#2426459 - 18/06/2008 03:11
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [3]
[Re: dondo]
|
journeyman
Meldunek: 01/05/2006
|
ciekawe jak maja zamiar sciagac podatki od wygranych za granicą? ;-))
to tak samo jak z abonamentem. do czasu az nie zaplacisz po raz pierwszy, nikt cie nie sciga. a potem caly czas upomnienia dostajesz, ze nie placisz. moj blad, ze dalem sie wrobic i zaczalem placic. teraz caly czas mam przypomnienia, zebym zaplacil...
do czasu zalegalizowania w Polsce gier online zaden bukmacher z UE nie zdradzi swoich klientow. a potem (znaczy sie kiedys, pozniej...) wszystko bedzie jasne, a US nie bedzie scigal wstecz, zeby zagraniczne firmy placily podatki w Polsce.
|
Do góry
|
|
|
|
#2427447 - 18/06/2008 17:18
[Re: style]
|
journeyman
Meldunek: 01/05/2006
|
abonamencie rtv. juz widze, jak bank daje takie dane... a nawet jak podadzą, to tylko podadzą na jakie konto wpłacałeś i z jakiego wypłacałeś. ale muszą Ci udowodnić, że grałeś u bukmachera. a jak powiesz, że wpłaciłeś na konto bukmachera jeszcze w inny sposób (neteller?) i że tylko przegrywałeś, to co? nic. dlatego jestem za legalizacją, jasnym opodatkowaniem, ale nie graczy, ale firm, które będą płaciły np. z Malty podatki za polskich graczy do Polski. gracz ma spokój, firma może się reklamować (nie płaci podatków, nie może), państwo zarabia i wszyscy happy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2442202 - 24/06/2008 05:58
[Re: JMnemonic]
|
old hand
Meldunek: 04/07/2004
|
Witam,
Niestety wyszło jak wyszło, ale zmuszony jestem na sobotę napisać pracę na zaliczenie na 10-15 stron.
Jako temat postanowiłem (nie wiem czy to dobry pomysł) spróbować napisać coś związanego z tematem tego topiku. Przeglądałem archiwalne posty z tego tematu i widać że sporo zostało powiedziane. Jednak mam problem z ogarnięciem tego wszystkiego, trochę nie wiem za bardzo jak ugryźć te zagadnienie.
Mam do Was prośbę, a wiem że tu sporo osób świetnie orientuje się w tej materii o czym świadczą liczne wpisy. Może macie jakiś pomysł, jak taka praca mogłaby wyglądać. 10-15 stron to nie jest dużo, więc myślę że coś da się napisać.
Pomyślałem, że mogłoby to wyglądać jakoś tak: 1. Początki bukmacherstwa w Polsce i na świecie. 2. Trochę o obowiązującej ustawie z 1992
Coś o projekcie ustawy Pisu z 2007, który upadł, napewno coś o planach PO z tego roku... Napewno o stanowisku ETS, sytuacji w innych krajach, ale w tych kwestiach, pomimo czytanie artykułów nie bardzo się orientuję. Może coś warto wspomnieć o korzyściach legalizacji zakładów internetowych - hmmm....
Co jeszcze Panowie, o czym warto wspomnieć.
Może ktoś z Was pisał już jakąś pracę na temat bukamcherki internetowej pod kątem aspektu prawnego?
A może macie namiar na jakieś "dłuższe" artykuły, interpetacje prawników, ekonomistów...
Czasu mam naprawdę mało, dlatego liczę na waszą pomoc .
Z góry dziękuję.
|
Do góry
|
|
|
|
#2448085 - 26/06/2008 15:00
[Re: MichalTD]
|
old hand
|
Napewno Ci wyślę... fotkę z wielkim środkowym palcem!  Patrząc po ilości postów w tym temacie wydaje się, że jest tu grupa osób które mają coś do powiedzenia. Kiedy przychodzi do konkretów, a mam tu na myśli moją prośbę... temat milknie. A może czekaliście aż wyskoczę z propozycją zapłaty?
|
Do góry
|
|
|
|
#2448117 - 26/06/2008 16:22
[Re: donbagino]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
A może czekaliście aż wyskoczę z propozycją zapłaty?
Równie dobrze można zapytać, czy oczekujesz, że napiszemy tę pracę za Ciebie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2448302 - 26/06/2008 18:48
[Re: MichalTD]
|
old hand
|
Zorro: Oczekiwałem na cokolwiek, nawet jakby okazało się mało pomocne, dlatego trochę mnie zdziwił brak jakiegokolwiek zainteresowania z Waszej strony, biorąc pod uwagę liczne wypowiedzi w tym temacie. Ale rozpaczać przecież nie będę, może coś naskrobię  MichałTD: Skoro pisałeś pracę, to właśnie Ty mogłeś coś podpowiedzieć jak ugryźć tematykę, ale pewnie wyszedłeś z założenia: "A po co, niech sam kombinuje" Pozdrawiam,
|
Do góry
|
|
|
|
#2450739 - 27/06/2008 16:53
[Re: donbagino]
|
old hand
Meldunek: 29/03/2004
|
Jesli tylko cos nowego sie pojawia to zaraz ktos tu wkleja, przeciez nikt nie zacznie nagle wymyslac nowych historii odnosnie projektu ustawy itp.. To co sie ukazuje na przeroznych stronach i w roznych gazetach na biezaco jest tu wklejane. Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2466512 - 06/07/2008 07:11
[Re: gremlin]
|
veteran
Meldunek: 06/11/2002
|
Witam Chodzmy z tym na Wiejska! Kulturalnie..., w stylu gorniczym...  Ostatnio dostalem na meila kolejna reklame buka internetowego. Reklamuje ja Borek z Polsatu. No bez jaj! Jak to jest nielegalne, jak jest legalne...  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2468838 - 07/07/2008 15:50
[Re: komarek]
|
stranger
Meldunek: 01/12/2007
|
Szykuje się kolejna nowelizacja ustawy. Nie ma tam nic o zakładach przez internet ale wprowadzone są 10% dopłaty do stawek jak w totolotku i kary za reklamowanie zakładów. Z tymi dopłatami to jest tak, że jak chcesz zagrać za 100 zł to płacisz 10% więcej czyli 110 zł, do gry bierze się 100 zł, z których jeszcze jest odciągany 10% podatek od gier ten co teraz więc w efekcie płacąc 110 zł gra się za 90 zł. Jeżeli wygrana przekroczy 2280 zł to jest kolejny podatek 10%. Może ktoś coś z tego rozumie Jeszcze inny ciekawy przepis: sąd zarządzi zniszczenie urządzenia służącego do nielegalnych gier lub zakładów czyli zniszczy komputer służący do łączenia się z siecią i grania u buków internetowych. O ile kogoś z nas namierzą projekt jest dostępny tutaj: http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_pro...8dodlczarny.pdfuzasadnienie: http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_pro...8dodlczarny.pdf
|
Do góry
|
|
|
|
#2469036 - 07/07/2008 19:07
[Re: Don Pedro MaQtas Posampas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Nie chce mi się w to zagłębiać, ale z tego co piszesz to jest DOKŁADNIE TAK jak przewidywałem. Czyli PO idzie ścieżką wytyczoną przez PiS. Gratka, dla tych którzy lubią pewniaki. W dwudrogowych kursy efektywne będą rzędu 1,3 - 1,3 czyli dwóch faworytów  Przy takim obłożeniu podatkowym naziemnych NIE MOŻE BYĆ MOWY o jakiejkolwiek legalizacji grania w Internecie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|