#289010 - 06/02/2005 18:17
Rozmyslania nad dobrym rozpisem progresji
|
enthusiast
Meldunek: 02/11/2003
|
Witam! Progresja interesuje sie od dobrych kilkunastu msc...w sensie praktycznym oczywiscie...z poczatku gralem na progresje polegajacej na podwojeniu stawki Jednak z biegiem czasu zmienilem system progresji na gwarantowana kwote (niezaleznie na ktorym poziomie progresja sie zakonczyla wygrana byla identyczna). No i roznie to bywalo- wiadomo serie remisow lubialy sie baaardzo przedluzac...no i byl i w dalszym ciagu jest potrzebny plan awaryjny- rozpis  Czyli jak nie stracic zainwestowanych pieniedzy. No i tu w tym miejscu chcialbym poznac Wasze sposoby na wychodzenie z takiej sytuacji- ja jeszcze nie wymyslilem systemu ktory by mnie satysfakcjowal...ale moze Wy go juz posiadacie. Zapraszam do prezentowania sposobu rozpisu Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#289012 - 12/02/2005 09:24
Re: Rozmyslania nad dobrym rozpisem progresji
|
enthusiast
|
Hehe- tak myslalem ze z tego wlasnie powodu temat ten jest tylko czesto odwiedzany a nikt nie odpisuje...no coz chyba pozostaje tylko najblizsze grono znajomych-graczy. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#289013 - 12/02/2005 10:22
|
enthusiast
Meldunek: 19/11/2004
|
Quote:
hmmm. Ja mam dosyć duże doświadczenie w grze progresją i mniejsze jeśi chodzi o gre innymi systemami. Ale wiesz jak to jest nikt nie lubi zdradzać swoich systemów
Naszczęście poprzednik się mylił i nie wszyscy sa takimi egoistami (ciśną mi sie na język mocniejsze słowa ale sobie daruje) i czasami dzielą się swoimi pomysłami na granie.
1. Polecam Ci granie drużyn które zbliżają się do jakiś rekordowych osiągnięć. Najlepiej grać drużyny, które nie mają remusu od bardzo długiego czasu. Boisz się czarnej serii? To poszukaj takiej i wyczuj kiedy może się ona skończyć. Przykład: Jeśli w historii ligi Ukraińskiej Dynamo Kijów potrafiło nie zremisować przez 32 klejki i miało to miejsce w 1959 roku i widzac, że w 2005 roku to samo Dynamo (albo jakieś inne) ma już 30 spotkań bez remisu to możesz śmiało zakładać, że w najbliższych meczach będzie remis.
2. Zakładaj, że grasz zawsze tyle samo poziomów. Tzn. przygotuj się finansoewo np. na 5 poziomów (10, 20, 40, 80, 150).
3. Jeśli wchodzisz na większe poziomy możesz ratować się graniem na zwrot. dobierasz stawkę tak, żeby wycofać pieniądze. Wtedy progresja nie jest juz tak żarłoczna.
3. Jesli i to nie pomaga można pieniądze przeznaczane na jedna drużyne rozdzielić na kilka innych (nowych progresji). Istnieje większe prawdopodobieństwo trafienia, co pozwoli na cześciowe zyski, które możesz później wykorzystać do dalszych progresji.
4.Nie pomnażaj ślepo stawek w każdym wypadku razy dwa. Każdy poziom progresji to inny przeciwnik. Sam oceniaj jakie są szanse na remis. I jak dobierać stawki.
5. Fajnie jeśli więcej osób wymienia się poglądami. Wynajdują nowe drużyny. W grupie łatwiej sobie radzić. Szkoda, że niektórzy myślą podobnie jak @superges (sorry, ale bardzo mnie wqrwiła Twoja wypowiedź). 
Podwumowując: Wybierając drużyny do progresji nie bierze się pierwszej lepszej. Należy zastanowić się nad tym kiedy ta drużyna może zremisować? Co zrobić, jeśli nie zremisuje? innymi słowy przeprowadzasz analizy. Jesli łapiesz byle co Ci podają i grasz to ślepo to nie zdziw się, że możesz trafić na czarną serię jak ktoś pisał w innym temacie o Udinese. No przecież to nie jest nic nadzwyczajnego, że Udinese nie zremisowało od 10 spotkań.
ODPOWIEDNI DOBÓR DRUŻYN = SUKCES
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#289014 - 12/02/2005 12:52
|
veteran
Meldunek: 22/06/2004
|
Naszczęście poprzednik się mylił i nie wszyscy sa takimi egoistami (ciśną mi sie na język mocniejsze słowa ale sobie daruje) i czasami dzielą się swoimi pomysłami na granie. Quote:
Może soczku? jak będziesz się tak denerwował to ci serduszko piknie przed 40!
1. Polecam Ci granie drużyn które zbliżają się do jakiś rekordowych osiągnięć. Najlepiej grać drużyny, które nie mają remusu od bardzo długiego czasu. Boisz się czarnej serii? To poszukaj takiej i wyczuj kiedy może się ona skończyć. Przykład: Jeśli w historii ligi Ukraińskiej Dynamo Kijów potrafiło nie zremisować przez 32 klejki i miało to miejsce w 1959 roku i widzac, że w 2005 roku to samo Dynamo (albo jakieś inne) ma już 30 spotkań bez remisu to możesz śmiało zakładać, że w najbliższych meczach będzie remis.
Quote:
nie żebym się czepiał - ale nie rozumiem tego: że jak mają 30 spotkań bez remisu to zaraz zremisują - może tak może nie jak mieli by 10,20 to terz byś tak mówił i co? Trzeba brać drużyne która ma tendencje do remisów!
2. Zakładaj, że grasz zawsze tyle samo poziomów. Tzn. przygotuj się finansoewo np. na 5 poziomów (10, 20, 40, 80, 150).
Quote:
ojojo 5 poziomów - to tak jak byś miał pół baku w samolocie. minimum 8 - wiem z doświadczenia!
3. Jeśli wchodzisz na większe poziomy możesz ratować się graniem na zwrot. dobierasz stawkę tak, żeby wycofać pieniądze. Wtedy progresja nie jest juz tak żarłoczna.
Quote:
jak się gra na 5 poziomów to się to będzie tak kończyło
3. Jesli i to nie pomaga można pieniądze przeznaczane na jedna drużyne rozdzielić na kilka innych (nowych progresji). Istnieje większe prawdopodobieństwo trafienia, co pozwoli na cześciowe zyski, które możesz później wykorzystać do dalszych progresji.
Quote:
patrzeć wyżej
4.Nie pomnażaj ślepo stawek w każdym wypadku razy dwa. Każdy poziom progresji to inny przeciwnik. Sam oceniaj jakie są szanse na remis. I jak dobierać stawki.
Quote:
sory ale to głupie. chyba nigdy nie grałeś progresji skoro tak piszesz.
5. Fajnie jeśli więcej osób wymienia się poglądami. Wynajdują nowe drużyny. W grupie łatwiej sobie radzić. Szkoda, że niektórzy myślą podobnie jak @superges (sorry, ale bardzo mnie wqrwiła Twoja wypowiedź). 
Quote:
Fajnie by było gdybyś miał choć ciupke pojęcia na temat progresji
Podwumowując: Wybierając drużyny do progresji nie bierze się pierwszej lepszej. Należy zastanowić się nad tym kiedy ta drużyna może zremisować? Co zrobić, jeśli nie zremisuje? innymi słowy przeprowadzasz analizy. Jesli łapiesz byle co Ci podają i grasz to ślepo to nie zdziw się, że możesz trafić na czarną serię jak ktoś pisał w innym temacie o Udinese. No przecież to nie jest nic nadzwyczajnego, że Udinese nie zremisowało od 10 spotkań.
ODPOWIEDNI DOBÓR DRUŻYN = SUKCES
Podsumowując : twoja strategia = strata kasy
|
Do góry
|
|
|
|
#289016 - 12/02/2005 13:17
|
journeyman
Meldunek: 27/12/2002
|
superges po co krytykujesz czyjs sposob grania??? podaj swoj jesli masz taki genialny!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#289018 - 12/02/2005 14:48
|
newbie
Meldunek: 08/06/2004
|
Wiesz co super ges? żałosny jesteś...
Quote: --------------------------------------------------------------------------------
sory ale to głupie. chyba nigdy nie grałeś progresji skoro tak piszesz.
--------------------------------------------------------------------------------
ja tak gram od ponad pół roku i jestem duuużo na plsuie...
Quote: --------------------------------------------------------------------------------
ojojo 5 poziomów - to tak jak byś miał pół baku w samolocie. minimum 8 - wiem z doświadczenia!
--------------------------------------------------------------------------------
Jak byś nie zauważył liczba 5 to tylko był przykład... w nawiasie masz inne... lol
skoroś taki mądry to daj swój lepszy sposób... no chyba ze przyznasz Marcovi racje że jesteś egoistą...
|
Do góry
|
|
|
|
#289020 - 12/02/2005 18:00
|
journeyman
Meldunek: 05/05/2004
|
no pewnie nie było tego w/w remisu przy stawkach 1;2;4;8;16;32; zamiast 32 faktycznie dużo lepiej zagrać powiedzmy około 10 i tak się jest na dużym plusie(+27) jeśli remis będzie ,a jeśli nie to zamiast mieć przegrane 63zł jest się powiedzmy 41 zł do tyłu czyli 22 do przodu (wszyscy wszystko wiedzą oczywiście)w porównaniu z pierwotnym założeniem temat ciekawy opinie ciekawe wszystkim polecam myślenie w trakcie gry (schematy schematami a życie życiem)
|
Do góry
|
|
|
|
#289022 - 12/02/2005 22:50
|
newbie
|
No koleś ja wcale nie powiedziałem ze takie rzeczy sie nie zdarzają, tylko ludzie przychodzą tu aby zarobić, szybciej, łatwiej a nie czekać do usranej śmierci czy taki wariat wejdzie... A jak ktoś już wyżej napisał że łatwiej typować w grupie a nie samemu... jeżeli ja jestem sęp to kim ty jesteś? po co jestes na tym forum? aby poczytać komentarze... sprawdzić diagnozy... więc zastanów się co piszesz...
|
Do góry
|
|
|
|
#289023 - 13/02/2005 00:12
|
newbie
Meldunek: 15/12/2003
|
Quote:
I co??
Nie latwiej bylo zamiescic screen taki na ktorym bylo tylko to konkretne zdarzenie? Mniej "mazania" by bylo. No chyba ze sie bales zdradzic co to byla za progresja. Poza tym z taka suma na koncie dosc ryzykowne jest w ogole granie progresji.
|
Do góry
|
|
|
|
#289024 - 13/02/2005 03:18
|
journeyman
|
jakoś tak tajemniczo się zrobiło jakieś kupony pomazane ciekawe czemu to ma służyć wszyscy co zajmują sie trochę obatawianiem zgodzą się że takie fuksy się zdarzają ale jeśli ktoś opracowuje bezpieczny system no raczej nie powinien liczyć na fuksy pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#289026 - 13/02/2005 09:11
|
newbie
|
Twoja teoria może się zgadzać jak ktośc ma conajmniej 2000 zł, bo wybieranie drużyny jak popadnie, granie jej każego meczu może doprowadzić conajmniej do 10 poziomu a właśnie tyle wtedy trzeba grając od 2 zł. <dodam jeszcze może że tak grając przez pierwsze 5 poziomów zarobisz max ~~ 30 zł> A mało kto ma taką sume na koncie, więc prosze nie pisz takiego shitu.
|
Do góry
|
|
|
|
#289027 - 13/02/2005 10:18
|
enthusiast
|
Ehhhh musze troche przytonowac ta rozmowe- podarzyla w niepozadanym preze mnie kierunku  Panowie moje pytanie nie dotyczylo sposoby prowadzenia progresji- a sposobie ROZPISU progresji- w momencie gdy dalsza gra danej druzyny jest niebezpieczna- przedluzajaca sie passa.....
|
Do góry
|
|
|
|
#289028 - 13/02/2005 10:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2002
|
Chciałbym zaproponować progresje 6 stopniową.
ZALOZENIA:
1. Najwazniejsze - 5 razy pod rząd możemy nie trafić typów, ale 6 kupon musi wejsc inaczej BANKRUT.
2. Minimalny kurs na dany zaklad nie moze byc mniejszy od 1.50 - UWAGA!!! (wyjatek stanowi I poziom, kurs moze byc mniejszy).
3. Musimy odpowiednio procentowo dobierac stawki.
DOBOR STAWEK:
I POZIOM -------------->> 0.275 % II POZIOM ----------------------->> 0.824 % III POZIOM -------------------------------->> 2.473 % IV POZIOM ------------------------------------------>> 7.418 % V POZIOM ---------------------------------------------------->> 22.253 % VI POZIOM ------------------------------------------------------------->> 66.758 % (czyli wszystko to co zostalo na koncie)
Gram tym sposobem od 18 stycznia 2005 roku . Udalo mi sie dotychczas przejsc 32 etapy. Rozpoczalem z bankiem rownym 1000 i od tej kasy dobieram procentowo stawki. Do tej pory udalo mi sie na czysto zarobic 131.41 tj. 13.14% w 3 tygodnie. Do tej pory: 2 razy bylem na 4 poziomie. 3 razy bylem na 3 poziomie. 9 razy bylem na 2 poziomie. 18 razy bylem na 1 poziomie. Typy sa udokumentowane na innym forum, nie chce tutaj reklamowac tego forum, gdyby ktos chcial wiedziec na jakim prosze o priv.
Pozdrawiam wszystkich TomiKopi
|
Do góry
|
|
|
|
#289029 - 13/02/2005 12:55
|
journeyman
|
co racja to racja konsekwencja w graniu progresji jest bardzo istotna ale metodę złotego środka znamy nie od dziś zresztą od wczoraj też nie jak juz napisałem kilka postów wcześniej dobrze jest nie opuszczać nawet najmniej prawdopodobnego meczu ale stawka niech chociaż częściowo odpowiada realiom.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|