Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#275430 - 05/01/2005 14:20 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/06/2004
Za śpiewem Kazimierza :
I ja mówię Ci, że Ci co władzę mają robią syf i w tym syfie się tarzają i mówię Ci że ten kto ma władzę niech zawsze, zawsze budzi w Tobie odrazę to po pierwsze i najważniejsze.
niezależnieeeeeeeeeeee, kto to będzieeeeeeeeee i niezależnieeeeeeeeeeeeee skąd on będzieeeeeeeeeee.....

a tak poważnie...to Ja jestem mocno zdesperowany i zagubiony tym co się u dzieje w naszym kraju... być apolitycznym to pewnego rodzaju "samobójstwo społeczne", ale kogo popierać?
-antysemickich oszołomów?
-zacofanych z ciężkim niedorozwojem wsioków ?
-cudacznych przebierańców pzpr
-jescze bardziej cudacznych przebierańców AWS, którzy się rozpełzli po rafineriach i innych platformach

brakuje nam młodych/30-50lat /, uczciwych fachowców i specjalistów na najwyższych szczeblach, i nie interesuje mnie z jakiej oni będzą partii, byleby interes ogółu był najważniejszy... a nie jacyś mechanicy czy niedouczeni prawnicy...

a żeby nie było tak maksymalnie off topic...
wyobraźcie sobie silny lobbing sts-prof-toto na polski parlament i rząd, a żeby parę ustaw przepchnąć /tylko najpierw one musiałyby powstać / nasi wspaniali parlamentarzyści-prawnicy by coś wszybko wykombinowali...
STS-PROF-TOTO w każdej wsi ! 3xTAK

Do góry
Bonus: Unibet
#275431 - 05/01/2005 14:21 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
mecz.pl to idealny wortal dla wszystkich polaków

wiadomo... każdy zna się na sporcie i polityce

a propos polityki, wybory się powoli zbliżają, pewnie będzie do tego temat to podyskutujemy o wyższości trabanta nad wartburgiem... bo mercedesów to ja tam nie widzę

Do góry
#275432 - 25/01/2005 00:48 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Voo Offline
stranger

Meldunek: 12/09/2004
Zaciekawil mnie temat przestepstwa w necie i postanowilem od siebie dorzucic pare slow i cytatow z innych stron.
"...opodatkowanie towaru odbywa się w kraju jego pochodzenia. I tak towar dostarczany z Niemiec na rzecz innych krajów członkowskich Unii Europejskiej jest w Niemczech opodatkowany.

Oznacza to, że konsumenci dokonujący zakupów w którymś z krajów członkowskich UE, płaca podatek VAT w momencie zakupu w kraju pochodzenia tego towaru. Zasada ta wejdzie w życie również w Polsce, jeżeli przystąpi ona do Unii Europejskiej."
Moim zdaniem bukmacherka krajow wewnatrzeuropejskich jest opodatkowana, gdyz wiekszosc bukow pobiera prowizje przy wplatach, wyplatach i wraz ze wstapieniem do UE Polacy sa zobowiazani do placenia podatku w kraju zawarcia umowy. Zaden urzad skarbowy nie powinien scigac obywateli i naklaniac ich do placenia dwukrotnie podatku skoro zostal on odprowadzony w miejscu transakcji. Zaciekawila mnie rozmowa z polskim supportem SB i przyznam, ze pan Mazur mial racje mowiac, ze miejscem zawarcia nie jest terytorium polski do tego dochodzi kwestia jak my mozemy zawierac umowe i lamac prawo skoro pieniedzy, ktore w to wkladamy na terenie polski nie ma. Jak kazdy wie do podpisania umowy potrzebne sa dwie strony ale i pieniadze, ktore same pracuja na nas w innym panstwie UE
Dla bardziej przestraszonych i chcacych miec fachowe analizy ekspertow od spraw podatkow http://www.twoja-firma.pl/ekspert.html bo to glownie chodzi o podatki, zeby Polska nie stracila pieniedzy. Teraz jestesmy w UE i prawa odnosnie opodatkowania zmieniaja sie w szybkim tempie i legalizacja grania w necie nastapi niebawem.
Ile osob tyle interpretacji
"Ludzie nie chca znac prawdy, chca aby prawde interpretowano na ich korzysc" Macchavelli
.Pozdrawiam.

Edited by Voo (25/01/2005 00:54)

Do góry
#275433 - 25/01/2005 08:02 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
Quote:

...Moim zdaniem bukmacherka krajow wewnatrzeuropejskich jest opodatkowana, gdyz wiekszosc bukow pobiera prowizje przy wplatach, wyplatach ...

chyba nie do konca rozumiesz co to jest podatek

oplaty które pobierają buki przy wplatach i wyplatach slużą pokryciu kosztów ich realizacji przez buka.

natomiast podatek to jest "przymusowe, powszechne, bezzwrotne i nieodpłatne swiadczenie pieniężne na rzecz państwa", czyli zupelnie co innego

Do góry
#275434 - 25/01/2005 11:01 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Voo Offline
stranger

Na ten temat ten mozna by bylo porozmawiac bo uczono mnie o towarach i produktach o zerowym opodatkowaniu, a takze o zwrotach podatku oraz odpisach na firme czy wlasna dzialalnosc gospodarcza. To sie kloci z twoja definicja podatku ale to nie ten temat tutaj poruszamy. Chcialbym uslyszec jakies spostrzezenia odnosnie tego grania w necie od kogos kto posiada gleboka wiedze prawna czy ekonomiczna.
Pozdrawiam

Do góry
#275435 - 25/01/2005 16:21 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
to nie jest "moja" definicja podatku, tylko to jest definicja podatku wedlug polskiego prawa.

pozdr

ps. chyba jednak nie uwazales zbytnio na zajeciach...

Do góry
#275436 - 25/01/2005 17:44 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Voo Offline
stranger

Poprostu wyrwales jedno zdanie z calej definicji i nie powiesz mi ze wszystko jest objete swiadczeniem platnym wobec panstwa, znaczna czesc umow nie jest opodatkowana.
Zakonczmy temat podatkow bo to nie jest tematem.
.Pozdrawiam i zycze trafnych typow.

Do góry
#275437 - 25/01/2005 22:48 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Granie u buków to nie towar, ale usługa i jako taka podlega swobodzie przepływu usług, która jest z kolei elementem wspólnego rynku UE. Kto mówi inaczej ten kłamie.

Do góry
#275438 - 25/01/2005 23:13 Grajac w necie nie jestesmy frajerami!
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Granie u buków to nie towar, ale usługa i jako taka podlega swobodzie przepływu usług, która jest z kolei elementem wspólnego rynku UE. Kto mówi inaczej ten kłamie.

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08