09/04/2008 05:56
Re: Co mnie kurde irytuje na maxa [21]
[Re: Master Flamaster]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2242202 - 09/04/2008 07:14
[Re: orpgad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Skandaliczne sędziowanie w kluczowych momentach dwumeczu Arsenal-Liverpool. To jest jawne naigrywanie się z drużyny i kibiców Kanonierów. Gdyby nie ładna gra piłkarzy obu drużyn pomyślałbym, że to nasza liga. Nic dodać, nic ująć... Można zaryzykować stwierdzenie, że dwie błędne decyzje wypaczyły wynik dwumeczu...
|
Do góry
|
|
|
|
#2242214 - 09/04/2008 07:36
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Troche nie rozumiem Waszego rozgoryczenia. Jest zawodnik z pilka, stanowiacy zagrozenie dla bramkarza...ktory zostaje wytracony z rytmu biegu, bez kontaktu obroncy z pilka...dosc dziwacznie to wygladalo... ale napewno nie mozna powiedziec, ze ten karny byl calkowicie z dupy. Pewnie wiele osob inaczej spojrzaloby na ta sytuacje, gdyby nie miala miejsca 40 sekund po golu dla Arsenalu. Karny konrowersyjny...ale blizej jestem karnego niz puszczenia gry. W koncu to nie liga angielska, tylko mistrzow... 
|
Do góry
|
|
|
|
#2242221 - 09/04/2008 07:41
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Panowie Zirytowani, Moze juz na spokojnie przyjrzyjcie sie calej sytuacji http://101greatgoals.magnify.net/item/KRP3Z4NDMXY23958 Zobaczcie reakcje Fabregasa. To on sfaulowal Babela, a nie Toure. Hipokryzja nie z tej ziemi z Waszej strony. Kiedy Kyut sfaulowal Hleba to byla czysta "jedenastka". Kiedy zawodnik Liverpoolu jest faulowany to jest to skandaliczna decyzja. Najsmutniejsze w tej calej sytuacji jest to, ze otwarcie rasistowskie teksty na QC nikogo nie zirytowaly, prawidlowa decyzja sedziego, ktory swietnie prowadzil spotkanie jak najbardziej. Zenada !!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#2242229 - 09/04/2008 07:54
[Re: podstawek]
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Dla mnie karny ewidentny i nie ma co sie sprzeczać. Fabregas rzeczywiście lekko pociagnął Babela, ale tego bym nie gwizdnął, za to Toure ewidentnie fauluje gracza Poolu. Jak zawodnik z piłka jest na tyle sprytniejszy , ze wbiega przed ciebie z piłka to pozostaje tylko włączyć ABS i hamować ile ma się sił bo kazdy kontakt z nim to praktycznie faul.
|
Do góry
|
|
|
|
#2242239 - 09/04/2008 08:02
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Jeżeli rzeczywiście Fabregas faulował, to parę metrów przed polem karny. Dla mnie bardzo dyskusyjna sytuacja. No ale nawet jeżeli założyć, że tu był faul, to co powiedzieć o tej sytuacji z pierwszego meczu...
To mój ostatni post w tej kwestii, fanom Liverpool nie chcę psuć radosnego wieczoru, a z drugiej strony czasu nie cofniemy.
Moją intencją było jedynie zasygnalizowanie, że dwie kontrowersyjne sytuacje na niekorzyść jednej drużyny w meczach decydujących o awansie do 1/2 LM, to za wiele. Mam taką refleksję natury ogólnej, że ostatnimi laty poziom sędziowania sporo się obniżył. Szewa czy protestowales w Istanbule jak Nesta zagral pilke reka w polu karnym zatrzymujac akcje Garcii. Po jego zagraniu poszla kontra, z ktorej Milan strzeli na 2:0 . I co? Trzeba z takimi rzeczami zyc. Wiadomo, ze im druzyna wyzej szczytu tym wiecej decyzji korzystnych jej przypada. W tym kontekscie pilka nozna przypomina lyzwiarstwo figurowe, gdzie punkty dostaje sie w rownej mierze za reputacje, jak i za wystep. Nie zmienimy tego.
|
Do góry
|
|
|
|
#2242330 - 09/04/2008 10:44
[Re: nOcnY]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Faul byl, bo sedzia podyktowal rzut karny, taka wersja jest na papierze. Dla mnie i nie tylko, nie bylo, komentatorzy podkreslali, ze na sile mozna bylo podyktowac karnego, ale na sile... Bedac na miejscu sedziego podyktowalbym karniaka; - jesli dostalbym przelew na konto, - jesli postawilbym na awans liverpoolu, - jesli bylbym fanem tego klubu. W innych przypadkach nie. Dodam ze nie jestem fanem arsenalu ani liverpoolu  Jak juz pisalem, za kila dni o karniaku z kapelusza nikt nie bedzie pamietal. Prawda jest taka ze czarny pokazal swoje IQ under 55 i dal mozliwosc odgwizdania faulu, w koncu gdyby sie o niego nie ocieral to sedzia by nie mial podstaw. PS. Licze na takie karne dla POLSKI podczas EURO 2008
|
Do góry
|
|
|
|
#2242343 - 09/04/2008 14:01
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/02/2008
|
Bez tego karnego to jest i tak 3:2 dla Liverpoolu. bez tego karnego w 96% nie byloby kolejnej bramki dla Liverpoolu dopiero bowiem szalencze ataki Arsenalu i rzucenie wszystkich sil na szale pozwolilo wyprowadzic The Reds kontre, ktora na bramke zamienil Babel
|
Do góry
|
|
|
|
|
|