#2360212 - 22/05/2008 20:10
Re: MLB konkurs, dyskusja i zapisy
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Dzięki Baqu ma rację z tym wyścigiem szczurów. Podawanie na "pałę" najwyższego kursu w celu bycia najlepszym. A jak ma się najlepszy wynik (@Lipi) to później jak najszybsze podanie najwyższego kursu w celu zabezpieczenia sobie nagrody. Ja zaatakowałem raz. Pierwszy raz i skutecznie. A teraz obrałem taką taktykę jak mój poprzednik. Który ma teraz do mnie pretensje... Wniosek taki. Że może to być odnotowane kto trafił najwyższy kurs ale może bez nagród? Wtedy pewnie nie będzie takiego wyścigu. A co do oferty. Na początku konkursu lupus miał problemy z kompem to pamiętam, że trochę Ty Baqu wklejałeś. Przecież każdy może wklejać ofertę. Choć czasami dało się zauważyć, że niektórzy nie umieją. No i ok. To ktoś inny wklei. Nie zawsze trzeba patrzeć na lupusa. Jak zapodałem jakiś screen na drugim forum to i tutaj zapodałem przy okazji. Czasami po prostu nie ma czasu... Ale zawsze można też zrobić tak jak robił Baqu czy nivet że podawali w tym temacie typy po ówczesnych kursach. Trochę problemów może jest z tą ofertą. Choć mi to nie przeszkadza bo i tak głównie późnym wieczorem myślę nad "peFkami". Co by nie było "CZA" pomyśleć nad II edycją 
|
Do góry
|
|
|
|
#2360425 - 22/05/2008 21:42
[Re: Vader]
|
veteran
Meldunek: 04/11/2003
|
-------------------------------------------------------------------
Ja również jestem za drugą edycją, ale może warto byłoby pomyśleć o niewielkiej modyfikacji regulaminu. Szczerze to nie podoba mi się granie przez wszystkich uczestników po takim samym kursie. Wszak sztuka typowania polega również na tym żeby "złapać" jak najlepszy kurs. Nie jesteśmy chyba dziećmi, i nie na tym to polega żeby zawyżać kursy. Poza tym kursy ciągle ewoluują i nie jednokrotnie się zdarzyło że nie można było zagarac jakiegoś zdarzenia, gdyż drużyna w momencie wklejenia oferty nie była dogiem, a za jakiś czas już to się zmieniło.
Jeszcze raz podziękowania dla Komisarze i innych uczestników !!
-----------------------------------------------------------------
|
Do góry
|
|
|
|
#2363965 - 24/05/2008 04:02
[Re: nivet]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Na plus: - Że jest taki konkurs - Że go chyba wygrałem  Na minus: - Że Lupus nie grał. - Ta walka o najwyższy kurs. - Że niektórzy olali.
|
Do góry
|
|
|
|
#2385924 - 31/05/2008 06:01
[Re: ssaczu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Panowie ! nagrody rzeczowe czy  ja osobiście wolę tą drugą opcję, ale dostosuję się do wymogów większości. może jakaś ankieta ? pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#2386055 - 31/05/2008 07:29
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2005
|
ja jestem za nagrodami rzeczowymi  , cokolwiek by to nie było  , tak jak było w 1 edycji kase przepuscisz i tyle, a tak zawsze jakaś pamiątka będzie  takie moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#2386088 - 31/05/2008 08:30
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2005
|
no tak, tylko po co Ci kolejna czapeczka albo koszulka, ktora będzie leżała jedynie w rogu szafy ? jak by to powiedziała kobitka ubrań nigdy za dużo  takie jest moje zdanie i tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|