Haas T. - Mathieu P.H. 2 4.00
Ljubicic I. - Zib T. 2 4.00
Federer R. - Fish M. 2 6.00

Oczywiscie prosze nie brac tych typow na powaznie, ale skoro juz mowa o graniu 'dwojek' z wysokimi kursami to akurat Berdych wspomniany przez rzadzacego tu dadymana jest calkiem sensownym typem. Nie wiem jak on sam zargumentowalby podanie akurat Czecha jako zwyciezce dzisiejszego spotkanie ale ja to widze tak: Berdych mial to szczescie, ze w 1 rundzie gral z Arazim. Szczescie to polegalo na tym, ze Marokanczyk ostatnimi czasy jest jednym wielkim zerem. Przykro to mowic, tym bardziej, ze sam go bardzo lubie ale taka jest smutna prawda. Arazi nie stawil praktycznie zadnego oporu podczas spotkania z Czechem, ale ten mecz mowi mi o kilku rzeczach, ktore moga, aczkolwiek nie musza, zadecydowac o dzisiejszym wyniku. Wychodze z zalozenia, ze sam slaby przeciwnik nie wystarczy aby wygrac mecz. Z kolei wynik 6-1 6-1 pokazuje, ze oprocz slabiutkiej gry Araziego, Berdych gral konsekwentnie, serwowal calkiem pryzwoicie, puscil 6 asow, nie popelnil zadnego podwojnego, wygrywal swoje pilki i wykorzystywal bledy rywala. O Ancicu juz ktos pisal przy okazji turnieju w Scottsdale. OK, wystepy w 3 ostatnich turniejach, w ktorych bral udzial robia spore wrazenie, ale mam przeczucie, ze dzis mlody Chorwat moze wyjsc na kort zdeczka wygaszony. Bardzo mozliwe, ze dzisiejszy mecz bedzie przypomnial swoim przebiegiem ostatnie, dosc wyrownane spotkanie obu panow podczas turnieju we Francji, ale moze to wlasnie Czech wygra tie breaka, a potem caly mecz. Zmierzam tylko do tego, ze Ancic nie jest dzis zadnym wielkim faworytem i tak samo moze dzis przegrac jak i wygrac. Pozyjemy zobaczymy.
POWODZENIA