Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#28759 - 08/12/2003 01:38 Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

Meldunek: 14/09/2003
Z pewnością każdy z typujących wybiera zdarzenia, obstawia wg. swoich zasad. Poniżej przedstawiam swoją strategię gry. Jestem ciekaw Waszych opinii i własnych przemyśleń na ten temat.

Łobuz Strategy:
1. Otwieram stronę: http://www.betbase.info
2. Otwieram tabele i wybieram zdarzenia nie patrząc na przeliczniki (często robią mętlik w mózgu)
3. Unikam stawiania na drużyny, które mają pod rząd kilka zwycięstw lub porażek – któregoś dnia przecież karta musi się odwrócić
4. Gram na wyczucie - staram się wybierać tylko te zdarzenia w których przewiduję zwycięstwo gospodarza
5. Wybór wygląda następująco: drużyny grające słabo na wyjazdach (np. strzelają mało bramek) – gram przeciwko nim, patrzę na ostatnie wyniki danej drużyny – jeżeli grały dobrze na wyjazdach, ale z przeciwnikami z dolnej półki – gram przeciwko nim, na końcu sprawdzam bilans bezpośrednich spotkań – jeżeli dana drużyna „nie leży„ gospodarzowi – odpuszczam.
6. Unikam przeliczników od 1,01 do 1,7 – dla mnie te „pewniaki” są za bardzo niepewne
7. Na bilet wybieram od 1 do 4 zdarzeń w zależności za jaką stawkę gram, stawki są różne od 2 do 30 zł (wyjątkowo mogę zagrać za więcej w przypadku wcześniejszego zarobku)
8. Wybrane spotkania poddaję selekcji i dzielę na: High – te gram za większą kasę oraz Medium – tu gram pociąg za 2 zł
9. Nie gram na siłę, a jeżeli mimo wszystko mnie korci (a wcześniej nic nie przygotowałem) - gram za minimalną kasę (2 zł)
10. Typuję zawsze w domu - będąc w punkcie (w moim przypadku jest to STS) kuponu już nie zmieniam
11. Jeżeli jestem na sporym minusie to staram się odrobić straty – dopiero później liczy się zysk

Do góry
Bonus: Unibet
#28760 - 08/12/2003 03:26 Re: Strategia Gry
-FoX- Offline
enthusiast

Meldunek: 14/06/2002
Witam !!!
Przedstawiles tu (przynajmniej wg mnie) strategie zestawiania kuponu a nie w pelni strategie gry.
Z tego co zrozumialem jest ro pewnego rodzaju progresja. Interesuje mnie w jaki dokladnie sposob dobierasz stawki (bo napisales ze od 2 do 30 zl) ale chodzi mi o kolejne stopnie. Czyli najpierw gram np. za 2, a jak nie wejdzie to za ile .... W gruncie rzecz biorac wg mnie ma to szanse wypalic ale osobiscie gralbym 2 gora 3 spotkania na kupon
Pozdrofka

Do góry
#28761 - 08/12/2003 12:38 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

Starałem się przedstawić sposób dobierania zdarzeń na kupon. Co do stawek to już tłumaczę: progresję jako taką od razu wykluczam - stawki uzależnione są od:
1) ilości zdarzeń na bilecie - im więcej tym mniejsza stawka
2) pociągi nie gram więcej niż za stawkę podstawową

Najczęściej na kuponie znajdują się 2 spotkania, które AKO, po odjęciu podatku, wynosi ok 2. I to gram zazwyczaj za 10 zł.
W przypadku utrafienia większej wygranej z pociągu (a już nie raz się tak zdarzyło) - stawkę zwiększam, ale nie więcej niż 30 zł

Aha: zawsze jakiś procent odkładam do "banku" na czarną godzinę

Do góry
#28762 - 08/12/2003 22:03 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

widze że temacik sie kreci...

Do góry
#28763 - 15/12/2003 13:36 Re: Strategia Gry
Arys-Rybnik Offline
member

Meldunek: 06/11/2003
Kreci sie kreci tylko mało postów

Do góry
#28764 - 15/12/2003 22:34 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

widać owiane tajemnicą są drogi do sukcesu innych graczy

Do góry
#28765 - 15/12/2003 22:36 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

a wystarczy nawet napisać: ja zrzynam typy od DJ Sosny albo KYER GROUP, czasami siądzie czasami nie ale zawsze jakoś do przodu - to też swego rodzaju pewna strategia gry

Do góry
#28766 - 15/12/2003 22:58 Re: Strategia Gry
Mregal Offline
veteran

Meldunek: 06/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Lo3uz:
[qb]a wystarczy nawet napisać: ja zrzynam typy od DJ Sosny albo KYER GROUP, czasami siądzie czasami nie ale zawsze jakoś do przodu - to też swego rodzaju pewna strategia gry[/qb][/QUOTE]Z typów Dj niekorzystam i niebede korzystał!
KYER GROUP warto napewno sie zastanowić nad ihc analizami i typami ale sa ostatnio strasznie kiepscy...
Pozatym powiedziałeś to w ten sposób ze... a jeśli nawet biore typy od kogokolwiek to czy jest to zabronione ? Nie po to są takei strony i np. te oto forum żeby można było zobacyzć kto na co stawia jak, co opisuje itd. sam biore typy z dwóch stron a sam czasem również wybieram tpy z różnym kursem... (niezawysokim...) i nieczuje się winny, ważne że jestem na plusie.

A jeśli chodzi o strategie gry np. moja niejest jakoś skomplikowana. Zaczołem grac od niedawna w expekt.com i staram sie dobierać stawki myśląc nie ile będe miał jak wygram tylko ile bede miał jak niewejdzie... trzeba z rozsąsdkiem dobierać stawki (do typów z których czujemy sie pewnie) a także procentowo do stanu swojego konta.
Ja sam staram sie grać żeby AKO bylo maksymalne 2.
Dopiero zaczynam grać i staram sie grać jeden typ około 1.6-1.9 i drugi sposób (na "pewniaka") czyli 2-3 typy w zalezności o jakch kursach są np. 2 typy o kursach 1.35 dotego wybieram tak jak mówiłem pzemyślaną stawke i czekam na wynik...
Chce zobacyzć na którym sposobie wyjde lepiej jeśli wogóle wyjde na jakimś...
Jeśli zaplanowałem sobie ze gram za 10 zł to gram za te 10 zł i niepodwyższam stawki

Cod o wybierania typów to niejestem z byt dobr w tym często wchodze na jakieś strony gdzie typują i tam patrze na co kto typuje jaką analize meczu daje i czasem to gram. Tak jak już wspomniałem zaczynam grac te "pewniaki" (nienaciskam dwóch typów z najmniejszym kursem w ofercie... bo czasem daja podpuchy...)chce zobaczyć jak na nich wyjde.

To jest mniej więcej to co gram... z każdym dniem uczę sie nowego doświadczenia... Jak wyjdzie to niewiem narazie jest dobrze
Pozdro iwo:

Do góry
#28767 - 15/12/2003 23:43 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

Dzieki tobie Mregal ja też ucze sie czegos nowego
Np. podoba mi sie podejscie: "staram sie dobierać stawki myśląc nie ile będe miał jak wygram tylko ile bede miał jak niewejdzie"

Do góry
#28768 - 15/12/2003 23:48 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

KYER GROUP warto napewno sie zastanowić nad ihc analizami i typami ale sa ostatnio strasznie kiepscy...

no ostatnio chlopakom nie idzie za dobrze jezeli chodzi o typy. natomiast szykuje sie u nich kilka zmian (min. personalnych).
mam nadzieje ze wroci im skutecznoesc. z KYER podoba sie sposob typowania Rafałka - ten gość ma wizję gry i dobrze typuje, mam nadzieje ze odzyska skutecznosc jak reszta grupy

Do góry
#28769 - 15/12/2003 23:51 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

Pozatym powiedziałeś to w ten sposób ze... a jeśli nawet biore typy od kogokolwiek to czy jest to zabronione ?
NIE, nie jest zabronione, przeciez po to istnieje forum, czy inne strony z typami.
pisząc to zdanie chciałem powiedzmy sprowokowac kogos do dyskusji - udało sie
Tak jak mowilem: to tez jest strategia gry (i to wcale nie najgorsza)

Do góry
#28770 - 16/12/2003 02:27 Re: Strategia Gry
Mregal Offline
veteran

Meldunek: 06/03/2003
Sposobów jest wiele. Każdy musi sam wybrać dla siebie odpowiedni...

Do góry
#28771 - 16/12/2003 02:52 Re: Strategia Gry
marasking Offline
old hand

Meldunek: 27/06/2003
Ja przy typowaniu staram się przestrzegać takich reguł:

- koncentruję się na kuponach za 20-50 zl., z AKO od 5-30 , przeważnie 10-20

- na kuponie daje zawsze 2-3 mecze "wiodące" o kursach 1,8 - 2,5 , i uzupełniam "pewniakami" np. Ajax, Brugia, Juve , Celtic ( ale tylko jak grają u siebie)

- często daje handicapy. Po prostu jak czuje, że ktoś ma wygrać po kursie 1,6 , to wolę dać , go z handicapem -0,5 po kursie 2,4 i ograniczyć liczbę spotkań

- nie obstawiam dwóch meczy z jednej ligi. Żle się także sprawdza jak ma się kilka spotkań o jednej godzinie, wtedy z synchronizcją jest naprawdę trudno i kosztuje to sporo nerwów.

- nie wierzyłem, nie wierzę i nie będe wierzył ,że z bukmacherki da się regularnie osiągać dochody.

Co do innych mechanizmów wyboru stosuje podobne jak Lo3uz
Pozdr iwo:

Do góry
#28772 - 16/12/2003 16:56 Re: Strategia Gry
mustang Offline
journeyman

Meldunek: 25/07/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marasking:
[qb]

- nie wierzyłem, nie wierzę i nie będe wierzył ,że z bukmacherki da się regularnie osiągać dochody.

[/qb][/QUOTE]Nawet jak zaglądasz do archiwum DJ'a, Roho lub innych typerów, to nie wierzysz ?
Ale nie martw się, ja też nie wierzyłem.
Wystarczy troche cierpliwości i samodyscypliny.
A na początek przełamac się i postawić na swój pierwszy kupon stawke trzycyfrową.

Do góry
#28773 - 16/12/2003 18:25 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

przełamac się i postawić na swój pierwszy kupon stawke trzycyfrową
a TO NIEJEDNOKROTNIE okazuje się bardzo trudnym krokiem

Do góry
#28774 - 20/12/2003 17:13 Re: Strategia Gry
Shoti Offline
veteran

Meldunek: 24/03/2003
POstawić stawke 3 cyfrową nie jest trudno, to zależy od tego ile taki "trzycyfrowy" kupon stanowi twojego kapitału, bo jeśli połowe lub więcej to można sie pociąć z nerwów siedząc przy livescore. Bariera psychologiczna przed graniem za dużą kase to największy problem przy przeskoku do wyższych stawek.

Do góry
#28775 - 21/12/2003 13:22 Re: Strategia Gry
GoldPicks Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Shoti:
[qb]POstawić stawke 3 cyfrową nie jest trudno, to zależy od tego ile taki "trzycyfrowy" kupon stanowi twojego kapitału, bo jeśli połowe lub więcej to można sie pociąć z nerwów siedząc przy livescore. Bariera psychologiczna przed graniem za dużą kase to największy problem przy przeskoku do wyższych stawek.[/qb][/QUOTE] [QUOTE] staram sie dobierać stawki myśląc nie ile będe miał jak wygram tylko ile bede miał jak niewejdzie [/QUOTE]bardzo dobre ujęcie tematu: "sposób doboru stawek", macie tu całkowitą rację

Do góry
#28776 - 26/12/2003 00:10 Re: Strategia Gry
DannY Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2003
A ja mam prosty sposob (czesto nieskuteczny ):
-wybieram z oferty kilka spotkan,
-patrze na druzyny ktore zajmuja miejsca w gornych czesciach tabeli ligi (tutaj typuje ich jako ewentualnych zwyciescow),
-nigdy nie gram meczow na szczycie,
-przegladam tabele i czesto kieruje sie zasada taka ze druzyna ciagle nie moze przegrywac albo wygrywac, jesli jakas mocna druzyna przegrala spotkanie tym wieksze prawdopodobienstwo ze wygra nastepne,
-przegladam rozne forum bukmacherskie i typy innych typerow ktorzy proponuja swoje mecze i porownuje te typy ze swoimi, lookam tez na info o kontuzjach, kartkach itp.
-i tak kazdy mecz oznaczam trudnosci skala od 1-5
-przy kreowaniu kuponu kieruje sie glownie kursem jaki wychodzi, przewaznie mam jakas granice kasy ktora chce wygrac, jest mi potrzebna i staram sie tak dobrac mecze i stawke zeby ta granice osiagnela, wybieram do 6 meczy to maks, przewaznie 4,
-nie puszczam pociagow i nie staram sie wygrywc kwot powyzej 200zl
Pozdrawiam

Do góry
#28777 - 26/12/2003 00:52 Re: Strategia Gry
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Moja strategia:

1. Gram zawsze za tę samą stawkę (okresowo stawka ulega zmianie np jeżeli stan konta wynosi 50-100EUR to gram zawsze za 5EUR, jeżeli stan konta wynosi 100-200EUR - gram zawsze za 10 itd.)

2. Nigdy nie gram kombinacji (maksymalna liczba zdarzeń na qponie = 1 )

3. Staram sie wyłapywać "lepsze" kursy tzn. w mojej opinii zawyżone

4. Wyznaję zasadę: "nie ma pewniaków" i bardzo często kieruję się intuicją

Do góry
#28778 - 26/12/2003 15:57 Re: Strategia Gry
nieobecny konkurent Offline
old hand

Meldunek: 28/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marasking:
[ciach]
- często daje handicapy. Po prostu jak czuje, że ktoś ma wygrać po kursie 1,6 , to wolę dać , go z handicapem -0,5 po kursie 2,4 i ograniczyć liczbę spotkań
[/ciach]
[/QUOTE]LOL.. w takim razie powiedz gdzie grasz bo ja nie widzę buka, który daję na hcp -1/2 2,4 a na system trójdrogowy 1,6

zdaje się, że miałeś asian hcp +1 na myśli?..

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >