#275410 - 04/01/2005 14:37
Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
Quote:
Ludzie, bez przesady Przeciez grajac on-line tez płacicie "podatek" - transakcje kartą sa na prowizji, korzystając np. z m-banku trzeba doliczyc tez koszty wpłat na konto. Poza tym on-line są generlanie niższe kursy ( oprócz porażek faworytów). Także podumowując nie napalajcie sie jak małe dzieci, zreszta w profixie czy stsie pieniadze sa na drugi dzień, bez problemów.
Ty chyba nie wiewsz co piszesz . Ie razy to bylo ze czekalam na kase z profa kilka dni , jak grasz za 5 zl to pewnie masz na drugi dzien . On line sa nizsze kursy- tez bledna uwaga.
|
Do góry
|
|
|
|
#275411 - 04/01/2005 14:43
|
journeyman
Meldunek: 02/01/2005
|
Wiem co pisze. Odbieram zazwyczaj po kilka stów, w porywach do 2-3 tys zl. i zawsze miałem na drugi dzien rano. A kursy faktycznie nie zawsze są niższe- dlatego napisłąem zazwyczaj, ale ogólny rozrachunek na AKO wypada pomyslnie na korzyść nbaszych naziemniaków
|
Do góry
|
|
|
|
#275412 - 04/01/2005 14:57
|
member
Meldunek: 21/04/2004
|
Quote:
Wiem co pisze. Odbieram zazwyczaj po kilka stów, w porywach do 2-3 tys zl. i zawsze miałem na drugi dzien rano. A kursy faktycznie nie zawsze są niższe- dlatego napisłąem zazwyczaj, ale ogólny rozrachunek na AKO wypada pomyslnie na korzyść nbaszych naziemniaków
Nie ma jak człowiek z poczuciem humoru 
|
Do góry
|
|
|
|
#275413 - 04/01/2005 20:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Quote:
jesli zostanie oskarzony z jakiegokolwiek paragrafu to cala wygrana szlag trafi
Nie trafi, bo te niby zakazujące paragrafy mają tyle "luk" ( na korzysc gracza ) , że zaden sąd nie wyda wyroku skazującego i US moze sobie skomleć i oblizywać się dopki nie zmieni sie ustawa, a raczej dopoki nie zostanie ona "załatana". Jesli nawet zostanie załatana to przynajmniej na mnie nie zrobi to wiekszego wrażenia i grał bede nadal w necie i złodziejom z US grosza nie dam.
Edited by donic (04/01/2005 20:06)
|
Do góry
|
|
|
|
#275414 - 04/01/2005 20:09
|
enthusiast
Meldunek: 30/04/2002
|
Quote:
Ludzie, bez przesady Przeciez grajac on-line tez płacicie "podatek" - transakcje kartą sa na prowizji, korzystając np. z m-banku trzeba doliczyc tez koszty wpłat na konto. Poza tym on-line są generlanie niższe kursy ( oprócz porażek faworytów). Także podumowując nie napalajcie sie jak małe dzieci, zreszta w profixie czy stsie pieniadze sa na drugi dzień, bez problemów.
poza tym trzeba płacic rachunki za prąd ( a tam jest VAT a niedługo będzie i akcyza ) 
|
Do góry
|
|
|
|
#275416 - 04/01/2005 22:29
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Quote:
jesli zostanie oskarzony z jakiegokolwiek paragrafu to cala wygrana szlag trafi
Nie trafi, bo te niby zakazujące paragrafy mają tyle "luk" ( na korzysc gracza ) , że zaden sąd nie wyda wyroku skazującego i US moze sobie skomleć i oblizywać się dopki nie zmieni sie ustawa, a raczej dopoki nie zostanie ona "załatana". Jesli nawet zostanie załatana to przynajmniej na mnie nie zrobi to wiekszego wrażenia i grał bede nadal w necie i złodziejom z US grosza nie dam.
granie w necie jest wygodniejsze, latwiejsze...ogolnie same zalety, tez nie widze potrzeby placenia z tego tytulu do US, kolejny raz ktos chce utrudniac mi zycie i zaczyna mnie to denerwowac dlatego pozwolilem sobie zalozyc ten temat nie widze rozsadnego wytlumaczenia dla dzialan majacych mnie po raz kolejny ograniczac....po za jednym: dziura w budzecie naszego kraju jest wielka i gleboka jak Row Marianski  no i nie chodzilo mi o to zeby pisac tu, kto za ile gra...to nie piaskownica, niech wypowiadaja sie naprawde zainteresowani, chetnie poczytam bo mam nadzieje sie dowiedziec czegos o czym nie wiem, a powinienem wiedziec w powyzszym temacie
pozdrawiam
Biszop
|
Do góry
|
|
|
|
#275417 - 05/01/2005 00:44
|
journeyman
Meldunek: 02/11/2004
|
a ja im chetnie ten podatek bym mogl zaplacic dla swietego spokoju... tylko ze :
1. jak to rozliczac? to musialoby byc rozliczane z bukami. bo ja nie bede siedzial i liczyl tego wszystkiego bo by mozna sie zabic.
2) jak moge zaplacic podatek jak sama gra jest nielegalna? dopoki nie zalegalizuja jej nikt tego nie zaplaci bo placenie to wyrok na siebie (przyznanie sie do przestepstwa)
|
Do góry
|
|
|
|
#275418 - 05/01/2005 01:36
Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
SLD=KGB jak mawiał Leszek Moczulski.
Giertych 
Sorry za offtopic.
Po pierwsze SLD zostało (na szczęście) już zatopione. Po drugie jeśli myślisz o Kremlu to mamy jeszcze dwie partie w Polsce, które działają na naszą niekorzyść tylko właśnie według wskazań naszych sąsiadów: 'Liga Przyjaciół Rosji' oraz 'Samoobrona'.
Wszystko co napiszę poniżej to jedynie moja opinia, co do ustawy to jest ona błędna i zagubiona sama w sobie. W UE istnieje swobodny przepływ usług i z tego co wiem to nie można robić u siebie przestępstwa z czegoś dokonanego za granicą, co we własnym kraju nie jest przestępstwem. Tak więc jeśli granie u nas nie jest przestępstwem to jak można robić z tego właśnie to w innych krajach UE, tym bardziej że tu chodzi o coś co się nie dzieje w naszym kraju tylko na serwerach poza granicami państwa (według prawa UE miejscem zawierania transakcji). Jest to nielogiczne.
Dla mnie najbardziej logicznym wytłumaczeniem, biorąc pod uwagę przykład amerykański, jest to że ten zapis prawny dotyczy tylko osób o podejrzanych dochodach, którzy tłumacząc się byciem "bogami bukmacherstwa" chcą zalegalizować wszystkie swoje nieczyste interesy. Właśnie w ten sposób działa amerykańskie prawo, choć w całych USA jeszcze nigdy w historii nie skazano zwykłego gracza choćby do zapłacenia jednego centa. Ale taki przyszły Al Capone się w ten sposób nie wytłumaczy ze swoich przekrętów...
Tak więc ogólnie rzecz biorąc dziwią mnie te sprzeczności prawne, które nie powinne mieć miejsca w Polsce w XXI w. Mam nadzieję, że nowa ekipa rządowa (mam nadzieję PO+PiS) pod ręką przyszłego Ministra Finansów P. Rafała Zagórnego zakończy ten okres nielogicznego pod względem prawa europejskiego postępowania i przywróci naszym firmom także możliwość konkurowania ze światem używając najnowszych technologii i metod przekazywania informacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#275419 - 05/01/2005 03:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Witam czytajac dzis rano Gazete Wyborcza trafilem na ciekawy artykul: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2475201.html jak okazuje sie w naszym panstwie mozna byc przestepca mimo woli, typujac wyniki sportowe u bukow internetowych nie dzialamy zgodnie z polskim prawem. zapraszam do dyskusji
Biszop
Wielokrotnie temat był wywoływany,to i owo było wałkowane na tysiąc sposobów,wiec po co po raz enty odgrzewasz stare kotlety:P
Masz pełno w portkach po artykule,którego celem jest promocja buków? Nie wierze,ale jakby co,to nie graj;-)
Chcesz byc "pewnym" czegoś,co nie istnieje(przepisy)? Idź do renomowanej kancelarii prawej,ale jestem pewien,ze jak to bedą profesjonaliści to i tak nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi.
Ja rozumiem to tak,ze jezeli kupuję towar w netowym sklepie w USA i płace kartą,to nie robie tego zakupu na terenie Polski - identyczna sytuacja jest z zakładami.
Artykuł w "Gadule Wyrodnej" napisany został w intencji:P buków naziemnych ,ponieważ przegrywają z netowymi ,a tylko patrzeć to zostana im 2 grupy klientów :menele i dzieciaki,ze średnia stawka 2 złote na kupon. Zamiast podnieść swoją oferte i jakośc obsługi na wyższy poziom i zacząć konkurować z netowymi,oni wolą wynając redaktorka,który narobi troche zamieszania.
Reasumujac: lepiej poświecić czas na znalezienie fajnych typów,niz bić pianę ,dawno ubitą.
AMEN
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#275421 - 05/01/2005 08:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
a tylko patrzeć to zostana im 2 grupy klientów :menele i dzieciaki,ze średnia stawka 2 złote na kupon
no to mają, co chcieli
|
Do góry
|
|
|
|
#275422 - 05/01/2005 09:25
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2004
|
Quote:
[...]
Ja rozumiem to tak,ze jezeli kupuję towar w netowym sklepie w USA i płace kartą,to nie robie tego zakupu na terenie Polski - identyczna sytuacja jest z zakładami.
[...] AMEN
Pozdrawiam
amkwish
Niekoniecznie: Art. 3. § 1. Czyn zabroniony uważa się za popełniony w miejscu, w którym nastąpiło zachowanie sprawcy, albo gdzie skutek stanowiący znamię czynu zabronionego nastąpił lub według zamiaru sprawcy miał nastąpić.
z KKS Dz.U.99.83.930
Pozdrowienia,
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#275423 - 05/01/2005 09:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2004
|
Quote:
amkwish-mylisz sie-chyba nie widziales artykulu... raczej to jest reklama bukow netowych...(podawane adresy sieciowe,opisy jak sie zarejestrowac,zdjecia witryn..itd)
Tez tak uwazam. Jest wprost napisane, ze prawo to w tym wypadku fikcja i jest do zmiany. A reklamowac cos slowani "przegrywamy z konkurencja" ;-) zycze powodzenia.
Pozdrowienia
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#275424 - 05/01/2005 09:37
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
Quote:
e : ale w Polsce obowiązuje polskie prawo , UE nie może narzucać krajom członkowskim dotkryn podatkowych
Ja może czegoś nie rozumie więc mam takie pytanie dlaczego Unia nam narzuca jaki mamy płacić podatek vat od usług internetowych 
|
Do góry
|
|
|
|
#275425 - 05/01/2005 11:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Jest wiele dziedzin życia w Polsce,gdzie rzeczywistość ma się nijak do obowiązującego prawa.I wtedy,tak uważam,należy kierowac się zdrowym rozsadkiem.Przecież wielu z grających w necie zaplaciłoby podatek,byle byłby on na rozsądnym poziomie,a przepisy tego dotyczace były jasne i przejrzyste. Jakos nie chce mi sie wierzyć,żeby dokonała tego POiPiS. Jestem od wielu lat sympatykiem UPR-u i wydaje mi się,że tylko ta partia Zmienilaby na lepsze m.in. tę dziedzinę Zycia.Ale to są tylko marzenia....
|
Do góry
|
|
|
|
#275426 - 05/01/2005 12:07
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Quote:
e : ale w Polsce obowiązuje polskie prawo , UE nie może narzucać krajom członkowskim dotkryn podatkowych
Ja może czegoś nie rozumie więc mam takie pytanie dlaczego Unia nam narzuca jaki mamy płacić podatek vat od usług internetowych
bo Unia "proponuje" a nie rozkazuje. A jak propozycji się nie przyjmie, to dowalą nam finansowo w inne dziedzinie. Tak to wszystko działa - w białych rękawiczkach.
Teraz jeśli będzie przyjęta konstytucja europejska, już UE będzie mogła oficjalnie nakazywać i rozkazywać. Teraz musi to robić "po cichu"
|
Do góry
|
|
|
|
#275429 - 05/01/2005 13:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Quote:
Graemlin, wyłącz Radio Maryja...
przykro mi nie ta opsja-rozczarowales sie????
|
Do góry
|
|
|
|
|
|