#231676 - 29/05/2004 01:56
Re: Prywatny turniej
|
enthusiast
Meldunek: 16/05/2004
|
konkurs mi sie bardzo podoba, kiedys nawet chcialem go przeprowadzic samemu, a poszczegolnych typerow i ich prognozy umieszczac na swojej stronie, ale zarzucilem ta idee ze wzgledu na brak czasu a takze na znikomy odzew forumowiczow. ja, w kazdym razie, bardzo chetnie dolacze do zabawy, a swoja droga pomysl stworzenia przejrzystego konkursu z archiwum typow pomoze okreslic naprawde dobrych fachowcow, dzieki ktorym moze i uda sie cos ustrzelic w realu  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#231677 - 29/05/2004 01:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/05/2002
|
Po co się tak czepjacie tej formy wypłaty, przecież jak ktoś chce dostać an konto w MBanku to napewno nie będzie to problem dla slav, on tylko podał przykład w jaki sposób można dokonać wypłaty nagrody a Wy już tu afery przewidujecie... boże co za ludzie Wracając do pomysłu, który jest napewno interesujący, dodając do tego sensownych regulamin zabawa może być przednia Po pierwsze czas: na tyle długi aby każdy mógł coś znaleśc dla siebie i miał wiele czasu aby się wykazać -> czyli SEZON (jeden pełny rok) byłoby idealnie, minimum to napewno 6 miesięcy choć uważam to troche za zbyt krótko! Przedewszystkim pełna swoboda: każdy stawia co chce, za ile chce i jak chce, oczywiście stawka na przykład z zakresu 1-10 ! Jeden buk też jest dobrym pomysłem w celu zrównania szans. Granie na PROCENTOWY ZYSK jest jak najbardziej wskazane ale do tego trzeba by dodać jakąs liczbe minimalnych typów, które trzeba oddać! I tak dalej można wymieniać... podstawa to sensownych regulamin bo bez tego ani rusz 
|
Do góry
|
|
|
|
#231678 - 29/05/2004 02:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
Właśnie takiego wpisu oczekiwałem woytass. Jestem również za tym, aby było ograniczenie odnośnie minimalnej i maksymalniej ilości typów na tydzień. Tak jak dobrze spostrzegłeś 80 jednostek, a 8 jednostek to jest niby 80% prawdopodobieństwa, jednak przy podliczaniu końcowym można się trochę pogubić gdy za dużo będzie zer, a ja też nie zawsze muszę mieć czas, aby się tym zajmować  . GB zaproponowałem jako buka z którego można korzystać kursów, gdyż po pierwsze właśnie tam będzie wpłacana główna nagroda, a po drugie jeżeli zunifikujemy ofertę do jednego buka, nie będzie dochodzić do sytuacji kiedy to różne osoby, mogą zagrać jeden zakład z różnicami w kursach dochodzącymi do 0.50. Nie musi być to koniecznie GB, zaproponowałem właśnie tego buka, gdyż strasznie zaniżają kursy i jeżeli komuś się uda uzyskać yield 15% podając typy z ich oferty to będzie to tym bardziej warte uwagi osiągnięcie. PS. Spostrzeżenia Once Again i lukboja są również trafne, jednak przeczytałem je dopiero po napisaniu posta odnośnie wypowiedzi woytass'a PS.2 Narazie temat zostawiam do przedyskutowania na noc, jutro postaram się skleić jakiś regulamin, jednak z tym mogą być pewne problemy, gdyż sesja się zbliża i z czasem krucho, jednak mam nadzieję że już do niedzieli chociaż jakis szkielet regulaminu powstanie, który do końca miesiąca będzie ulegał kosmetycznym zmianom. SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#231679 - 29/05/2004 02:14
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Może to troche nie na temat, ale odnośnie Gamebookers to mi się przypomniało jak mnie 'wykiwali'. Obstawiłem u nich live i to grubo- baseball, był remis i 6i., następnie po 10 minutach moja ekipa zdobyła HR, miała 3 punkty przewagi i po tej akcji, wysyłają mi maila, że błąd w kursie mieli i zakład unieważniony, a był remis i kursy po 1.8, więc o żadnym błędzie nie może być mowa. W sumie sporo wtedy wygrałem, ale okazało się, że mnie w ch... zrobili, od tego czasu u oszustów nie gram i wam też radze ich olać. Jedyny buk, który tak chamsko zagrał, a grałem u kilkudziesięciu.
|
Do góry
|
|
|
|
#231682 - 29/05/2004 03:20
|
veteran
Meldunek: 19/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#231684 - 29/05/2004 03:49
|
old hand
Meldunek: 01/12/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ryf: [qb]niech typów będzie tyle co dni w roku (365 - info dla zakręconych) [/qb][/QUOTE]Średnio 1 typ dziennie to zdecydowanie za dużo
|
Do góry
|
|
|
|
#231685 - 29/05/2004 06:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
to moze ja tez wypowiem swoje skromne zdanie: slav wyszedl z bardzo fajna inicjatywa wylonienia najlepszych czyli najbardziej zyskownych "typerow" na forum. dlugi czas trwania konkursu jak najbardziej na plus - wszyscy maja rowne szanse. konkursow na forum jest wiele ale kazdy ma jakas wade np. play offy premiuja najrówniej typujacego - czlowieka ktory w kazdej rundzie prezentuje dobry (bardzo dobry) poziom, ale niekoniecznie musi byc to osoba ktora generuje najwyzszy zysk. osobiscie bylbym przeciwko wszelkim ograniczeniem odnosnie wysokosci kursu czy ilosci typow - jesli ktos zagra 500 typow o kursie 1,01 i zarobi wiecej niz inni to bedzie znaczylo iz jest to bardzo wartosciowy sposob gry i warto nim sie zainteresowac  z iloscia typow trzeba sie jednak zastanowic bowiem ktos zagra dla zartu jeden typ w rodaju remisu w koszykowce i bedzie czekal do konca turnieju na nagrode  wg mnie trzeba ustawic jakies widelki (albo chociaz minimum?) odnosnie liczby typow w ciagu całego turnieju.
|
Do góry
|
|
|
|
#231686 - 29/05/2004 14:05
|
Meldunek: 06/04/2001
|
Pomysl bardzo ciekawy, mysle ze wieksza korzyscia niz kasa moze sie okazac wylonenie wkoncu ludzi ktorych warto sledzic na tym forum. Bo dzial PP komletnie sie nei sprawdzil. Poniewaz konkurs ma trwac dluzszy okres (pol, caly rok?) to mysle ze nie ma sensu ustalac ograniczen co do ilosci typow w tygodniu. Jezeli mamy wylonic najlepszych to nie ma sensu nikogo zmuszac do grania na sile. Oczywiscie ostatecznie trzeba okreslic jakas minimalna ilosc typow na koniec (100 chyba wyglada dobrze?). Poza tym zglosi sie pewnie duzo ludzi i dlatego warto po jakims okresie (2 miesiace?) osoby ktore beda mialy najslabsze bilanse odrzucic aby byla zachowana przejrzystosc. Aha, i jeszcze odnosnie bukmachera. Mysle ze jeden GB to za malo. Bylbym za tym aby jednak dodac jeszcze jakies 2 firmy. Zawsze to daje wieksze pole do popisu.  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#231687 - 29/05/2004 15:02
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
[qb] [QUOTE]Może coś przeoczyłem, ale może podasz mi linka do turnieju w który po pierwsze nie ma żadnego wpisowego dla uczesnitków, a po drugie pula nagród wynosi prawie 200$ ? Bardzo chętnie też się tam zapisze. Pozdrawiam SLAV[/qb][/QUOTE]... LINK do turniejów w którym oba [ Liga PLK i Liga Mistrzów PLK] mają sumę nagród w wysokości 1 tys. pln. a uczestnicy grją bez wpisowego Na marginesie ... Slav bardzo dobra koncepcja. Jestem w 100% za Twoim pomysłem. :5gw: pzdr) [ 29-05-2004, 11:06: Wiadomość edytowana przez: [T]-error ]
|
Do góry
|
|
|
|
#231688 - 29/05/2004 16:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał [T]-error: [qb][qb] [QUOTE]Może coś przeoczyłem, ale może podasz mi linka do turnieju w który po pierwsze nie ma żadnego wpisowego dla uczesnitków, a po drugie pula nagród wynosi prawie 200$ ? Bardzo chętnie też się tam zapisze. Pozdrawiam SLAV[/qb][/QUOTE]... LINK do turniejów w którym oba [ Liga PLK i Liga Mistrzów PLK] mają sumę nagród w wysokości 1 tys. pln. a uczestnicy grją bez wpisowego [/qb][/QUOTE]No ok masz mnie Terror  , ale należy jednak pamiętać o tym, że ja funduję nagrodę z własnej kieszeni i żadna firma mi za to kasy nie zwróci, a nie ma co przyrównywać Totolotka do mnie, gdyż ich dzienne przychody są wyższe od moich rocznych  dlatego też oni mogą sobie pozwolić na taki marketing. Zresztą mój sponsoring jest można powiedzieć bezinteresowny, chcę - podobnie jak spora rzesza ludzi na forum - zobaczyć wreszcie tego najlepszego typera na mecz.pl o którego to tak mocno walczymy od lat. Pozdrawiam SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#231691 - 29/05/2004 16:19
|
old hand
Meldunek: 14/04/2004
|
Witam Slav czy masz juz jakis wstepny regulamin i zasady, na jakich bedzie funkcjnowal ten turnij? Bylo by dobrze, gdyby jakies wstepne przymiarki byly juz znane. --> A co do wylonienia najlepszego, to chyba troche sie mijasz z zamiarami. Chcesz znalezc najlepszego pod wzgledem zarobionych pieniedzy - czyli takiego co potrafi zarobic jak najwiecej w tym roku czy tez interesuje cie taki najlepszy, co potrafi podac 100 typow ze skotecznoscia 80%-90% - to by byl chyba nie najlepszym, tylko najskoteczniejszym, czy moze raczej najefektywniejszym. Dobrze by bylo, gdybys podsumowal dotychczasowe zalozenia i sugesti, no i oczywiscie, czy ty na takie sie zgadzasz, w koncu to ty sponsotujesz  , ale pieniadze to nie najwazniejsze w tym turnieje, szukamy tego najlepszego(chyba?)  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
|
|