#28720 - 28/11/2003 05:13
Poziom merytoryczny forum
|
member
Meldunek: 25/07/2003
|
Forum jedzie do dna. Czytam to forum praktycznie od jego powstania. Na początku było na co zerknąć. Ile ostanio naczytałem się mądrych rad na temat obstawiania to osobny poemat. 95% opisów meczy to teksty typu: ileś tam wygranych u siebie a tamci słabi na wyjazdach, pytam i co z tego ?. Piekielnie rzadko jest komentarz "oglądałem ich ostatnie mecze". Teraz grają z X a bramkarz gospodarzy jest cieńki na przedpolu a X ma dobrych napastników którzy walą z główki. Moim zdaniem to jest podstawa. Po Lidze Mistrzów łatwo było przewidzieć porażkę Lazio w derby (chociaż derbów się nie obstawia), podobnie jak po meczu uefa z groclinem X2 w City - Leicester (miodny kurs) dochodziło jeszcze info o bramkarzach w City . Oczywiście są spektakularne wpadki jak Polska - Białoruś, ale to jest wliczone w ten fach. Dział Private to jedna wielka pomyłka. Zadnych szans na wyłowienie dobrych typów, od razu zaśmiecają je bzdurne komentarze: nie, moim zdanie to nie wejdzie". Przy 10 takich komentarzach lecą bez sensu impulsy i tracę wątek o co chodziło. Nie znam się na tym, ale może można by było do tego jednego działu zahasłować wpisy. Następny problem to typerzy 10 meczów na jednym kuponie i komentarz: co o tym myślicie? Podsumowując moim zdaniem kluczem do zwycięstwa-oprócz szczęścia- jest oglądanie meczy+informacje o kłopotach kadrowych i wyciąganie wniosków na temat gry a nie wydumane teorie na różne bzdety.
|
Do góry
|
|
|
|
#28724 - 28/11/2003 15:53
Re: Poziom merytoryczny forum
|
addict
Meldunek: 03/08/2003
|
Moim zdaniem dzial priv picks jest jak najbardziej potrzebny bo z niektorych ludzi poprostu nie da sie wykorzenic tego ze podaja swoje typy bez zadnej analizy lub czesta analiza jest powierzchowna na podstawie statystyk i tabeli. Dlatego jest to dzial gdzie kazdy moze wpisywac swoje przepraszam za okresleni "bzdury". Jest to dobre bo zamiast zasmiecac powazne topici zasmiecaja swoje wlasne topici w w/w dziale. Ja poprostu do tego dzialu nie zagladam bo nie mozna znalesc tam nic wartosciowego przynajmniej dla mnie.
pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#28725 - 28/11/2003 16:04
|
member
Meldunek: 25/07/2003
|
Witam Conrad. Wyspę widzę z okna, co roku jestem na niej kilka razy - kajakiem albo na łyżwach i wcalę nie sądzę żeby mi odbijało  . W Szczecinku nic nowego jak zawsze panuje Wielim - www.wielim.prv.pl Piszę o piłce nożnej bo na inne działy nie zaglądam. Nie chodzi o zamknięte forum, ludzie sami muszą dojrzeć do odpowiedzialności za słowo pisane i nie pisać pierdół. ble,ble,ble to z kumplami w sts a nie na forum. Rozumiem, że każdy chce zaistnieć(ludzka próżność) na mecz.pl (jakby nie patrzeć najlepsze bukmacherskie forum w polskiej sieci), ale wystarczy jeden nic nie wnoszący tekst i koniec. Średnia wypowiedzi części userów to ponad 20 miesięcznie. Codziennie coś do powiedzenia na temat zakładów. Czy to jacyś bogowie bukmacherki ? Kiedyś często zaglądałem na tematy poświęcone internetowym bukom ale jak po raz 100 mam czytać jaki jest kod Swift albo jak się zalogować w Expekt to dziękuje, postoje Gdzie są te wszystkie talenty które potrafiły każdy mecz rozłożyć na części wstępne np: Prem ligę francuską. Od momentu powstania forum sporo ich się przewinęło. Panowie wracajcie. Wiem, że porządne opisy to kwestia kilku godzin, które można poświęcić rodzinie albo rozrywce i dlatego tacy ludzie powinni czuć że ich praca nie idzie na marne i ludzie są im wdzięczni a nie czytać komentarz do dłuższej analizy typu "ee tam chyba nie wejdzie". Mi opadłyby ręce jeśli po swojej analizie przeczytałbym: moje typy na tą kolejkę to i wyliczanka bez słowa komentarza. Wszystko dąży do zrobienia z forum jednego wielkiego, chaotycznego private picks. Przed wklejeniem tego posta wszedłem na pierwszy temat stadionu piłkarskiego - liga szkocka, dwa pierwsze posty z góry to: przylanczam sie do w/w postow i popieram jeb** RAngersow!!!! to gowno nie druzyna!!! . Panowie szanujcie swój czas i czas innych. Zanim przedrę się przez takie bzdety to kawał czasu.
|
Do góry
|
|
|
|
#28726 - 28/11/2003 17:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
Oczywiscie podzielam racje przedmowcow..
To forum jest takim jednym z nielicznych w Polsce miejscem do "prania nowych typerow", ktorzy chca bawic sie codziennie bukmacherka a zaczynaja najczesciej od zera. To wlasnie tutaj spora rzesza userow stawia swoje pierwsze kroki, by przyswajac wiedze obstawiania, dlatego tyle jest lamerstwa.
Dzial Prive Pics jest wlasnie takim "smietnikiem" gdzie kazdy moze sobie trenowac 'na uboczu', ksztalcic sie w tej jakze trudnej sztuce obstawiania.
Trzeba troche czytac i dawac szanse na pokazanie sie innym (idea forum?), po jakims czasie jest sie wstanie wylonic kilka osob, ktore jak my wszyscy wygrywaja/przegrywaja ale graja juz na jakims poziomie, majac ustalone zasady - reguly, ktore ciagle sie rozwijaja - z takimi trzeba trzymac (przyklad? Wspolpraca w SI).
Spora ilosc postow poszczegolnych jednostek jest zpowodowana z mylnego postrzegania zasad funkcjonowania forum. Wiele osob traktuje to 'miejsce w internecie' gdzie sobie normalnie w swiecie moze pogadac - pochodne do czatow, ircow i innych komunikatorow jak gg etc. Przykladem moga byc wczorajsze wpisy po meczu Polakow - a przede wszystkim Wisly Krakow - nie powiem byly osoby ktore tworczo wnosily cos do topicu, ale wiekszosc to chciala rozladowa zlosc spowodowana odpadnieciem naszego klubu a co chyba najwazniejsze przegrana na zakladach, gdzie pewnie osoby stawiaja pierwsze kroki porobily lancuszki na kilka kuponow z 'Wisla na czele'.
Prawda jest fakt, iz kazde forum ma swoj klimat i charakter, na kazdym panuja inne zwyczaje - wystarczy sie porozgladac w okolo. Gdyby chcac porownac owe foru do innych istniejacych na necie to pewnie to 'nasze' by gorowalo nad pozostalymi pod wzgledem pisanych postow tygodniowo. Nie mozna powiedzec iz mecz.pl jest *international* - on jast nasz polski i chyba tylko dla ludzi poslugujacych sie jezykiem PL. Forum mecz.pl stal sie takim miejscem spotkan, jak przy piwe, w cafe czy gdzie indziej (dla pewnej grupki typerwo w przedziale wieku <18 oraz tych poczatkujacych).
|
Do góry
|
|
|
|
#28727 - 28/11/2003 18:40
|
newbie
Meldunek: 31/07/2003
|
Czy to nie jest tak, że najlepsi typerzy pracują poza forum w sprawdzonych,kilkuosobowych grupach? Dlaczego mieli by efekt swojej pracy udostępniać wszystkim? Moim zdaniem dostępo do działu "Stadion Piłkarski " powinien byc zarezerwowany dla najlepszych, których powinno się wyłaniac po przejsciu jakiegoś okresu próbnego,..To podniesie ogólny poziom i wypowiedzi tam zamieszczane staną sie ważną pomocą do przygotowania kuponu.
|
Do góry
|
|
|
|
#28728 - 28/11/2003 18:58
|
addict
Meldunek: 03/08/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Terry: [qb]Czy to nie jest tak, że najlepsi typerzy pracują poza forum w sprawdzonych,kilkuosobowych grupach? Dlaczego mieli by efekt swojej pracy udostępniać wszystkim? Moim zdaniem dostępo do działu "Stadion Piłkarski " powinien byc zarezerwowany dla najlepszych, których powinno się wyłaniac po przejsciu jakiegoś okresu próbnego,..To podniesie ogólny poziom i wypowiedzi tam zamieszczane staną sie ważną pomocą do przygotowania kuponu.[/qb][/QUOTE]nie chodzi o to zeby zamykac komus dostep do dzialy np. stadion pilkarski tylko powinny sie tam znajdowac posty dotyczace danej ligi, np. kontuzje, zawirowania w klubie ciekawe info, spostrzezenia z ostatnich meczow itp. Podawanie golych typow a tym bardziej calych kuponow powinno byc zakazane ! Wydaje mi sie ze kazdy potrafilby wyfiltorwac z takich informacji cos dla siebie i nie znajdowalo by sie tam tyle smieci ile jest teraz, co za tym idzie filtrowanie nie zajmowalo by kilka godzin tylko kilka minut.
pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#28729 - 28/11/2003 19:20
|
Pooh-Bah
|
hehe, koledzy.. Wlascicielowi forum brzydko mowiac wisi Wasz (czyli userow piszacym tutaj) INTERES, dlatego na daremne sa Wasze starania o zwiekszenie skutecznosci pracy walki z bukamipoprzez przebudowywanie stalych dzialow stojacyc prawdopodobnie od poczaktu istnienia forum. Przeciez nie z czystej dobroci i pomyslowosci dla troszacych sie i SZANOWANYCH odwiedzajacych  powstal np. dzial PP - tylko z powodu naglej potrzeby interwencji powstrzymania zasyfiania ogolnie boardu, dlatego mozecie sobie tylko debatowac o zmianach, ktore niestety pozostana tlyko w sferze marzen 
|
Do góry
|
|
|
|
#28732 - 28/11/2003 19:58
|
Pooh-Bah
|
Hheeh, jeczec powiadasz Prawda boli, a ty nazywasz to marudzeniem - powiedz jawnie ze sie myle ad ^ post powyzej jesli masz sumienie.. (znow roznica pogldadow nas dzieli).. Wyrazanie wlasnej opini i uwag nazwales 'niczym pozytecznym' - ciekawe przeciez na podstawie innych opini i dzieki swojemu rozumkowi budujemmy wlasny swiatopogldac, dlaczego wiec osoby czytajace foru maja znac prawde tylko z lepszej strony? .. pytanie retoryczne. Chyban nic ciekawego wlasie TY nie masz do powiedzenia w tym momencie, no ale coz - ty tu rzadzisz wiec ide sobie 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|