#231796 - 05/06/2004 17:38
Re: Prywatny turniej
|
addict
Meldunek: 08/01/2004
|
ja a propos sponsora; branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;
|
Do góry
|
|
|
|
#231797 - 05/06/2004 17:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Zmienię troszkę temat. Otóż martwi mnie jedna rzecz. Ja na tym forum jestem po to, żeby poczytać i ewentualnie wziąć udział w rozsądnych wymianach zdań na temat konkretnych zdarzeń, wymienić się informacjami itd. I takie też są założenia tego forum. Teraz kiedy jest organizowany konkurs na typera roku (który oczywiście popieram i pomysł bardzo mi się podoba - zapisałem się już) nagle wszyscy zaczęli o nim mówić. Boję się, że może się to skończyć tak, że kiedy ktoś "wyhaczy" jakąś niespodziankę zagra ją w konkursie, ale nie zreferuje merytorycznie w odpowiednim dziale tak jak do tej pory. Co prawda na forum jest kilka innych konkursów i nie przeszkadza to w normalnym funkcjonowaniu forum, niemniej jednak troszkę się przestraszyłem. Mam nadzieję, że moje obawy są płonne - jednak apeluję o to, żebyśmy nie skupiali się tylko na konkursach, ale podawali też typy i ich uzasadnienia w odpowiednich działach na których się znamy. Wiem, że nie mam zbyt dużego prawa tego mówić, bo staż na forum mam nienajdłuższy a poza tym sam piszę niewiele, ale ... Może chodziło mi tylko o to, żeby ta kwestia została poruszona. Mam nadzieję, że nowy konkurs nic w tym względzie nie zmieni i forum nadal będzie służyło do analiz, porównań i wymiany opinii. PS. "A może ja już też przesadzam - może to Polak faulował." 
|
Do góry
|
|
|
|
#231798 - 05/06/2004 18:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał woytass: [qb] Dobrym rozwiązaniem byloby usuwanie typerów którzy nie oddawaliby typów przez określony czas [/qb][/QUOTE]Zbliża sie lato , będą wakacje - wielu wyjedzie i co ? Z tego powdu mieliby zostać usunięci  Nie jest to najlepszy pomysł 
|
Do góry
|
|
|
|
#231799 - 06/06/2004 17:55
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał main: [qb]ja a propos sponsora; branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;[/qb][/QUOTE]prosilbym o odpowiedz na pytanie
|
Do góry
|
|
|
|
#231800 - 06/06/2004 19:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał main: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał main: [qb]ja a propos sponsora; branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;[/qb][/QUOTE]prosilbym o odpowiedz na pytanie[/qb][/QUOTE]Jeżeli okaże się żę Sportingbet będzie sponsorem konkursu, to niestety każdy musi brać pod uwagę, że będą oni chcieli, aby do gry wykorzystywać kursy z ich oferty. Pamiętajcie też że konkurs nie jest przymusowy i chęć wzięcia w nim udziału jest dobrowolna, a pomysł ze Sportingbetem podrzucił Conrad, co sądzę nie jest wcale taką złą sprawą, chociażby ze względu na unifikację kursów, oraz dosyć wysokie nagrody.
Pozdrawiam
SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#231801 - 06/06/2004 19:11
|
addict
|
ja twoja wypowiedz rozumiem tak, ze jesli bedzie jakies zdarzenie ktorego nie bedzie u nich w ofercie a bedzie u innych, to nie bedzie wolno nam go grac, tak? mysle ze w takim razie sponsoring na tych warunkach nie jest, hmm, oplacalny, dla obu stron; imho powinno byc tak, ze biezemy kursy od nich, a jak czegos nie maja, to biezemy od buka ktory ma dane zdarzenie; prosze o wypowiedz zainteresowanych, uwazam ze jest to calkiem wazna kwestia; jak juz pare osob zauwazylo, nie o kade chodzi w tym konkursie, wiec nie widze powodow na podobne ograniczenia; zreszta uwazam, ze wszystko jest do dogadania  ;
|
Do góry
|
|
|
|
#231802 - 07/06/2004 02:05
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Po co te kombinacje ! Jeśli większość uczestników decyduje sie na Sportingbet to tak ma być. Ludzie. To nie jest jarmark przekupek. A co jeśli ... A co gdyby ... A jak nie będzie ... A to ... A tamto ... Póki co zdecydowana większość wyraża swą opinię na "tak" dla Sportingbetu ... i jeśli się nic nie zmieni to tak to pewnie zostanie. A jeżeli ktoś nie będzie mógł zagrać 4 ligi beneluxu w ping-pongu na powietrzu to trudno [ 06-06-2004, 22:06: Wiadomość edytowana przez: [T]-error ]
|
Do góry
|
|
|
|
#231803 - 07/06/2004 02:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
jestem tego samego zdania pole do popisu bedzie jedno -> sportingbet jedno pole i dla wszystkich wiec albo ktos bierze udzial w tym konkursie nieodlacznie zwiazanym ze sportingbet albo nie i wszystek  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#231805 - 07/06/2004 02:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
ja ci radze: wyluzuj sie przeciez podać swoje dane to nic strasznego wole dać je sportingbetowi niż polskiej policji  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#231807 - 07/06/2004 18:05
|
addict
|
eh, ja mysle inaczej; to nie mialo byc tak ze bedziemy ograniczeni jakims bukiem; a tu przez chodzi tylko o kase, a przez ona jest zupelnie niewazna! to nie o to chodzi w tym konkursie i nie tak mialo byc na poczatku; dlatego mojego glosu w sondzie nie nalezy liczyc i np. dlatego jesli np. dojdzie do tego ze tylko sportingbet bez mozliwosci podawania typow ktore sa u innych bukow a w tym nie, to ja dziekuje za konkurs i prosze o wypisanie mnie; i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan...
|
Do góry
|
|
|
|
#231809 - 08/06/2004 23:01
|
veteran
Meldunek: 15/09/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał main: [qb]eh, ja mysle inaczej; to nie mialo byc tak ze bedziemy ograniczeni jakims bukiem; a tu przez chodzi tylko o kase, a przez ona jest zupelnie niewazna! to nie o to chodzi w tym konkursie i nie tak mialo byc na poczatku; dlatego mojego glosu w sondzie nie nalezy liczyc i np. dlatego jesli np. dojdzie do tego ze tylko sportingbet bez mozliwosci podawania typow ktore sa u innych bukow a w tym nie, to ja dziekuje za konkurs i prosze o wypisanie mnie; i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan...[/qb][/QUOTE]Podpisuje sie pod tym o czym pisze Main. Cel tego konkursu został na poczatku jasno objasniony... Gramy o typera roku, a teraz okazuje się, że wazniejszy sportingbet. Jasne, komus sie nie podoba może nie brac udziału, jednak mysle że pierwsze załozenia Slava co do celu konkursu były słuszne. 4, 5 buków od których mozna brac kursy i gramy. Nagroda czy pieniadze od sportingbet za za miejsca premiowane naprawdę maja chyba znikome znaczenie.
Pozdrawiam Ares96
|
Do góry
|
|
|
|
#231810 - 09/06/2004 02:03
|
old hand
Meldunek: 09/05/2001
|
testowo sprawdzilem jak dziala ta firma Sportingbet - wyslalem maila i czekam i czekam juz kilkadziesiat godzin...
hmm, pomysl konkursu super, ale idea grania jest dla mnie wazniejsza niz sponsor w tym przypadku.
nie mniej jednak brawa za pomysl
|
Do góry
|
|
|
|
#231811 - 09/06/2004 20:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał _bzyku_: [qb]Aha to teraz rozumiem o co Ci chodzi. Czyli moga być dwie wersje: 1) Tak jak byśmy grali w buka, czyli ileś jednostak na początku. W momencie gdy dochodzimy do 0 - koniec gry, plajta, bankructwo i pod kościół 2) Nie ma żadnych jednostek na początek, można byc na minus i miec szansę to odrobić. Tylko wypadało by określić jakis próg poniżej którego już nie mozna zejść, aby mozna było powoli odsiewać najsłabszych.[/qb][/QUOTE]wlasnie i tu jest haczyk bo majac np. 50 jednostek na poczatku powiedzmy ze ktos przegra to przez pierwszy tydzien i co wtedy koniec konkursu dla niego ???? lepiej jakby w przypadku lekkiegop bycie pod kreska mozna bylo jeszcze dzieki swoim kolejnym typom wygrzebac sie z tego i dalej grac mysle ze pomysl zaczynania od 0 jest bardzo dobry i musza byc oczywiscie granice stawki mysle ze 10 jest odpowiednie a idea konkursu jak najbardziej mi sie podoba a co do Sportingbet to przegladnalej jego oferte i jest calkiem niezla wszystkie najwazniejsze ligi sa wiec branie od nich kursow nie byloby problemem
|
Do góry
|
|
|
|
#231813 - 12/06/2004 03:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ares96: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał main: [qb]eh, ja mysle inaczej; to nie mialo byc tak ze bedziemy ograniczeni jakims bukiem; a tu przez chodzi tylko o kase, a przez ona jest zupelnie niewazna! to nie o to chodzi w tym konkursie i nie tak mialo byc na poczatku; dlatego mojego glosu w sondzie nie nalezy liczyc i np. dlatego jesli np. dojdzie do tego ze tylko sportingbet bez mozliwosci podawania typow ktore sa u innych bukow a w tym nie, to ja dziekuje za konkurs i prosze o wypisanie mnie; i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan...[/qb][/QUOTE]Podpisuje sie pod tym o czym pisze Main. Cel tego konkursu został na poczatku jasno objasniony... Gramy o typera roku, a teraz okazuje się, że wazniejszy sportingbet. Jasne, komus sie nie podoba może nie brac udziału, jednak mysle że pierwsze załozenia Slava co do celu konkursu były słuszne. 4, 5 buków od których mozna brac kursy i gramy. Nagroda czy pieniadze od sportingbet za za miejsca premiowane naprawdę maja chyba znikome znaczenie. Pozdrawiam Ares96[/qb][/QUOTE]  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
|
|