Witam,
Myślę że ciekawą lekturą wnoszącą do tematu coś nowego będzie zapis mojej rozmowy z Mazurem z polskiego supportu Sportingbet. Warto poznać jak do tej sprawy podchodzą buki.(dla wyjaśnienia Holendrzy nie mogą grać w SB ani w żadnym innym buku - jest to zabronione przez ich prawo - jak widać skuteczniej niż u nas).
Zapraszam do lektury.
Giertych.
Mazur : Witam serdecznie
Mazur : W czym mogę pomóc?
e : witam
e : czy granie w Sportingbecie jest przestępstwem?
e : czytal Pan dzisiejsza wyborczą?
Mazur : to czy klient SB pozostaje w zgodzie z prawem pozostaje w gestii klienta
e : czyli Panstwa to nie interesuje?
e : prowadzicie dzialalnosc w Polsce nielegalnie zatem.
Mazur : my nie możemy wyrażać się na temat prawodawstwa polskiego bowiem nie prowadzimy działalności w Polsce
e : a gdzie ?
Mazur : Oferujemy zakłady z Wielkiej Brytanii
e : no tak ale klienci z Polski biora w nich udzial
Mazur : I mamy wszystkie niezbędne licencje, które pozwalają nam oferować tę usługę
e : a zawieranie zakladow na terenie RP jest niezgodne z art.109 par.2
e : kk
Mazur : powtarzam że nie oferujemy zakładów na terenie RP
e : wiec dlaczego dopuszczaja panstwo klientow z Polski?
e : z polskim obywatelstwem?
Mazur : Powtarzam ne oferujemy zakładów na terenie RP, oferujemy zakłady tam gdzie mamy wydaną licencję, co pozostaje w pełni w zgodzie z prawem
e : oferujecie Panstwo na terenie RP
e : ja jestem na terenie RP
e : i moge grac u Pana
Mazur : Ale Sportingbet nie jest więc, jak można zawrzeć umowę, którą jest zakład jeżeli jedna strona nie jest na terenie RP?
e : mozna zawrzec np przy pomocy internetu
Mazur : tylko że miejscem zawarcia zakładu jest serwer, który nie jest na terytorium RP zgodnie z obowiązującym w UE prawem
e : ale w Polsce obowiązuje polskie prawo , UE nie może narzucać krajom członkowskim dotkryn podatkowych
Mazur : Przede wszystkim nie mieszajmy kwestii podatkowych z legalnością zakładów
e : a wiec mowimy o zakladzie zagranicznym gdyz nie macie pozwolenia na dzialalnosc w Polsce i jak sam Pan powiedzial prowadzicie dzialalnosc w Londynie a wiec jest to niezgodne z art 109$2 kk
Mazur : Proszę Pana jeżeli chce Pan uzyskać oficjalne stanowisko proszę skontaktować się z dowlnym organem US lub MF w Polsce, bądź kancelaria prawniczą i skonsultować czy grając w sieci łamie Pan prawo
Mazur : Nasz regulamin pozostawia to w gestii klienta
e : wystarczy przeczytać dzisiejszą wyborczą.
Mazur : Proszę bardzo to już Pana wybór, z tego co wiem GW nie jest organem stanowiącym prawo w Polsce ani w Europie
e : a więc skoro tak to dlaczego inaczej traktujecie Polakow a inaczej Holendrów?
Mazur : Przykro mimo nie moge rozmawiać na tak szerokie tematy jakim jest ustawodawstwo w Holandii
e : ależ to przecież pańska firma rożróżnia klientów wg narodowosci
e : więc dlaczego Holendrów nie przyjmujecie a Polaków tak?
e : w obu krajach granie w internecie jest wg prawa nielegalne
Mazur : Przede wszystkim to nie moja firma, jest Pana na czacie Sportingbet a ja pomagam i informuje o usługach Sportingbet, powiedziałem że nie moge rozmawiac na temat Holandii, bo po pierwsze nie posiadam na ten temat wiedzy po drugie wykracza to poza moje kompetencje
e : w takim razie już Panu podziękuję.