Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#2808900 - 04/01/2009 18:35 Brisbane, Auckland 4.01-10.01
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
tenis ASB Classic tenis

Miejsce : Auckland, New Zealand
Data : 5-10 Styczen 2009
Drabinki : 32M/32Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagrod : $220,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

tenis Brisbane International tenis

Miejsce : Brisbane, Australia
Data : Styczeń 4-10, 2009
Drabinki : 32M/32Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagrod : $220,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

Do góry
Bonus: Unibet
#2808901 - 04/01/2009 18:36 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: oli]
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
rafael86

Safina - Pennetta
typ 2
kurs 3.8

Dla obu zawodniczek zeszły sezon był z pewnościa najlepszym w karierze. Safina skończyła rok na 3 pozycji w światowym rankingu wygrywając turnieje w Tokyo, Montrealu, Los Angeles i Berlinie oraz będąc w finałach RG i IO. Rok poprzedni niewątpliwie był przełomowy dla siostry Marata szczególnie pod względem mentalnym, dzięki czemu Dinara wreszczie wykorzystała drzemiący w niej talent w połączeniu z doskonałymi warunkami fizycznymi. Niewątpliwie spory postęp w swojej grze zrobiła Pennetta. Włoszka która w poprzednich latach często zawodziła w roku 2008 pokazała że jest w stanie rywalizować z najlepszymi o czym świadczy wysokie 13 miejsce w rankingu WTA. Przede wszystkim Flavia zaczęła grać dobrze w końcówce minionego sezonu, a na uwage zwraca szczególnie znacząca poprawa gry na kortach twardych (do tej pory sukcesy odnosiła głównie na mączce) i osiągnięte na tej nawierzchni finały w LA i Zurichu.
Z racji faktu wysokiej formy Włoszki pod koniec roku, oraz faktu że jest to pierwszy turniej dla obu tenisistek w tym roku (do tego dość specyficzny) oraz biorąc pod uwagę zaproponowane przez buki kursy uważam że grzechem byłoby nie zaryzykowanie tutaj zwycięstwa Pennetty.

Do góry
#2808997 - 04/01/2009 19:40 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: oli]
rafalek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2007
ten mecz sie skonczyl, Safina wygrala w dwoch setach

HOPMAN CUP
SAFINA D. (RUS) PENNETTA F. (ITA) 7-5 6-3 2-0
AUS-BRISBA (WTA-S)

Ten typ był podany w nocy

o godz 23:23

Post przeniesiony

Edited by oli (04/01/2009 20:27)

Do góry
#2812284 - 06/01/2009 06:26 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: rafalek]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
Govortsova O. - Karatantcheva S
typ 2
kurs 2.5

Govortsova ma dobre warunki fizyczne, nieźle serwuje a swoją grę opiera na siłowych rozwiązaniach - wyniki w światowym tenisie raczej kiepskie, choć na uwage zwraca fakt że ogrywała w zeszłym roku np Peer, Bartoli i Hantuchowa. Jej przeciwniczka Karatancheva prawdziwą furorę zrobiła w roku 2005 gdzie jako 16 latka osiągała bardzo dobre wyniki z 1/4 RG na czele. Wszystko było by naprawde fajnie gdyby nie fakt że wspomagała sie niedozwolonymi substancjami, co zreszta zaowocowało 2 letnia dyskwalifikacja. Powróciła w 2008 roku notujac serie dobrych wyników w ITFach. Tutaj w Brisbane udanie przeszła kwalifikacje oraz pierwsza runde co zwiastuje że może z dobrej strony pokazać sie również w kolejnym meczu. Trudno przewidziec jaki przebieg bedzie miało akrat to spotkanie (wszakże to tenis kobiecy), ale ja oceniam szanse w miarę równo i dlatego decyduje sie zagrać na młodą Bułgarke, która niewatpliwie ma spory talent i licze ze jutro to potwierdzi ogrywając drewniana Govortsova

Do góry
#2812287 - 06/01/2009 06:26 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: rafalek]
maryanek Offline
old hand

Meldunek: 21/12/2008
cisza w temacie jak makiem zasiał smile to taka delikatna sugestia z mojej strony i zachęta zarazem wink

Morita Ayumi - Domachowska Marta 2@1,87 expekt

Morita jak najbardziej w zasięgu Marty, wyniki japonki nie wyglądają tak źle, ale jak się spojrzy z kim grywała to nazwiska na dobra sprawę nic nie znaczące w światowym tenisie, trafiając na rywalkę, która prezentuje ciut wyższy poziom w większości przypadków wtopa, Marta grywała z dużo lepszymi rywalkami w zeszłym sezonie i to powinno zaprocentować w tym roku. Liczę na dobre rozpoczęcie sezonu u Marty podobnie jak w tamtym, gdzie prezentowała się bardzo dobrze szczególnie w AO osiągając 4 rundę! Po drodze pokonując własnie Morite w dwóch setach 6:3 6:4. Typ bez szaleństwa bo wiadomo początek sezonu, ale uważam, że po takim kursie grzech nie spróbować inwestycji w rodaczkę wink
powodzenia

Do góry
#2812365 - 06/01/2009 06:55 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: maryanek]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
Wozniacki - Brianti
typ 2:0
1.3

Chyba nie ma zbytnio co sie rozpisywać na temat tego spotkania. Wozniacki szalenie utalentowana, czyni spore postępy, bardzo możliwa czołowa 10 na koniec sezonu. Brianti słabiutka, coś tam przebija ale w przeciwniczka taka jak Caroline ugra maxymalnie kilka gemów.

Azarenka - Gajdosova
typ 2:0
1,4

Azarenka - kolejna utalentowana zawodniczka z możliwościami na top 10 w tym roku. Charakterystyczne dla Białorusinki jest to że zawodniczki pokroju Gajdosovej odprawia z reguły w dwóch krótkich setach. Ma świetne warunki fizyczne, gra bardzo mocno i skutecznie, a jedyne czego brakuje by regularnie ogrywać najlepsze na świecie to odpowiednie podejście psychiczne - w meczach granych na styk często pojawiaja sie nerwy, a co za tym idzie błędy a wtedy o porażkę nie trudno.

Do góry
#2812818 - 06/01/2009 10:49 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: rafael86]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Vesnina-Vaidisova 1
Muszę przyznać, że ja nie rozumiem jak taka Vaidisova może być tak wysoko w rankingu przecież ona po korcie człapie,a nie biega wystarczy zagrać jej piłkę lekko na bok i ledwo co dobiega i odgrywa już obronną piłkę. Ja nie wiem czy ona ma jakiegoś trenera bo ja jakbym widział takie poruszanie swojej zawodniczki kazałbym jej biegać po kilka godzin dziennie żeby to zmieniła. Poruszanie Czeszki to jest jedna wielka tragedia, męczyłą się ona ogromnie z młodą Rosjanką Kudryavtsevą i jak widać dalej ma problemy z formą, której nie miała praktycznie pod koniec seoznu przegrywając mecz za meczem. Vaidisova to dla mnie taki Guccione, Karlovic czyli jednym słowem "drewno" ale kobiecego tenisa mimo nie aż tak wysokiego wzrostu, jej pomysł na grę są mocne uderzenia które często zaskakują rywalki w jej grze nie ma większej fantazji tylko jedna myśl mocno i żeby nie dać rywalce przejąć inicjatywy,a dlaczego ? Bo to zmusi Czeszkę do biegania i po meczu. Nie będe za wiele pisął o poprzednich meczach bo dla mnie czynnikiem numer jeden jest kompletny brak umiejętnośći poruszania się po korcie Vaidisovej. Chociaż trzeba przyznać, że zwycięstwo Vesniny z Nakamurą 6-0 , 6-1 robi wrażenie i pokazuje, że Rosjanka jest mocna. Dla mnie zdecydowaną faworytką tego meczu jest ROsjanka, która ma już spore doświadczenie i bęzie wiedziała co zrobić żeby wygrać z Czeszką w porównaniu do Kudryavstevej, której jeszcze brakuje umiejętnośi żeby wykorzystac słabośc rywalki.

Do góry
#2814152 - 07/01/2009 02:51 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: grzesol]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Grzesol, piszesz jaka to kiepska Vaidisova, ale co na temat Wiesniny? Sympatyczna z niej dziewczyna i bardzo urodziwa. Na pewno utalentowana, ale gdzie tam u niej spore doświadczenie. Stara się, profesjonalnie podchodzi do wszystkiego, ale nie jestem pewien, czy jest dobrym materiałem na przyszłość, a co dopiero teraz. Nie tak dawna porażka z Ulą Radwańską na pewno chluby jej nie przynosi, ale w Krakowie działy się wtedy cuda na kiju. To tylko kobiety. Zapaści emocjonalne na każdym kroku. Dziwnie łatwo rozklepała wczoraj Nakamurę Elena. Trochę nie w jej stylu, bo lubi mieć przestoje. Według mnie nie ma z Vaidisovą większych szans, ale nie wiem czy będę stawiał.

Carla Suarez Navarro v Anne Keothavong 1.8 - 1.9

Tu mamy bardzo ciekawy pojedynek. Carla końcówkę ubiegłego roku miała fatalną, ale grać to na pewno potrafić. Jednoręczny bekhend ma dosyć specyficzny, ale całkiem niezły, przynajmniej próbuje go grać, nie jak reszta babsztyli wink. Słaby serwis. Pamiętam chyba mecz z Dellacquą gdzie obydwie prawie gemów nie ugrywały przy własnym podaniu. W każdym razie wczoraj gładko Hiszpanka sklepała Dechy, co mnie dość mocno zaskoczyło.
Keothavong coraz lepiej od dłuższego czasu. W Krakowie wygrała cały turniej, klepiąc rywalki po drodze niemiłosiernie. Może nie były najwyższej klasy, ale tylko Niculescu w finale jej sprawiła kłopoty i urwała seta. Widać, że jest mocna. Gra płasko i agresywnie, ale popełnia też masę błędów. Umie mocno zaserwować i zagrać pod siatką.
Jak jej Carla będzie przebijała regularnie, a Annie nie będą wchodzić winnersy, to może być z Brytyjką krucho. Ja bym się jednak bardziej skłaniał ku Keothavong.

Ot tak mnie naszło na przemyślenia, bo pusto tu cholernie.

Do góry
#2814972 - 07/01/2009 06:41 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: mgr]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Co prawda mecz już za 20 minut, ale jeszcze mi się jedno przypomniało, a dopiero teraz zauważyłem, że to ta zawodniczka.

Barbora Strycova v Shahar Peer

Barbora w Krakowie dostała straszne bęcki od Angelique Kerber (swoją drogą nagadała się tyle, że chce grać dla Polski i że prawdopodobnie będzie grać, a coś tego nie widać smirk ) 0:6, 1:6. Niby udawała, że kontuzja, ale tak naprawdę to kontuzję głowy miała smile Popłakała się po meczu, wpadła do biura prasowego z pytaniem o "Prize money", trener ją wymeldował z hotelu i po 5 minutach od zakończenia meczu, już jej jechała autem do domu laugh Nic specjalnego.
Jestem zdziwiony, że ograła Razzano wczoraj. Ale to tylko baby... tylko baby.. :))) 1,36 na Peer trochę mało, ale do kombosa chyba można próbować

Do góry
#2815603 - 07/01/2009 16:10 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: mgr]
Geremi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2005
Olga Govortsova - Sesil Karantacheva
typ: 1
kurs 1,55

Karantacheva to nadzieja bułgarskiego tenisa. 20- letnia zawodniczka grywa narazie, póki co w challangerach, od czasu do czasu próbując swych sił w turniejach wyższej rangi. W Brisbane kwale przeszła, raczej bez małych problemów, poza pierwszą rundą, w której grała z Julią Schruff. Ciekawi mnie wynik jednego z setów, gdy przegrała z nią 0:6. Przegrać z fatalnie serwującą Niemką w takim rozmiarze to niewątpliwie sztuka.
Govortsova natomiast, z każdym rokiem coraz śmielej wkracza w turniejach. Jest już na 50 miejscu WTA, co jest naprawdę niezłym wynikiem. W pierwszej rundzie pokonała Schiavione 7:5,6:2. Co prawda nie ma wybitnego bilansu na hardzie, ale liczę, że dziś rok młodszej zawodniczce pokaże, że póki co musi się sporo Bułgarka uczyć

Do góry
#2816940 - 08/01/2009 02:37 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: Geremi]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
A co mi tam napiszę i ja coś od siebie na dziś:

Anne Keothavong v Ayumi Morita
Typ: 1
Kurs: 1.83
Buk: Bet24

O Keothavong już było tu napisane więc nie będę powtarzał wink Udana końcówka sezonu, kilka wartościowych rezultatów. Wczoraj wygrała już z jedną waleczną i regularną rywalką jaką bez wątpienia jest Carla Suarez Navarro, a Morita też będzie chciała tymi atutami ograc Anne. Morita obecnie ma szansę na 21 zwycięstwo z rzędu, ale po pierwsze z tych 20 wygranych większośc była z pannami nikt w tenisowym świecie, a po drugie w tym turnieju rozegra 6 mecz już, gdzie 4 z nich to trzy setówki. Reasumując jak nie jest na dopalaczach wink to może jej najzwyczajniej zabraknąc siły w meczu z Keothavong. Dodatkowo h2h 1-0 dla Brytyjki.

Do góry
#2817353 - 08/01/2009 06:07 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: Bullet]
Geremi Offline
Carpal Tunnel

tenisErrani - Govortsova tenis
kostkatyp: 1 kostka
kostkakurs 1,70 kostka

tenisKeothavong Anne - Morita tenis
kostkatyp: 1 kostka
kostkakurs 1,85 kostka

Krótka tym razem analiza. Govortsova cudem wygrała z Karatnaczewą. Jej serwis to kompletna pomyłka, raz po raz bp dla rywalki. Errani mocno zbudowana zawodniczka posiada mocny serwis, i jeśli tylko będzie mieć dodatkowo szanse na przełamanie rywalki napewno to wykorzysta.

Brytyjka dziś powinna pokonać Moritę. Ta malutka, droobniutka istotka rozgrywa dziś 21 spotkanie (bez porażki kolejnych 20). Jej organizm może odmówić posłuszeństwa. Dodatkowo h2h 1:0 ( na clayu) i coraz lepsza forma Brytyjki, która pokazała ją m.in. na turnieju w Polsce. Bodaj Salwator Cup w Krakowie jak mnie pamięć nie myli.

Do góry
#2817433 - 08/01/2009 06:46 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: Geremi]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Originally Posted By: GEREMI
Errani mocno zbudowana zawodniczka posiada mocny serwis

164 cm wzrostu i co najwyżej średnie podanie. A raczej mizerne. Nie kłamiemy. pzdr

Do góry
#2817440 - 08/01/2009 06:50 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: Geremi]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Keothavong Anne - Morita
typ: 2
kurs: 2.230
Pinnacle

oraz za nizsza stawke;
typ: Morita wygra 2:0
kurs: 3.300
Pinnacle

Ogladalem wczoraj Morite i forma malutkiej skosnej jest niesamowita, ta mierzaca zaledwie 1,63 biega i przebija jak maszynka. Nie moglem sie nadziwic jak latwo pokonala Wozniak, doslownie zdominowala rywalke. Jedynem problemem w jej przypadku jest to ze rozegrala ostanio bardzo wiele pojedynkow i juz wczoraj w drugim secie brala przerwe bo nie wyrabiala kondycyjnie, zabandazowali jej noge i wykonczyla Wozniak w samej koncowce.
Najbardziej sie tego wlasnie obawiam - kondycji, ale to nastolatka i jak pokazala wczoraj ma niezwykla dererminacje i chec zwyciezania. W jej przypadku nie ma takich sytuacji jak u naszych sportowcow ze sie poloza i czekaja az ich ktos przejedzie. Polecam grac na jej wygrana i correct 2-0, oczywisacie radze unikac bukow gdzie krecz = przegrana.
Dla mnie ten mecz wyglada na mega value, w przypadku dwoch dni odpoczynku jestem pewny ze zniszczylaby rywalke, a tak jedynie kondycja budzi moje watpliwosci.

Do góry
#2817508 - 08/01/2009 07:23 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: connor]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

A. Ivanovic - A. Mauresmo
typ: 2
kurs: 3.760
Pinnacle

Z ryzykownych typow polecam jeszcze Mauresmo, ktora wczoraj rozegrala dobre spotkanie pomimo ze wynik mowi co innego, tak naprawde jej rywalka okazala sie bardzo wymagajaca. Kurs 3,76 zawyzzony zwlaszcza ze Ivanovic w swoim spotkaniu popelnila sporo prostych bledow. Bardzo mozliwe ze Ivanovic podejdzie do tego meczu podobnie jak Djoko do Gulbisa, a wiec bardziej treningowo niz wynikowo.

Do góry
#2817915 - 08/01/2009 16:13 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: PioKing]
Geremi Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: PioKing
Originally Posted By: GEREMI
Errani mocno zbudowana zawodniczka posiada mocny serwis

164 cm wzrostu i co najwyżej średnie podanie. A raczej mizerne. Nie kłamiemy. pzdr

mocno zbudowana w znaczeniu, że nie jest chudzinką, zobacz na jej masywne nóżki.......

Do góry
#2817925 - 08/01/2009 16:27 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: connor]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Originally Posted By: Experto
radze unikac bukow gdzie krecz = przegrana.

Morina jednak padla kondycyjnie, zabandazowana noga i od poczatku meczu nie dawala dary z grymasem na twarzy musiala skreczowac. Szkoda bo w pelni sil jestem pewny ze nie dalaby rywalce szans, Zwrot piwo
Z kolei Mauresmo po ladnym kursie izi wygrala w dwoch setach z syndromem Djoko wink Oby wiecej takich okazji.

Teraz czas na Keothavong, jak tylko buki wystawia kursy trzeba bedzie dosc szybko grac przeciwko niej.

Do góry
#2817927 - 08/01/2009 16:29 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: connor]
Geremi Offline
Carpal Tunnel

A tak pozatym Pio piszmy piszmy jak najwięcej, to każdy skorzysta. Im więcej typów, analiz tym buki coraz bardziej biedne. Pozdrawiam.

Do góry
#2818171 - 08/01/2009 18:35 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: Geremi]
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003
GEREMI - dzięki.Ja skorzystałem z analiz w Twoim temacie na Private Picks i wysłałem Marcel Granollers - Andreas Beck typ 1 kurs 2,10.Typ wszedł bez problemów smile Pozdrówka./Jaja/

Do góry
#2818251 - 08/01/2009 19:10 Re: Brisbane, Auckland 4.01-10.01 [Re: connor]
mini-cab_driver Offline
a.k.a. "croydoncabman"

Meldunek: 16/07/2002
radze unikac bukow gdzie krecz = przegrana.

a ktos z tych bukow tak robi?
bet24, expekt, gamebookers, Unibet, Bwin, ladbrokes, bluesq, sportingbet, stan james, wh, skybet, bet365 i paddypower ?

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08