[QUOTE]Oryginalnie wysłał WiWo:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał robertox23x:
[qb] [QUOTE]ps. niech ktoś w końcu powie, kiedy jest spalony, dokładnie na czym to polega, bo nigdny nie mogę skumać, jak oglądam mecz

[/qb][/QUOTE]Nie martw sie , moja żona też nie wie na czym to polega choć tłumaczyłem jej kilka razy

[/qb][/QUOTE]
Spalony :Zawodnik, ktory w momencie dotkniecia lub zagrania pilki przez wspolpartnera, przebywa na pozycji spalonej, moze zostac ukarany jedynie, gdy bierze on, wedlug opini sedziego,
aktywny udzial w grze poprzez :
- przeszkadzanie w grze
- przeszkadzanie przeciwnikowi
- odnoszenie korzysci z przebywania na tej pozycji
Pozycja spalona :Nie jest przewinieniem samym w sobie przebywanie na pozycji spalonej.
zawodnik znajduje sie na pozycji spalonej, jezeli znajduje sie blizej linii bramkowej przeciwnikow niz pilka i przedostani zawodnik przecinej druzyny.Zawodnik nie jest na pozycji spalonej gdy :
- znajduje sie na wlasnej polowie pola gry
- znajduje sie w tej samej odleglosci od linii bramkowej przeciwnikow, co przedostatni zawodnik druzyny przeciwnej
- znajduje sie na rowni z dwoma ostatnimi zawodnikami druzyny przeciwnej
Nie ma spalonego :Zawodnik nie jest na spalonym gdy otzrymuje pilke bezposrednio z :
- rzutu od bramki
- wrzutu (autu)
- rzutu z rogu
pozdr[/QB][/QUOTE]And
[QUOTE]Oryginalnie wysłał OlenkasLover:
[qb]Spalony jest wtedy, gdy w momencie rozpoczecia podania (moment stykniecia sie pilki z zawodnikiem podajacym) mniej niż dwóch zawodników drużyny przeciwnej znajduje sie w rownej lub mniejszej odleglosci od koncowej linni boiska niz przyszły adresat podania (niekoniecznie zawodnik do ktorego zmierza podanie ale ten ktory przejmie pilke).
Przyszly adresat podania musi byc tez blizej linii koncowej boiska niz podajacy i musi byc w momencie podania na polowie przeciwnika.
Kapujesz juz ?

[/qb][/QUOTE]