#307015 - 19/03/2005 11:09
Re: ATP - Pacific Life Open - Indian Wells 09.03-20.03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/10/2002
|
Quote:
Roddick - Hewitt 1, 1.8
Stawiam bardzo kasy na ten mecz bowiem nie bardzo ufam Roddickowi ale musze to postawic bo mam serdecznie dosc Leytona w rozgrywkach. Musze przyznac, iz to chyba jedyny gracz ktorego szczerze nie cierpie. Australia wychowala swietnych graczy, maja swoj piekny styl gry i spore tradycje i szkoda, ze ten krasal jedyny sie wylamal i gra obronny, brzydki tenis. Licze na to, ze dzis Andy pokaze mu jak sie atakuje i jak sie serwuje. Oczywiscie Leyton sie troszke wzmocnil, odrazu musial to pokazac calego swiatu grajac w jakiejs pseudo koszulce bez rekawow ale coz poradzic, moze chlopak jest niedowartosciowany. Szkoda mi tez Roddicka za AO gdzie zreszta na niego stawialam. Dzis tak symbolicznie na Roddicka aby pokazal Hewitowi gdzie jego miejsce.
ciagle staram sie wierzyc, ze wartosc tego tematu nie spadnie do 0 jednak jest to coraz trudniejsze! Sledze tu "analizy" wiekszosci z Was i czekam na jakies zdania na temat meczy, a co znajduje?? nic!! Ewelina Ty czytasz co piszesz czy poprostu smarujesz to co Ci sie snilo? (pytanie retoryczne, prosze nie odpowiadaj) W Twoich wypowiedziach jest tyle przeklaman, ze glowa boli. Nie bede sie wypowiadal na temat gustow tenisowych, bo to notabene nie ma sensu, nie zamierzam rowniez podawac Ci przykladow gdzie popelnilas blad, ale zabieram glos zeby wszyscy przemysleli co pisza, bo tu zaglada naprawde sporo ludzi, ktorzy nie maja pojecia o tenisie i stawiaja na polecone mecze ciezko wyciagniete pieniadze od rodzicow... Hewitt - Roddick 1 Stawiam bardzo kasy na ten mecz bowiem nie bardzo ufam Roddickowi ale musze to postawic bo mam serdecznie dosc go w rozgrywkach. Australia wychowala swietnych graczy, majacych swoj piekny styl gry i spore tradycje i dobrze ze ten 180cm Hewitt nie wylamal sie jako jedyny i gra fenomenalny, obronny tenis. Licze na to, ze dzis Andy pokaze mu jak znow nie radzi sobie psychicznie w pojedynku z prawdziwym fighterem i oczywiscie jak sie serwuje. Lleyton sie troszke wzmocnil przed sezonem i teraz wyglada znacznie lepiej w zajebistej koszulce bez rekawkow (BTW bardzo modnej) ktora nosi od dawna, moze Roddick poczuc sie niedowartosciowany. Szkoda mi tez Roddicka za AO gdzie zreszta na niego nie stawialem. Dzis tak symbolicznie na Hewitta aby pokazal Roddickowi gdzie jego miejsce.
|
Do góry
|
|
|
|
#307018 - 19/03/2005 11:30
|
veteran
Meldunek: 06/02/2005
|
LOL
Juz dawno spadl do zera bo ja tu jestem a przeciez moje wsyzstkie wpisy dotycza tylko spodni i koszulek - ludzie czy w ogole macie jakies poczucie humoru i potraficie zartowac? Stawiac sobie doslownie grosz na Roddicka bo chce aby doszedl do finaly, aby pokonal Leytona za AO a Wy robicie wielka afere bo dla jaj napisalam o koszulce itd. To mzoe lepiej pisac suche typy jak cukier i viva i bedzie spokoj.
Jesli piszesz, ze w moim wypowiedziasz sa przeklamania to porpsoze o dowody bo teraz to juz lekko przesadziles. Pisac do kogos, ze klamie i podac ani jednego argutmentu do tylko chamstwo i brak wychowania.
Bez odbioru.
|
Do góry
|
|
|
|
#307019 - 19/03/2005 12:45
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Eh dla mnie faktycznie Lokus odrobinę przesadził a jako dżentelmen muszę bronić kobiety  .Ewelina sama napisała,że zagra to symbolicznie a kieruje się niechęcią do Australijczyka.Każdy kto tu wchodzi chyba po przeczytaniu tej analizy uzna ją za taką z przymrużeniem oka.Jesteśmy tylko ludźmi, sam nie traktuje forum jako jakieś wyniosłej instytucji,ktorej jedynym zadaniem jest gromadzenie pozytecznych informacji niezbędnych do ogrania buków. Z tego postu Eweliny dowiedziałem się przynajmniej jakie ma gusta tenisowe i już wole zdecydowanie oglądać takie posty (chociaż przyznam,że lekko pozbawione sensu - bez obrazy Ewelina) niż suche typy autorstwa niektórych typerów od których jest Private Pics.Temat dotyczący konkretnych turniejów powinien polegać na wymianie informacji,opinii a nie umieszczaniu dwóch nazwisk i obok tego numerek "1" albo "2" i ew. jeszcze dwa numerki przedzielone kropeczką. Ewelina przynajmniej napisała czemu gra na Plastusia a to,że nie podała żadnego istotnego argumentu to już inna sprawa. Zresztą jak ktoś sam nie ma pojęcia o danej dyscyplinie to nie powinien jej grać, sugerowanie się typami innych jest bezsensu. Sam tu zaglądam tylko ewentualnie po to,żeby potwierdzić swój pogląd na dane spotkanie lub ew. przeczytać o jakimś czynniku, który sam przeoczyłem. Jak jakieś spotkanie wydaję mi się warte zagrania a nikt nie poda argumentów,które moim zdaniem zaważyłybyo niepowodzeniu to nieobchodzi mnie fakt,że gra to odwrotnie 30 czy 40 osób.Btw co do dzisiejszych spotkań i wogóle tenisa czasem tak jest,że to że dzisiaj są dwa spotkania to nie znaczy,że koniecznie jeden z nich musimy zagrać (Rafter coś tam bełkotał w pokazówce o cierpliwości).Dla mnie jak w meczu szanse są wyrównane to nie ma się co szarpać. Tak powinno być właśnie dzisiaj. W ostatnim meczu na Australian wygrał Hewitt ale tam miał swoją publikę teraz Roddicka będą wspierać fani (co do psychiki Amerykanina i radzenia sobie z presją nie mam większych zastrzeżeń,więc obecnośc fanów może mu tylko pomóc). Hewitt w tym turnieju grał bardzo mało,nie rozegrał żadnego meczu w którym musiał powalczyć o zwycięstwo.Roddick z kolei musiał powalczyć o zwycięstwo z Verdasco i z Moya.Podobna sytuacja ale odwrotna była na AO gdzie Hewitt grał regularnie 5-setówki a Roddick odprawiał rywali z kwitkiem po 3-4 setach.Sam się zasugerowałem zmęczeniem Hewitta a wszyscy więdzą jak się skończyło. Czasem tak jest,że jedna piłka,która minimalnie wypadnie w aut może mieć decydujący wpływ na całe spotkanie.Jednego zawodnika może podłamać,drugiemu dodać sił.H2H zdecydowanie na korzyść Australijczyka.Wygrał z Roddickiem u siebie i pod koniec zeszłego roku znokautował go w Houston na finale Mastersów.Generalnie nie interesuje mnie w jakich biegają koszulkach i czy mają jednakowe obie skarpetki. Zakładając,że obaj podejdą jednakowo skoncentrowani to mimo wszystko większe szanse daje Leytonowi,którego tenis jest bardziej wszechstronny.Osobiście jednak bardziej wole oglądać w akcji Roddicka,który gra bardziej efektownie i bardziej przypomina mi stylem gry mojego idola Pete'a Samprasa (chociaż Andy nie ma co się z nim równać).W tenisie jednak co ładne dla oka nie musi być skuteczne.Tenis Leyota raczej Andy'emu nie odpowiada,gdyż przy nienajlepszym serwisie Amerykanin będzie skazany na długie wymiany,pozbawiony mozliwości podejścia pod siatkę a Roddick zwykle przy kilku przejściach piłeczki nad siatką w końcu w nią trafia.Może jednak okazać się,że Roddick będzie serwował znakomicie, nie da się przełamać i dojdzie do loteryjnego tie-breaku lub udamu się przełamać wcześniej serwis rywala.Osobiście już od dawna nie gram spotkań za symboliczne stawki z przeświadczeniem mały zysk ew. mała strata.Albo jestem jakiegoś spotkania pewny i gram go grubo albo nie widzę faworyta i odpuszczam i tak też zrobię w tym wypadku.
|
Do góry
|
|
|
|
#307020 - 19/03/2005 13:02
|
Carpal Tunnel
|
Widze, ze zostalem zle zrozumiany... Mianowicie nie chodzilo mi o post ktory cytowalem, jednakze chcialem jakos nawiazac rowniez do tego watku. Wypowiedz odnosila sie do wczesniejszych analiz i absolutnie nie mialem na celu atakowac Eweliny (choc widze, ze wszyscy tak to odebrali)  Liczylem jedynie, ze to troche zmobilizuje ja do przykladania wiekszej wagi do szczegolow, ktorych czasami nie sprawdza, a pisze (to jest fakt  ) Gdybym ja mial decydujacy glos w tym dziale to posty typu "Player1 - Player2 1 to banker" nie istnialyby, to samo tyczy sie samych typow. W ogole idealem byloby nie podawanie typow tylko przemyslen, a kazdy powinien z tych za i przeciw sam wyciagac wnioski. Jednak tego z pewnoscia nie dozyje... Takze (zwracam sie do Eweliny  ) rob dalej to co robisz zarowno tu jak i na pewnym forum gdzie jestes modem  Zycze wszystkim wiecej takich ludzi jak Ewelina, Jamal... na tym forum. Ten post mial zabrzmiec jak some kind of sorry 
|
Do góry
|
|
|
|
#307021 - 19/03/2005 13:08
|
veteran
|
Po 1 napisales, ze klamie nie podajac ani jednego dowodu wiec jesli ktos klamie to raczej Ty
po 2 nigdzie nie jestem modem wiec klamiesz po raz drugi
Po 3 ja napisala tu juz kilka analiz, niektory byly dlugie i szczegolowe wiec o co Ci chodzi? "rob dalej to co robisz" - o co Ci czleku biega?
wykasujcie mzoe te bziry i prowokacje Lokusa bowiem to nie jest odpowiedni dzial aby negowac klamstwa tego czlowieka
|
Do góry
|
|
|
|
#307022 - 19/03/2005 13:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2004
|
Quote:
rob dalej to co robisz zarowno tu jak i na pewnym forum gdzie jestes modem
Nie na pewnym bo to forum sie jakos nazywa - to raz A dwa - że niestety juz jakis czas Ewelina nim tam nie jest - nad czym ugolewam ale to Jej wybor wiec go szanuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#307024 - 19/03/2005 13:15
|
member
Meldunek: 18/03/2005
|
Lokus to kłamca :] to jest oskarzenia proponuje powolac komisje do sprawy Lokusa  warto zabadac tą historie
|
Do góry
|
|
|
|
#307027 - 19/03/2005 14:01
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Miałem obawy na początku bo Argentyńczyk miał opaskę na kolanie, ale chyba nie przeszkadzału mu to zbytnio w grze.
Opaske na kolanie to on ma juz dawna, jesli ogladasz mecze tenisowe to nie wierze, ze o tym bys nie wiedzial.
Roddick - Moya 1, 1.32
Nie ma tutaj co pisac, wczoraj wyslalam go grubo w dublu z Sharapova wiec ma wejsc. Zawsze andy wygrywal na hardzie, nawet jesli w dobrej dyspozycji byl Carlos no to najwyzej urywal mu seta. Ze statystyk wynika, ze andy calkiem solidnie serwuje w tym turnieju a bywalo ostatnio z tym roznie . Po Davisie nie bylam pewna jak tutaj zaprezentuje sie Andy.Bez problemow ogral Gonzaleza i Novaka, ja mam spore watpliwosci czy on ma jakies szanse wygrac ten turniej a zapewnme by chcial. Jesli stanie na przeszkodzie Federer to zapewne znow polegnie.
dobra Ewelina jak Ci tak zalezy to pierwszy post z brzegu! Roddick dobrze serwuje w tym turnieju... hmmm W 3 setowej batalii z Verdasco 57% pierwszego serwisu, w tym 16 asow i 3 podwojne, Verdasco mial 10 szans na przelamanie
Mecz z Novakiem, ktorego rozniosl 6/1 6/2 przy 55% pierwszego podania, 9 asach i znowu 3 podwojnych bledach
Wreszcie dobra dyspozycja z Gonzem - 77% i 10 asow...
Dla porownania np. z Moya: z Ferrero 67%, 4 asy i 3 podwojne z Ferrerem 63% i 5 asow oraz 90% wygranych pilek po 1 serwisie!! Z Santoro 63%, 2 asy, 2 podwojne
Czyli Moya mimo, ze nie jest jakims pogromca serwisowym mial wiekszy procent trafionych 1 serwisow niz najlepiej serwujacy na swiecie Roddick, ktory jednak jak napisalas solidnie serwuje w tym turnieju... ciekawe
|
Do góry
|
|
|
|
#307028 - 19/03/2005 14:18
|
veteran
|
Procenty procentami ale wiecej krzywdy robi Roddick swoim serwisem nawet jak wchodzi 50% niz Moya jak mu 1 serwis wchodzi w 65%
Zreszta o tym, ze Roddick tu swietnie serwuje pisal Marcel i jakos jego sie nie czepiales a do mnie masz wielkie pretensje. Zastanow sie chlopie co chcesz tym osiagnac.
|
Do góry
|
|
|
|
#307030 - 19/03/2005 14:57
|
veteran
|
Pisal na quasi o tym wiec piomil odpusc sobie manipulatorze
|
Do góry
|
|
|
|
#307032 - 19/03/2005 15:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
Mam taka prosbe. Skoncze juz z tym! Mimo ze sie nieznam na tenisie zawsze potrafilem wybrac dobre mecze dzieki temu tematowi. Wystarczylo troche poczytac waszych przemyslen, analiz i juz dobre typy sie rodzily. A teraz? Wchodze i czytam same bzdury. Niczego madrego. ps. Ja tam wole Hewitta. Mam nadzieje ze tym postem nie rozpetam kolejnej wojny. Pozdro 60 000 dla wszsytkich. Robcie dalej swoje 
|
Do góry
|
|
|
|
#307033 - 19/03/2005 16:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Na "Uszatka" 2.15 w unibecie i expekcie,na "kangura"1.85 w unibecie-suche fakty.
|
Do góry
|
|
|
|
#307034 - 19/03/2005 16:47
|
addict
Meldunek: 26/04/2001
|
Witam, Tak na marginesie, wiele energii tracicie na przepychanki słowne między sobą. Szkoda, warto by było tę energię spożytkować na analizy tenisowe i spierać się w tym obszarze używając merytorycznych argumentów.
Roddick - Hewitt 2
Zdecydowanie styl Roddicka odpowiada Hewittowi. Hewitt bardzo lubi być atakowanym i kontratakować z głębokiej obrony. Pod tym względem może liczyć na Roddicka. Dlatego też nieprzypadkowy jest wynik head to head tj. 5 : 1 dla Hewitta. Australijczyk wykazuje dobrą dyspozycję na tym turnieju i moim zdaniem to właśnie on będzie wytrzymywał wymiany kończąc je winnerami z końcowej linii.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|