Witam chcialbym podzielic sie moim zdaniem na temat tej gazetki, jesli jakeis opinie lub pomysly sie powtorza to przepraszam
dni 17-go marca idac po osiedlu "zahaczylem" o kiosk, w cale kupienia "gazetki Sosny" (nie pamietalem jak sie nazywa

) po 30 minutach ogladania wystawy i tlumaczenia babce o co mi chodzi dalem se spokoj i wrocilem niepocieszony do domu. Dzisiaj przypomnialem se o tym, chwycilem dyche i udalem sie do salonu korportera (jakies 200 metrow ode mnie ) Po wejsciu zaczalem przegladac polki z poukladanymi czasopismami. Pisma dla kobiet....Vivy itp... Cos o muzyce...o filmach....dla dzieci....o grach....szturchacze itp... motoryzacja....SPORT, tak, wiedzialem ze gdzies tu to znajde. Szukalem ladnie ozdobionego czasopisma, grubego i kosztujacego w granicach 10 zlotych. Moim oczom na najnizszej polce ukazala sie jednak "szara" gazeta z bialo czerwonym logo. Od razu chwycilem ja ucieszony, ze wreszcie znalazlem (dobre 40 minut stalem w tym salonie).
Spojrzalem... "cholera, jak malo stron" - pomyslalem. Ale pomyslalem " co tam, za 2 zlote kupie zeby zobaczyc" tak tez zrobilem. Wrociwszy do domu zaczalem czytac, najpierw okladke...Ciekawie skomponowana, nastepniedalsza czesc gazety. I musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem Te pismo bedzie moim stalym, cotygodniowym (chbya wychodzi co tydzien tak?) gosciem "kacik sosny" na 5+ , fajnie by bylo jednak, gdybys umieszczal w nim np 1 swoj typ z platnej strony, to by podnioslo atrakcyjnosc gazety. Ulotka profa jest wg mnie srednio trafionym pomyslem. Lepiej byloby w jej miejsce wstawic np wiecej wywiadow z pilkarzami (o ile to mozliwe). Omawianie meczy 1 ligi jest rowniez super pomyslem, fajnie by bylo, gdyby np przy kazdym spotkaniu byla przedstawiona ich podstawowa taktyka (rozstawienie ). Moznaby zrobic tez np cotygodniowe rpzedstawienie jakiejs druzyny - wszystkie dostepne informacje takie jak kadra, pracownicy,pojemnosc stadionu, adres, itp itd. Tabelki - super trafiony pomysl, ale je rowniez moznaby bardziej uatrakcyjnic, pomylscie nad tym. Dzial o cudzoziemcach rowniez byl bardzo dobrym pomyslem, fajnie by bylo jednak, gdybyscie przedstawiali polskich reprezentantow z danego kraju blizej, typu zdjecie data urodzenia, opis itp. Bardzo podobaja mi sie te "newsy" na prawie kazdej stronie po bokach, bardzo fajnie sie je czyta. Krzyzowka tez bardzo dobra, rozwiazywanie jej zajelo mi chbya z pol godziny, ale rozwiazalem cala

haslo - extremadura chbya, dobrze?

"portret polskiej pilki" to tez super pomysl, niech druzyny sie przedstawiaja

Aforyzmy tez na + , szczegolnie spodowal mi sie ten Janusza Wasylkowskiego, pozwole se zacytowac: "Coraz mniej amatorow w naszym pilkarstwie, ile za to amatorszczyzny"

Co do stron oficjalnych to pilkarze - OK ale przydalyby sie jeszcze kluby. Na deser zostawilem se konkurs - bardzo dobry pomysl

Wydaje mi sie jednak, ze trzeba bedzie trafic 10 i jeszzcze miec farta w losowaniu zeby cos wygrac, no ale bede probowal

pomysl na 10/10 . Moznaby zrobic np dzial "analizy czytelnikow" , gdzie kazdy moglby wyslac swoja analize. Mam nadzieje, ze bedzie dzial z listami?

Moza jeszcze brakuje tych 3-4 stron, ale ogolnie jest OK, i cena ujdzie (jeden kupon mniej ). Tak wiec oceniam na 5/6 Jesli spelnicie moje oczekiwania to bedzie 6/6

To chyba wszystko, co chcialem napisac. Jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze, pozdrawiam i powodzenia w dalszym prowadzeniu.