Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#30351 - 04/07/2005 14:44 Re: Jak grać żeby być na +
tapirN Offline
member

Meldunek: 28/10/2004
Quote:

Chodzi po prostu o to, że wyniki typowanych zdarzeń nie mają wpływu ŻADNEGO na bilans.

A co ma wpływ?

Do góry
Bonus: Unibet
#30352 - 04/07/2005 14:58 Re: Jak grać żeby być na +
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
tarpiN posiadasz wystarczająca wiedzę by o to nie pytać (nie pytaj skąd wiem) kolejny raz chcesz mnie podejść. Co do pytania... było wałkowane juz nie raz, do znudzenia.

Do góry
#30353 - 04/07/2005 15:04 Re: Jak grać żeby być na +
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Quote:

Quote:

Chodzi po prostu o to, że wyniki typowanych zdarzeń nie mają wpływu ŻADNEGO na bilans.

A co ma wpływ?

za takie stwierdzenie nalezy sie jakas extra nagroda ale tak po mojemu na festiwalu kabaretow

Do góry
#30354 - 04/07/2005 15:31 Re: Jak grać żeby być na +
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
przepraszam za zasmiecanie:

Ares96, jak mozna sie z Toba skontaktowac, bez wlasnie zasmiecania forum? :-) skrzynke masz przeladowana.., moge mailem a. gg?

--
pzdr.bcn1899 *tots unit fem forca*

Do góry
#30355 - 04/07/2005 15:32 Re: Jak grać żeby być na +
Simpicity Offline
addict

Meldunek: 04/07/2005
Quote:

Powiem Wam ciekawostkę.Mój znajomy jest pracownikiem w punkcie STS-u.Powiedział mi,że w ciągu kilku już lat swojej pracy,dane mu było zetknąć się z setkami spekulantów,jednak tylko na stu statystycznych graczy,w dłuższym okresie czasu,tylko kilku udaje się wychodzić na plus.Powiedział mi,że poznał spekulantów,których inteligencja,graniczyła niemal z geniuszem.Do sporej kasy dochodzili początkowo małymi kroczkami relatywnie niewielkich zysków,by następnie paść uderzeni jedną,ale ogromną stratą.Postarajcie się to sobie wyobrazić,jak trudna jest to gra.Jak trzeba wiele włożyć w to pracy,utrzymać dyscyplinę w realizacji nakreślonego planu./Jaja/

To po co ty odwiedzasz te forum przeciez tutaj sa osoby tylko grajace!

Do góry
#30356 - 04/07/2005 21:24 Re: Jak grać żeby być na +
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Ares96,
Wiem, że to sprawa prawdopodobieństwa i niezależnie jaki bedzie wynik danego zdarzenia to i tak częstotliwość "trafnego" typu zgodnie z teorią prawdopodobieństwa musi dojśc do wymaganej wielkości. A jeśli to prawdopodobieństwo oszacujemy lepiej od buka i zagramy tylko te zdarzenia to będziemy mieli zysk. Ale to wszystko znowu się sprowadza do pytania, które próbuję Ci zadać po raz chyba 3-ci. Jak obliczasz to prawdopodobieństwo? Jaki wpływ na szanse danej drużyny ma np. jakaś kontuzja, absencja itp.? Ja osobiście mogę "na oko" uznać szanse niektórych drużyn i odpowiedniość kursu, ale to jest forma bardziej uznaniowa nie poparta matematyką. Wiem, że to sprawa w sumie najważniejsza, niejako "tajemnica kuchni", ale jakbyś chociaz mógł mnie trochę ukierunkować choćby na konkretnych przykładach będę wdzięczny.

Pozdrawiam
arvid

Do góry
#30357 - 04/07/2005 21:42 Re: Jak grać żeby być na +
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
no wlasnie hihi Ares pisze historie a nie powie konretow ,no ale to jest chyba proste i logiczne ze skoro chlop siedzi nad tym sporo i wklada w to ogrom pracy to nie bedzie komus dawal wszystkiego na tacy ,ares wyrasta na Guru nie ma co hihi

Do góry
#30358 - 04/07/2005 22:01 Re: Jak grać żeby być na +
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Kazdy ma własne metody oszacowania czy kurs jest opłacalny. Dla przykladu, mecz Detroit Pistons - San Antonio Spurs na Pistons kurs 1,3 na Spurs 3, stawiam na Spurs poniewaz uwazam ten kurs za oplacalny, jakis dzieciak stawia na pewniak po 1,3, typ na Pistons wchodzi, dzieciak sie cieszy, ze pewniak wszedl, a ja spokojnie czekam na podobny mecz z takim kursem, gdzie wg mnie linia jest blednie ustawiona itd... Po 100 takich zakladach ja jestem na +, a dzieciak zbankrutowal, taka jest roznica pomiedzy graniem, a inwestowaniem Jednak trzeba byc swietnym analitykiem i chyba oczywiste jest ze ci ktorzy to robia dobrze nie beda zdradzac swojego przepisu Niektorym powinny wystarczyc typy, a nie to co za nimi sie kryje

Do góry
#30359 - 05/07/2005 06:36 Re: Jak grać żeby być na +
Wrona Offline
old hand

Meldunek: 10/04/2005
Ja np zaczynalem szacowac za pomoca roznych programów, nie sa one w sumie doskonale, ale przynosily zyski w przeciagu II miesiecy. Jesli ktos chce takie cos grac no to dziennie 12 godzin napewno trzeba spedzic przd kompem

Do góry
#30360 - 07/07/2005 09:12 Re: Jak grać żeby być na +
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Quote:

Ares96,
Wiem, że to sprawa prawdopodobieństwa i niezależnie jaki bedzie wynik danego zdarzenia to i tak częstotliwość "trafnego" typu zgodnie z teorią prawdopodobieństwa musi dojśc do wymaganej wielkości. A jeśli to prawdopodobieństwo oszacujemy lepiej od buka i zagramy tylko te zdarzenia to będziemy mieli zysk. Ale to wszystko znowu się sprowadza do pytania, które próbuję Ci zadać po raz chyba 3-ci. Jak obliczasz to prawdopodobieństwo? Jaki wpływ na szanse danej drużyny ma np. jakaś kontuzja, absencja itp.? Ja osobiście mogę "na oko" uznać szanse niektórych drużyn i odpowiedniość kursu, ale to jest forma bardziej uznaniowa nie poparta matematyką. Wiem, że to sprawa w sumie najważniejsza, niejako "tajemnica kuchni", ale jakbyś chociaz mógł mnie trochę ukierunkować choćby na konkretnych przykładach będę wdzięczny.

Pozdrawiam
arvid

Jeżeli chodzi o absencje, to można jeszcze to wyliczyć w ligach znanych jak włoska, hiszpańska itd, ale tu z kolei buki zrobią to najczęściej - szybciej od Ciebie i uwzględnią to w kursach. Dla przykładu pamiętasz zapewne mecz w CL Milan - Szachtar koło 1.50 gdy okazało się, że nie zagra Szewczenko, pare kolejek pózniej też były podobne kursy, tyle, że później rozstrzelał się Crespo i kursy wróciły do swojej "normy". Także tu jest ściganie sie z bukiem, na wysokim poziomie rozgrywek buki to raczej szybciej uwzględnią. Co innego w niższych ligach gdzie tacy gracze jak Rafałek mają dostęp do lepszych informacji i duzo czytają o sytuacji w drużynie. Mogą wtedy mieć lepsze rozeznanie niż dany buk i łatwiej szanse oszacować. Ale tu z kolei kto ma takie zacięcie co Rafałek ? Na palcach jednej ręki mozna policzyć.

Co do pytania które zadajesz po raz 3-ci, już nie raz pisałem, nikt Ci nie da konkretnej odpowiedzi, ani ja, ani nikt inny, jednak zalecam obserwowanie i wyciąganie wniosków, poszukaj w odpowiednich miejsach moich propozycji (linków nie moge podać), nazbierało sie tego ze 150 typów przy 30% zysku od obrotu, tam działa tylko prawdopodobieństwo które jest na poziomie średnio pk = 1.30, które w jakiś sposób obliczam i na jego podstawie łapie kursy. pod każdym typem kryją sie istotne informacje, które musisz dostrzec. Możesz też podpatrywać Duńczyków, wg. mnie jest to naród który jest juz daleko zaawansowany, u nas to dalej raczkuje. Jak widzisz, to co jest dla kogoś normalne tu staje sie s-f, ale to wszystko do czasu pod każdym typem kryją sie istotne informacje, które musisz dostrzec.

Pozdrawiam,
Ares96

Do góry
#30361 - 24/08/2005 15:29 Re: Jak grać żeby być na +
Anonymous
Unregistered

"gram uparcie system "Marasa" i jestem sporo na plusie" - pisze Malin 86,czy wyjaśniłby ktoś na czym polega ten system,lub linka do stronki.

pozdr

Do góry
#30362 - 24/08/2005 15:46 Re: Jak grać żeby być na +
wtatour Offline
old hand

Meldunek: 30/07/2005
jak grac zeby byc na +? wejdzcie do dzialu strony o typowaniu i moj temat i wszystko jasne

Do góry
#30363 - 24/08/2005 15:47 Re: Jak grać żeby być na +
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Quote:

"gram uparcie system "Marasa" i jestem sporo na plusie" - pisze Malin 86,czy wyjaśniłby ktoś na czym polega ten system,lub linka do stronki.

pozdr

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....e=1&fpart=1

Do góry
#30364 - 24/08/2005 15:52 Re: Jak grać żeby być na +
Anonymous
Unregistered

już znalazłem ten system,znam go jako- 15-nastka

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5