#309955 - 14/03/2005 02:07
NCAAB cz.9
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#309956 - 14/03/2005 21:05
Re: NCAAB cz.9
|
Carpal Tunnel
|
Post Frenda ============
Dziś tylko jeden mecz uniwersyteciaków ale skoro zawsze tu wklejałem serwisy to dzis też:
JB Sports 3* Memphis 1* Mil
Big Al's 5* NBA Game of the Month Golden State
Pat Miller Houston Rockets - Golden State Warriors UNDER
Sebastian Detroit
Computer Boys Memphis
Proline(jim Feist) Wizz/Lakers OVER
stu feiner Portland
Sports Monitor free play Memphis -9
Matt Rivers 150K Western Michigan 100K Detroit Pistons 50K Houston Rockets
Game Time Sports The Lakers - Wizards Game Under 208.5
Wayne Root free play N.O. Hornets +
Brian Leonards Houston Charlotte
Ken Angland Freebie Golden State
Ken A free play Golden State Warriors
redzonesportspicks 4* memphis grizz
Northcoast Comp Line 3* from Lisowski Lakers Marquette
NY Syndicate SPURS
The Animal (Service Play): 3* Western Michigan +2
Marc Lawerence L. A. LAKERS
na razie tyle
|
Do góry
|
|
|
|
#309964 - 14/03/2005 23:33
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/08/2004
|
Quote:
czyli jak zagrac w tym meczu?
NCAA , Ameryka Północna Spread 03:00 Western Michigan +2 Marquette -2 ?
dobre pytanie
Sam chciałbym znać na nie odpowiedź 
|
Do góry
|
|
|
|
#309969 - 15/03/2005 17:15
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
8 lat siedze w zakladach ale NCCA to zawsze byla dla mnie czarna magia, a mianowicie sposob organizacji rozgrywek. Mozecie mi powiedzieco co biega z tymi meczami kotre sa poza drabinka final four??
Po co to ta reszta gra? a moze o co?
Dzieki
Denis,przy mnie to Ty jesteś weteranem NCAAB 
Spróbuję napisac jak ja te zawiłosci rozumiem,oczywiście prosze o poprawki i korekty.
Men's College Basketball Tournament to najważniejszy turniej sezonu,rywalizacja o tytuł Akademickiego Mistrza USA.
Biorą w nim udział 64 drużyny,podzielone na 4 grupy,po 16 druzyn każda. Kazda z grup rozgrywa mecze w jednym z tzw.regionów:Chicago,Albuquerque,Syracuse,Austin. Dla kazdej z drużyn jest to neutral venue (ekipa Syrakuz gra na przykład w Austin,a nie u siebie). Dla mnie najbardziej zawiłe są zasady kwalifikacji do tego turnieju. Udzial biora tu zarówno pierwsze 24 drużyny z rankingu sezonu zasadniczego(te,ktore w matchupach sezonowych byly oznaczane "#"),zwycięzcy "słabszych" konferencji i triumfatorzy Conference Tournaments(zakończonych w niedzielę).
Ranking jest podstawą do ułozenia drabinki w każdej "szestnastce" drużyn. Nr 1 w pierwszej rundzie zagra z 16-tym,2 z 15.....8 z 9.
Zwycięzcy dwóch ćwiartek(po 16 drużyn) z lewej połowy drabinki zagrają pólfinał calego turnieju,a wygrany będzie walczył o Mistrza w dniu 4 kwietnia. To samo tyczy się dwóch "szesnastek" z prawej połowy drabinki.
Drabinki mozna obejrzeć tu: http://www.sportsnetwork.com/pdf/2005_men_bracket3.pdf
No i teraz...co z ta resztą ? 
Ta reszta rozgrywa National Invitation Tournament. Nie jestem pewien,ale sadząc z nazwy jest to turniej pocieszenia dla zespołow,którym nie udalo się zakwalifikować do turnieju głównego,a ktore zasłuzyły na coś więcej niż bycie biernymi obserwatorami wydarzeń. Wg mnie to turniej wylacznie prestiżowy,ale tego nie jestem pewien. Może ktoryś z userów moze to wyjasnić?
Jezeli chodzi o typowanie obydwu turniejow to uważam,że nie powinno się pomijać NIT,a może własnie nalezy skupic się na tym turnieju. W MCB Tournament pierwsze rundy sa raczej łatwe(sensacje jednak bywają i w tej fazie ,vide ubiegły rok i blamaż Gonzagi),choć sa i w tej fazie mecze niezwykle prestiżowe(np.GaTech - Pittsburgh). Co z tego,skoro kursy na ML(jeżeli sa wystawione)bywają smiesznie niskie,a handucapy na dogi...wysokie. Im dalej w las,tym coraz trudniej wytypować zwycięzcę(mysle Denis,ze to potwierdzisz ),dlatego kilkakrotnie pisałem,ze konkretny zarobek przynosi granie regular season,a nie turniejów. Jednak my się nie poddajemy tak łatwo i stawiać kupony na Turniej bedziemy 
Jeżeli miałbym się wypowiadać co do typu na Mistrza,to powiedziałbym,że bedzie to któraś z drużyn z "ćwiartki" chicagowskiej. Osobiście trzymam kciuki za Arizonę 
To tyle ode mnie. Wszelkie informacje ,korekty i uzupełnienia mile widziane 
|
Do góry
|
|
|
|
#309970 - 15/03/2005 17:18
|
Carpal Tunnel
|
Zastanawiam się czy nie zrobić dwóch oddzielnych tematów. jeden dla MCB Tournament i drugi dla NIT - byłoby przejrzyściej.
Frend,gorąca prośba do Ciebie. Jeżeli będziesz wklejał serwisy,to badż laskaw podzielic typy na grupy,w zalezności od tego,jakiego turnieju dotyczą,natomiast typy z NBA wklej do tematu dziennego dla Ligi,ok?:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#309971 - 15/03/2005 17:59
|
Pooh-Bah
|
Rozkład jazdy na dziś (gospodarze po lewej): NCAA Tournament Alabama A&M - Oakland (neutral venue)- Syracuse region godzina 01:00 naszego czasu National Invitation Tournament Notre Dame - Holy Cross godz 01:00 South Carolina - Miami (FL) godz 01:30 Virginia Tech - Temple godz 02:00 Missouri - DePaul godz 03:00 hm, zaczynamy... 
|
Do góry
|
|
|
|
#309973 - 15/03/2005 18:14
|
Carpal Tunnel
|
Alabama A&M - Oakland
Runda wstepna,można pominąć w temacie:-)
Frend,co z 2 tematami? Może zrobimy tak,że ten zostanie dla NIT-u,skoro juz pokjawiły się pierwsze typy to nie ma co zmieniać.
Nowy temat bylby poświęcony tylko i wyłacznie turniejowi o mistrzostwo NCAAB,ktory rusza już jutro.
Jak to widzicie?
A propos typów na dziś,to przychylam się zdecydowanie do Notre Dame i mam nadzieję,że wygrają 2-cyfrową różnica punktów.
Pozostałych meczów jeszcze nie analizowalem,postaram się nieco później do nich odnieść.
|
Do góry
|
|
|
|
#309974 - 15/03/2005 18:24
|
Pooh-Bah
|
Jeśli Ktos chce zanieść kasę do banku na rok na lokatę 5-6% to lepiej zagrać Notre Dame money line  (w Pinnacle na telefon chyba przyjmują 5 -cio lub 6-cio cyfrowe sumy) a jeśli się mylę to greek.com chyba to czyni. Co do tematów ok jak chcesz amkwish tylko ile osób tym jest zainteresowanych bo na razie chyba tylko my piszemy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|