Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#275390 - 04/01/2005 08:06 Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Witam
czytajac dzis rano Gazete Wyborcza trafilem na ciekawy artykul:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2475201.html
jak okazuje sie w naszym panstwie mozna byc przestepca mimo woli, typujac wyniki sportowe u bukow internetowych nie dzialamy zgodnie z polskim prawem.
zapraszam do dyskusji

Biszop

Do góry
Bonus: Unibet
#275391 - 04/01/2005 08:58 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Jest też nawiązanie do tego artykułu na Onecie.

Do góry
#275392 - 04/01/2005 09:34 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Postaram się streścić moje poglądy na ten temat w kilku punktach:

1. Duża część osób grająca za większe pieniądze (pomijam wpłacających 5 euro) chętnie zapłaciłaby by podatek w zamian za pełną legalizację działalności.

2. Sprawa nie jest uregulowana w polskim prawie i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie płacił żadnego podatku, bo w walce z armią niekompetentnych i niedouczonych urzędników jest z góry skazany na porażkę i jeden Bóg wie czym taka inicjatywa (próba zapłacenia podatku) mogłaby się skończyć (najmniej prawdopodbne wydaje się, że samym zapłaceniem podatku).

3. Sprawa ta nie będzie sensownie uregulowana w najbliższym czasie bo:

a) kadencja LSD potrwa za krótko żeby ustanowić jakieś dobre przepisy i wprowadzić je w życie, zwłaszcza, że obóz (jeszcze) rządzący kieruje się zasadą "nie róbmy nic, żeby nie jeszcze nie pogorszyć sytuacji".

b) kiedy do władzy dojdzie już szpieg z krainy deszczowców a zwłaszcza chomiki, zacznie się wieszanie przestępców i powstaną kolejne martwe przepisy. Być może wtedy granie w Internecie będzie oficjalnie zdelegalizowane, ale i tak wszyscy będą nadal grali. I wszyscy będą zadowoleni

4. A na forum mecz.pl temat będzie dalej powracał jak bumerang...

Do góry
#275393 - 04/01/2005 09:58 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
lewusik Offline
journeyman

Meldunek: 31/12/2004
Tez to czytalem.Najlepsza reklama jest dla polskojezycznych bukow.Redaktorek wymienia prawie wszystkie.Niezla kase zgarnal za reklame wraz z instrukcja.Niecz on placi podatki,a tak na powaznie nie ma sie czym przejmowac.Najsmieszniejsze jest to jak zlodziej lapie zlodzieja.

Do góry
#275394 - 04/01/2005 10:19 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
kraz 255b Offline
journeyman

Meldunek: 02/01/2005
Ludzie, bez przesady Przeciez grajac on-line tez płacicie "podatek" - transakcje kartą sa na prowizji, korzystając np. z m-banku trzeba doliczyc tez koszty wpłat na konto. Poza tym on-line są generlanie niższe kursy ( oprócz porażek faworytów). Także podumowując nie napalajcie sie jak małe dzieci, zreszta w profixie czy stsie pieniadze sa na drugi dzień, bez problemów.

Do góry
#275395 - 04/01/2005 10:43 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
phantom Offline
old hand

Meldunek: 08/04/2003
Quote:

nie moge znalezc tego na onecie jak ktos moze to niech mi pomoze.
grajac w necie niejestesmy przestepcami tak samo jak grajac u "naziemnych" w polsce.
kazdy grajacy w necie moglby taki artykul napisac i wziac za to gratyfikacje temat z ktorego wynika,ze nic nie wynika negatywnego ... dla grajacych w necie i tak juz zostanie
bo tak naprawde to nie moze wynikac.
ministerstwu finansow proponowalbym udzielic zezwolenia "naziemnym" na dzialalnosc w necie ale wtedy juz nie beda tylko "naziemnymi" 2 w 1-nym to chyba jak betandwin netowy i chyba w austrii ?

Edited by phantom (04/01/2005 10:45)

Do góry
#275396 - 04/01/2005 10:57 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Giertyszek Offline
Inwestor

Quote:

Quote:

nie moge znalezc tego na onecie jak ktos moze to niech mi pomoze.

Proszę bardzo:

http://info.onet.pl/1032202,18,1,0,120,686,item.html

Do góry
#275397 - 04/01/2005 11:32 Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Giertyszek Offline
Inwestor

Witam,
Myślę że ciekawą lekturą wnoszącą do tematu coś nowego będzie zapis mojej rozmowy z Mazurem z polskiego supportu Sportingbet. Warto poznać jak do tej sprawy podchodzą buki.(dla wyjaśnienia Holendrzy nie mogą grać w SB ani w żadnym innym buku - jest to zabronione przez ich prawo - jak widać skuteczniej niż u nas).
Zapraszam do lektury.
Giertych.

Mazur : Witam serdecznie
Mazur : W czym mogę pomóc?
e : witam
e : czy granie w Sportingbecie jest przestępstwem?
e : czytal Pan dzisiejsza wyborczą?
Mazur : to czy klient SB pozostaje w zgodzie z prawem pozostaje w gestii klienta
e : czyli Panstwa to nie interesuje?
e : prowadzicie dzialalnosc w Polsce nielegalnie zatem.
Mazur : my nie możemy wyrażać się na temat prawodawstwa polskiego bowiem nie prowadzimy działalności w Polsce
e : a gdzie ?
Mazur : Oferujemy zakłady z Wielkiej Brytanii
e : no tak ale klienci z Polski biora w nich udzial
Mazur : I mamy wszystkie niezbędne licencje, które pozwalają nam oferować tę usługę
e : a zawieranie zakladow na terenie RP jest niezgodne z art.109 par.2
e : kk
Mazur : powtarzam że nie oferujemy zakładów na terenie RP
e : wiec dlaczego dopuszczaja panstwo klientow z Polski?
e : z polskim obywatelstwem?
Mazur : Powtarzam ne oferujemy zakładów na terenie RP, oferujemy zakłady tam gdzie mamy wydaną licencję, co pozostaje w pełni w zgodzie z prawem
e : oferujecie Panstwo na terenie RP
e : ja jestem na terenie RP
e : i moge grac u Pana
Mazur : Ale Sportingbet nie jest więc, jak można zawrzeć umowę, którą jest zakład jeżeli jedna strona nie jest na terenie RP?
e : mozna zawrzec np przy pomocy internetu
Mazur : tylko że miejscem zawarcia zakładu jest serwer, który nie jest na terytorium RP zgodnie z obowiązującym w UE prawem
e : ale w Polsce obowiązuje polskie prawo , UE nie może narzucać krajom członkowskim dotkryn podatkowych
Mazur : Przede wszystkim nie mieszajmy kwestii podatkowych z legalnością zakładów
e : a wiec mowimy o zakladzie zagranicznym gdyz nie macie pozwolenia na dzialalnosc w Polsce i jak sam Pan powiedzial prowadzicie dzialalnosc w Londynie a wiec jest to niezgodne z art 109$2 kk
Mazur : Proszę Pana jeżeli chce Pan uzyskać oficjalne stanowisko proszę skontaktować się z dowlnym organem US lub MF w Polsce, bądź kancelaria prawniczą i skonsultować czy grając w sieci łamie Pan prawo
Mazur : Nasz regulamin pozostawia to w gestii klienta
e : wystarczy przeczytać dzisiejszą wyborczą.
Mazur : Proszę bardzo to już Pana wybór, z tego co wiem GW nie jest organem stanowiącym prawo w Polsce ani w Europie
e : a więc skoro tak to dlaczego inaczej traktujecie Polakow a inaczej Holendrów?
Mazur : Przykro mimo nie moge rozmawiać na tak szerokie tematy jakim jest ustawodawstwo w Holandii
e : ależ to przecież pańska firma rożróżnia klientów wg narodowosci
e : więc dlaczego Holendrów nie przyjmujecie a Polaków tak?
e : w obu krajach granie w internecie jest wg prawa nielegalne
Mazur : Przede wszystkim to nie moja firma, jest Pana na czacie Sportingbet a ja pomagam i informuje o usługach Sportingbet, powiedziałem że nie moge rozmawiac na temat Holandii, bo po pierwsze nie posiadam na ten temat wiedzy po drugie wykracza to poza moje kompetencje
e : w takim razie już Panu podziękuję.

Do góry
#275398 - 04/01/2005 11:54 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
lewusik Offline
journeyman

Giertych fajnie piszesz moze i Sportingbet nie rejestruje Holendrow ale wiele innych bukow nie ma nic przeciwko np.MrBookmaker nastawiony glownie na kraje beneluxu.Proponuje zakonczyc ten temat bo robi sie powoli maslo maslane

Do góry
#275399 - 04/01/2005 12:07 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

nie wiem czy robi sie maslo maslane, w GW wyraznie napisano ze jakis pan X z Gliwic wygral kikadziesiat tysiecy Euro w zakladach Supertoto
sadze ze gosc ucieszyl sie niesamowicie, wpadlo calkiem spore sianko, ale co teraz jesli polski US bedzie chcial go z tego tytulu scigac?? niby nie jest to mozliwe ale jednak...
niby koles uczciwie wygral te pieniadze, a mimowszystko bedzie sie musial obawiac czy mu sie do dupska nie dobiora, jesli zostanie oskarzony z jakiegokolwiek paragrafu to cala wygrana szlag trafi, o zdrowiu i zmarnowanm czasie nie wspominajac...
wiele osob czerpie z tytulu gry calkiem niezle zyski wiec sa podstawy zeby byc w tym akurat temacie na biezaco.
W Polsce urzednik w wiekszosci wypadkow jest jak ktos to ladnie ujal nieudolny i niekompetentny ale wystarczy ze dostanie sygnal "z gory" i jego decyzje moga byc katastrofalne w skutkach dla osob bezposrednio zainteresowanych.

pozdrawiam

Biszop

Do góry
#275400 - 04/01/2005 12:16 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
lewusik Offline
journeyman

Ale na poczatku nowego roku popadasz w pesymizm Troche optymizmu.Grajacy u netowych bukow to nie wlasciciele Optimusa

Do góry
#275401 - 04/01/2005 12:29 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline

nie ma we mnie pesymizmu, czysty realizm
nie chcialbym byc uraczony w Nowym Roku debilna decyzja ktora bedzie mnie kosztowac wiecej niz to wszystko warte.
fakt gracz ktory wygrywa 50 tys euro nie jest p. Kluska, ale decyzja jednej lub kilku osob dotknie przynajmniej kilkadziesiat tysiecy osob.

Do góry
#275402 - 04/01/2005 12:40 Jestesmy przestepcami??A SLD??
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Witam
czytajac dzis rano Gazete Wyborcza trafilem na ciekawy artykul:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2475201.html
jak okazuje sie w naszym panstwie mozna byc przestepca mimo woli, typujac wyniki sportowe u bukow internetowych nie dzialamy zgodnie z polskim prawem.
zapraszam do dyskusji

Biszop

Jeśli my jestesmy przestępcami to co mozna powiedziec o SLD?

Do góry
#275403 - 04/01/2005 12:49 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
Giertyszek Offline
Inwestor

SLD=KGB jak mawiał Leszek Moczulski.

Giertych

Sorry za offtopic.

Do góry
#275404 - 04/01/2005 13:46 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
kraz 255b Offline
journeyman

Wiadomo przeciez małolaty, że państwo jako instytucja broni się przed wypływem gotówki(dewiz) z kraju!!
Tak samo jak za fałszowanie pieniędzy jest kara jak za morderstwo = 25lat.

Do góry
#275405 - 04/01/2005 13:52 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Wiadomo przeciez małolaty, że państwo jako instytucja broni się przed wypływem gotówki(dewiz) z kraju!!

Małolaty? Uważam, że nie powinneś przyrównywać własnej miarki do innych

Do góry
#275406 - 04/01/2005 14:05 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Tu nie chodzi o wypływ dewiz za granice ale o to że kilku cwaniaczków żyje sobie bardzo dobrze za te 10 % od zakładu i boi się je stracić

Do góry
#275407 - 04/01/2005 14:15 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Quote:

Ludzie, bez przesady Przeciez grajac on-line tez płacicie "podatek" - transakcje kartą sa na prowizji, korzystając np. z m-banku trzeba doliczyc tez koszty wpłat na konto. Poza tym on-line są generlanie niższe kursy ( oprócz porażek faworytów). Także podumowując nie napalajcie sie jak małe dzieci, zreszta w profixie czy stsie pieniadze sa na drugi dzień, bez problemów.

fakt. placimy prowizje, koszty przelewow, kursy sa nizsze ale nie zawsze - tylko co to ma wspolnego z legalnoscia grania w necie

Do góry
#275408 - 04/01/2005 14:18 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Quote:

Quote:

experto - czy nie uwazash, ze im wiekszy gowniarz to tymbardziej wyzywa innych od gowniarzy ?
zaczyna mnie to coraz bardziej irytowac

Do góry
#275409 - 04/01/2005 14:37 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
kraz 255b Offline
journeyman

Quote:

Quote:

Quote:

experto - czy nie uwazash, ze im wiekszy gowniarz to tymbardziej wyzywa innych od gowniarzy ?
zaczyna mnie to coraz bardziej irytowac

Nie. nie uważma. Mam więcej jak 25 lat, i zarabiam sporo ponad srednią krajowa/miesiąc i dość grubo gram więc bez urazy

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08