#2870016 - 27/01/2009 14:15
Re: Film, TV, seriale [19]
[Re: walben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
ciagle nie moge zrozumiec dlaczego Gran Torino nie dostal zadnej nominacji.... nie ma tez Seven Pounds , po prostu jest miejsce tylko dla 5 filmów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2872041 - 28/01/2009 03:51
[Re: Szewa]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Pride and Glory - warto obejrzeć ? Lipne, ogladalem to z 3 dni, takie meczenie filmu, obsada dobra, ale nic poza tym, sam pomysl moze i dobry, ale spaprany.
|
Do góry
|
|
|
|
#2872988 - 28/01/2009 08:01
[Re: Pizza-man]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2873979 - 28/01/2009 23:20
[Re: kolbi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2874147 - 29/01/2009 01:20
[Re: Kretol]
|
addict
Meldunek: 05/11/2006
|
A sam se znalazłem  Może ktoś się skusi, na filmwebie niezłe oceny ma http://www.filmweb.pl/f33076/Dealer,1996 Torrent http://btjunkie.org/search?q=pusher+trilogy
|
Do góry
|
|
|
|
#2876617 - 29/01/2009 23:56
[Re: kolbi]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2005
|
to teraz parę groszy ode mnie na temat oscarów: Najlepszy film: - "Slumdog. Milioner z ulicy" kurs: 1,3 - "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" kurs: 5,25 - "Obywatel Milk" kurs: 11 - "Frost/Nixon" kurs: 20 - "The Reader" kurs: 25 Oglądałem wszystkie powyższe i zdecydowanie przyznałbym Oscara "Slumdogowi" bo film jest niesamowity i już naprawdę od dawien dawna nie widziałem tak innego a zarazem rewelacyjnego obrazu. W mojej ocenie daję mu 9,5/10 - rewelacyjni aktorzy (szczególnie dzieciaki), super historia a odejmuję te 0,5pkt tylko ze względu na zakończnie, które moim zdaniem lepsze byłoby dramatyczne. Drugie miejsce w tej liście zajeły w moim przypadku dwa filmy równorzędne tzn. Benjamin Button i The Reader. Benjamin to piękna baśniowa wręcz historia, która jest długa ale nie nudzi. Piękny film o życiu, przemijaniu i śmierci = 9/10 u mnie. Natomiast "The Reader" z kursem 25 to lekka przesada, jak dla mnie to powinien tam być taki sam kurs jak na Buttona (czyli około 5). W "Zaklinaczu słów" świetnie zagrała Kate Winslet (mam nadzieje że dostanie oscara za tą rolę). Historia jest świetnie opowiedziana, reżyserowi udało się idealnie pokazać uczucie jakie połączyło tego 16-letniego chłopaka z 30-letnią kobietą i jak ta znajomość wpłynęła na jego późniejsze życie. Trochę mnie rozśmieszyła informacja o tym, że Kate może nie dostać Oscara bo gra postać negatywną w tym filmie - otóż wg mnie film idealnie "uczy" i pokazuje, że to co zrobiła jej postać było/jest złe i jakie konsekwencje z tego płyną. Obraz ten bardzo dobrze pokazuje też w jakich okolicznościach stawiani byli "negatywni ale zwykli" ludzie w tych czasach i daje do myślenia jak osądzać ich czyny. Dla mnie to 10/10 w kategorii dramat. Za pierwszoplanową rolę kobiecą Oscara dałbym Winslet, która jest nominowana i za tą samą rolę otrzymała już Globa oraz nagrodę "Gildii Aktorów Amerykańskich" (tam otrzymała za rolę w "The Reader" - ale jako najlepsza aktorka drugoplanowa - chyba nie mogą się zdecydować czy jej rola jest pierwszo czy drugoplanowa). Jej największa konkurentką będzie zapewne Meryl Streep, która ma nominację za film "Doubt". Film ogladałem i faktycznie rola Streep jest bardzo dobra. Ta rola to chyba była specjalnie pod nią pisana bo pasuje tam idealnie z wygladu i jak na nią patrzę to stworzona jest do roli zakonnicy  Jednak film nie przypadł mi do gustu, wg. mnie to bardziej sztuka teatralna. Nie widziałem filmu z inną poważną kandydatką do statuetki - Anne Hathaway ("Rachel Getting Married"), więc nie mogę w pełni oceniać tej kategorii. Drugoplanowa rola męska to z pewnością wygrana Heatha Ledgera za rolę w "Mrocznym rycerzu". Nie chce mi się wierzyć żeby wygrał ktoś inny - a rola Jokera w wykonaniu Heatha Ledgera przeszła już do historii. Z drugoplanowych ról kobiecych to nie oglądałem narazie tylko filmu Vicky Cristina Barcelona z Penelope, która jest główną faworytką (mam nadzieję, że dzisiaj obejrzę). Natomiast jeżeli chodzi o resztę aktorek to widziałem ich role i najbardziej podobała mi się Amy Adams z Doubt - poprostu zapadła mi w pamięci i jeżeli Penelope mi sie nie spodoba to może zagram właśnie na Amy Adams za jakies nie duze stawki  Wkońcu, w którejs z głównych kategorii musi być niespodzianka 
|
Do góry
|
|
|
|
#2879466 - 31/01/2009 03:15
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
[quote=Stoin]"Zdarzenie" warto obejrzeć ? czy szkoda czasu ? /quote] Mam nadzieje Stoin, że się w to nie pakowałeś  Moim zdaniem maksymalnie 2/10  Jestem świeżo po Dzień w którym zatrzymałą się ziemia. Jednym słowem - tragedia. Na szczęście dobra reklama działa cuda i do kin uderzyły tłumy. Sam nawet małem przez chwile pomysł żeby wybrać się i zobaczyć te efekty specjalne na wielkim ekranie. Okazuje się, że wszystkie zmieszczono w trailerze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2881150 - 31/01/2009 23:38
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
I jeszcze jeden na swiezosci. How.To.Lose.Friends.&.Alienate.People 7/10Simon Pegg w nowej komedii romantycznej, pierwsza czesc filmu duzo humoru, pozniej więcej romantyzmu, film zdecydowanie dla kazdego, no i Megan Fox w uwodzicielskiej roli- ciachooooooo mi tam ten film sie nie podobal... najgorszy film Pegga jaki widzialem, malo brytyjskiego humoru, film slaby, spodziewalem sie czegos lepszego... dla mnie to max 3,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|