Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#30594 - 04/06/2004 04:56 Re: Forum jest cienkie
SyKo Offline
old hand

Meldunek: 29/03/2004
No coz..Moze i ja zabiore glos w tej dyskusji:) No wiec ja widze ta sytuacje nastepujaco: wiadomo, ze sa na forum ludzie naprawde znajacy sie na rzeczy, jak i ludzie ktorzy typuja na "chybil trafil".Jezeli ktos nalezy do tego pierwszego grona, to raczej nie sugeruje sie typami innych, ale polega na wlasnych analizach i ewentualnie tak jak juz zostalo napisane, zaczyna sie zastanawiac dopiero gdy ktos odradza typowania danego zdarzenia(bo to zdecydowanie tu lepiej wychodzi - chwala emzet-owi czy pkubik-owi). Ja tak wlasnie robie i ostatnio naprawde nie moge narzekac..Natomiast jezeli ktos sugeruje sie tylko typami innych(a wiadomo mi z ekonomii ze istnieje cos takiego jak efekt "owczego pedu" - jeden napisze, a potem miliony powtarzaja) - to raczej nie dla niego bukmacherka...Ale opodsumowujac sadze iz forum jest naprawde przydatne, i konia rzedem temu kto poda adres lepszego, gdzie udziela sie tylu ludzi...Dzielenie na ligi raczej nic nie da, nie ma idealnych typerow, bo gdyby tacy byli to bukmacherzy nie posiadaliby na koncie tyle pieniedzy ile posiadaja.. I tym akcentem zakoncze moja wypowiedz..

Do góry
Bonus: Unibet
#30595 - 04/06/2004 12:03 Re: Forum jest cienkie
pajelo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/11/2001
Moim zdaniem ten temat ma złą nazwę nie forum jest cienkie, a poziom osób piszących na nim jest "jaki jest". Większość postów to albo" ... macie jakieś pewniaki na dziś ...." lub ..." na dzis proponuje Szkocje w rugby......" ,a dlaczego ? bo ......... tak mi się wydaje, mam przeczucie , rano mi się śniło i jak wstałem miałem tak mokro że to musi się spełnić. Ja też tylko już obserwuje forum, nie tlyko z powodu poziomu ale również z braku czasu na pisanie (praca). Ach tam szkoda czasu na gadanie tu trzeba czynów :zobacz: , a dziś to wszyscy na iwo: i będzie dobrze.

Pozdrawiam

Do góry
#30596 - 04/06/2004 12:23 Re: Forum jest cienkie
nikolb Offline
old hand

Meldunek: 20/04/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał HAGIi:
[qb]Ja od dłuższego czasu juz przestalem czytac typy innych uczestnikow bo to jest bezsensu. Kazdy typuje inaczej i tylko w głowie miesza. Nie ma to jak własna analiza iwo: . Jak dla mnie to jest tylku kilku typerów dobrych na forum, ale na mecz.pl z nimi nie dyskutuje bo od tego jest gg!! A tym co dobrze idzie to od razu robią własne stronki internetowe i przestają sie udzielac na forum. Ja tez chyba zaprzestane podawania typow bo i tak pewnie nikt nie korzysta, a jak wtopa jakas bedzie to od razu zaczyna sie najezdzanie
Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]to sa dobre slowa, jestem mozna powiedziec od niedawna w porownaniu do innych na tym forum z poczatku gralem swoje typy i po 1 tygodniu odrazu 400zl na plusie pozniej zaczolem czytac tematy i zaczol mi sie w glowie burdel robic bo kazdy stawial co innego. Tenisowe forum zaczolem odwiedzac do Roland Garros z tamtych typow oczywiscie niektorych uzytkownikow jakos wychodzilem na swoje ale nie na plus niektorzy pisali aaa czekam na RG bedzie duza kasa juz nie moge sie doczekac oczywiscie zrobilem sobie nadzieje bo tenis zadko stawialem kazdy wie juz co sie potem w RG dzialo i wie ile kasy buki zarobily. Ci ktorym dobrze idzie niestety po jakims czasie dziekuja bo jedna wtopa i odrazu 5 postow nizej podaj typy na jutro bo musze odrobic kase i niektorzy nie pisza tego w formie grzecznosciowej tylo rozkazujacej wiekszosc to sa osoby ktorym sie nawet niechce samemu sprobowac max 10 postow i tylko potrafi sie udzielac jeszcze nie w swoim temacie. Robia burdel a przeciez to nie ich temat i nie musza grac tych typow ktore tam sa przeciez temat sie dla siebie zaklada.

Do góry
#30597 - 04/06/2004 13:04 Re: Forum jest cienkie
ygryy Offline
member

Meldunek: 08/01/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zielu:
[qb]forum powinno być podzielone na jakieś ligi!!!
I każdy mógłby się pokazywać w niższych i potem awansiki. Bo takto robi się burdel![/qb][/QUOTE]Ja sam nie uwazam sie, za nieomylnego i typow na forum podaje niewiele, ale pomysl Zlieli w/g mnie jest genialny. Porobic ligi na foru, gdzie dany typer zaczyna od 0 i awansuje na podstawie np. wyniku zysku. W wyzszej lidze nie mam molziwosci dodawania postu. Oczywisciewyzsze ligi nie sa dla niego zamkniete bo to by bylo juz zaprzeczenie idei forum - do odczytu OK. Tylko czy jest to technicznie do zrobienia

Do góry
#30598 - 04/06/2004 13:25 Re: Forum jest cienkie
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
technicznie i czasowo, bo ktos by musial liczyc wszystkie typy ludzi na forum... jak dla mnie - bez sensu

Do góry
#30599 - 04/06/2004 13:30 Re: Forum jest cienkie
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
Zawsze mnie śmieszyły temty na forum powstałe z goryczy porażki no ale dzisiaj się udziele...
Po pierwsze : nie rozumiem wogóle pretensji o to że nie wszystki typy podawane na forum są trafne.Przecież gdyby tak było że istnienieje "pierwsza liga" której typy rzadką zawodzą i grając jej typy zawsze jest sie na wyrazistym plusie to jakibył by sens np. pracować skoro dostarczało by to pewnych dochodów.Zaczynam troche odchodzić od tematu ale po prostu chce pokazać że granie bez pomyłek jest niemal niewykonalne.
Po drugie:Mówicie że siedzicie na forum , obserwujecie je ,więc chyba już zdąrzyliście oddzielić dobrych typerów ,podających typy nawet bez analizy od popeliny.Jest tu troche dobrych typerów i jeżeli korzysta się tylko z ich typów to można godnie żyć , albo ... omijać niespodzianki .Proponuje Tobie Royek żebyś zrobił sobie analize forum i wartościowych typerów zapisał sobie w pliku "bez nazwy" w Windowsowskim notatniku.

Slavo organizuje teraz roczny konkurs na przestrzeni którego doskonale i wyraźnie będzie widać kto jest dobry ...więcej takich rzeczy...
pozdro dla niego iwo:
i pozdro dla was iwo:

Do góry
#30600 - 04/06/2004 14:06 Re: Forum jest cienkie
main Offline
addict

Meldunek: 08/01/2004
przez to jest forum, wiec to oczywiste ze wrzucone sa to wszystkie opinie bardzo roznych ludzi, a z samej idei buchmacherki wynika to, ze typow dobrych bedzie o wiele wiele mniej ; forum wcale nie jest cienkie, no moze zapisuja i udzielaja sie tu nieraz osoby ktore zupelnie odbiegaja poziomem od reszty (i takim od razu bana ), ale tak jest wszedzie, a forum mecz.pl jest duze, wiec i ilosc takich osob bedzie wieksza niz gdzie indziej; to nie ma byc tak, ze wszystko bedziesz mial podane na tacy, musisz oddzielic ziarno od plew, a to tez wymaga pracy;
i jestem jak najbardziej za wprowadzeniem oplaty za korzystanie w forum, to na bank rozjasni obraz sytuacji i choc czesciowo usunie "brudy" z mecz.pl;
pozdrawiam

Do góry
#30601 - 04/06/2004 14:11 Re: Forum jest cienkie
barister Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2003
Dałem przedwczoraj typ na Suarez z uzasadnieniem - typ nie wszedł, więc trzeba by odbyć jakąś pokutę Może wycinka lasu na Syberii?

Ludzie - przecież nie każdy typ z kursem powyżej 2 wchodzi. Granie to podejmowanie ryzyka: jak na 10 meczów z takim kursem wejdzie więcej niż 5 to i tak jest bardzo dobrze, bo jest zysk. W większości do typów jest uzasadnienie dlaczego tak a nie inaczej.

Wg mnie Suarez powinna to wygrać, ale stało się odwrotnie - przecież to sport i gramy dalej. Zresztą jak ktoś stawia za pieniądze typy jak leci bez zastanowienia się to nie jest dobrze. Każdy chce mieć podane na tacy i w 100% pewne. Z takim nastawieniem najlepiej wykupić abonament na typy i po sprawie - nie trzeba mysleć, kombinować, tylko dostaje się przetrawiony pokarm do połknięcia i tyle (czyli typki).

Nie wiem skąd takie rozczarowanie - przegrane trzeba umieć przyjmować z godnością, a nie płakac jak baba, że buk zabrał kase. Chyba że ktoś stawia wszystkie pieniądze na jeden zakład, to wtedy faktycznie jest problem.

Widzę, że dużo ludzi chce zarobić, ale się nie narobić

Do góry
#30602 - 04/06/2004 14:14 Re: Forum jest cienkie
Pooggoo Offline
old hand

Meldunek: 24/10/2002
Widać Royek, że nie interesujesz sie tenisem, czasami mecze mają wyniki 0:6 6:4 6:2 i nie jest to żadna różnica klas, a poprostu gracze, albo odpuszczają, albo nic im nie idze w pierwszym secie.
W meczu wymienionym przez Ciebie, Suarez była słabsza, ale według mnie to była kwestia zmęczenia plus lepsza gra Dementievej. Przy różnicy kursowej 1,3 do 2,7 warto zaryzykować granie na tą słabszą w tym przypadku Suarez, co widać było w drugim secie gdzie Panie przełamywały sie non stop ( 9 razy) a Suarez prowadziła w nim 5:4 i miała własny serwis, czy jakby wygrała drugiego seta 6:4 też mówiłbyś, że dzieli ich różnica dwóch klas? Ciekawe czy taki mądry w ocenach meczy byłeś po wygranej Suarez z Sharapova za 2,6? Czy tam też była różnica klas 6:1 6:3 dla Argentynki i też większość forumowiczów na to grała? Zawsze łatwiej jest stawiać na faworytów bo gdy widzisz kurs 1,3 to pewniak i go grasz,a jak przegra to nie moja wina bo akurat była słabsza. Marne tłumaczenie. Mówisz, że nie trafiłes meczu piłkarskiego,ale tylko minimalnie, wybacz ale to nie jest wytłumaczenie, bo lepiej jest nietrafić mecz tenisowy za 2,7 lub więcej niż coś tam innego za 1,25-1,35. Zauważ,że wybierając mecze z przedziału 2,2-3,5, średni kurs 3 co trzeci mecz trafiając jesteś na zero w najgorszym wypadku. Całe forum grało na w tym turnieju na Ferrera z Bennetau, lub Ljubicicia z Koubkiem , a ja akurat zagrałem i Francuza za 3,48 i Astriaka też coś za 3,2 chyba. Ciekawe, czy jakbym opisał te mecze tutaj na forum to co byś powiedział i czy byś je zagrał? Najważniejsza jest umiejętność selekcji typów, nawet jak coś zagrasz i przegrasz ,ale po kursie 2,5 lub większym, nie ma tragedii, lepiej tak grać niż ciułać 4 mecze po 1,3 i się wściekać, że coś nie wejdzie.

Podsumowując, wkurzyłem się Twoją opinią, że to wstyd podawać takie typy jak np: Suarez wczoraj, ja to podałem, więc rozumiem,żę to się też tyczy mojej osoby. Chyba jako jeden z nielicznych typowałem też Henmana z Chela za 2,85 i to znaczy, że nie mogłęm wierzyć w Suaerez bo Dementieva bez serwisu to jakaś gwiazda? Zastanów się na drugi raz i naucz się selekcjonować i nie graj dyscyplin, na których się nie znasz, bo nawet jak coś przeczytasz powinieneś sam to jeszcze przeanalizować.

Nie mam nic do Ciebie osobiście Royek i potraktuj ten mój post jako opinię, nie tylko do Ciebie, ale także do innych, którzy czytają i stawiają, a później mają pretensję.

Pozdrawiam, iwo:
Pooggoo

Do góry
#30603 - 04/06/2004 14:21 Re: Forum jest cienkie
barister Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2003
aha - porażka w 1 secie 0-6 nic nie znaczy, to nie żaden pogrom, tylko women tenis... Oglądałem ten mecz i Suarez przespała początek, a potem jej nic nie wychodziło w 1 secie. W 2 było lepiej, ale Dementieva nabrała pewności i Suarez nie dała rady.

Do góry
#30604 - 04/06/2004 14:55 Re: Forum jest cienkie
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
RoYeK, rozwaliłeś mnie tym tematem. Oczywiście, że są lepsi i gorsi typerzy na forum a tych drugich jest znacznie więcej, to chyba normalne. Jednak wielu się już przekonało, że w tej masie informacji można wyłowić te wartościowe. Trzeba w to tylko włożyć trochę wysiłku.

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Experto:
[qb]Stary, masz racje, forum jest cienki, sporo tu 2złotówkowiczów, stawiają Celtiki i inne Corie po kursie 1.1.[/qb][/QUOTE]Można zamknąć forum, wrowadzić abonament miesięczny, np. 50 zł, to rzeczywiście zredukuje liczbę tematów w PP, ale jestem święcie przekonany, że wartość tych, które zostaną nie będzie większa. Forum jest dobrym źródłem informacji, trzeba z niego tylko umieć korzystać. To w końcu jest forum dyskusyjne, a nie płatny serwis z typami.

A przyczynę Twoich problemów sam bardzo trafnie ujęłeś:
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RoYeK:
[qb]Jest w tym wiele mojej winy, bo zbyt bezkrytycznie odnosze się do zdarzeń, które poleca wielu typerów.[/qb][/QUOTE]

Do góry
#30605 - 04/06/2004 14:59 Re: Forum jest cienkie
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
zoRro zgadzam sie z Twoja opinia. Poza tym idea forum to podawanie swoich typow, wymienianie sie informacjami - ale my sami decydujemy co grac a czego nie. Nikt nam niczego nie narzuca.

Do góry
#30606 - 04/06/2004 15:05 Re: Forum jest cienkie
TommyVercetti Offline
journeyman

Meldunek: 26/05/2004
Umiesz liczyć?? Licz na siebie!kazdy gra na swoja odpowiedzialnosci za swoje pieniadze wiec nie ma sensu kierowac sie tym co ktos typuje..a jak wiadomo kazdy "2złotówkowicz" ktory obstawia meczy na 7 metrow kuponów moze sie podszyć pod goscia który "niby "gra single /duble za 100-200 plnów. ..smoke weed everyday....

Do góry
#30607 - 04/06/2004 15:19 Re: Forum jest cienkie
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
Witam!
przyznam sie, ze nie czytalem wszystkich postow w tym temacie, wiec jezeli powtorze czyjas wypowiedz to sorry...
Z tego co widzialem to Pooggoo wspomnial o tym, ze akurat w tenisie porazka 6/0 w ktoryms z setow to jeszcze nie tragedia. W 2 secie Suarez nawiazala walke i nawet doprowadzila do stanu *5/4, ale nie potrafila utrzymac swojego serwisu... Wiem, ze to takie gadanie po meczu, ale ten mecz to nie byl zaden tzw. "pewniak" tylko po kursie powyzej 2,3 warto bylo go postawic za mala stawke... tez tak zrobilem, ale niestety sie nie udalo.
Co do poziomu forum to jasna, ze zdarzaja sie osoby, ktore nie maja pojecia o czym pisza. Ale wystarczy troche przejrzec kazdy temat, zeby sie zorientowac kto sie na czym zna i wyciagnac wnioski...
pozdro iwo:

Do góry
#30608 - 04/06/2004 15:45 Re: Forum jest cienkie
Łukaszek Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zoRro:

Można zamknąć forum, wrowadzić abonament miesięczny, np. 50 zł

[qb][/QUOTE][/qb][/QUOTE]

pfffffffffffffffffffffff

Do góry
#30609 - 04/06/2004 15:46 Re: Forum jest cienkie
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
kurde ładny post kilometrowy napisałem i wyczysciłem nie chcacy niech to szlag uke:

Do góry
#30610 - 04/06/2004 15:49 Re: Forum jest cienkie
Łukaszek Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2004
50zl wpłacic i czytac wypowiedzi Royka i innych to jest niczym promocja w Tesco
ja sie na to pisze :zobacz:

Do góry
#30611 - 04/06/2004 16:02 Re: Forum jest cienkie
mario 88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2003
Witam

Przeczytałem każdy post w tym temacie i po części z każdym się zgadzam.Żeczywiście poziom czysto typerski zdecydowanie spadł po tym jak doświadczeni gracze usuneli się z życia forum a w ich miejce pojawiły się osoby często nie znające się na rzeczy.Moim zdaniem można jednak wyłowić kilka tematów w PP na których można zarobić, osobiście szanuje typerów podających jakiekolwiek analizy, a także tych doświadczonych, którzy nie odwrócili się od forum w tych ciężkich dla niego czasach.Początkowo mecz.pl miało być miejscem tylko dla tych najlepszych, teraz jednak z dnia na dzień poziom spada i niestety nie widać pomyślnego zakończenia tej sprawy.Czy są jeszcze osoby zależące na przyszłości forum?? Odpowiedż na to pytanie poznamy w najbliższym czasie(mam nadzieje).Pozdrawiam mario 16

Do góry
#30612 - 04/06/2004 16:03 Re: Forum jest cienkie
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Łukaszek:
[qb]50zl wpłacic i czytac wypowiedzi Royka i innych to jest niczym promocja w Tesco
ja sie na to pisze :zobacz: [/qb][/QUOTE]w takim razie ja tez :zobacz:

Do góry
#30613 - 04/06/2004 16:03 Re: Forum jest cienkie
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zielu:
[qb]forum powinno być podzielone na jakieś ligi!!!
I każdy mógłby się pokazywać w niższych i potem awansiki. Bo takto robi się burdel![/qb][/QUOTE]To jest super-zajebisty pomysł.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >