Strona 4 z 13 < 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 >
Opcje tematu
#231715 - 30/05/2004 03:16 Re: Prywatny turniej
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał gruda:
[qb]
z tego co sie doczytalem nie jest okreslone ile dana osoba musi wyslac tygodniowo typow, czyli dopuszczalna jest sytuacja ze ktos zniknie na powiedzmy miesiac i potem ze zdwojona moca bedzie typowal?
[/qb][/QUOTE]I o to w tym wszystkim ma właśnie chodzić

Też popieram gre cały sezon, czyli jeden pełny rok to byłoby idealne dla wszystkch i nie byłoby żadnych niedomówień że ktoś nei mógł czegoś typować... każdy może dołączyć w dowolnym momencie, limit jednak należałoby przesunąć na około 160 kuponów/typów!

Do góry
#231716 - 30/05/2004 03:49 Re: Prywatny turniej
Once Again Offline
enthusiast

Meldunek: 16/05/2004
jesem za tym, aby kazdy mogl sobie puscic kupon jaki chce, tzn ze nie bedzie musial patrzec, czy aby przypadkiem jest on juz 4 czy 6tym forumowiczem, ktory 'wysyla' dany kupon, zaoszczedzi to wiele czasu, komplikacji i kazdy bedzie mogl sie zajac tylko analiza/wyszukiwaniem nowych informacji/itd a nie bedzie sie spieszyl czy aby przypadkiem ktos tego juz nie "zajal"

Do góry
#231717 - 30/05/2004 04:19 Re: Prywatny turniej
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
Wprowadzone zostały kolejne poprawki do regulaminu.

SLAV

Do góry
#231718 - 30/05/2004 04:27 Re: Prywatny turniej
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
Jedna rzecz mi się bardzo w regulaminie nie podoba, że można grać combo. Jak dla mnie to kiepski pomysł, ale skoro większośc tak chce to proponuje wprowadzić ograniczenie - na zakladzie combo można zamiescić do 4 zdarzeń.

I uzupełniłbym jeszcze regulamin o stwierdzenie, by jeden uczestnik nie mógł grać tego samego typu (single) lub tego samego zestawów typów (combo)- obejście ograniczania do 10 jed.
Wiem, że to jest śmieszne, ale wiem także, jak wyglądała sprawa z regulaminem EEL i właśnie przez takie niby oczywiste kwestie dochodziło do niepotrzebnych spięc.

Pozdrawiam

Do góry
#231719 - 30/05/2004 04:32 Re: Prywatny turniej
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
I jeszcze pomarudze. Uważam, że ograniczenia grania jakiegoś typu do tylko 5-10 (jak w regulaminie) osób, za logiczne, ale bardzo uciążliwe - patrz konkurs tenisowy i przeglądanie do kilku stron forum do tyłu i liczenie ile razy już dany typ został podany, a gdy już policzysz to okazuje się ,że ktoś cię ubiegł w trakcie twojego liczenia .

Do góry
#231720 - 30/05/2004 05:19 Re: Prywatny turniej
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo:
Jedna rzecz mi się bardzo w regulaminie nie podoba, że można grać combo. Jak dla mnie to kiepski pomysł, ale skoro większośc tak chce to proponuje wprowadzić ograniczenie - na zakladzie combo można zamiescić do 4 zdarzeń.
[/QUOTE]jeden gra kursy 2.0, drugi high adrenaline, a trzeci klei AKO z kursow 1.2 - grunt zeby wyjsc na swoje. zgadzam sie z propozycja zlimitowania ilosci typow w combo do 4-5.

[QUOTE]I uzupełniłbym jeszcze regulamin o stwierdzenie, by jeden uczestnik nie mógł grać tego samego typu (single) lub tego samego zestawów typów (combo)- obejście ograniczania do 10 jed.
Wiem, że to jest śmieszne, ale wiem także, jak wyglądała sprawa z regulaminem EEL i właśnie przez takie niby oczywiste kwestie dochodziło do niepotrzebnych spięc.

Pozdrawiam[/QUOTE]moze pozna pora albo browary dzialaja, ale nie zrozumialem dokladnie o co biega. czy chodzi o to ze nie mozna dac 2 razy(lub wiecej) np. 10/10 na feyenord przeciwko volendam??
czy klejac kilka ako w ciagu tygodnia jakis typ moze sie w nich powtarzac?

Do góry
#231721 - 30/05/2004 05:40 Re: Prywatny turniej
Once Again Offline
enthusiast

a ja mam pytanie z innej beczki, do grudy...
czy grod wejhera to Wejherowo ?

Do góry
#231722 - 30/05/2004 05:52 Re: Prywatny turniej
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
tak, Wejherowo, a dlaczego pytasz? masz jakies powiazania?

Do góry
#231723 - 30/05/2004 06:03 Re: Prywatny turniej
langak Offline
old hand

Meldunek: 01/12/2002
Slav uwazam ze zamiast Sportingbet powinien byc Nordicbet.
Chodzi tylko o to by były to takie buki, zeby oferta była najszersza. Nie doszukałem sie w Sportingbet jakiegos zakładu którego nie mozna byłoby zagrac gdzies indziej, a w Nordicbet są takie zakłady. Ja tam gram często spotkania niedostępne u ŻADNEGO innego bukmachera. Jezeli ten konkurs ma odzwierciedlać rzeczywistosc i nie ograniczać typującego to tę zmianę uważam za konieczną.

Do góry
#231724 - 30/05/2004 06:26 Re: Prywatny turniej
Sairus Offline
newbie

Meldunek: 18/05/2004
Hmm ja tak w troche innej kwestii, dopiero przeczytalem co sie tu dzieje bo czas pozowlil...

Po pierwsze inicjatywa jak najbardziej fajna, ale dlaczego tylko dla tych ktorzy sa tu zarejestrowani miecha albo dluzej :rolleyes: Np ja siedze tu czesciej a dopiero ostatnio sprawilem sobie login.

Slav bedziesz potrzebowac pomocy... sam tego nie ogarniesz, poszukaj prawej reki.

Jezeli to ma byc taki dlugi konkurs to moze nawet postaraj sie o jakis dzial na forum, nie bedzie zamieszania.

Co do reszty na razie sie przygladam, dam znac jak cos sie wyjasni.

I ostatnia rzecz, nie ma sensu zaczynac nic na sile, lepiej poczekaj ustalcie sobie wszystkie koniecczne rzeczy a dopiero pozniej bedizemy sie bawic. Polecam odpuscic sobie Euro.

pozdrowka

Do góry
#231725 - 30/05/2004 15:42 Re: Prywatny turniej
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Sairus:
[qb] ale dlaczego tylko dla tych ktorzy sa tu zarejestrowani miecha albo dluzej [/qb][/QUOTE]widze ze slav wykasowal to ograniczenie ale hmmm.. mam wrazenie ze w przypadku gdybym odpadl z turnieju moglbym sobie zalozyc nowy login i od razu zaczac gre na nowo...

PS: czy mozna zagrac samemu 2 rozne typy na to samo zdarzenie?? np. 4/10 na 2 i 1/10 na X (mam na mysli "gre na zwrot stawki") ???

Do góry
#231726 - 30/05/2004 16:17 Re: Prywatny turniej
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
tylko jak zachęcić tych rzeczywiście dobrych typerów, a wykluczyć początkujących??
Wg mnie konkurs powinien jak najbardziej odzwierciedlać prawdziwą grę, bez zbędnych ograniczeń, ludzie korzystają często z tych samych źródeł wiedzy dlatego ograniczenia polegające na zakazie 'powielania' typów jest bez sensu.

Do góry
#231727 - 30/05/2004 16:42 Re: Prywatny turniej
Once Again Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał gruda:
[qb]tak, Wejherowo, a dlaczego pytasz? masz jakies powiazania? [/qb][/QUOTE]to juz ostatni moj post niezwiazany z tematem...

powiazania, no coz Rumia-Janowo wita...

Do góry
#231728 - 30/05/2004 16:59 Re: Prywatny turniej
Perla Offline
enthusiast

Meldunek: 20/04/2003
Fajny pomysł slav, ja bym wprowadził jeden punkt do regulaminu, mianowicie, że następny typ ,można obstawić dopiero po zakończeniu poprzedniego zakładu, tzn już po tym jak jego wynik jest znany. Może tym którzy grają różnego rodzaju progresje ułatwi to życie. Poza tym jestem również za zupełną dowolnością podawania typów. Wiem, że chodzi o wyeliminowanie ewidentnych plagiatorów ale to raczej będzie widoczne więc łatwo będzie takich wychwycić. Aha, i powinieneś wg mnie wprowadzić po prostu jakąs minimalną liczbę typów, które trzeba zagrać w ciągu tego roku (półrocza?), oczywiście nie ustalając górnego pułapu Jeszcze tylko nie doczytałem jak ma wyglądać sprawa kapitału? Każdy ma określoną liczbę pieniędzy (jednostek) i gra aż osiągnie największy zysk (lub zbankrutuje ) czy też będziesz opierał się wyłącznie na suteczności? A może wprowadzić właśnie jakąś stawkę którą każdy ma na początku, z zastrzeżeniem że na jeden kupon można przeznaczyć tylko 2-3% całej kasy. Wtedy uniknąłbyś sytuacji, że ktoś stawia całą kasę na jeden kupon, ten mu wchodzi i w ten sposób może wygrać cały turniej. Przy ograniczeniu liczyłaby się faktycznie regularność w trafianiu typów. Ok to są moje pomysły ale konkurs jest twój więc zrobisz jak chcesz W każdym razie zrób tak żeby było sprawiedliwie i ciekawie
Pozdro

Do góry
#231729 - 30/05/2004 18:34 Re: Prywatny turniej
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wychowany_Na_Nalewce:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Sairus:
[qb] ale dlaczego tylko dla tych ktorzy sa tu zarejestrowani miecha albo dluzej [/qb][/QUOTE]widze ze slav wykasowal to ograniczenie ale hmmm.. mam wrazenie ze w przypadku gdybym odpadl z turnieju moglbym sobie zalozyc nowy login i od razu zaczac gre na nowo...

PS: czy mozna zagrac samemu 2 rozne typy na to samo zdarzenie?? np. 4/10 na 2 i 1/10 na X (mam na mysli "gre na zwrot stawki") ???[/qb][/QUOTE]No właśnie...
jak wykluczyć granie na kilka loginów ? albo sytuacje gdy jak na jednym z loginów źle idzie to ktoś weźmie sobie następny od tak , na potrzeby gry...

Do góry
#231730 - 30/05/2004 19:07 Re: Prywatny turniej
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Zapis o podawaniu ograniczonej ilości typów na jedno zdarzenie został wykreślony.

Rozmawiałem już z Conradem na temat odrębnego działu, wstępnie się zgodził, jednak narazie jeszcze nie podał żadnych konkretów. Sądzę że w nadchodzącym tygodniu większość problemów zostanie rozwiązana.

Czekam na kolejne propozycje odnośnie zmian lub dodatkowych wpisów do regulaminu.

SLAV

Do góry
#231731 - 30/05/2004 19:23 Re: Prywatny turniej
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Powinny być dopuszczane okresy braku aktywności (np do miesiąca), jednakże powinna być też dolna granica puszczonych typów (co najmniej 150.)
Przydałyby się też ograniczenia dla początkujących o i trzeba jakoś zachęcić tych najlepszych. Gra musi być realistyczna, nie może być np gramy od 1.5, albo tylko single. Nie przejmowałbym się 'pociągami' ktoś zarobi mase kasy na tym, to co z tego, jeżeli zagrał tak w rzeczywistości to ma i się cieszy, na forum i tak każdy będzie wiedział jak zarobił, no i nie może być ograniczeń, że gramy za 2-3% budżetu (ja bym dopuścił 7-10%). Aaaa i chyba największą głupotą byłoby skreślanie uczestników, jeżeli będą na sporym minusie w czasie jednego miesiąca, nawe najlepszym zdarzają sie czarne serie

Do góry
#231732 - 31/05/2004 00:47 Re: Prywatny turniej
slav007o Offline
Carpal Tunnel

W związku z tragiczną śmiercią Rafała Kurmańskiego zielonogórskiego żużlowca, chciałbym odpocząć na jakiś czas od forum, mam nadzieję że do końca tygodnia się pozbieram, jednak napewno turniej nie ruszy jeszcze w czerwcu. Przepraszam wszystkich, ale jestem przygnębiony i potrzebuję trochę czasu

SLAV

Do góry
#231733 - 31/05/2004 01:17 Re: Prywatny turniej
verseau Offline
veteran

Meldunek: 02/11/2002
Na tej francuskiej stronie jest prowadzony podobny turniej
http://www.coteur.com/
Tylko,ze nagrody sa co miesiac.
1 mi.100 € 2 m.60 € a 3m.40 €
I jest dosyc przejzysta klasyfikacja,kursy z kilku bukow i dosyc fajnie to jest zrobione.
Kazdy uczestnik na poczatku dostaje fikcyjne 1000 jednostek i obraca tym na podstawie kursow.
Zapisujcie sie i powodzenia

I mysle,ze ten konkurs tutaj powinien opierac sie na podobnych zasadach.Nie ma co kombinowac.

Do góry
#231734 - 31/05/2004 01:20 Re: Prywatny turniej
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Witam
Dopiero teraz zobaczyłem ten turniej i spodobała mi się ta idea. Zresztą każda jest warta uwagi jeśli ma służyć rywalizacji.

Myślę że nie ma wiekszego sensu wprowadzać ograniczeń typu: "10% budżetu na jeden kupon". Jeśli ktoś chce niech ryzykuje całą stawkę na 1 kupon. Przecież ma być wymóg ilości minimalnych zakładów (np.150), więc ktoś kto będzie bardzo ryzykował trafi 5 razy, a za 6 splajtuje. Zreszta to jest jeden ze sposobów gry i dlaczego mamy go odrzucać?

Druga sprawa. Jeśli będzie możliwy wybór oferty tylko z 1 buka (GB?) to wypadałoby za wszystkie wyniki zdarzeń uznawać takie jak uzna GB. Chodzi mi tu głównie o tenis i ew. zamieszanie związane z kreczami zawodników, zwrotami, uznawaniem kreczy itp.

Po trzecie. Jeśli już mowa o wyodrębnieniu osobnego działu, warto pomyslec nad wyszczególnieniem przynajmniej 3 tematów w takim dziale: 1) W którym podawane TYLKO typy 2) Podawane TYLKO wyniki, stany konta graczy itp. 3) Komentarze, które niewiatpliwie będą. Chodzi o to aby wszystko nie było w jednym temacie, co spowodowałoby niezły burdel i zero przejrzystości.

Po czwarte - jeśli turniej ma się zacząć np.1 lipca, to wprowadzic zapis że nie mogą do niego dołączyć osoby zarejestrowane np. w czerwcu i później. Chodzi o to by po zbankrutowaniu nie dołączać znowu do gry pod innym loginem.

I ostatnie: Myślę że najsprawiedliwsza była zasada np. każdy ma na początku dajmy na to 100 wirtualnych złotych i tylko tym może grać. Bankructwo oznacza koniec gry. Bez możliwości "doładowań", pożyczek, itp. Czyli tak jak byśmy wirtualnie sobie grali w internetowym buku.

To tyle co mi sie nasunęło na pierwszy rzut oka. Pomysł bardzo fajny, i z chęcią wziąłbym w tym udział.

Pozdrawiam

Do góry
Strona 4 z 13 < 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 >