Strona 8 z 13 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 12 13 >
Opcje tematu
#231795 - 05/06/2004 10:46 Re: Prywatny turniej
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Stich:
[qb]Mam nadzieje, ze nei bedzie przymusu podawania jakiejs ilosci typow w tygodniu ani limitu ? bo nie kazdy bedzie mial w koncu mozliwosc by w kazdym tygodniu dac typy.[/qb][/QUOTE]Pkt.7 regulaminu ...

7. W ciągu trwania całego konkursu, każdy uczestnik zobowiązany jest do podania minimum 120 typów, aby być branym pod uwagę w końcowym rozrachunku.

Nie ma limitów tygodniowych.

Do góry
#231796 - 05/06/2004 17:38 Re: Prywatny turniej
main Offline
addict

Meldunek: 08/01/2004
ja a propos sponsora;
branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;

Do góry
#231797 - 05/06/2004 17:38 Re: Prywatny turniej
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Zmienię troszkę temat.
Otóż martwi mnie jedna rzecz.
Ja na tym forum jestem po to, żeby poczytać i ewentualnie wziąć udział w rozsądnych wymianach zdań na temat konkretnych zdarzeń, wymienić się informacjami itd. I takie też są założenia tego forum. Teraz kiedy jest organizowany konkurs na typera roku (który oczywiście popieram i pomysł bardzo mi się podoba - zapisałem się już) nagle wszyscy zaczęli o nim mówić. Boję się, że może się to skończyć tak, że kiedy ktoś "wyhaczy" jakąś niespodziankę zagra ją w konkursie, ale nie zreferuje merytorycznie w odpowiednim dziale tak jak do tej pory.
Co prawda na forum jest kilka innych konkursów i nie przeszkadza to w normalnym funkcjonowaniu forum, niemniej jednak troszkę się przestraszyłem. Mam nadzieję, że moje obawy są płonne - jednak apeluję o to, żebyśmy nie skupiali się tylko na konkursach, ale podawali też typy i ich uzasadnienia w odpowiednich działach na których się znamy.
Wiem, że nie mam zbyt dużego prawa tego mówić, bo staż na forum mam nienajdłuższy a poza tym sam piszę niewiele, ale ... Może chodziło mi tylko o to, żeby ta kwestia została poruszona. Mam nadzieję, że nowy konkurs nic w tym względzie nie zmieni i forum nadal będzie służyło do analiz, porównań i wymiany opinii.

PS. "A może ja już też przesadzam - może to Polak faulował."

Do góry
#231798 - 05/06/2004 18:36 Re: Prywatny turniej
Paweł Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał woytass:
[qb]
Dobrym rozwiązaniem byloby usuwanie typerów którzy nie oddawaliby typów przez określony czas [/qb][/QUOTE]Zbliża sie lato , będą wakacje - wielu wyjedzie i co ? Z tego powdu mieliby zostać usunięci Nie jest to najlepszy pomysł

Do góry
#231799 - 06/06/2004 17:55 Re: Prywatny turniej
main Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał main:
[qb]ja a propos sponsora;
branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;[/qb][/QUOTE]prosilbym o odpowiedz na pytanie

Do góry
#231800 - 06/06/2004 19:04 Re: Prywatny turniej
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał main:
[qb]ja a propos sponsora;
branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;[/qb][/QUOTE]prosilbym o odpowiedz na pytanie[/qb][/QUOTE]Jeżeli okaże się żę Sportingbet będzie sponsorem konkursu, to niestety każdy musi brać pod uwagę, że będą oni chcieli, aby do gry wykorzystywać kursy z ich oferty. Pamiętajcie też że konkurs nie jest przymusowy i chęć wzięcia w nim udziału jest dobrowolna, a pomysł ze Sportingbetem podrzucił Conrad, co sądzę nie jest wcale taką złą sprawą, chociażby ze względu na unifikację kursów, oraz dosyć wysokie nagrody.

Pozdrawiam

SLAV

Do góry
#231801 - 06/06/2004 19:11 Re: Prywatny turniej
main Offline
addict

ja twoja wypowiedz rozumiem tak, ze jesli bedzie jakies zdarzenie ktorego nie bedzie u nich w ofercie a bedzie u innych, to nie bedzie wolno nam go grac, tak? mysle ze w takim razie sponsoring na tych warunkach nie jest, hmm, oplacalny, dla obu stron; imho powinno byc tak, ze biezemy kursy od nich, a jak czegos nie maja, to biezemy od buka ktory ma dane zdarzenie;
prosze o wypowiedz zainteresowanych, uwazam ze jest to calkiem wazna kwestia;
jak juz pare osob zauwazylo, nie o kade chodzi w tym konkursie, wiec nie widze powodow na podobne ograniczenia; zreszta uwazam, ze wszystko jest do dogadania ;

Do góry
#231802 - 07/06/2004 02:05 Re: Prywatny turniej
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Po co te kombinacje ! Jeśli większość uczestników decyduje sie na Sportingbet to tak ma być. Ludzie. To nie jest jarmark przekupek.
A co jeśli ...
A co gdyby ...
A jak nie będzie ...
A to ...
A tamto ...

Póki co zdecydowana większość wyraża swą opinię na "tak" dla Sportingbetu ... i jeśli się nic nie zmieni to tak to pewnie zostanie.

A jeżeli ktoś nie będzie mógł zagrać 4 ligi beneluxu w ping-pongu na powietrzu to trudno

[ 06-06-2004, 22:06: Wiadomość edytowana przez: [T]-error ]

Do góry
#231803 - 07/06/2004 02:15 Re: Prywatny turniej
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
jestem tego samego zdania
pole do popisu bedzie jedno -> sportingbet
jedno pole i dla wszystkich wiec albo ktos bierze udzial w tym konkursie nieodlacznie zwiazanym ze sportingbet albo nie i wszystek
iwo:

Do góry
#231804 - 07/06/2004 02:50 Re: Prywatny turniej
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Zgadzam się z Wami jak najbardziej, ale...
No właśnie.
Mam jedno ale.
Nie zamierzałem i nadal nie zamierzam zakładać sobie konta w Sportingbet. Nie mam zamiaru tam obstawiać i z tej prostej przyczyny konto jest mi niepotrzbne. A teraz chcąc wziąć udział w konkursie będę musiał się u Nich zarejestrować ???
No to jestem w kropce, bo z reguły nie podaję swoich danych wszędzie gdzie się tylko da, a skoro nie zamierzam mieć ze Sportingbet nic wspólnego to im też bym tego nie podawał. I co mam zrobić ???

Do góry
#231805 - 07/06/2004 02:55 Re: Prywatny turniej
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
ja ci radze: wyluzuj sie
przeciez podać swoje dane to nic strasznego
wole dać je sportingbetowi niż polskiej policji iwo:

Do góry
#231806 - 07/06/2004 17:47 Re: Prywatny turniej
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Aslan:
Nie zamierzałem i nadal nie zamierzam zakładać sobie konta w Sportingbet. Nie mam zamiaru tam obstawiać i z tej prostej przyczyny konto jest mi niepotrzbne. A teraz chcąc wziąć udział w konkursie będę musiał się u Nich zarejestrować ???
[/QUOTE]A czy nie jest tak że nie ma obowiązku rejestracji tam? Chyba dopiero jak zajmiesz jedno z czołowych miejsc, premiowanych nagrodą, to wtedy będziesz musiał założyć konto żeby ci wypłacili te nagrodę? Bo ja tak zrozumiałem.
Jeśli tak istotnie jest to ja nie mam nic przeciwko

Do góry
#231807 - 07/06/2004 18:05 Re: Prywatny turniej
main Offline
addict

eh, ja mysle inaczej;
to nie mialo byc tak ze bedziemy ograniczeni jakims bukiem; a tu przez chodzi tylko o kase, a przez ona jest zupelnie niewazna! to nie o to chodzi w tym konkursie i nie tak mialo byc na poczatku; dlatego mojego glosu w sondzie nie nalezy liczyc i np. dlatego jesli np. dojdzie do tego ze tylko sportingbet bez mozliwosci podawania typow ktore sa u innych bukow a w tym nie, to ja dziekuje za konkurs i prosze o wypisanie mnie;
i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan...

Do góry
#231808 - 08/06/2004 20:51 Re: Prywatny turniej
Bzyku Offline
Blade Runner

Ponieważ temat który rozkwitał przy sondzie został zamknięty, napisze tutaj:

Skoro organizator w końcu rozstrzygnął jałowy spór, to prosiłbym o ostateczne uaktualnienie regulaminu, aby każdy mógł sobie zobaczyc co i na jakich zasadach i aby nie było niepotrzebnego zaśmiecania tematu dziesiątkami pytań

Do góry
#231809 - 08/06/2004 23:01 Re: Prywatny turniej
Ares96 Offline
veteran

Meldunek: 15/09/2003
[qb]eh, ja mysle inaczej;
to nie mialo byc tak ze bedziemy ograniczeni jakims bukiem; a tu przez chodzi tylko o kase, a przez ona jest zupelnie niewazna! to nie o to chodzi w tym konkursie i nie tak mialo byc na poczatku; dlatego mojego glosu w sondzie nie nalezy liczyc i np. dlatego jesli np. dojdzie do tego ze tylko sportingbet bez mozliwosci podawania typow ktore sa u innych bukow a w tym nie, to ja dziekuje za konkurs i prosze o wypisanie mnie;
i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan...[/qb][/QUOTE]Podpisuje sie pod tym o czym pisze Main.
Cel tego konkursu został na poczatku jasno objasniony... Gramy o typera roku, a teraz okazuje się, że wazniejszy sportingbet.
Jasne, komus sie nie podoba może nie brac udziału, jednak mysle że pierwsze załozenia Slava co do celu konkursu były słuszne. 4, 5 buków od których mozna brac kursy i gramy. Nagroda czy pieniadze od sportingbet za za miejsca premiowane naprawdę maja chyba znikome znaczenie.

Pozdrawiam
Ares96

Do góry
#231810 - 09/06/2004 02:03 Re: Prywatny turniej
DMK Offline
old hand

Meldunek: 09/05/2001
testowo sprawdzilem jak dziala ta firma Sportingbet - wyslalem maila i czekam i czekam juz kilkadziesiat godzin...

hmm, pomysl konkursu super, ale idea grania jest dla mnie wazniejsza niz sponsor w tym przypadku.

nie mniej jednak brawa za pomysl

Do góry
#231811 - 09/06/2004 20:21 Re: Prywatny turniej
meyde9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał _bzyku_:
[qb]Aha to teraz rozumiem o co Ci chodzi.
Czyli moga być dwie wersje:
1) Tak jak byśmy grali w buka, czyli ileś jednostak na początku. W momencie gdy dochodzimy do 0 - koniec gry, plajta, bankructwo i pod kościół
2) Nie ma żadnych jednostek na początek, można byc na minus i miec szansę to odrobić. Tylko wypadało by określić jakis próg poniżej którego już nie mozna zejść, aby mozna było powoli odsiewać najsłabszych.[/qb][/QUOTE]wlasnie i tu jest haczyk bo majac np. 50 jednostek na poczatku powiedzmy ze ktos przegra to przez pierwszy tydzien i co wtedy koniec konkursu dla niego ????
lepiej jakby w przypadku lekkiegop bycie pod kreska mozna bylo jeszcze dzieki swoim kolejnym typom wygrzebac sie z tego i dalej grac
mysle ze pomysl zaczynania od 0 jest bardzo dobry i musza byc oczywiscie granice stawki mysle ze 10 jest odpowiednie
a idea konkursu jak najbardziej mi sie podoba

a co do Sportingbet to przegladnalej jego oferte i jest calkiem niezla wszystkie najwazniejsze ligi sa wiec branie od nich kursow nie byloby problemem

Do góry
#231812 - 09/06/2004 20:41 Re: Prywatny turniej
Bzyku Offline
Blade Runner

[QUOTE]wlasnie i tu jest haczyk bo majac np. 50 jednostek na poczatku powiedzmy ze ktos przegra to przez pierwszy tydzien i co wtedy koniec konkursu dla niego ????[/QUOTE]No może troszke więcej niż 50. Miałoby to swój plus. Nie było tak że ktos gra na maxa ile wlezie, nie licząc się z własnymi funduszami, a gdy jeden kuponik nie wejdzie to wielkie oczy i zdziwienie że już nie ma kasy.Byłaby to jakas nauka odpowiedzialności. No ale skoro ma byc limit na 1 kupon (i bardzo dobrze zresztą) to już nie ma wielkiej różnicy jak będzie to wyglądało.
Co ma być to będzie, a czego ma nie być tego nie będzie.
Pozdrawiam

Do góry
#231813 - 12/06/2004 03:59 Re: Prywatny turniej
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ares96:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał main:
[qb]eh, ja mysle inaczej;
i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan...[/qb][/QUOTE]Podpisuje sie pod tym o czym pisze Main.
Cel tego konkursu został na poczatku jasno objasniony... Gramy o typera roku, a teraz okazuje się, że wazniejszy sportingbet.
Jasne, komus sie nie podoba może nie brac udziału, jednak mysle że pierwsze załozenia Slava co do celu konkursu były słuszne. 4, 5 buków od których mozna brac kursy i gramy. Nagroda czy pieniadze od sportingbet za za miejsca premiowane naprawdę maja chyba znikome znaczenie.

Pozdrawiam
Ares96[/qb][/QUOTE] iwo:

Do góry
#231814 - 12/06/2004 12:36 Re: Prywatny turniej
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
Co bedzie z zawyzajacymi kursy? jedni beda ciulacz reale, arsenale po kursie 1.05-1.30 to zawsze znajdzie sie jakis idiota, tkory przylozy po 1.80 lub wiecej. Wg mnie kto by to nie byl, jeden raz przylapany na czyms takim i out. I najlepiej miec taki punkt w regulaminie zeby nie bylo dyskusji al:

Do góry
Strona 8 z 13 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 12 13 >