#2761433 - 04/12/2008 22:37
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [3]
[Re: Gandhi]
|
old hand
Meldunek: 16/07/2007
|
wszystko pięknie ładnie panowie ale wydaje mi się, że jak już US bierze kogoś na warsztat to robi to kompleksowo i raczej nie zadowala się świstkiem od buka. To jest chyba tylko pierwszy etap, a za tym idzie sprawdzanie konta/kont bankowych itp. działania o których wiedzą tylko ONI Niemniej wiedzy w tym temacie nie mam, a jeno przypuszczenia Ten świstek to ustalone przez uchwałę imienne zaświadczenie o wygranej ścisłego zarachowania. chodziło mi bardziej o sytuację, w której ktoś kosi pieniądz w internecie i pakuje to na konta bankowe (przelewy od bukmacherów a nie wpłaty w okienku) a zaświadczenia od ziemniaków zbiera dla świętego spokoju
|
Do góry
|
|
|
|
#2761440 - 04/12/2008 22:44
[Re: awax76]
|
addict
Meldunek: 19/01/2007
|
chodziło mi bardziej o sytuację, w której ktoś kosi pieniądz w internecie i pakuje to na konta bankowe (przelewy od bukmacherów a nie wpłaty w okienku) a zaświadczenia od ziemniaków zbiera dla świętego spokoju Z tego, co wiem, to się kont nie czepiają, dopóki im ich nie podasz. Ja zrobiłem błąd i podałem numer mojego konta do US (dla zwrotu podatku) i teraz mi sami mandaty niezapłacone ściągają, a wcześniej nie potrafili, bo konta nie znali.
|
Do góry
|
|
|
|
#2761441 - 04/12/2008 22:46
[Re: Goget]
|
addict
|
Nie zrozumiałeś  Skoro na tym kwicie jest tylko poświadczenie wygranej 10 tysięcy, to mogłeś pożyczyć np. te 4 tysiące (...). Eee, no jeśli by tak było, to mogę ściemnić, że postawiłem 500 zł po kursie 20.00 i nie ma problemu. Problem jest, jak mogą dotrzeć do kuponu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2761464 - 04/12/2008 23:14
[Re: rafal08]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Aha jeszcze jedno. Czy jak zagrasz kupon za 100 zł przykładowo i później okaże się, że zakład anulowano to oddają 100 zł czy 90 zł ? zartujesz No wiesz kiedyś ktoś wkleił trafiony kupon za 2 zł, na którym wygrał... 1,82 zł czy coś w ten deseń. Ale właśnie przejrzałem regulamin fortuny i widze, że zwracają stawkę jak anulują zakład.
|
Do góry
|
|
|
|
#2761475 - 05/12/2008 00:02
|
old hand
Meldunek: 29/03/2004
|
Widziałeś takie zaświadczenie, czy fantazjujesz? Ja tam nie widzę żadnego numeru kuponu. Niee fantazjuje, a na dowod moge Ci wyslac printscreeny, ewentualnie jakiejs odpowiedzialnej osobie dam dostep do mojego konta w totomixie, zeby wszyscy mogli sie przekonac A tak powazniej to czytanie nie boli. Wyraznie napisalem ze na kopii zaswiadczenia(nie tej karteczce ktora dostajesz) na odwrotnej stronie ten numer jest wpisany, tak samo jak twoj adres, ktorego rowniesz nie zobaczysz na oryginale (i to tez nie zadna fantazja).
|
Do góry
|
|
|
|
#2761476 - 05/12/2008 00:04
[Re: SyKo]
|
addict
|
Niee fantazjuje, a na dowod moge Ci wyslac printscreeny, ewentualnie jakiejs odpowiedzialnej osobie dam dostep do mojego konta w totomixie, zeby wszyscy mogli sie przekonac A tak powazniej to czytanie nie boli. Wyraznie napisalem ze na kopii zaswiadczenia(nie tej karteczce ktora dostajesz) na odwrotnej stronie ten numer jest wpisany, tak samo jak twoj adres, ktorego rowniesz nie zobaczysz na oryginale (i to tez nie zadna fantazja). PrintScreeny papierowego zaświadczenia?  Powiedz mi w takim razie po jaką cholerę te oryginały zaświadczeń, skoro i tak jak przyjdzie co do czego, to trzeba sięgać po zarchiwizowane zaświadczenia od buka? Trochę mi się to kupy nie trzyma.
|
Do góry
|
|
|
|
#2761486 - 05/12/2008 00:19
|
old hand
Meldunek: 29/03/2004
|
Wiedzialem, ze do printscreenow sie doczepisz, ale chcialem zeby wszyscy wiedzieli odnosnie czego ten przycinek  Z tego co sie orientuje to jak kochany US Cie wezwie i sie zapyta: Panie Gandhi, skad pan ma na auto za 100 tys jak Panskie dochody sa takie niskie. Wtedy wyciagniesz takie zaswiadczenie i jesli bedziesz mial troche szczescia to przyjma oryginal takich zaswiadczen i bedziesz mial spokoj. Natomiast gdyby wobec Ciebie bylo prowadzone juz postepowanie (nie wiem jakiego rodzaju to ma byc postepowanie: czy wystarczy skarbowe, czy musi to byc karne) wtedy moga sie zwrocic do buka o udostepnienie kopii zaswiadczen i jesli beda madrzy to maja czarne na bialym jakie byly stawki a jakie wygrane i wtedy granie wycofanych spotkan pojdzie w leb (osobiscie tego nie robie)  Natomiast napewno nie udowodnia przegranych kuponow bo niby jak  poki co jeszcze nie wydaja imiennych zaswiadczen o przegranych, ani zeby puscic kupon nie wymagaja dowodu. Takze przywilejem gracza jest mozliwosc poproszenia o takie zaswiadczenie. Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2761553 - 05/12/2008 01:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Z tego co sie orientuje to jak kochany US Cie wezwie i sie zapyta: Panie Gandhi, skad pan ma na auto za 100 tys jak Panskie dochody sa takie niskie. Wtedy wyciagniesz takie zaswiadczenie i jesli bedziesz mial troche szczescia to przyjma oryginal takich zaswiadczen i bedziesz mial spokoj. Byłbym skłonny w to uwierzyć, tylko prosiłbym Cię jeszcze, żebyś powiedział, na czym Twoja orientacja polega - na domysłach, czy może Ty lub Twój znajomy miał podobnie. A może po prostu pracujesz w US  @Gandhi: Sprecyzuj pytanie. O co konretnie Ci chodzi
|
Do góry
|
|
|
|
|
|