Z wieczornych (21.12.07) w WOLVERHAMPTON wybrałem :
7.30 TARTATARTUFATA - WIN (3,25 WH)
(bieg powinny rozegrać Tartatartufata i FIZZLEPHUT , klacz nie była zbyt szczęśliwie przeprowadzona w ostatnim starcie przez doświadczonego dżokeja, teraz w siodle ambitny uczeń )
Witam, Moje typy na dzisiejsze (21.12.07)wyścigi w LINGFIELD :
3.10 MEDITATION - WIN (SP)
(Bardzo ciekawy wyścig bez wyraźnego faworyta,za Meditation bardzo przemawia udany start w wyścigu C4,przeciwko,że ostatnio biegł trzy dni temu;bardzo ładnie zaprezentowały się ostatnio PARADISE DANCER i biegający po dłuższej przerwie GREEK EASTER; są jeszcze SMOKIN JOE i BRIDGEWATER BOYS;mocno faworyzowany jest BARTON SANDS jednak jego ostatnio błyskotliwa wygrana to wyścig klasy C7)
3.40 TROUBADOUR - WIN (8,00 WH)
(w tym biegu spotykają się czołowi średniodystansowcy specjalizujący się w biegach na nawierzchni AWT; gwiazda poprzedniego sezonu GENTLEMAN'S DEAL ostatnio ograny przez GRAND PASSION niekoniecznie już w tym biegu się zrewanżuje;Troubadour bardziej wypoczęty debiutuje na tak długim dystansie i mam nadzieję,że będzie to dla niego optimum)
19.30 Wolverhampton 6f Polar Force lay 9 Pani Kirsty Milczarek jak do tej pory mnie nie zawodziła i myslę że tak tez będzie dzisiaj
20.25 Wolverhampton 7f Soviet Palace lay 6.2 dośc wyrównana stawka w tej gonitwie liczyc się będzie Methaaly, Angaric no i oczywiście Soviet Palace , dośc ryzykowny ale w realu będzie kontra na live
Witam w ten świąteczny poranek a że na wyspach dzisiaj się ścigają oto moje typy w WOLVERHAMPTON :
4.10 DARING AFFAIR - WIN (SP)
(idealna szansa na pokazanie pełni dużych możliwości przez Daring Affair,bardzo groźna będzie FRIENDS HOPE która rozbiła rywali w ostatnim swoim starcie; nie można też lekceważyć zawsze groźnej OUR KES )
W pozostałych biegach: 2.00 Dickie Le Davoir ; Green Pirate 2.40 The Last Bottle 3.10 Annes Rocket
Witam, W dniu dzisiejszym (27.12.07) w SOUTHWELL typuję:
12.30 IRISH CONECTION - WIN (SP)
(w tej licznie obsadzonej gonitwie wyróżniają się dwa konie: faworyzowany SINTENIS MAC - jak dla mnie troszkę przyciężki w ostatnim starcie i choć szedł swobodnie brakowało mu szybkości,typerzy zakładają,że poprawił ten element gdyż jest bitym faworytem.Drugi z pretendentów to Irish Conection, który zrobił ostatnio naprawdę niezłe wrażenie, gubiąc start i goniąc stawkę na prostej finiszowej był w czołówce,winien poprawić)
2.50 CARNIVAL DREAM - WIN (SP)
(W tej sprinterskiej gonitwie dwulatków faworytem jest opromieniony trzema wygranymi WEET A SURPRISE, mnie jednak nie przekonuje i raczej spodziewam się niespodzianki,a zwycięzcę widzę spośród pary CARNIVAL DREAM-klacz która debiutuje na "piachu" lecz w krótkiej karierze potykała się już z bardzo dobrymi końmi z rocznika; i LIANI który może wykorzystać swoją niską wagę i progresję formy )
Sugerowany zakład kombinacyjny: DUBLA: 12.30 Irish Conection ; Sintenis Mac 2.50 Carnival Dream ; Liani
Witam, Moje typy na dzisiejsze (28.12.07) biegi w LINGFIELD :
2.10 VORTEX - WIN (4,00 WH)
(Handicap dla 3-tnich i starszych koni na dystansie 7f, stawka dość wyrównana, klasą i dotychczasowymi osiągnięciami wyróżnia się wypoczęty Vortex i jemu zaufałem,groźne mogą okazać się bedący w niezłej formie COUNCELLOR i SALIENT )
W pozostałych biegach : 1.10 Mrs Summersby ; Rankayo Hitam 1.40 Bertie Southstreet ; Reeling N'Rocking
Witam, Moje typy na dzisiejsze (29.12.07) wyścigi w LINGFIELD :
1.30 KENNINGTON - WIN (SP)
(w tym sprinterskim handicapie kilka koni ostatnio uczestniczyło w tej samej gonitwie gdzie najlepszy wynik i wrażenie zrobił ARFINNIT;bardzo groźny będzie MULBERRY LAD,który wydaje się być w stawce faworytem.KENNINGTON mimo, że bardzo źle prowadzony w ostatnim starcie zajął trzecie miejsce,teraz powinno być tylko lepiej)
2.00 DYNAMO DAVE - WIN (SP)
(mocno reklamowany podopieczny B.J.Meehan'a Dynamo Dave kompletnie zawiódł w debiucie,jego bieg był mocno kontrowersyjny,teraz jak włoży odrobinę wysiłku powinien być bardzo groźny.Bardzo faworyzowana przez bukmacherów jest WHITCOMBE MINISTER,długo pauzowała i jest trudna do oceny )
W pozostałych biegach: 2.30 Fajr ; Wavertree Warrior 3.05 Night Wolf 3.35 Smokin Joe