#298678 - 23/02/2005 09:25
Re: ATP - Scottsdale , Dubai , Acapulco - 21.02-28.02 *DELETED*
|
veteran
Meldunek: 17/11/2004
|
JA NA DZIS ZAGRAM ROBREDO-BERDYCH 2 1,83 DAVYDENKO-HRBATY 1 1,74 YOUZHNYI-SCHUTLLER 1 1,61 POWODZENIA
|
Do góry
|
|
|
|
#298682 - 23/02/2005 10:16
|
veteran
Meldunek: 04/07/2004
|
Quote:
Davidenko + Ljubicic + Berdych...
No i ten ostatni przysparza mi największy ból głowy, mam nadzieje, że dzisiaj przełamie niefart związany z Berdychem i chociaż raz w końcu mi wejdzie knedlik....
Bedrych to nie knedlik tylko Niemiec !!!
A' propos - Davydenko powinien dać radę. kurs przed 11.00 spadał na łeb na szyję - to trochę mnie zdziwiło, ale jestem dobrej myśli. Jak nie wygra, to ja go k***a znajdę 
|
Do góry
|
|
|
|
#298685 - 23/02/2005 11:31
|
veteran
Meldunek: 04/07/2004
|
Quote:
a co myslicie o meczu Calleri - Monaco? mozna grac 1??
Grać zawsze można. Ja szanese oceniam odpowiednio 65%-35%. Ja tego nie ruszam, ale życzę powodzenia i wysokich wygranych. Kurde, mówię jak gostek z Toto-Lotka. A właśnie - dzisiaj chłopaki niezła kumulacja, proponuję coś skreślić, może ktoś z nas wygra i już nie będzie musiał zarabiać na Bookach . No chyba, że dla przyjemności 
|
Do góry
|
|
|
|
#298687 - 23/02/2005 13:28
|
member
Meldunek: 01/03/2003
|
ja zdecydowanie i konsekwentnie Andree...Roger w slabszej formie,do tego Kiefer, Calleri i moze jeszcze Arthurs
|
Do góry
|
|
|
|
#298689 - 24/02/2005 00:47
|
veteran
Meldunek: 06/02/2005
|
Ljubicic - Verdasco
Nie ma mocnych na Chorwata. Moje latanie po drabince w celu szukania tego co pokona Ivana zakonczylo sie szybciej niz myslalam. Lisnard nie mial wczoraj nic do powiedzienia a po odpadnieciu Marata w jego czesci drabinki nie ma juz nikogo ciekawego. Zdaje sobie sprawe, ze dziwnie to brzmi ale kto z tych graczy jest w stanie ograc solidnego i regularnego do bolu Chorawata (zakaldajac, ze ogra Verdasco): Henman, Andreev, Robredo, Kiefer? Moim zdaniem tylko Tim i Tommy moga powalczyc ale to oznacza ugranie najwyzej jednego seta. Niestety jest spora szansa na kolejny final Ljubicic - Federer i wtedy bym zagrala chyba lekko Ivana bo byly meski w Rotterdamie ale moze Andre bedzie w finale.
Kiefer - Robredo
Kiefer pewnie nie zna zespolu Elektryczne Gitary ale moglby lekko zmodyfikowac tytul pewnej piosenki i zaspiewac nam "co ja tutaj robie" No ja tez nie wiem drogi Nicolasie wiec dzis wylecisz z turnieju. Marat odpuscil chyba ten mecz, pozniej rywalem Niemca byl Lee wiec ktos zdecydowanie do ogrania. Udalo sie ale po 3 setowej walce. Kompletnie mnie Kiefer nie przekonuje do siebie w tym roku. Slabiutki poczatek sezonu. Tommy leczyl kontuzje a teraz spisuje sie niezle w Dubaju. Pokonanie Oliviera Rochusa i Tomasa Berdycha - dwa razy w 2 setach - to dobry znak, Hiszpan musi byc w formie.
Agassi - Davydenko
Andre jest w swietnej formie, wczoraj pokazal klase. W pierwszym secie zdemolowal Lopeza, w drugim Hiszpan troszke powalczyl ale widac po grze Amerykanina, ze stara sie chce tu wygrac. Przy nieco gorszej gorszej dyspozycji Federera oraz odpadnieciu Safina staje sie on automatycznie jednym z kandydatow do wygranej. Dobry return, niezleprzygotowane fizycznie, naprawde byl bardzo szybki a niewiele sie zmeczyl w meczu z Lopezem. Davydenko nie ma wiekszych szans aby ograc tak dysponowanego Mistrza Agassiego.
Niespodzianki:
Sanguinetti - Goldstein 2, 2.15 Spadea - Tipsarevic 2, 2.31 Blake - Salzenstein 2, 2.91
|
Do góry
|
|
|
|
#298692 - 24/02/2005 09:10
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Ljubicic - Verdasco 1
Chorwat po prostu w tym roku mi imponuje. Rozegrał w tym roku potężną dawkę spotkań i wydaje się że każdy kolejny mecz będzie jego ostatnim. Tymczasem w pierwszej rundzie rozniósł Francuza Lisnarda oddając mu zaledwie dwa gemy. Ostatnie trzy turnieje Ivana to porażki w półfinale i dwa razy w finale. Można z tego wywnioskować, że Ljubie najwyraźniej najlepiej się gra na "zmęczeniu". Hiszpan niczym się nie wyróznia w tym roku, a jego bilans to 4-5. Mimo, iż zawodnicy spotkali się już raz i wygrał Verdasco to dzisiaj nie daje mu większych szans. Inna nawierzchnia, inna dyspozycja.
Puerta - Mantilla 1
Hiszpan to bardzo doświadczony zawodnik, który na clayu w przeszłości odnosił spore sukcesy. Teraz już nie prezentuje takiej dypozycji jak przed laty, choć w pojedyńczych meczach jest groźny. Mariano po świetnym występie w Buenos i porażce w finale, kolejny turniej sobie odpuścił. Więc myślę, że tutaj powalczy może nawet o końcowy sukces. Skoro wczoraj niedał mu rady Moya jest duża szansa, że Felix dzisiaj przegra. Bezpośrednie pojedynki tych panów na razie na remis po 2-2, choś grane były dosyć dawno i o niczym nie świadczą.
Nadal - Canas 1
Dla mnie to mecz pewniak dzisiejszego dnia. Rafael jest w tej chwili w znakomitej dyspozycji i bez problemów odprawia kolejnych rywali. Ma ogromną szansę po kontuzji Gaudio na odniesienie w tym roku drugiego sukcesu, a trzeciego w karierze. Oba mecze wygrał tutaj dosyć pewnie. Guillermo moim zdaniem jeszcze nie jest w takiej wysokiej dyspozycji, aby móc pokonać Nadala. W Buenos Aires przykra porażka z Martinem, w pierwszej rundzie zwycięstwo po kreczu przeciwnika. Gra nieźle, ale to chyba za mało na Hiszpana.
Zgodzę się też z Eweliną co do meczu Robredo. Niemiec mimo, iż obegrał Safina to więcej zasługi miał w tym sam Marat, potem wygrana z Lee - inaczej być nie mogło. Z kolei zwycięstwa Robredo dają do myślenia. Pokonanie Rochusa i Berdycha to dobry znak, że Tommy wraca po kontuzji do formy. Jeśli zagra on tak jak dwa pierwsze mecze to Kiefer jedzie do domciu.
Agassi - Davydenko no bet - a to dlatego, iż ostatnio Andre też świetnie się prezentował, a potem przykra porażka z Melzerem. Tu może byc podobnie, bo Nikolaj w dobrej formie i gładko wygrywa. Choć zgadzam się, że jeśli Agassi zagra takie spotkanie jak z Lopezem to Davydenko będzie miał duże problemy z ugraniem choćby seta.
Dla zabawy można jeszcze postawić Kima z Rochusem. Kurs 1,55 nawet kusi, bo Belg niespecjalny w tym roku, a Kim nawet nieźle radzi sobie na hardzie za oceanem.
|
Do góry
|
|
|
|
#298694 - 24/02/2005 10:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Quote:
Paes/Zimojnic vs Kiefer/Berdych @1.50
Po sukcesie wczorajszej mega-pewki (Suk/Vizner), kolejny debelek wygląda na banczurka. Kiefer/Berdych to para z łapanki, nigdy nie grali razem i żaden z nich nie jest jakimś zagorzałym deblistą. Nie sądze, żeby Słowak (odpadł już w singlu) był zainteresowany dalszą grą w tym turnieju... pora wracać do Bratysławy, odwiedzić rodzinę i przyjaciół i zacząć przygotowywać się do daviscupowego pojedynku z hiszpanami.
PS Z podobnych względów zagram dziś przeciw Nadalowi (Canas @2.00), dzieciak cały czas szaleje na cegle, moze miec problemy z szybkim przestawieniem się na szybkie korty pod dachem. A wiemy, że Rafa ardzo poważnie traktuje występy w reprezentacji. Paes/Zimojnic
O ile sie nie myle Berdych jest Czechem 
|
Do góry
|
|
|
|
#298695 - 24/02/2005 10:37
|
veteran
Meldunek: 06/02/2005
|
Nadal - Canas 1, 1.8 Puerta - Mantilla 1, 1.7 Novak - Calleri 2, 1.9
Tyle jesli idzie o Acapulco. Novak to juz mnie denerwuje na maxa, mam nadzieje, ze dzis poleci ze swietnym Callerim. Felix wczoraj ladnie zagral ale stary dziadek moze miec juz w nogach poprzednie mecze, Puerta rowniez 3 setowy mecz z Moya ale mimo wszyscy uwazam, ze wygra. Jest w swietnej formie, udowodnil to w tym sezonie nie raz. Nadal - Canas to najlepszy mecz. Canas wcale nie gra tak dobrze w tym roku, za to Rafael bedzie chcial udowodnic, ze potrafi wygrywa tak wazne mecze. Od spotkania z Hewitem na AO chyba nie mial jeszcze takiego meczu bowiem z Gaudio byl skazany na porazka a z Martinem na wygrana - oba finaly. Czas udowodnic swoja wartosc.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|