[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
Jakość obsługi klienta w Unibecie pozostawia wiele do życzenia. Wczoraj do nich wysłałem list w sprawie regulaminu na skoki narciarskie... do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi w tej sprawie. Zaznaczam, że wysłałem ją po angielsku do angielskiej części firmy (info-uk@
Unibet.co.uk)tak więc nie obarczam tu odpowiedzialnością polskich pracowników tej firmy.
Dla porównania wysłałem to pytanie także do firmy Centrebet, i za godzinę miałem dokładną odpowiedź.
Inspirator, czy Twoje problemy z Unibetem są związane z wypłatą? Czy nie chcą Ci wypłacić Twoich pieniędzy?[/qb][/QUOTE]Witaj Conrad.
Unibet wogole olewa klientów!!! Ja na jakiegokolwiek maila czekam juz chyba z 4-5 dni..i NIC.
Unibet jest NIEWIARYGODNYM bukiem...pieniadze wplaciłem ...UWAGA 1,5miesiaca temu...i do tej pory mam zablokowane konto i nie moge korzystac z moich pieniedzy!
Przy pierwszej wplacie było ok (tyle tylko ze sie okazało ze przelew wrocil na moje konto po jakims czasie) ..tak wiec unibet kazal mi wplacic jeszcze raz pieniadze..i tez tak uczyniłem(a bylo to jakies 1,5miesiaca temu) ..i do tej pory konto mam zablokowane i nie moge korzystac z MIOCH pieniedzy... i juz mnie szlag trafia jak pisze do nich a oni mnie olewaja calkowicie!!!!! co to za syf wogóle ??? to jest nie do pomyslenia.wczoraj nawet dzwoniłem....i co??? NIE MA TAKIEGO nr. 
uke:
Jesli Conrad mozesz w jakis sposob zainterwenjowac w mojej sprawie bede bardzo wdzieczny! bo ja juz nie mam sił..a maili juz nie bede wysylal bo to przeciez nie ma sensu.
I oswiadczam iz nawet złamanej złotowki nie przeleje do tej firmy...a jesli myslą ze z tej kasy co wpłacilem zrezygnuję..TO sie bardzo mylą!
pozdr