#279045 - 13/01/2005 14:36
Re: 5 osób w "polityce", których najbardziej LUBISZ...
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Najlepszy jestem JA i tyle glosujcie na mnie
jeśli twoje hasło wyborcze będzie brzmiało "Wybierzcie mnie, bo chce się nakraść", to poważnie się zastanowie nad twoją kandydaturą.
Będziesz wtedy jedynym, o którym będzie można powiedzieć - nie kłamie i zrealizuje obietnicę wyborczą 
|
Do góry
|
|
|
|
#279046 - 13/01/2005 17:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Quote:
Lepper napewno jest lepszy niż ten burak Rokita.
Może jeszcze Bin Laden lepszy od Papieża, co? 
Obecnie z polityków chyba jedynie Rokita ma dobra wizję na temat przyszłości naszego kraju i co trzeba zrobić. Jest to według mnie najlepszy kandydat na stanowisko Premiera Polski.
Conrad z całym szacunkiem,ale po kandydaturze Zagórnego na ministra finansów teraz wymysliłeś jeszcze "lepszego" na premiera. On juz był szefem administracji za Suchockiej i wlaśnie za ten okres wystawiłem mu ocene(a nie za zmiany partii,bezczelność,bufonade)negatywna,umieszczając na niechlubnej liście.
Bezczelnośc Cimocha (gdy był premierem w czasie powodzi w 1997 bodajże wyrzekl "mogli sie poubezpieczać") w porównaniu z potencjalnymi wypowiedziami Rokity jako premiera zmalałaby do niezauważalnych rozmiarów.
Rokita premierem,to pewne w 100% zwyciestwo czerwonych w nastepnych,przyspieszonych wyborach(2007??),a wtedy to juz kaplica,nawet Rumunia nas wyprzedzi.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279048 - 13/01/2005 18:25
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
Lepper napewno jest lepszy niż ten burak Rokita.
Może jeszcze Bin Laden lepszy od Papieża, co? 
Obecnie z polityków chyba jedynie Rokita ma dobra wizję na temat przyszłości naszego kraju i co trzeba zrobić. Jest to według mnie najlepszy kandydat na stanowisko Premiera Polski.
Conrad z całym szacunkiem,ale po kandydaturze Zagórnego na ministra finansów teraz wymysliłeś jeszcze "lepszego" na premiera. On juz był szefem administracji za Suchockiej i wlaśnie za ten okres wystawiłem mu ocene(a nie za zmiany partii,bezczelność,bufonade)negatywna,umieszczając na niechlubnej liście.
Bezczelnośc Cimocha (gdy był premierem w czasie powodzi w 1997 bodajże wyrzekl "mogli sie poubezpieczać") w porównaniu z potencjalnymi wypowiedziami Rokity jako premiera zmalałaby do niezauważalnych rozmiarów.
Rokita premierem,to pewne w 100% zwyciestwo czerwonych w nastepnych,przyspieszonych wyborach(2007??),a wtedy to juz kaplica,nawet Rumunia nas wyprzedzi.
Pozdrawiam
amkwish
I to jest prawda.Rokita to Bufon i jeszcze większy populista niż Lepper.Heh teksty w stylu "Nicea albo śmierć" Przecież Polska bez niczyjej pomocy radzi sobie od ponad tysiąca lat,a może się myle?A tu taki pajac wyskakuje mi z takimi tekstami i ku*** psuje mi apetyt (%%%).Mi do szczęścia wystarczy zimna wódka,gorące kobiety i letnia muzyka ale na pewno nie buraki pokroju Rokity u władzy...
|
Do góry
|
|
|
|
#279049 - 13/01/2005 18:28
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Z całym szacunkiem Amkwish, ale na szczęście wyborców jest wiele. Gdybyśmy szli Twoim tropem to pewnie już dawno zajęlibyśmy miejsce Rumunii...  Obecnie nie ma lepszej osoby od Rokity na premiera, i z całego serca dla dobra kraju chciałbym widzieć go na tym miejscu. P.S. Zamiast tej mało obiektywnej negatywności (nawet Geremka się czepiasz... chodzi tylko pewnie o jakieś rzekome "inne" nazwisko, no nie?  ), może być podał swój własny skład? A co do nazwisk, to Lepper znaczy trędowaty, a Begger znaczy żebrak. Rzeczywiście może coś tu jest z tymi nazwiskami... 
|
Do góry
|
|
|
|
#279051 - 13/01/2005 20:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Z całym szacunkiem Amkwish, ale na szczęście wyborców jest wiele. Gdybyśmy szli Twoim tropem to pewnie już dawno zajęlibyśmy miejsce Rumunii... 
Obecnie nie ma lepszej osoby od Rokity na premiera, i z całego serca dla dobra kraju chciałbym widzieć go na tym miejscu.
P.S. Zamiast tej mało obiektywnej negatywności (nawet Geremka się czepiasz... chodzi tylko pewnie o jakieś rzekome "inne" nazwisko, no nie? ), może być podał swój własny skład?
A co do nazwisk, to Lepper znaczy trędowaty, a Begger znaczy żebrak. Rzeczywiście może coś tu jest z tymi nazwiskami...
Gwoli scisłości to nazwisko brzmi Lewartow - amen.
Nie wiem czemu z uporem lepszej sprawy uzywasz w dyskusji ze mna argumentu "samoobronnego"? Caly czas sugerujesz,że ja ,krytykując UDecje, wybieram Leppera jako alternatywę.
Lepper...cóż parobek Millera i całego betonu pezetpeerowkiego,obecnie SLDowskiego. Pojawił sie na tzw.scenie politycznej,bo to oni tak chcieli i oni go wykreowali. Wśród czerwonych tez toczy sie ostra walka i dlatego Lepper atakował np.towarzyszke Cimoszke(btw o jego rodowodzie akurat mówił przwdę)zaprzyjaźnioną z Szechterem,a nie np.Pastusiaka :-)
Wypłynał tez m.in. dzięki krytyce Balcerowicza,bo takie otrzymał zlecenie(to primo),a poza tym w biedzie lat 90-tych byl to bardzo chwytliwy trick(secundo).
Ja jestem z przekonania monarchista i kazda partię polityczna traktuje jak wrzód na d**** - cuchnacy,nadajacy sie tylko do radykalnego leczenia chirurgicznego.
Czy jest to LPR czy PO czy inna banda,dla mnie nie stanowi to znaczenia i nie kategoryzuje partii politycznych na lepsze i gorsze. Nepotyzm,prywata i złodziejstwo - te okreslenia mozna przypisać gostkom z kazdej partii w Polsce,a tzw.demokracja wystarczająco skompromitowała sie w naszym kraju. Nie ma więc dla mnie żadnego sensu dywagowanie,który pajac nadaje sie bardziej lub mniej na premiera czy ministra przyszłego rządu.
Wsród tej politycznej hołoty najnizej cenie jednak tych(jeżeli w ogóle mozna stopniować),którzy maczali swoje brudne łapska w Magdalence,a potem w polityce "grubej kreski".
To "dzieki" nim nie przeprowadzono w Polsce dekomunizacji,nie ustalono "stanu zero" przed rozpoczeciem prywatyzacji i reprywatyzacji majatku narodowego. Z tych m.in. powodów kraj z roku na rok obumiera i tylko cudowna cecha ludzi w Polsce,polegająca na tym,ze Polak zawsze cos tam wymysli,zawsze sobie jakoś poradzi,powoduje,że ten kraj jeszcze istnieje,bo inny tyle razy i na taka skale okradany,zniknałby dawno z mapy świata.
Koniec - juz niczego w tym temacie nie napiszę,bo chociaz nerwy opanowałem,to mam jeszcze do roboty typy na dzisiejszą noc z basketu:-)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279052 - 13/01/2005 20:48
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
omen_kabaty, mieszkasz może na Kabatach?
Mam nadzieje ze to nie on wozki spod Tesco odprowadza 
|
Do góry
|
|
|
|
#279053 - 13/01/2005 21:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/06/2004
|
Quote:
Quote:
latem zawitałem do stolicy, jadę sobie podziemną ciuchcią do Tesco. wychodzę z undergoundu, i mym oczom się ukazał widok całkiem sporego nowiutkiego osiedla, a w tle jakieś 13-20 dźwigów budowlanych zrobiło to na mnie wrażenie. nie dziwota że Berlin i Warszawa to największe place budowy Europy 
|
Do góry
|
|
|
|
#279054 - 13/01/2005 21:57
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
latem zawitałem do stolicy, jadę sobie podziemną ciuchcią do Tesco. wychodzę z undergoundu, i mym oczom się ukazał widok całkiem sporego nowiutkiego osiedla, a w tle jakieś 13-20 dźwigów budowlanych zrobiło to na mnie wrażenie. nie dziwota że Berlin i Warszawa to największe place budowy Europy
Teraz tam w miare pusto, przynajmniej dzis dzwigów nie widzialem, ale jakie ceny mieszkan tych nowiutkich tutaj- bys dopiero byl 
|
Do góry
|
|
|
|
#279055 - 13/01/2005 22:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Quote:
Lepper napewno jest lepszy niż ten burak Rokita.Chodzi po tym sejmie ręka w kieszeni,wódki się z kolegami nie napije śmieje się z Leppera a sam był już we wszystkich możliwych opcjach politycznych i jemu nie jest wstyd...
Jak ty niewidzisz róznicy między Lepperem a Rokitą to z toba musi byc naprawde coś nie tak.
|
Do góry
|
|
|
|
#279056 - 13/01/2005 23:11
|
|
Quote:
Quote:
LOL!!
|
Do góry
|
|
|
|
#279059 - 14/01/2005 13:25
|
addict
|
Quote:
Quote:
Tylko raz z kumplami zapyliliśmy wózek spod Tesco bo nie chciało nam się dzwigać browarów do lasu Kabackiego.
|
Do góry
|
|
|
|
#279060 - 14/01/2005 14:13
|
addict
|
Quote:
Quote:
Quote:
Na Kabatach cały czas się coś buduje.Tam gdzie jeszcze 5 lat temu były pola teraz są biórowce i bananowe osiedla.
|
Do góry
|
|
|
|
#279061 - 14/01/2005 14:31
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#279062 - 14/01/2005 15:09
|
addict
|
Quote:
Tam akurat mieszkasz?
nie no bananowcem nie jestem.Mieszkam na tych starszych blokach na kabatach.Blisko alejki kasztanowej (wtajmniczeni wiedzą co jak gdzie).
|
Do góry
|
|
|
|
#279064 - 14/01/2005 17:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/01/2003
|
1. Geremek 2. Rokita 3. Kaczyńscy 4. Frasyniuk 5. Balcerowicz
|
Do góry
|
|
|
|
|