#263126 - 22/12/2004 20:29
Re: Moneybookers
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/01/2004
|
a mbank przypadkiem nie pobiera teraz prowizji za przelew 1 zł ? bo jesli tak to kupiłeś $ za 3 zł i to by sie mniej więcej zgadzało 
|
Do góry
|
|
|
|
#263127 - 22/12/2004 21:23
|
old hand
Meldunek: 01/02/2003
|
hej W piątek wplacilem pieniądze do MoneyBookers przez BRE BANK. normalnie zleciłem przelew w okienku  . Wpisalem w tytule ten numer co chcieli, imie i nazwisko nadawcy też. czekam piątek, pon, wt, śr, czyli 4 dni. a na stronie MB jest napisane, że przelew powinien byc zaksiegowany od 2-5 dni. wiec moze jutro dojdzie, choć zaczynam watpic, gdyż nie doczytalem tego : Please transfer from a bank account in your name any amount Co mam teraz robić ? Czy przez to, że zamiast z konta robiłęm przelew 'z okienka'mogą "uniewaznić" ten przelew. Jeśli tak, co się stanie z moimi pieniędzmi ? Na ok. 10 maili mi nie odpisali .. Wesołych świąt ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#263128 - 22/12/2004 21:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Quote:
a mbank przypadkiem nie pobiera teraz prowizji za przelew 1 zł ? bo jesli tak to kupiłeś $ za 3 zł i to by sie mniej więcej zgadzało
Właśnie czatowałem z "ekspertem" z mBanku, napisał ,że opłata za przelew to 0,50 PLN. Ale mimo wszystko odliczając tą opłatę to wychodzi 3,50 PLN za 0,95 $. Zajeżyście drogo ten dolar kosztuje... Z drugiej jednak strony ten "ekspert" to tak się kuźwa znał na tym ,że napisał mi ,że niemożliwy jest taki przelew na konto zagraniczne...więc może i opłata 50 gr jest już nieaktualna i faktycznie może kosztować 1 PLN... Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#263129 - 22/12/2004 23:01
|
member
Meldunek: 01/09/2004
|
15.12 zrobilem przelew z mBanku do MB W MB zaksiegowali mi 20.12. Kurs za $ na dzien 20.12 wyszedł 3.15 PLN/$ Sprwadzalem kursy kantorowe i sprzedaz wychodzila srednio 3.15 PLN/$. Uwazam ze MB daje korzystne kursy na $ Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#263130 - 24/12/2004 09:21
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Przelalem z MB pieniadze 16.12 i do dzis ich nie mam na koncie. To beznadziejna firma, ktora niestety pisze co chce i robi co chce. Poniewaz jak zlecilem przelew to mialo to byc w 2-3 dni na moim koncie bankowym. Nie jest mozliwe, zeby pieniadze tak dlugo szly. Po prostu je prztrzymuja i tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#263132 - 27/12/2004 13:04
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Ktos wie moze w jakim oddziale banku BRE ma konto moneybookers ??
|
Do góry
|
|
|
|
#263133 - 30/12/2004 18:29
|
enthusiast
Meldunek: 30/12/2003
|
Mam pytanie
Wyslalem pieniadze z konta w mBanku na konto w MB. Ale wyslalem kase z konta brata na swoje konto. Nie zauwazylem, ze nie mozna tak. I co teraz z moja kasa? Kiedy ona wroci do mnie? Moglby mi ktos to powiedziec
|
Do góry
|
|
|
|
#263134 - 31/12/2004 09:16
|
old hand
Meldunek: 11/07/2003
|
Jeśli brat ma konto w MB to po dwóch miesiącach może się spodziewać pieniędzy. Jeśli ne ma to nie wiem ale myślę, że odeśla na konto (brata).
|
Do góry
|
|
|
|
#263135 - 31/12/2004 10:25
|
enthusiast
Meldunek: 26/11/2004
|
Takie pytanie: 1.) zalozylem jakis czas temu konto w MB ,ale jeszcze nic nie wplacalem. Powiedzmy ze z wplata do MB nie ma problemu ,bo przypuscmy kase wplace przelewem z mbanku np. Ale jak jest z wyplata?? Czytalem cos kiedys ze trzeba konto swoje bankowe jakos aktywowac w MB. Mam nadzieje ze jakiejs bzdury wyzej nie napisalem. Poprostu chce bezproblemowo korzystac z MB ,zeby potem nie miec jakis dziwnych sytuacji ,ze czegos nie zrobilem przed moim pierwszym depozytem do MB i przed pierwsza wyplata za posrednictwem MB. 2.) istnieje moze mozliwosc otworzenia wiecej niz jednego konta w MB na ta sama osobe?? No bo fajnie bylo by miec w roznych walutach takie konta ,aby uniknac przewalutowan. A jezeli istnieje to czy ktos moglby sie podzielic informacja jak to zrobic tzn wiadomo ze musi byc inny adres skrzynki pocztowej ,ale czy system MB nie bedzie sie burzyl ,ze jego klient posiada np kilka kont?? Z gory dzieki za odpowiedz  SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 2005 
|
Do góry
|
|
|
|
#263137 - 31/12/2004 11:57
|
member
Meldunek: 01/09/2004
|
Nowy limit dostaniesz po weryfikacji konta, tzn. wyslesz do MB skany dowodu osobistego (2 strony) prawa jazdy, oraz kilku rachunków np. za telefon, prąd , gaz. Ja po weryfikacji otrzymalem limit ok. 15000 $, pozniej w MB dodalem konto bankowe (mbank) i zrobilem przelew kontrolny 4 zl, po 5 dniach kasa byla w MB i przeliczona po kursie 3.15 PLN/$ (20.12.2004). Po zaksiegowaniu tego przelewu w MB dostalem nowy limit ok. 22000$/na 3 mies.
|
Do góry
|
|
|
|
#263138 - 31/12/2004 15:01
|
newbie
Meldunek: 27/11/2004
|
Witam! mam taki problem maly dotyczacy zarowno MB jak i gamebookers. mam konto w MB na mailu np. nick@rozbark.net.pla konto w GB na mailu np. nick@netbox.plproblem polega na tym ze zawszed przelewu z MB na GB dokonywalem zaczynajac od strony GB, niestety teraz mam na roznych mailach i tak nie moge, rozwiazaniem byla by zmiana maila lecz netbox.pl zawiesilo swa dzialalnosc wiec nie dostane numeru aktywujacego na MB, z drugiej strony nie moge zmienic danych na GB gdyz z niewiadomych mi przyczyn jest zablokowane (tzn konto dziala, moge robic zaklady, moge wyplacic kase lecz nie moge zmienic danych w tym maila) teraz pytanie jak w takiej sytuacji przelac kase z MB na GB, ewentualnie czy ktos kto dobrze zna angielski moglby mi napisac "wzor" co mialbym wyslac do GB z prosba o odblokowanie lub chociaz zmiane maila. z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#263139 - 31/12/2004 16:37
|
newbie
Meldunek: 27/11/2004
|
Quote:
Witam! mam taki problem maly dotyczacy zarowno MB jak i gamebookers.
mam konto w MB na mailu np. nick@rozbark.net.pl a konto w GB na mailu np. nick@netbox.pl
problem polega na tym ze zawszed przelewu z MB na GB dokonywalem zaczynajac od strony GB, niestety teraz mam na roznych mailach i tak nie moge, rozwiazaniem byla by zmiana maila lecz netbox.pl zawiesilo swa dzialalnosc wiec nie dostane numeru aktywujacego na MB, z drugiej strony nie moge zmienic danych na GB gdyz z niewiadomych mi przyczyn jest zablokowane (tzn konto dziala, moge robic zaklady, moge wyplacic kase lecz nie moge zmienic danych w tym maila) teraz pytanie jak w takiej sytuacji przelac kase z MB na GB, ewentualnie czy ktos kto dobrze zna angielski moglby mi napisac "wzor" co mialbym wyslac do GB z prosba o odblokowanie lub chociaz zmiane maila. z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
no dobrze sprawa rozwiazana ale dalej nie moge wplacic kasy, zmienilem maila na GB na taki sam jaki mam na MB loguje sie na GB, klikam deposit, wybieram wplate z moneybookers, wpisuje kwote, klikam next i..... po dlozszej chwili wyskakuje napis "Wrong Merchant Email Address" 
ktos sie spotkal z czyms takim? wie co zrobic?
|
Do góry
|
|
|
|
#263142 - 01/01/2005 12:24
|
veteran
Meldunek: 15/09/2003
|
Aveflorek, Twoje pytanie nie sa pierwszymi które zostały zadane. Odpowiedzi bez problemu znajdziesz jak dobrze przeszukasz wątki o MB.
1) Przed wypłatą: - weryfikacja banku przez MB (weryfikując dostajesz pare eurocentów na konto przelewem) - wysyłasz skany do MB (paszport, dowód tożsamości).
2) Miałem dwa konta na ta sama osobe, z dość prozaicznego powodu (zapomniałem hasła do pierwszego) Gdy MB sie zorientował skasował jedno z nich.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|