Opcje tematu
#232103 - 05/06/2004 03:38 Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
Prosiłbym wszystkich przyszłych uczestników, oraz tych którzy chcieliby nam pomóc, o wybranie z podanych nazw, tej najlepszej która bęzie utożsamiana z konkursem, a co za tym idzie, będzie w głównym tytule działu.

W przypadku sponsora, warunkiem jest, że będziemy musieli korzystać z kursów Sportingbetu, oraz każdy uczestnik będzie musiał zarejestrować się w tej firmie, jednak sądzę, że warte jest to zachodu, gdyż pula na nagrody przeznaczona przez tą firmę powinna przekroczyć pareset EURO.

Pozdrawiam

Do góry
#232104 - 06/06/2004 23:48 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
barister Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2003
Nie wiem jak innym, ale zaczynam uważać, że ten konkurs to przykrywka do czegoś innego. Mianowicie - Sportbeting od niedawna zrobił swoją stronę także w języku polskim, czyli wszedł na nasz rynek. Teraz poprzez ten konkurs robi sobie reklamę i zdobywa nowych użytkowników. Wiadome ile mecz.pl ma uzytkowników, więc im się to opłaca - mówię o reklamie oraz o nowych klientach. Denerwuje mnie tylko, że nie mówi się tego wprost i że tak nisko nas wyceniają - na 300-400 euro/12 miesięcy.

Zgłosiło się kilkadziesiąt osób, z których większość będzie grała u tego buka z prostej przyczyny. Stawką jest kilkaset euro, więc dla wielu to sporo - kursy jednak muszą być ze sporbeting, więc mimowolnie będą przyzwyczajać się do niego wchodząc na jego strony. A skoro tak to wielu bedzie tam wpłacało kasę, tym bardziej że dają promocje (teraz jest 150 zł dla nowych - jak 10% zgarnie tą kasę to będzie dobrze).

Wszystko byłoby ok, tylko denerwujące jest to, że mają większość tu grających za idiotów, których można kupić za parę euro. Może by się wysilić i dać ze 2,3 tysięce euraków na taki konkurs? Niby wielki buk, a za szklane paciorki robi sobie reklamę. W końcu Polska to wielki kraj, interent jest coraz powszechniejszy, a graczy grających online coraz więcej....

Do góry
#232105 - 07/06/2004 00:06 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
main Offline
addict

Meldunek: 08/01/2004
wkleje w tym temacie moje watpliwosci, moze wiecej osob do tego dotrze i sie zastanowi:

Oryginalnie wysłał main:
ja a propos sponsora;
branie kursow ze sportingbet mysle nie bedzie wielkim problemem, ale cos jesli u tego buka nie bedzie zdarzenia, ktore bedzie np. w b&w? bo jesli ma byc tak, ze nie bedzie mozna grac zdarzen, ktorych nie ma w sportingbet, to ja dziekuje za sponsorowanie;

prosilbym o odpowiedz na pytanie

odpowiedz by slav:
Jeżeli okaże się żę Sportingbet będzie sponsorem konkursu, to niestety każdy musi brać pod uwagę, że będą oni chcieli, aby do gry wykorzystywać kursy z ich oferty. Pamiętajcie też że konkurs nie jest przymusowy i chęć wzięcia w nim udziału jest dobrowolna, a pomysł ze Sportingbetem podrzucił Conrad, co sądzę nie jest wcale taką złą sprawą, chociażby ze względu na unifikację kursów, oraz dosyć wysokie nagrody.

Pozdrawiam

SLAV

a teraz ja:
ja twoja wypowiedz rozumiem tak, ze jesli bedzie jakies zdarzenie ktorego nie bedzie u nich w ofercie a bedzie u innych, to nie bedzie wolno nam go grac, tak? mysle ze w takim razie sponsoring na tych warunkach nie jest, hmm, oplacalny, dla obu stron; imho powinno byc tak, ze biezemy kursy od nich, a jak czegos nie maja, to biezemy od buka ktory ma dane zdarzenie;
prosze o wypowiedz zainteresowanych, uwazam ze jest to calkiem wazna kwestia;
jak juz pare osob zauwazylo, nie o kade chodzi w tym konkursie, wiec nie widze powodow na podobne ograniczenia; zreszta uwazam, ze wszystko jest do dogadania ;

Do góry
#232106 - 07/06/2004 00:08 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
emzet Offline
addict

Meldunek: 16/04/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał barister:
[qb]Nie wiem jak innym, ale zaczynam uważać, że ten konkurs to przykrywka do czegoś innego. Mianowicie - Sportbeting od niedawna zrobił swoją stronę także w języku polskim, czyli wszedł na nasz rynek. Teraz poprzez ten konkurs robi sobie reklamę i zdobywa nowych użytkowników. Wiadome ile mecz.pl ma uzytkowników, więc im się to opłaca - mówię o reklamie oraz o nowych klientach. Denerwuje mnie tylko, że nie mówi się tego wprost i że tak nisko nas wyceniają - na 300-400 euro/12 miesięcy.

Zgłosiło się kilkadziesiąt osób, z których większość będzie grała u tego buka z prostej przyczyny. Stawką jest kilkaset euro, więc dla wielu to sporo - kursy jednak muszą być ze sporbeting, więc mimowolnie będą przyzwyczajać się do niego wchodząc na jego strony. A skoro tak to wielu bedzie tam wpłacało kasę, tym bardziej że dają promocje (teraz jest 150 zł dla nowych - jak 10% zgarnie tą kasę to będzie dobrze).

Wszystko byłoby ok, tylko denerwujące jest to, że mają większość tu grających za idiotów, których można kupić za parę euro. Może by się wysilić i dać ze 2,3 tysięce euraków na taki konkurs? Niby wielki buk, a za szklane paciorki robi sobie reklamę. W końcu Polska to wielki kraj, interent jest coraz powszechniejszy, a graczy grających online coraz więcej....[/qb][/QUOTE]To nie żadna przykrywka tylko prawa rynku.Te kilkaset euro Sportingbet(ty to nazywasz Sportbeting)daje włąsnie w zamian za reklamę,która opisujesz.Czy to dużo czy mało to każdy sam może ocenić i oddać swój głos w sądzie.Ja raczej jestem przeciw temu sponsorowi.Jakoś niezbyt chce mi się rejestrowaću nich.Może jednak da się coś wynegocjować np. większą nagrodę czy brak konieczności rejestracji.Nie ma tu żadnego spisku tylko reklama na jasnych zasadach.Może jest to spowodowane tym,że i tak nic nie wygram,ale te kilkaset euro niezbyt mnie pociąga i wolałbym żebyśmy zostali przy tych wspaniałomyśnie zasponsorowanych nagrodach przez organizatora i mieli za to więcej swobody.Chociaż z drugiej strony większe nagrody moze przyciągną więcej dobrych typerów.

Do góry
#232107 - 07/06/2004 00:16 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
barister Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2003

Do góry
#232108 - 07/06/2004 00:22 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
emzet Offline
addict

Mam jeszcze pytanie do organizatora.Czy sprawdziłeś jak wygląda sytuacja u innych buków,czy może ktos będzie chciał dać więcej?Przecież duży dwunastomiesięczny,dobrze nagłosniony konkurs na tak duzym forum to niezły kąsek reklamowy,a buki finansowo trzymaja się chyba dobrze.Pewnie juz dawno sprawdziłeś,ale tak pytam z ciekawości.

Do góry
#232109 - 07/06/2004 03:34 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
slav007o Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał emzet:
[qb]Mam jeszcze pytanie do organizatora.Czy sprawdziłeś jak wygląda sytuacja u innych buków,czy może ktos będzie chciał dać więcej?Przecież duży dwunastomiesięczny,dobrze nagłosniony konkurs na tak duzym forum to niezły kąsek reklamowy,a buki finansowo trzymaja się chyba dobrze.Pewnie juz dawno sprawdziłeś,ale tak pytam z ciekawości.[/qb][/QUOTE]Ja niestety się nie zajmuję poszukiwaniem sponsorów. Po pierwsze pierwotnie konkurs miał być sponsorowany tylko przeze mnie, jednak Conrad zaproponował jeszcze Sportingbet dlatego jest to akurat ten buk i akurat taka kwota pieniążków która mogą przeznaczyć na nagrody. Każdy ma możliwość zagłosowania na to czy chce lub też nie, aby był to sponsor strategiczny. A po drugie, sponsoring ze strony Sportingbetu nie jest jeszcze w 100% więc nie ma się ani co napalać na nagrodę główną, ani na nią narzekać, ani tym bardziej mówić że jak będą kursy z jednego buka to dana osoba nie zagra, bo to jeszcze nic pewnego. Dajcie nam jeszcze tydzień i wtedy już będzie wszystko jasne Mam nadzieję że chociaż połowicznie wytłumaczyłem sytuację emzet.

Pozdrawiam

SLAV

Do góry
#232110 - 07/06/2004 12:48 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
emzet Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał slav007o:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał emzet:
[qb]Mam jeszcze pytanie do organizatora.Czy sprawdziłeś jak wygląda sytuacja u innych buków,czy może ktos będzie chciał dać więcej?Przecież duży dwunastomiesięczny,dobrze nagłosniony konkurs na tak duzym forum to niezły kąsek reklamowy,a buki finansowo trzymaja się chyba dobrze.Pewnie juz dawno sprawdziłeś,ale tak pytam z ciekawości.[/qb][/QUOTE]Ja niestety się nie zajmuję poszukiwaniem sponsorów. Po pierwsze pierwotnie konkurs miał być sponsorowany tylko przeze mnie, jednak Conrad zaproponował jeszcze Sportingbet dlatego jest to akurat ten buk i akurat taka kwota pieniążków która mogą przeznaczyć na nagrody. Każdy ma możliwość zagłosowania na to czy chce lub też nie, aby był to sponsor strategiczny. A po drugie, sponsoring ze strony Sportingbetu nie jest jeszcze w 100% więc nie ma się ani co napalać na nagrodę główną, ani na nią narzekać, ani tym bardziej mówić że jak będą kursy z jednego buka to dana osoba nie zagra, bo to jeszcze nic pewnego. Dajcie nam jeszcze tydzień i wtedy już będzie wszystko jasne Mam nadzieję że chociaż połowicznie wytłumaczyłem sytuację emzet.

Pozdrawiam

SLAV[/qb][/QUOTE]Ja ani sie nie napalam ani nie narzekam na nagrodę.Sytuacja jest jasna każdy głosuje czy chce i tyle.Wszystko dobrze wyjaśniłeś.Według mnie jednak warto zapytać konkurentów Sportingbetu,bo naprawdę,gdy będzie konkurencja to będą większe nagrody lub większe ustępstwa sponsora.Nie wiem jednak czy jest to wogóle możliwe.
Pozdrawiam

Do góry
#232111 - 07/06/2004 14:59 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
Jejku Offline

Meldunek: 06/04/2001
Poczatkowo zaglosowalem za dodatkowa nagrode jednak jezeli to ma wygladac tak ze ograniczymy sie do Sportingbetu to jestem zdecydowanie przeciw!

Ten konkurs nie ma byc dla nagrod. Nagroda bedzie to ze z tego burdelu jakim jest dzial PP bedzie mozna wreszcie wylowic osoby ktorych typy warto sledzic. Jak dla mnie to moze nie byc zadnych nagrod na koniec bo to nei o to w tym konkurse chodzi.

Dlatego nie ograniczajmy sie nawet za cene kilkuset euro bo cel konkurs straci sens

Do góry
#232112 - 07/06/2004 15:21 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Popieram Jejku w 100% - też początkowo głosowałem za Sportingbet jako sponsorem ale jeśli będziemy musieli się ograniczać tylko w ich ofercie to proszę o usunięcie mojego głosu

Nawet za cenę niższych nagród

Do góry
#232113 - 07/06/2004 16:29 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
main Offline
addict

proponuje zrobic kolejna sonde, w ktorej bedzie dokladne pytanie o to czy chcemy miec za sponsora sportingbet za cene ograniczenia mozliwosci grania typow ktorych nie ma u nich w ofercie;
slav, w zwiazku z tym czekam na twoj ruch jako organizatora

Do góry
#232114 - 07/06/2004 17:28 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
A mi się wydaje, że płacz wielki się zrobił dlatego że w sportingbet nie ma 3 ligi chińskiego polo, wyścigów emerytowanych koni, rzutu oszczepem juniorów młodszych i hawajskiej ligi tanca hula-bula.
Ludzie wrzućcie sobie na luz.
Warunki konkursu są ogólnie znane i takie będą i albo weźcie udział albo nie, a nie róbcie burdelu, bo kazdy by chciał żeby wyglądało to tak jak on sobie życzy.
A wyniki sondy tez są jednoznaczne i nie ma co tego zmieniać. Zachowujecie się jak nasi tfu... posłowie najpierw cos przegłosowali, a teraz chcą jeszcze raz bo to, bo tamto...

Do góry
#232115 - 07/06/2004 18:09 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
main Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał _bzyku_:
[qb]A mi się wydaje, że płacz wielki się zrobił dlatego że w sportingbet nie ma 3 ligi chińskiego polo, wyścigów emerytowanych koni, rzutu oszczepem juniorów młodszych i hawajskiej ligi tanca hula-bula.
Ludzie wrzućcie sobie na luz.
Warunki konkursu są ogólnie znane i takie będą i albo weźcie udział albo nie, a nie róbcie burdelu, bo kazdy by chciał żeby wyglądało to tak jak on sobie życzy.
A wyniki sondy tez są jednoznaczne i nie ma co tego zmieniać. Zachowujecie się jak nasi tfu... posłowie najpierw cos przegłosowali, a teraz chcą jeszcze raz bo to, bo tamto...[/qb][/QUOTE]jeszcze raz przytocze moge posta, moze zrozumiesz o co tu chodzi:
eh, ja mysle inaczej;
to nie mialo byc tak ze bedziemy ograniczeni jakims bukiem; a tu przez chodzi tylko o kase, a przez ona jest zupelnie niewazna! to nie o to chodzi w tym konkursie i nie tak mialo byc na poczatku; dlatego mojego glosu w sondzie nie nalezy liczyc i np. dlatego jesli np. dojdzie do tego ze tylko sportingbet bez mozliwosci podawania typow ktore sa u innych bukow a w tym nie, to ja dziekuje za konkurs i prosze o wypisanie mnie;
i nie marudze ani nie kombinuje, tylko takie jest moje zdanie; po prostu pierwotna idea konkursu zeszla na drugi plan, a mowiac dosadniej, zmienil sie pierwotny regulamin w stopniu na tyle duzym, ze go nie aprobuje;

Do góry
#232116 - 07/06/2004 18:13 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Ale jednocześnie zaproponowałeś zrobienie kolejnej sondy na temat sponsoringu sportingbetu. Pytam po co, skoro Twoja postawa jest jednoznaczna. Wynik sondy identycznej sondy Slava na ten temat rozwiewają wszystkie wątpliwośc.
Więc albo bierzesz ufdział, albo nie. Po co te zbędne dywagacje ...

Do góry
#232117 - 07/06/2004 18:16 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
main Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał [T]-error:
[qb]Ale jednocześnie zaproponowałeś zrobienie kolejnej sondy na temat sponsoringu sportingbetu. Pytam po co, skoro Twoja postawa jest jednoznaczna. Wynik sondy identycznej sondy Slava na ten temat rozwiewają wszystkie wątpliwośc.
Więc albo bierzesz ufdział, albo nie. Po co te zbędne dywagacje ... [/qb][/QUOTE]zaproponowalem po to, ze wszyscy powinni zdecydowac wiedzac na jakich warunkach to ma sie odbywac, nie tylko ja, i nie bylaby to identyczna sonda, bo ja np. dopiero pozniej uswiadomilem sobie ze branie kursow ze sportingbet oznacza granie tylko tego co w sportingbet, czyli zmiane punktu 8. regulaminu, mysle tez ze podobnie mogla myslec spora ilosc osob; osobiscie uwazam, ze rozklad glosow moze sie zmienic, jesli nie zmieni sie i zostaniemy przy sportingbet, to po prostu zrezygnuje i tyle;
zapewniam cie tez ze to nie sa zbytnie dywagacje oraz ze gdybym wiedzial ze to ma sie toczyc pod egida sportingbet na zasadach wylacznosci zdarzen, to bym sie nie zapisal;

Do góry
#232118 - 07/06/2004 18:19 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał main:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał [T]-error:
[qb]Ale jednocześnie zaproponowałeś zrobienie kolejnej sondy na temat sponsoringu sportingbetu. Pytam po co, skoro Twoja postawa jest jednoznaczna. Wynik sondy identycznej sondy Slava na ten temat rozwiewają wszystkie wątpliwośc.
Więc albo bierzesz ufdział, albo nie. Po co te zbędne dywagacje ... [/qb][/QUOTE]zaproponowalem po to, ze wszyscy powinni zdecydowac wiedzac na jakich warunkach to ma sie odbywac, nie tylko ja; osobiscie uwazam, ze rozklad glosow moze sie zmienic, jesli nie zmieni sie i zostaniemy przy sportingbet, to po prostu zrezygnuje i tyle;
zapewniam cie tez ze to nie sa zbytnie dywagacje oraz ze gdybym wiedzial ze to ma sie toczyc pod egida sportingbet na zasadach wylacznosci zdarzen, to bym sie nie zapisal;[/qb][/QUOTE]Przecież sonda jest opisana. Wszystko to co przytaczasz znajduje się tuż pod sondą. Całe wyjaśnienie odnośnie Sportingebtu! Co tu jeszcze wyjaśniać i tłumaczyć?

Do góry
#232119 - 07/06/2004 18:25 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Main - akurat nie odnosiłem się do Twojego zdania, lecz do ogólnej atmosfery jaka się wytworzyła.
I chciałem przypomnieć że pierwotna wersja konkursu miała polegać na braniu kursów i oferty z JEDNEGO buka,aby było bardziej czytelnie i przejrzyście, tylko było postawione pytanie: którego? Potem na wskutek głosów sprzeciwu zrobiły się z tego możliwości gry w 3 lub 4 bukach.
Teraz wracamy do wersji pierwotnej. Jeden buk. Wiemy juz który. Na dodatek buk ten zasponsoruje co nieco.

Jednak jeśli dalej będa pojawiały się głosy niezadowolenia, to proponowałbym tak.
Np. Do końca tygodnia, bądź do jakiejś konkretnej daty ustalić ostateczne warunki konkursu. I potem od nowa przyjąc zapisy przy założeniu że warunki te pozostaną niezmienne jeszcze raz przyjąć zapisy.
Bo faktem jest że od momentu zapisów warunki konkursu zmieniły się dość znacznie.

Do góry
#232120 - 07/06/2004 18:28 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
main Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał _bzyku_:
[qb]Main - akurat nie odnosiłem się do Twojego zdania, lecz do ogólnej atmosfery jaka się wytworzyła.
I chciałem przypomnieć że pierwotna wersja konkursu miała polegać na braniu kursów i oferty z JEDNEGO buka,aby było bardziej czytelnie i przejrzyście, tylko było postawione pytanie: którego? Potem na wskutek głosów sprzeciwu zrobiły się z tego możliwości gry w 3 lub 4 bukach.
Teraz wracamy do wersji pierwotnej. Jeden buk. Wiemy juz który. Na dodatek buk ten zasponsoruje co nieco.

Jednak jeśli dalej będa pojawiały się głosy niezadowolenia, to proponowałbym tak.
Np. Do końca tygodnia, bądź do jakiejś konkretnej daty ustalić ostateczne warunki konkursu. I potem od nowa przyjąc zapisy przy założeniu że warunki te pozostaną niezmienne jeszcze raz przyjąć zapisy.
Bo faktem jest że od momentu zapisów warunki konkursu zmieniły się dość znacznie.[/qb][/QUOTE]popieram, mysle ze to dobre wyjscie, regulamin zmienil sie znacznie, przypominam tylko ze nadal po numerkiem 8. widnieje zapis o bukach, o ktory toczy sie cala dysputa;

Do góry
#232121 - 08/06/2004 03:22 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
HOT$HOT Offline
enthusiast

Meldunek: 03/06/2004
do tego aby sportingbet czy jakis inny buk byl 'sponsorem strategicznym' nie mam zadnych zastrzezen, co zreszta ujawnilem w sondzie.

ale...
jesli ma to ograniczyc nasze typy tylko do ich oferty, to jestem zdecydowanie przeciw, i to ze sportingbet czy inny ufunduje jakas nagrode, 100 czy 1000 euro nie jest dla mnie tak wazne jak to, ze obserwujac typy poszczegolnych uzytkownikow konkursu bedzie mozna wylonic sposrod nich scisla czolowke i podazac lub nie (wedle wlasnego uznania) za ich typami w realu, zgarniajac lub nie realna kase

taki pomysl byc moze przyswiecal slavo od poczatku, dodatkowa 'marchewka' miala byc zapewne nagroda ufundowana przez organizatora (zwrocila by sie zapewne x-krotnie juz w trakcie tego rocznego konkursu), a dokladanie kolejnych setek euro nagrody dzieki takiemu lub innemu wylacznemu sponsorowi, kosztem zubozenia 'oferty programowej' wg mnie jest bez sensu.

wg mnie nie jest to konkurs dla 'dwu-zlotowkowiczow', ktorych (no hard feelings) na tym forum nie brakuje, ale zadaniem takiego maratonu bedzie wylonienie sposrod setek bywajacych tu ludzi (czasem tych samych osob - tylko pod innymi nickami) naprawde dobrych i kumatych typerow

Do góry
#232122 - 08/06/2004 20:20 Re: Nazwa turnieju oraz dodatkowy sponsor
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Ze względu na dosyć wyraźną przewagę chętnych do tego, aby Sportingbet był sponsorem konkursu ten temat już jest zamknięty. Jeżeli SB potwierdzi swe zainteresowanie sponsoringiem to będziemy korzystać z kursów tylko tego buka. Pozostała tylko sprawa nazwy konkursu. Ze względu na to, że widać dwóch faworytów do nazwy dla naszego konkursu zaraz zamknę ten temat i otworzę ostatnią sondę która mam nadzieję pozwoli na to, aby wszystkie sprawy dotyczące regulaminu (z jakiego buka bierzemy kursy oraz nazwa konkursu) zostały rozwiązane.

Pozdrawiam

SLAV

Do góry