#286890 - 31/01/2005 13:21
Re: Praca magisterska "Systemy i strategie gry w zaklady bukmacherskie"
|
enthusiast
Meldunek: 23/08/2004
|
Quote:
Aktualnie pisze prace magisterska na temat Strategii i systemow gry w zaklady bukmacherskie Mam juz sporo materialow, gdyby ktos mial jakies dobre linki na temat roznych strategii, zarzadzania budzetem, wlasne opracowane metody czy wykresy do tych metod bylbym bardzo wdzieczny
Z gory dziekuje wszytskim
jakis miesiąc temu w gazecie wyborczej ukazał sie podobny artykuł jak Twój temat....P.S..hehe tylko zeby dziekan nie zaczął grac na zakładach jak mu jakiś system przedstawisz...pozdro dla Ciebie, też jestem w trakcie pisania pracy...hehe 
|
Do góry
|
|
|
|
#286893 - 31/01/2005 14:46
|
old hand
Meldunek: 29/03/2004
|
Hehe..widze ze kolega po fachu  Stufiuje to samo tyle ze na AE w Katowicach. Tez zastanawiam sie nad pisaniem pracy w tym stylu, tylko mam watpliwosci czy da rade nazbierac tyle materialow. A jak to wyglada u Ciebie? Jak kiepsko to zawsze moge napisac jeszcze cos z Informatyki, ale oczywiscie fajnie by bylo zajac sie czyms co podchodzi pod moje zainteresowania - od razu inaczej mozna wtedy do tego podejsc . Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#286896 - 03/02/2005 09:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/09/2003
|
priv wyslany materialy zaczalem zbierac dosc pozno bo mam czas do konca lutego na napisanie pracy... rok V, choc mam jesczze zaleglosci z III  prosze dalej o rozne ciekawe linki
|
Do góry
|
|
|
|
#286898 - 07/02/2005 18:40
|
journeyman
Meldunek: 05/05/2004
|
dobra rzecz taka praca tylko zastanawiam się jak ujmiesz w niej czynnik ludzki który we wszystkich systemach może pomieszać nawet najlepsze teoretyczne wyliczynia szczerze uważam że naprawdę niewiele jest osób które cały czas nie zmieniając ani na jeden kupon, grają tym samym systemem zresztą to że ja się zastanawiam pewnie niewiele zmienia bo nie jest to praca psychologiczna tylko zapewne stricte ekonomiczna w każdym razie jako tegoroczny absolwent polecam twojej rozwadze - aby praca ta nie poszła w zapomnienie jak większość prac mgr( w tym i moja) i opublikowanie jej w necie. z poważaniem Tadeusz
|
Do góry
|
|
|
|
#286899 - 09/02/2005 22:31
|
member
Meldunek: 07/06/2003
|
Witam  ja jestem w podobnej sytuacji mam czas jeszcze ok 2-3tyg na oddanie pracy i brakuje mi głownie wykresow--jesli ktos ma jakies pomocne materiały chetnie sie wymienie,,lub jaka krotka historia zakładow <lol kierunek Ekonomiczny WSEiA w Bytomiu pozdr  I dzieki za jaką kolwiek pomoc na maila prosze wszystkie chceci kierowac
|
Do góry
|
|
|
|
#286903 - 19/02/2005 19:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
T Y P E R A wersja 1.4 data ostatniej nowelizacji 03-11-28
zmiany w stosunku do poprzedniej wersji 1.3 > PRZYKAZANIE 8 nowe
pierwsze wydanie BIBLII jest z zalozenia niekompletne prosimy o wyrozumialosc i zapraszamy do wspolnego redagowania
- - - w s t e p - - -
BIBLIA ma wypelnic nastepujace cele: > ma pomoc w grze typerom korzystajacym z pewniakow STOPROCENTONLY > ma byc integralna czescia metody bezpiecznego obstawiania
BIBLIA sklada sie z dwoch dzialow: > p r z y k a z a n i a - ogolne zasady rozsadnego typowania uzyteczne przy korzystaniu z pewniakow STOPROCENTONLY (czesc stala) > z a l e c e n i a - wnioski z aktualizowanej statystyki wynikow STOPROCENTONLY (czesc dynamiczna)
BIBLIA jest wspoltworzona przez typerow tematu STOPROCENTONLY stad jest to nasz wspolny dorobek i nasza wspolna wlasnosc udzial typerow jest oczywisty poprzez podawanie w temacie pewniakow stanowiacych podstawe statystyki - jest to udzial bierny liczymy rowniez na udzial aktywny tzn wspolredagowanie i korygowanie poszczegolnych dogmatow, przykazan i zalecen zapraszamy do wspolpracy
- - - p r z y k a z a n i a - - -
bedziemy tutaj wyliczac prawdy oczywiste (adresowane glownie do poczatkujacych typerow) zasady zamieszczane tutaj maja charakter dogmatow wiec powinny byc niepodwazalne merytorycznie nalezy je traktowac jako nakazy do bezwzglednego przestrzegania prosimy o zglaszanie propozycji/poprawek do tego dzialu przykaznia powinny odzwierciedlac specyfike tematu STOPROCENTONLY tzn byc uzyteczne przy korzystaniu z pewniakow STOPROCENTONLY
ambasada na podstawie wlasnego doswiadczenia proponuje kilka pierwszych zapisow
>>>>> PRZYKAZANIE 1 graj wylacznie single (komentarz: buki lansuja laczenie zakladow liczac na naiwnosc/pazernosc przecietnego typera - my sie na to nie nabieramy, jezeli oferuje nam sie za niski kurs to po prostu pasujemy)
>>>>> PRZYKAZANIE 2 nie stawiaj nigdy wiecej niz 10% aktualnego stanu konta (komentarz: ustalenie gornej granicy jest wazne samo w sobie - 10% przyjmujemy tymczasowo do czasu ustalenia strategii gry)
>>>>> PRZYKAZANIE 3 nie stawiaj na wygrana na wyjezdzie (komentarz: doping, wplyw na sedziego, niewygody podrozy, otrucia w hotelach, stress, grozby itp moga oslabic kazdego faworyta - w wyjatkowych i uzasadnionych przypadkach mozna mozna dopuscic gre z podporka X2, patrz rowniez PRZYKAZANIE 7)
>>>>> PRZYKAZANIE 4 nie graj u/o oraz innych ''loteryjnych'' zakladow (komentarz: hazard jest przyjemny, zwlaszcza dochodowy - wg nas to rozrywka a nie profesja)
>>>>> PRZYKAZANIE 5 w tenisie nie stawiaj na faworyta w jego pierwszym meczu w turnieju (komentarz: odczekaj i ewentualnie stawiaj w nastepnej rundzie)
>>>>> PRZYKAZANIE 6 nie graj przeciwko faworytom (komentarz: zbyt czesto sie okazuje, ze eksperci bukow maja jednak lepsze rozeznanie)
>>>>> PRZYKAZANIE 7 jako zabezpieczenie stosuj tzw ''inteligentna podporke'' zamiast prostych 1X lub X2 oraz zamiast azjatow dajacych zwrot przy remisie (komentarz: kursy dubletow 1X lub X2 sa niekorzystne dla grajacych, zagrane dwa kupony osobno X oraz 1 lub 2 daja lepszy laczny kurs, ''podporka inteligentna'' daje jeszcze wyzszy kurs ale wymaga kont u co najmniej dwoch bukow i polega na obstawieniu typu 1 (lub 2) u buka oferujacego wyzszy kurs oraz na obstawieniu typu X u buka z najwyzszym kursem na X - laczny kurs mozemy dalej windowac w gore poprzez zadowolenie sie zwrotem w przypadku remisu a wiec poprzez dobranie odpowiedniej stawki na X) wzory do ustalania stawek i obliczania lacznego kursu ''inteligentnej podporki'' ze zwrotem przy remisie: ST = (S*(KR-1))/KR SR = S-ST K = (KT*(KR-1))/KR gdzie: ST - stawka na obstawienie typu 1 lub 2 SR - stawka na obstawienie remisu S - suma przeznaczona na gre (stawka laczna) KR - kurs na remis KT - kurs na typ 1 lub 2 K - kurs efektywny/laczny przy wyniku 1 lub 2 (przy remisie zwrot stawki S)
>>>>> PRZYKAZANIE 8 nie stawiaj na typy do ktorych masz stosunek uczuciowy/subiektywny (komentarz: zbyt czesto wlasne zaangazowanie, patriotyzm lub inne ''wish of thinking'' utrudniaja obiektywna ocene szans)
- - - z a l e c e n i a - - -
wyciaganie wnioskow ze statystyki mylenia sie ekspertow moze stac sie glownym atutem naszych typerow wraz z powiekszaniem sie podkladu statystycznego (w tej chwili mamy w bazie danych 2318 pewniakow) bedziemy coraz wiecej czasu poswiecac analizie wynikow tabele/raporty statystyczne moga byc b. obszerne i trudne w interpretacji dlatego tez w BIBLII TYPERA bedziemy publikowac (i aktualizowac) wnioski w formie zalecen zastosowalismy filter sprowadzajac statystyke wylacznie do typow ekspertow (a wiec typerow bedacych na plusie w momencie podawania pewniakow), do typow prostych 1 lub 2 (a wiec odrzucilismy wszystkie dublety, u/o, hcp itp) oraz do typow o kursach ponizej 1,70 (ryzykowne pewniaki o wysokich kursach ''psuja'' statystyke) przy takiej selekcji pewniakow wystarczy niewielki podklad aby moc wylapac trwale zaleznosci i tendencje. . .
wykorzystywanie i stosowanie sie do tych zalecen bedzie przedmiotem badan i dyskusji co ma ostatecznie doprowadzic do opracowania metody bezpiecznego typowania
>>>>> ZALECENIE 1 pilka nozna - ligi polecane (rekomendowane do gry) statystyka prostych typow ekspertow (kursy ponizej 1,70) z okresu 301 - 345 ligi ''dochodowe'' z podkladem statystycznym ponad 10 typow (sortowanie wg rezultatu) rezultat 1,29 . . . trafnosc 91% . . . ilosc typow 11 . . . . . FB NED 1 rezultat 1,20 . . . trafnosc 79% . . . ilosc typow 29 . . . . . FB INT CL/CLQ rezultat 1,16 . . . trafnosc 85% . . . ilosc typow 20 . . . . . FB SCO rezultat 1,14 . . . trafnosc 85% . . . ilosc typow 13 . . . . . FB ITA A rezultat 1,12 . . . trafnosc 77% . . . ilosc typow 30 . . . . . FB ENG PL rezultat 1,10 . . . trafnosc 72% . . . ilosc typow 18 . . . . . FB GER 1 rezultat 1,08 . . . trafnosc 74% . . . ilosc typow 23 . . . . . FB SPA 1 rezultat 1,06 . . . trafnosc 75% . . . ilosc typow 12 . . . . . FB SUI rezultat 1,04 . . . trafnosc 79% . . . ilosc typow 28 . . . . . FB INT Nat rezultat 1,03 . . . trafnosc 73% . . . ilosc typow 11 . . . . . FB FRA 1
ligi ''dochodowe'' z podkladem statystycznym 5-10 typow (sortowanie wg rezultatu) rezultat 1,29 . . . trafnosc 88% . . . ilosc typow 8 . . . . . FB ENG Cup rezultat 1,19 . . . trafnosc 89% . . . ilosc typow 9 . . . . . FB TUR rezultat 1,08 . . . trafnosc 78% . . . ilosc typow 9 . . . . . FB POR rezultat 1,07 . . . trafnosc 80% . . . ilosc typow 5 . . . . . FB NOR rezultat 1,03 . . . trafnosc 75% . . . ilosc typow 8 . . . . . FB INT Friendly
>>>>> ZALECENIE 2 pilka nozna - ligi zakazane (nie rekomendowane do gry) statystyka prostych typow ekspertow (kursy ponizej 1,70) z okresu 301 - 345 ligi ''deficytowe'' z podkladem statystycznym ponad 10 typow (sortowanie wg rezultatu) rezultat 0,81 . . . trafnosc 57% . . . ilosc typow 30 . . . . . FB INT Cup rezultat 0,96 . . . trafnosc 68% . . . ilosc typow 22 . . . . . FB POL 1
ligi ''deficytowe'' z podkladem statystycznym 5-10 typow (sortowanie wg rezultatu) rezultat 0,33 . . . trafnosc 22% . . . ilosc typow 9 . . . . . FB ENG 1 rezultat 0,53 . . . trafnosc 33% . . . ilosc typow 6 . . . . . FB SWE rezultat 0,69 . . . trafnosc 50% . . . ilosc typow 8 . . . . . FB BRA rezultat 0,88 . . . trafnosc 67% . . . ilosc typow 6 . . . . . FB ARG rezultat 0,95 . . . trafnosc 60% . . . ilosc typow 5 . . . . . FB ENG 2
>>>>> ZALECENIE 3 inne dyscypliny - niewielki podklad statystyczny nie pozwala na szczegolowy podzial na ligi itp zeby miec jakakolwiek wskazowke zdecydowalismy sie przedstwic kazda dyscypline totalnie statystyka wylacznie typow ekspertow (kursy ponizej 1,70) z okresu 301 - 345 (jedynie typy proste 1 lub 2 dla FB IC BA) dyscypliny ''dochodowe'': rezultat 1,10 . . . trafnosc 76% . . . ilosc typow 34 . . . . . IC rezultat 1,02 . . . trafnosc 72% . . . ilosc typow 400 . . . . . FB rezultat 1,02 . . . trafnosc 70% . . . ilosc typow 30 . . . . . BA dyscypliny ''deficytowe'': rezultat 0,98 . . . trafnosc 68% . . . ilosc typow 81 . . . . . TE rezultat 0,88 . . . trafnosc 58% . . . ilosc typow 12 . . . . . VB rezultat 0,70 . . . trafnosc 50% . . . ilosc typow 6 . . . . . HB
- - - copyright: 2003 STOPROCENTONLY - - -
Nie wiem,czy o to chodziło ?
|
Do góry
|
|
|
|
#286907 - 12/03/2005 14:36
Re: Praca magisterska
|
stranger
Meldunek: 30/11/2004
|
Witam, Mam takie pytanie ponieważ jestem w 2 klasie liceum i jeszcze się nie zdecydowałem na jaki kierunek pójde. Chciałbym abyście mi powiedzieli jaką prace mozną mieć teoretycznie po AE (wydział Informatyki i Ekonometrii), powtarzam teoretycznie bo przecież wiemy jak jest w praktyce. Z góry THX Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|