#260 - 19/04/2001 17:13
Re: SUPER TYPY
|
journeyman
Meldunek: 08/02/2001
|
 Cześć!  Mój wczorajszy typ wszedł jak prawdziwy ... super typ. Raymond wygrała z Nolą bardzo łatwo 6:4,6:2. Aż dziwne, że profesjonal ustawił tak nieprecyzyjny kurs (do 13.00 było 1.45 - w STS 1.3). Ostatnio zauważyłem, że kursy w profie odpowiadały realnym szansom w rzeczywistości, a tu nagle taki .. błąd! Oby więcej takich błędów, wtedy nasze szanse znacznie wzrastają.  Pozdrawiam i do następnych SUPER TYPÓW ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#261 - 19/04/2001 17:40
|
journeyman
Meldunek: 08/02/2001
|
..jeżeli chodzi o błędy w kursach, to bukmacherom chyba znowu coś nie wyszło. W dzisiejszym meczu Mauresmo - Raymond ustawili bardzo dziwny kurs 1.3-2.7 !!! Przypomnę, że tydzień temu kurs w tym meczu wymosił 1.7-1.9 i Mauresmo miała wiele problemów z pokonaniem Raymond. Teraz jest rewanż, Mauresmo jest trochę zmęczona poprzednim turniejem i dla niej to będzie na pewno ciężki mecz. Ciekawe czy bukmacherzy dzisiejszy kurs ustawili świadomie czy nieświadomie. Może chodzi im o to, że przy kursach wyrównanych mało ludzi brałoby to spotkanie, a przy kursie 1.3 znacznie więcej (traktując ten mecz jako "nabijacz"  ). Właśnie - przed kilkoma minutami byłem w profie i widziałem jak "goście", szukając pewnego meczu w granicach 1.3, wybrali co???  MAURESMO  (na pewno nie dobieraliby tego meczu, gdyby był za 1.7 lub 1.8) Sądzę, że to może być zagrywka taktyczna buków - oni sami zapewne wiedzą, że na 2-3 mecze tego typu padnie jedna "2" i wyjdą na swoje. Na koniec przestrzegam przed obstawianiem Mauresmo - ja daję 40-45% szans dla Raymond. Poza tym, dziś spodziewać się można dwóch innych "2": Martinez - Pratt 2 1.3 - 2.85 Pierce - Frazier 2 1.4 - 2.4 Czekam na Waszą opinię 
|
Do góry
|
|
|
|
#262 - 19/04/2001 17:50
|
addict
Meldunek: 09/01/2001
|
Moj SUPER TYP na weekend to: STS 657 1 Dortmund Bochum 1.30 820 1 Arsenal Everton 1.40 Kurs: 1,82  Bingo Borussia przegrala wyjazdowy mecz z Hertha, co nie bylo jakims wiekszym zaskoczeniem, zwazywszy na to ze Hertha gra ostatnio w kratke. Przegrywa na wyjezdzie, przewaznie dwiema bramkami roznicy, a u siebie wygrywa. Tak tez bylo teraz. Bochum co prawda leci z ligi, ale Borussia ma o co walczyc i raczej nie odpusci. W STS jest najwiekszy kurs na ten mecz. W Profie 1,26 co w praktyce ozancza pewnie 1.2, w Totomix 1,2. Arsenal po ostatniej wtopie z Middlesbrough i odpadnieciu z Ligi Mistrzow to spotkanie po prostu musi wygrac. Raz zeby sie zrehabilitowac, a po za tym musi walczyc o utrzymanie pozycji wicemistrza gwarantujacej udzial w grze LIGI MISTRZOW. A konkurencje ma nie mala, bo Ipswih brakuje tylko 1 punktu aby sie zrownac. Ipswih gra bardzo dobrze i co wazniejsze skutecznie. Ostatnie mecze wszystkie wygrane. Teraz graja z Coventry i raczej te batalie wygraja, wiec Arsenal musi dac z siebie wszystko w koncowce sezonu. Teraz tylko to im pozostaje. Dodam telko tyle, ze w ostatnich 7 sezonach w tej konfiguracji Arsenal wygral 5 meczy, a dwa zremisowal. Mysle ze teraz osiagna 6 zwyciestwo z duzo nizej notowanym Evertonem. [This message has been edited by Rhotax (edited 21-04-2001).]
|
Do góry
|
|
|
|
#264 - 19/04/2001 19:30
|
member
Meldunek: 26/01/2001
|
w 100% zgadzam sie z Rhotax'em co do meczu B.Dortmund - Bochum... dodam tylko, ze dzis rano postawilem na ten mecz w DirecBet po bardzo atrakcyjnym kursie 1.45... inni daja duzo nizszy kurs...
pozdr. Paragon
|
Do góry
|
|
|
|
#268 - 21/04/2001 04:33
|
member
Meldunek: 06/04/2001
|
Oczywiście II Bundesliga Reutlingen - Chemnitz 1 kurs w granicach 1,28
Chemnitz zdobyło na wiosnę aż 2 punkty (2 remisy u siebie), a gospodarze grają w domu bardzo dobrze. Do usłyszenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#269 - 21/04/2001 22:36
|
addict
Meldunek: 09/01/2001
|
No i SUPER TYP wskoczyl:
Wyniki:
Arsenal - Everton 4:1 Borussia- Bochum 5:0
Nie wiem jak Was, ale mnie takie wyniki przekonuja.
Pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#270 - 22/04/2001 18:01
|
enthusiast
Meldunek: 19/03/2001
|
Witam! Dzisiejszym SuperTypem jest moim zdaniem Liverpool - TottenhamLiverpool w tej chwili zajmuje 6 miejsce w tabeli i ma na koncie 53 punkty. Przed nimi jest Chelsea, ktore w sobote zgubilo 3 punkty w derbowym pojedynku z Charltonem. Dodatkowo Liverpool ma jeszcze dwa zalegle mecze do rozegrania, w zwiazku z tym beda chcieli walczyc o jak najwyzsze miejsce w tabeli. Tottenham po wygraniu dwoch spotkan pod wodza nowego trenera, niespodziewanie uleglo Chelsea 0:3. Totenham, zajmuje 10 miejsce w tabeli i raczej nie ma juz o co walczyc. U Hilla jest nizszy kurs na Liverpool. Cos kolo 1,35. Drugi mecz to: Lazio - VicenzaLazio po wygraniu zaleglego meczu z Parma przesunalo sie w tabeli na trzecie miejsce. Teraz maja do zdobycia dosc latwe 3 punkty i duze szanse na zrownanie sie w tabeli z Juventusem, ktory gra na wyjezdzie z Parma i jest duze prawdopodobienstwo, ze zgubia 3 punkty. Parma po przegranej, u siebie na pewno da z siebie wszystko, tym bardziej ze po pietach depcze jej Inter, ktory po wygraniu z Fiorentina ma do nich tylko 2 punkty straty. Roma tez moze zgubic punkty w wyjazdowym meczu z Udinese, a w takim ukladzie Lazio ma szanse na mistrzostwo i mysle, ze jej nie zaprzepasci. Po za tym bilans spotkan 3 ostatnich spotkan: Lazio 3 0 0 10 - 4 Vicenza 0 1 2 1 - 3 Pierwszy mecz w tym sezonie Lazio wygralo 4:1. 924 1 Liverpool Tottenham 1.55 932 1 Lazio Rzym Vicenza 1.30 Kurs: 2,09  TraFiOny POwODzeNiA!!! [This message has been edited by Funky07 (edited 22-04-2001).]
|
Do góry
|
|
|
|
#272 - 22/04/2001 22:36
|
enthusiast
Meldunek: 19/03/2001
|
SebaS! A gral Iverson i Matumbo, bo z tego co czytalem to ich wystep byl tylko prawdopodobny.
Co do moich SUPER TYPOW, to przynajmniej one jakos mi wchodza.
Liverpool-Tottenham 3:1 Lazio-Vicenza 2:1
Jak obstawialem dzisiaj Lazio w Expekt'cie, to na poczatku byl kurs 1,4, a kiedy mialem juz potwierdzic stawke, kurs sie zmienil na 1,3. Zanim przeszedlem do kursow - mecz sie zaczal i postawilem w zamian na Celtic. Boje sie tego meczu. Celtic mistrzostwo ma juz w kieszeni i moze skoncentrowac sie na meczu finalowym w Pucharze. Jak nie zagra Larson to raczej czarno to widze.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#276 - 25/04/2001 01:17
|
Anonymous
Unregistered
|
czesc Wedlug mnie to jest tez super typ, chociaz by z tego wzgledu ze phila nie po to caly sezon walczyla o pierwsze miejsce aby teraz dac sie wyeliminowac Indianie. Jednak Indiana od tylu lat gra na bardzo wysokim poziomie, Od kilku lat zawsze sa wysoko w play offach ( przypomne slynne juz półfinały z Chicago pare lat temu szczęśliwie wygrane przez Chicago po 7 bojach. Jednak tegoroczna Indiana bez Wielkiego (224cm) Holendra Rika Smitsa i sprytnego weterana Marka Jacksona to juz nie ten sam zespól, a Miller z sezonu na sezon coraz starszy  .Dziejszy mecz jest dla phili "byz albo nie byc", nie chca chyba wystapic w roli sprawcy negatywnej niespodzianki ( jak miami ktore juz przegrywa 2:0 z charlotte i w 90 % przegraja 3:0 ). Jednak z drugiej strony Iverson po raz kolejny pokazal ze mimo wszystko nie ma zbyt silnej psychiki, chociaz moze odnajdzie sie dzisiejszej nocy, czego mu zycze mimo ze od 12 lat jestem za Lakersami  . Jednak mistrza w tym sezonie nie moze byc innego niz zespol z zachodu. Moze phila miala wysoki wspolczynnik wygranych w sezonie regularnym jednak zauwazcie ze grali wiekszosc meczy z zeszpolam wschodu ktorzy byli w tym sezonie tlem dla teamow z zachodu. Wystarczy powiedziec ze 8 zespol (Minnesotta) z zachodu mial wynik ktory gwarantowal by mu miejsce 5 na wschodzie, a 10 zespol (seattle) mial bilans 44:38 co by spokojnie gwarantowalo miejsce w playoff na wschodzie. Wedlug mnie mistrz moze byc tylko z Zachodu i tak z pewnoscia bedzie. Procentowe szanse wedlug mnie dla druzyn z zachodu na zdobycie mistrza (San antonio- 25 % w tym sezonie piekielnie silni, zapewnili sobie z latwoscia tytul najlepszego timu w nba na kilka kolejek przed koncem, gdy wygrywali swoj pierwszy tytul tez wygrali latwo sezon regularny, a wiec..., L.A. Lakers - 25% również , gdyz Lakersi po problemach z poczatku sezonu wydaja sie zapominac, nie przegrali od 9 spotkan i mimo fatalnej skutecznosci O`neala w pierwszym meczu z Portland (33%) łatwiutko wygrali doprowadzajac graczy Potrland do obledu ktorzy po meczu tlumaczyli sie ze O`nealowi za duzo pozwalaja sedziowie, i oczywscie w skladzie Kobe ktory chyba zrozumial ze jeszcze jego czas nie nadszedl i ze SHAQ jest wciaz zawodnikiem nr 1 w L.A. , Utah: 13% , weterani wiedza jak gra sie w Play Off i nie zdziwil bym sie gdyby niespodziewanie weszli do finalu ligi. Malone i Stockton wciaz kroluja , jednak mi brakuje zawodnika kalibru Hornacka, wiedzial co zrobic z pilka i seriami ladowal trojki, no coz ale wiek robi swoje  . Sacramento:11%szanse rowne dla utah i krolow.Tylko dlatego ze Kingsi przegrali pierwszy mecz z Phoenix. W zeszlym sezonie byli o milimetr od wyeliminowania Utah (szczesliwa wygrana Utah w ostatnim meczu)i sadzilem ze nabrali doswiadczenia, jednak mam nadzieje ze to tylko wypdek przy pracy... juz sie nie moge doczekac tych polfinalow z udzialem LA i Kingsow  Dallas - 7% mimo doskonalego sezonu wydaje mi sie ze sa zespolem za malo doswiadczonym aby moc wyeliminowac Jazzmanow w pierwszej rundzie, ale w przyszlym sezonie wroze im co najmniej polfinal konferencji albo i wyzej jezeli nie zmienia skladu a znajac starego wyjadacza Dona Nelsona za zadna cene nie pozbedzie sie swocih zawodnikow. Phoenix - 9% - te 9procent to oczywiscie za wygrana z Sacramento w pierwszym meczu, jednak sadze ze Sacramento sie obudzi i wygra ta serie 3:2. Jednak majac w skladzie Jasona Kidda, dla mnie najbardziej niedocenianego zawodnika ligi, moga sprawic niespodziianke i wyeliminowac Krolow, czas pokarze. Portland 7% mimo porazki w pierwszym meczu, zadze ze byly zespol "szybowca" jeszcze nie zlozyl broni. Pamietajac doswiadczenia z zeszlego sezonu gdzie mimo ze przegrywali 3 :1 wyszli na 3:3 i w decydujacym meczu, mimo ze na 10 min przed koncem wygrywali 15 pkt, przegrali!! Myslalem na tym meczu ze umre na zawal choc mam dopiero 18 lat  i ostani zespol Minnesota - 3 % (pewnie i tak za duzo) Juz 2 : 0 sadze ze zmiota ich Spursi latwo 3:0 moze 3:1 ale minnesota musi cos zrobic ze swoim skladem bo jeszcze przez dlugie lata moga byc zespolem "groznym dla wszystkich" jednak wciaz nie przechodzacym pierwszej rundy, jezeli Garnett nie dostanie solidnego wsparcia to bedzie nie ciekawie w mroznym stanie Minneapolis, przypomne jeszcze ze za afere z Joem Smithem Wilki przez 5 lat nie wezma nikogo z draftu, co jej wielki oslabieniem, no , wielkie wyzwanie dla wlascicieli Lesnych Wilkow przed nowym sezonem, maja o czym myslec. I to tyle  wreszcie Pozdrawiam [This message has been edited by bajbus17 (edited 24-04-2001).]
|
Do góry
|
|
|
|
#277 - 25/04/2001 01:34
|
Meldunek: 30/01/2001
|
Ciacho ja sie nie znam na NBA, nie sympatyzuję z żadnym zespołem. Gdy obstawiam u buka najlepiej wychodzę na NBA-ju dlatego przeważnie to obstawiam. NBA typuję od lutego i wcześniej nawet mnie obchodziły finały playyoff, nie mówiąc już o sezonie zasadniczym. Kosza nie lubiałem i nadal nie lubię. Interesują mnie tylko wyniki i kontuzje w zespole. Nie obchodzi mnie kto wygra jak tego nie obstawiam, nie znam nawet zasad w kosza, nie wiem co przedstawiają statystyki (poza 5-6 pozycjami), mało wiem o koszu i o światku NBA, nie mówiąc już o zawodnikach tam grających (wiem tylko w jakim zespole jest lider, bez którego drużyna ma małe szanse na wygraną). NBA dopiero się uczę bo mam zamiar na nim zarobić sporo kasy. Playy offa wcześniej nie śledziłem i nie wiem jakimi prawami żądzą się tutaj zespoły. Dotychczasowye wyników bardzo mnie zaskoczyły.
A teraz co myślę o tym meczu: Phila wygra bo musi. W poprzednim meczu mieli przewagę, lepsze statystyki, gorsi byli tylko w koszach, nie wykorzystali szansy i teraz nie pozwolą na kolejną porażkę. Gra zespół 1 z 8 i byłoby wielką sensacją gdyby Phila odpadła z najsłabszym przeciwnikiem w playyoff.
W playyoff myślę że lepsze będzie Milwaukee. Iver załapie kontuzje i po finale.
|
Do góry
|
|
|
|
#278 - 25/04/2001 03:30
|
Anonymous
Unregistered
|
Sebas widac ze sie nie znasz na koszu bez urazy pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#279 - 25/04/2001 03:58
|
member
Meldunek: 14/02/2001
|
Czesc Wam ja do SUPER TYPOW podam dwa handicapy na ktore zagralem przed chwila u Hilla INDIANA-PHILADELFIA +7.5 uwazam ze Phila teraz wygra ale nie ta wlasnie roznica w pierwszym meczu opiekuna dostal Iverson mysle ze teraz tez bedzie podobnie ale PHILA WYGRA. DRUGI super typ to Dallas - Utah stawiam na Under 186.5 pierwszy mecz to popis Stocktona uwazam ze przypilnuje go Dallas i powinien byc maly wynik sprawa zwycieztwa wedlug mnie bedzie otwarta nie stawial bym osobiscie na Utah (ogladalem prawie wszystkie mecze na zywo w sobote i w niedziele tyle moge dodac}
|
Do góry
|
|
|
|
|
|