Opcje tematu
#281146 - 16/01/2005 18:21 AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
elenes Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2003
Pozwolilem sobie zalozyc ow temat aby podyskutowac w nim o tym kto jak daleko zajdzie w tegorocznym Australian.
Zauwazylem ze na tym forum nie ma czegos takiego.
Jesli jest to juz tylko o tym kto wygra! A to przeciez bardzo ryzykowne (no Fedek troche ulatwia) i trudne.
A przeciez Profesjonal ma zaklady na to kto jak daleko dojdzie. Wg mnie sa to bardzo ciekawe zaklady, i przy odpowiedniej wiedzy zgromadzonej przez np TAKA dyskusje na tym forum mozna dojsc do ciekawych wnioskow.
Przedstawiam swoje typy wraz z krotka analiza i wlasnymi przemysleniami. Komentarze potwierdzajace moje przemyslenia jak i zupelnie nie zgadzajace sie z nimi mile widziane. (oczywiscie w miare mozliwosci poparte odpowiednia argumentacja)
Federer 1-4 1.4
No coz w gornej polowce Fedka widze majacego pewne problemy Joahima i Agassiego. Wiec w pelni zdrow szwajcar powinien do polfinalu dojsc bez wiekszych problemow. Nie stawiam na zwyciestwo poniewaz wszystko sie moze pozniej zdarzyc, niedyspozycja dnia i naprawde wymagajcy przeciwnik moze to wykorzystac.
Johhanson 1-16 1.45
No wiec, gdyby byl w pelni zdrow to bym go dal 1-8, ale mial pewne problemy wiec daje jak daje. Jesli nie odpadnie w I rundzie z Schalkenem to pozniej dwa mecze tez wygra, poniewaz przeciwnicy nie sa wymagajacy.
Safin 1-8 2.3
Moze czesc sie tu niezgodzi ale Marat to moj ulubiony zawodnik. Moze nie byc w najlepszej formie ale na wielkiego szlema sie zawsze mobilizuje i gra swoj najlepszy tenis patrz ubieghloroczny AO. Fakt przeciwnicy w miare ciezcy w II rundzie Karlovic, potem Ancic i Haas badz Kiefer.(oczywiscie pisze to w sposob teoretyczny, najgrozniejsi wg mnie rywale w drabince). Jednak jesli Marat sie rozegra to powinien temu podolac
Moya 1-16 1.6 badz dla odwazniejszych 1-8 2.2
MOya w niezlej formie a przeciwnicy w 3 pierwszych meczach jak najbardziej w zasiegu. Najgrozniejsi Mirnyi lub Thoms Johhanson ktorych ewentualnie powinien pozostawic w pobitym boju.
Hewitt 1-8 1.3
Kangur u siebie. W bardzo dobrej formie. Nic tylko grac. Pierwsze 4 mecze nie widze wymagajacych rywali. Dopiero potem moze byc Nalbo albko ktokolwiek inny. Wiec 1-8 pewne!
Roddick 1-4 1.9
Roddick ma szczescie w losowaniu. W jego polowce wymagajacymi przeciwnikami dla niego moga byc tylko Henman i Canas, ktorcyh jednak tez powinien ograc. Wiec polfinal dla Roddicka!

Jak mowilem prosze o komentarze teraz Babeczki.
Davenport 1-8 1.22
Dalbym Lindsay w polfinale ale to juz troszke ryzykowne, niewiadomo czy jakas kontuzja sie nie przytrafi. A tak do cwiartki bedzie miala tylko Likochceva lub Sprem.
MOlik 1-6 1.3
Widzialem ostatnio Molik na eurosporcie prezentuje sie naprawde swietnie. I dalbym ze dojdzie do cwiartki ale na drodze stanie Venus wiec wtedy ronie moze byc a tak 1-16 pewne.
Myskina 1-8 1.4
Myskina jak to myskina pewnie wysoko zajdzie a ze drabinka tez niezla to cwiartka wydaje sie minimum. Byc moze cos wiecej...
Dementieva 1-8 2
Elena ma dosyc ciezkie losowanie. Widze przynajmniej 3 klasowe zawodniczki w drodze do cwiartki. Hantuchova a potem Schnyder badz Golovin. Ale mysle ze Elena da rade a kurs bardzo zachecajacy.
Kuzniecowa 1-16 1.22
W drodze do 4 rundy widze tylko DUlko, ktora jednak powinna ogra na luzie. Nie gram ze zajdzie dalej bo na drodze stanie pewnie Vera Zwonarewa. A w tym pojedynku wszystko mozliwe...
Sharapowa 1-8 1.45
Powazniejszym sprawdzianem bedzie Mary Pierce. Ale powinna ja ograc. Maria to jednak klasa. Wyzej nie daje poniewaz bedzie sie musiala zmierzyc prawdopodobnie z jedna ze swoich rodaczek o ktorych pisalem powyzej.

No to by bylo na tyle. Co o tym myslicie? Czekam na wasze przemyslenia kto jak sobie poradziw tegorocznym AO 2005. Pozdro

Do góry
Bonus: Unibet
#281147 - 16/01/2005 21:54 Re: AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
igor81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Witam.

W wiekszosci przypadkow sie z Toba zgadzam.
Tez mam zagranych:
Safin 1-16 (1,58) i 1-8 (2,3)
Hewitt 1-8 (1,3)
Roddick "tylko" 1-8 (1,45)
Jojo 1-16 (1,45)
a z Pan tylko Molik 1-16 (1,3)

Rowniez uwazam,ze co do Safina, to rok temu grajac nerwowo (jak to on) doszedl do finalu. Pod wodza Lundgrena zmienil sie wyraznie na plus (tzn. uspokoil). A jezeli Marat jest skoncentrowany, to moze wygrac z kazdym, nawet Ferdkiem.
Jojo tak jak piszesz jezeli pokona Schalkena, to dwa nastepne mecze tez wygra. Hewitt, Roddick i Molik bez komentarza.

Mam rowniez zagranych w drabince:

Coria 1-16 (2,3)
To z kolei moj ulubiony zawodnik Prezentuje sie on najslabiej na nawierzchni trawiastej,jezeli chodzi natomiast o hard, to juz nie jest najgorzej. Biorac pod uwage z kim bedzie gral do 1-16, kurs jaki daje prof wart ryzyka, bo z calym szacunkiem, ale gracze typu Berdych, Mello czy tez bedacy ostatnio w bardzo slabej formie i malo grajacy Ferrero, sa jak najbardziej w zasiegu Corii.

Agassi 1-16 (1,35)
Co jak co ale nie wyobrazam sobie zeby "dziadek" Andre odpadl wczesniej niz w 4-tym spotkaniu. Malo wystepuje, ale jezeli juz to zawsze b.dobrze przygotowany, szczegolnie pod wzgledem kondycyjnym. A rywale jak najbardziej do pzrejscia. Schuttler gdyby byl w optymalnej formie moglby wygrac z Andre, ale na dzien dzisiejszy NO WAY, a z kolei Dent jeszce musi sie troche uczyc zeby dac rade tej klasy zawodnikowi.

Nalbandian 1-16 (1,82)
Tutaj tez troche typ bardziej z sympatii, a ze i kurs dobry to czemu nie sprobowac. David potrafi grac na wszystkich nawierzchniach z tym samym skutkiem, czyli b.dobrze. Jezeli zaprezentuje odpowiednia forme, to powinien dojsc do 16-tki.

Natomiast jezeli chodzi o pozostale typy to odradzalbym granie Moyi (cos mi tu "smierdzi") i na pewno nie ruszalbym Henmana.

To tyle z mojej strony. Troche pozno, ale drabinke bedzie mozna pewnie jeszce zagrac we wtorek po meczach pierwszej rundy, oczywiscie z nizszymi kursami

Pozdrawiam

Do góry
#281148 - 17/01/2005 14:51 Re: AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
elenes Offline
Carpal Tunnel

No i Moya dal plame...
Jesli chodzi o Safina to po tym co pokazal w 1 rundzie daje go ze spotka sie z ferdkiem w polfinale. Ale buki tez tak niestety sadza. I z kursu 2,3 ze dojdzie do cwiartki spadl juz na 2.1 ze dojdzie do polfinalu...Hyh...Ale odpadli mu Ivo i Moya wiec...

Do góry
#281149 - 17/01/2005 22:30 Re: AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
Szafa_gra Offline
addict

Meldunek: 17/06/2003
a ja zapuscilem zwyciestwo Sereny za 5,7
cos mowila o nowej kreacji na final wiec moze sie sprezy i wygra wreszcie cos z wielkiego szlema w koncu ma juz dluga przerwe
pozdrawiam

Do góry
#281150 - 24/01/2005 09:26 Re: AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
igor81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Quote:

J.JOHANSSON (1-16) 1,45
RODDICK (1-8) 1,45
AGASSI (1-16) 1,35

AKO= 2,55
STAWKA= 8/10

Jak dla mnie najpewniejszy z kuponow. Jojo w znakomitej formie, z mocnym serwisem porownywalnym chyba tylko do Roddicka, powinien spokojnie zmiescic sie w czolowej 16-ce, tym bardziej, ze rywale przecietni (Schalken, i ew. Lu/Wessels, F.Lopez, Sargsian). Co do Roddicka i Agassiego to napisze krotko: nie widze rywali dla nich, ktorzy byliby w stanie zatrzymac ich przed miejscem w czolowej 16-ce(Agassi) i 8-ce (Roddick).

HEWITT (1-8) 1,3
SAFIN (1-16) 1,58
MOLIK (1-16) 1,3

AKO= 2,4
STAWKA= 6/10

Co do Molik i Hewitta, to nie powinno byc zadnych problemow. Natomiast Safin jest nieobliczalny. Postawilem na niego poniewaz wyraznie ostatnimi czasy uspokoil sie na korcie, co jest zasluga bylego trenera Fedka, czyli Lundgrena. Mniej sie denerwuje i jezeli jest skoncentrowany potrafi wygrac z kazdym. Do tego dobrze sie czuje w Australii (mam w pamieci jego ubiegloroczne mecze ).

CORIA (1-16) 2,3
NALBANDIAN (1-16) 1,82
RODDICK (1-16) 1,2

AKO= 4,52
STAWKA= 4/10

Tu z kolei zagralem z powodu moim zdaniem "dobrych" kursow. Zarowno Coria jak i Nalbandian potrafia dobrze grac (jak na typowych clayowcow) rowniez na nawierzchni ktora mamy w Australii. A poniewaz rywale tez nie najsilniejsi, to powinni osiagnac 16-ke. Przy takich kursach ja to biore.

I na koniec "szalone combo"

SAFIN (1-8) 2,3 (+)
CORIA (1-16) 2,3 (+)
NALBANDIAN (1-16) 1,82 (+)
J.JOHANSSON (1-16) 1,45 (+)
RODDICK (1-8) 1,45 (+)
AGASSI (1-16) 1,35 (+)

AKO= 24,59
STAWKA= 1/10

Jednak oplaca sie przed turniejem poswiecic kilka godzin i przeanalizowac drabinke.
Tym razem moj nos mnie nie zawiodl.
Moya i Henman dobrze mi smierdzieli
Moze niedlugo buki zaczna wystawiac zaklady,ze dany zawodnik nie dojdzie np. do 1-16.

Pozdrawiam

Do góry
#281151 - 24/01/2005 11:37 Re: AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
aqu32 Offline
enthusiast

Meldunek: 18/11/2004
Po waszych prezentacjach ja zagram parę takich kuponów ale dopiero na Rolland Garros , bo teraz to straszna kicha z kursami. Pozdro

Do góry
#281152 - 24/01/2005 20:28 Re: AO 2005 - Klasyfikacje końcowe
elenes Offline
Carpal Tunnel

No teraz to juz zdecydowanie za pozno.
A podsumowujac moje granie. Srednio udane bo nieuniknalem paru wtop. Moyi, Dementiewy, Myskiny...
Ale za to zagralem tez pare ktorych tu niepodalem.

Ogolnie mozna na tym niezle wyjsc...Pozdro
Zwlaszcza ze kursy nawet po 2 rundzie czasami sa niezle jeszcze, a o formie juz wiadomo cos wiecej...

Do góry

Moderator:  rafal08