Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#31097 - 17/08/2004 14:43 Re: Biorytm
gregorrr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/06/2003
rafalek,

jak przez mgle podejrzewalem, ze moze ci o to chodzic, a nie o koligacje rodzinne

wiem, ze lubisz sie "bawic" w tego rodzaju analizy. skoro inne wczesniejsze pomysly przyniosly ci pozadane efekty, kto wie czy nie bedzie tak rowniez w tym przypadku. zreszta nie sprawdzisz, nie dowiesz sie!

chetnie poznam efekty twoich badan,
pzdr

Do góry
Bonus: Unibet
#31098 - 17/08/2004 22:16 Re: Biorytm
Prezes Adam Offline
journeyman

Meldunek: 18/03/2001
Pomysł może i dobry ale czy koszty nie przewyższą zysków.

Do góry
#31099 - 31/08/2004 19:13 Re: Biorytm
borsuk Offline
old hand

Meldunek: 17/04/2002
Ciekawa dyskusja nawiazala sie na forum BA.
http://forum.bettingadvice.com//viewtopic.php?t=21960

Do góry
#31100 - 02/09/2004 17:26 Re: Biorytm
Przedstawiciel kasyna Offline
member

Meldunek: 20/06/2004
Zrobiłem mała symulację 4 mecze w tenisie [analiza biorytmów zabiera troche czasu] efekt dwa weszły dwa pudła. ogólnie do tyłu

Do góry
#31101 - 11/09/2004 02:35 Re: Biorytm
viking24 Offline
addict

Meldunek: 04/08/2003
Rafałek pisałeś kiedyś
"w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.JA mam w planach granie w stsie tylko i aż 5lig włoska,hiszpańska, angielska ,niemiecka francuska na to czy dany zespół strzeli bramkę czy nie strzeli.Czy mógłbyś mi coś doradzić na temat tej rozciągłości geograficzneju w tych ligachj itp oraz jakis sposób co brać pod uwagę w wyborze drużyny czy strzli czy nie strzeli?Z góry dzięki.
Zainteresowane osoby również proszę o zamieszczanie swojej opini Dziękuje

Do góry
#31102 - 11/09/2004 03:00 Re: Biorytm
grimero. Offline
journeyman

Meldunek: 28/06/2004
po pierwsze rzadko ci sie trafi powazna przewaga po zsumowaniu zazwyczaj beda podobne.
po drugie to masa pracy 22 biorytmy do obliczen i oceny na jeden mecz.
po trzecie jeszcze nikt nie napisał ze to działa
w postaci jakis faktów np ile % weszlo a ile nie

Do góry
#31103 - 19/01/2005 19:08 Re: Biorytm
Adam PL Offline
addict

Meldunek: 31/01/2002
jak głupio przegraliście, sprawdźcie swój biorytm

Do góry
#31104 - 19/01/2005 19:27 Re: Biorytm
Mniecio Offline
old hand

Meldunek: 03/03/2002
Quote:

Stosuję kilka swoich ulubionych zagrywek :

-ofensywnie grająca drużyna(jeszcze lepiej jak drużyna grająca dużo głębokich wrzutek) przeciwko bramkarzowi na krytycznym fizycznym.

-drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym.

-w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.

-U zawodników patrzę tylko na fizyczne bo pozostałe mają niewielki wpływ na grę ,wychodząc z założenia ,że najważniejsza jest motoryka(a jeżeli pozostałe są na fali wznoszącej to tym lepiej).
Gdyby większość moich zakładów była z wyższych lig na pewno większą uwagę zwracałbym na pozostałe ,jednak niższe ligi to mniej wyrównany poziom ,przede wszystkim wybieganie a w mniejszym stopniu myślenie.

Moją ulubioną zagrywką jest pierwsza z opisanych .
Dlaczego ?

Dlaczego ? juz ci odpowiadam (zreszta sam sobie odpowiedziales)... grasz nizsze ligi, gdzie czesto jest spora roznica poziomow miedzy druzynami z czolowki i powiedzmy ze srodka tabeli. Druzyna grająca ofensywnie i do tego jeszcze bedaca w gazie, potrafi zagrac pare rownych meczy i ciezko jest ją pokonac jakiemus sredniakowi.
Poza tym malo ludzi gra te ligi i dlatego bukmacherzy za bardzo nie zwracaja na nie uwagi i tym samym wystawiaja atrakcyjne kursy.
Nie chce absolutnie umniejszac twoich osiagniec, bo darze cie duzym szacunkiem za to co robisz. Wkladasz w to napewno mnostwo pracy, ale uwazam, ze zbyt duza uwage poswiecasz na te czary mary. Wg mnie, w oczach wielu ludzi sam siebie, delikatnie "osmieszasz" (nie miej mi za zle tego okreslenia), piszac o biorytmach intelektualnych managera czy zreszta kogokolwiek... Odwalasz kawal dobrej roboty i twoje wyniki napewno nie sa spowodowane tym, ze bramkarz mial dzis slabszy biorytm, a napastnik mial dobry. Wplyw innych planet na nasza Ziemie, w porownaniu do samego przyciagania ziemskiego jest tak niewielki, ze mozemy go z ogromną tolerancją uznac za pomijalny. A te cale biorytmy to wymysl ludzi, chcacych zarobic na naiwniakach nieradzących sobie w zyciu i szukających jakiegos irracjonalnego wytlumaczenia irracjonalnych rzeczy, ktore sie dzieja na swiecie.
Pozdrawiam i zycze wiecej zdroworozsądkowego podejscia do zycia

Do góry
#31105 - 19/01/2005 22:23 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2003
Adam przeleciał po forum niczym huragan,odsmażył stare pasztety limity,biorytmy a jakby tego było mało to zainteresowało go jeszcze,czy da się żyć z zakładów sportowych. W związku z tym temat znalazł się znów na wierzchu i musze się trochę bronić ale taka przecież idea forum.
Czary mary.....hmmm..
Istnieją zjawiska ciężko wytłumaczalne
Np.Lewitacja
Załóżmy,że 50 osób na świecie potrafi "latać"(zresztą jako klient Profa też by mi się przydało aby swobodnie zawisnąć w powietrzu,wznieść się ponad kolejkę i zobaczyć ile to tam jeszcze pozycji do wklepania na kuponie tego ,który już przez 15 minut blokuje okienko )
Należałoby się potem zastanowić ilu z tej 50-tki uprawia wyczynowo sport aby nadprzyrodzonymi metodami pomóc sobie w walce z przeciwnikiem,unieść się na wysokość 4.50 i z dziecięcą łatwością włożyć piłkę do kosza na oczach ludzi i telewizji .I tak naprawdę łatwo dojść do wniosku,że "lewitacji" jako takiej nawet nie ma sensu rozpatrywać w zakładach sportowych.:)
Jeżeli chodzi o biorytm to tutaj sytuacja wygląda nieco inaczej bo każdy organizm ma jakiś swój bieg,raz gorszy raz lepszy,nie twierdzę oczywiście ,że pokrywa się on z wykresem biorytmu.Natomiast sądzę ,że często przyjmuje postać sinusoidy ,bo po serii gorszych dni przychodzą dni spoko.Tym samym jest materiał do badania także w przygotowaniu psychofizycznym zawodników.Często brałem udział w spotkaniach ze sportowcami organizowanymi na czatach portalach i zadawałem pytanie "Czy spotkał się Pan /Pani w karierze z wdrażaniem biorytmów w plany treningowe ?"I było całkiem dużo przytakujących odpowiedzi a przynajmniej więcej niż się spodziewałem.Świadczy to także o tym ,że są sztaby szkoleniowe,które wspomagają się tym w przygotowaniu treningów.

Quote:

Wg mnie, w oczach wielu ludzi sam siebie, delikatnie "osmieszasz"

Zdaję sobie z tego sprawę,że tak rzeczywiście może być.
Wiem,że jest dużo osób ,które jeśli nie podchodzą do tego z olbrzymim dystansem to po prostu z szerokim uśmiechem.
Zresztą gdybym coś policzył,poszedł z tym np. do działaczy klubu ,powiedział,że z 3 masażystów i lekarza dwójka czyli 50-50 ma intelektualne w zerze,spalą się i zamiast idealnie przeprowadzonej odnowy biologicznej będzie jedna wielka lipa to pewnie prezes czy Ktoś podobny wyjąłby z szafy sporej wielkości termometr.

Quote:

Poza tym malo ludzi gra te ligi i dlatego bukmacherzy za bardzo nie zwracaja na nie uwagi i tym samym wystawiaja atrakcyjne kursy.

Byćmoże tak to wygląda od zewnątrz ale do kuchni jest lekko inaczej a ostatnio po prostu wiele trudniej.Coraz to większa liczba buków zaczyna wystawiać niższe ligi wyspiarskie i Skandynawskie i P jest lepiej szacowane.
Żeby nie sięgać daleko podam przykład Cheshunt-Leyton z tego tygodnia.Normalny dzień jak gdyby nigdy nic ,ptaszki fruwają za oknem, jest sympatycznie i błogo aż tu nagle przychodzi informacja,że 11 zawodników i menedżer odeszło.
Kurs ponad 2.60,Ci co mieli wygrać wygrywają gładko trzy bobo ,ale wszędzie poblokowany i tylko najszybsi zdążyli przypier Gdyby to było pół roku rok temu to jestem niemal pewien,że w ofertach wisiałby do samego gwizdka a jeśli nawet nie do samego to dużo dłużej.Generalnie robią coraz większy postęp w szacowaniu egzotyki i nie ma aż tak wielu patelni jak dawniej.Ale to tak na marginesie.
Oczywiście ,że nie mam Ci nic za złe,cieszę się ,że napisałeś tutaj coś co daje mi do myślenia.Często się zastanawiam ile czasu poświęcać na Te "czary mary "jak określiłeś a Twój post pomoże mi tylko w dalszych rozważaniach.

Pozdrawiam
rafałek

Do góry
#31106 - 20/01/2005 12:14 Re: Biorytm
Mniecio Offline
old hand

Quote:

Jeżeli chodzi o biorytm to tutaj sytuacja wygląda nieco inaczej bo każdy organizm ma jakiś swój bieg,raz gorszy raz lepszy,nie twierdzę oczywiście ,że pokrywa się on z wykresem biorytmu

no wlasnie, a skoro sie nie pokrywa to po co brac takie rzeczy pod uwage? Tez mysle, ze ludzka kondycja, czy psychiczna, czy fizyczna ciagle sie zmienia, raz jest znakomita, raz jest beznadziejna. Mysle jednak, ze przede wszystkim duzo zalezy od tego, co czlowiek jadl na obiad, czy byla to potrawa bardziej energetyczna, czy tez wysokotluszczowa, obciazajaca nie tylko watrobe ale i caly organizm. Duzo tez moze zalezec od tego, jak dany czlowiek spedzil noc, czy jego mozg jest wystarczajaco dotleniony, itp... Ja tam napewno nie wierze we wplyw innych planet na moje samopoczucie. Ogladalem co prawda film o Reaganie, ktory podobno korzystal, przy podejmowaniu waznych decyzji, z pomocy astrologów i podobno na dobre mu to wychodzilo. Produkcja filmowa zmierza jednak wiadomo w ktorym kierunku i nie ma co spodziewac sie rzetelnosci ze strony producenow filmowych.
Quote:

Załóżmy,że 50 osób na świecie potrafi "latać"

a ja mysle ze nie ma ani jednej takiej osoby na swiecie, a lewitacja to zwykla sztuczka a'la Copperfield.
pozdrawiam
Mniecio

Edited by Mniecio (20/01/2005 12:17)

Do góry
#31107 - 20/01/2005 20:15 Re: Biorytm
Adam PL Offline
addict

Co do odsmażania, szkoda by dobre tematy się marnowały. Co do rozważań Mniecia - nie dotkniesz, nie uwierzysz a swoją drogą dobrze, że nie wierzysz, mniejsza konkurencja, nikt nie martwi się.

Właśnie jakie pochodzenia mają biorytmy ? bo nie chodzi tu chyba o planety, tylko o powtarzalność i rytm, który jest wszechobecny w świecie. A co tego jest przyczyną, no to już trzeba by było o tym najpierw poczytać, by dyskutować. A czytanie biorytmów jest trudne i to nie jest kwestia tylko liczb i prostych związków, więc nie jest prosto too wykorzystać. Ja nie mam wątpliwości co do ich istnienia. Pamiętam jak Hannawald wygrał w Zakopanym (a była to seria, gdy wygrał 4x w TCS) miał -100 w biorytmie fizycznym.

Do góry
#31108 - 20/01/2005 20:28 Re: Biorytm
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
zabiore glos w sprawie biorytmow.nie jestem eksepertem w tej dziedzinie jednakze z tego co czytalem to nie sa to zadne czary mary. w powaznych publikacjach politologicznych wielokrotnie wspomina sie o biorytmach politykow, ktorzy dzieki nim potrawili wygrywac,przekonywac.w ameryce gdzie tego typu badania sa ropowszechnione na szersza skale wielu politykow korzysta z biorytmow(i dobrze na tym wychodzi).
jesli chodzi o polske to niektorzy pamietaja pewnie debate telewizyjna pomiedzy kwasniewskim a walesa,w ktorej to lech osmieszyl sie i w efekcie olek zostal przeydentem.biorytmy kwacha w tym dniu byly niemal maksymalne natomiast lecha wrecz przeciwnie-minimalne.gdyby dabata odbyla sie w innym terminie lech moglby lepiej skorzystac ze swojego potencjalu i byc moze wybory zakonczyly by sie inaczej.

niesprawdzalem jak to jest w sporcie i czy rzeczywsicie dzieki biorytmom mozna zarobic.dzis przeanalizuje men austalian open i zobaczymy co mi wyjdzie

pozdro

Do góry
#31109 - 20/01/2005 20:59 Re: Biorytm
Rocco Offline
addict

Meldunek: 21/07/2004
ja na poczatek radzilbym sie dowiedziec kto wymyslil biorytmy:

"Prekursorami teorii biorytmów są dr Hermann Swoboda z Uniwersytetu
Wiedeńskiego i dr Wilhelm Fleiss z Berlina, którzy niezależnie od siebie
doszli do wniosku, że w życiu każdego człowieka można doszukać się dwóch
cykli: fizycznego, trwającego 23 dni i psychicznego, trwającego 28 dni.
Następnie, Alfred Teltscher z Innsbrucku, obserwując swoich studentów
wyodrębnił kolejny cykl - intelektualny, trwający 33 dni. Te podstawowe trzy
cykle zostały określone na przełomie XIX i XX wieku. W XX wieku dołożono do
tego jeszcze kilka innych cykli (intuicyjny, estetyczny, duchowy), jednakże
najbardziej popularne są te trzy, często określane jako podstawowe."

Ja olewam biorytmy a co do tego Kwacha i Lecha to ja dzis dostalem 5 z egzama z Programowania Obiektowego a biorytm mam kiepski :D:D:D o kant d... mozna biorytmy potlusc ....

Do góry
#31110 - 20/01/2005 21:19 Re: Biorytm
kleks Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/11/2004
biorytmy ok.Coś jast na rzeczy
Ale dotyczy to raczej przeciętniaka gracza
który siedzi w kapciach przy tv
lub przy kompie analizuje swoje szanse
Zawodowi sportowcy zasuwają na siłowniach
pływalniach,2-3 treningi dziennie
odnowy,odżywki,wspomagacze itp itd
Liczenie biorytmu dla przeciętniaka, który dysząc
podbiega do autobusu ma sens.
Dla zawodowych sportowców wykresy biorytmów
spłaszczają się.
Poniekąd trening czyni mistrza.

pozdrawiam
kleks

Do góry
#31111 - 20/01/2005 21:32 Re: Biorytm
Logan Offline
Carpal Tunnel

Gaston Gaudio - D. Hrbaty 2

Gaudio:
Biorytm fizyczny -99, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -90, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 37, tendencja wzrostowa

Hrbaty:
Biorytm fizyczny 13, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -97, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny 86, tendencja spadkowa

Safin - Ancic 2

Safin:
Biorytm fizyczny -99, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -62, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny -9, tendencja spadkowa

Ancic:
Biorytm fizyczny -13, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 0, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 75, tendencja spadkowa

Rochus O - Beck Karol chyba 1

Rochus:
Biorytm fizyczny 97, tendencja wzrostowa
Biorytm emocjonalny 78, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny -94, tendencja spadkowa

Beck:
Biorytm fizyczny 73, tendencja wzrostowa
Biorytm emocjonalny 22, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 61, tendencja spadkowa

Johansson T - Kim Kevin chyba 2

Johansson:
Biorytm fizyczny -94, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 62, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny 81, tendencja wzrostowa

Kim Kevin:
Biorytm fizyczny -39, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 22, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 69, tendencja wzrostowa

Federer - Nieminen no to ludzie stawiać 2 po kursie 12-14 )
Federer:
Biorytm fizyczny 13, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -22, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny -61, tendencja spadkowa

Nieminen:
Biorytm fizyczny 88, tendencja wzrostowa
Biorytm emocjonalny -22, tendencja spadkow
Biorytm intelektualny 54, tendencja wzrostowa

Johansson Joachim - Lopez F 1

Johansson:
Biorytm fizyczny 99, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 97, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny -94, tendencja spadkowa

Lopez:
Biorytm fizyczny -63, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 43, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 94, tendencja spadkowa

Reasumujac.Obstawie po 1 jednostce na faworytow wg biorytmow.Zobaczymy czy zarobie. Kursy z expektu.

Gaston Gaudio - D. Hrbaty 2 1,42
Safin - Ancic 2 5,2
Rochus O - Beck Karol 1 1,48
Johansson T - Kim Kevin 2 3,35
Federer - Nieminen 2 12,50 )
Johansson Joachim - Lopez F 1 1,28

Wyszly mi 3 niespodzianki. Proszę na mnie nie naskakiwac ze to glupota,zabobony itd.To jest tylko test i eksperyment.

Pozdro

Edited by logan347 (20/01/2005 21:35)

Do góry
#31112 - 20/01/2005 21:46 Re: Biorytm
Mniecio Offline
old hand

Ja moge zrozumiec to, ze czlowiek ma okresy lepsze i gorsze, zarowno w kwesti fizycznosci jak i jego mentalnosci. Uwazam jednak, ze te okresy nie musza byc regularne jak okres sinusoidy i wynikaja z zupelnie innych spraw niz czyjas data urodzenia. Jak mozna okreslic czyjes samopoczucie na podstawie jego daty urodzenia? No toc to bez sensu.
A to korzystanie politykow z pomocy astrologow to mozna interpretowac i w inny sposob. Mysle, ze duzo w tym jest wplywu takiego astrologa na psychike czlowieka. Taki polityk po ekspertyzie takiego "znachora", gdy dowie sie, ze dzis jest jego dzien, nabiera po prostu pewnosci siebie i wie, ze dzis powiedzmy stac go na wiecej. Dla mnie to nic wiecej jak sztuczne podbudowywanie swojego ego, lub z drugiej strony patrząc, szukanie usprawiedliwienia dla zle podjetych decyzji.
No ale ja juz sie nie udzielam, a wy wierzcie w te swoje biorytmy. Polecam takze wizyte u bioenergoterapeutow, ktorzy sa niczym innym, jak zwyklymi naciągaczami.

Do góry
#31113 - 20/01/2005 21:48 Re: Biorytm
Adam PL Offline
addict

To nie są jedyne czynniki wpływające na zdarzenia. Nikt mając max biorytm nie staje kimś innym. Takie proste liczby daleko nie prowadzą. Trzeba by znać oczekiwania co do meczu, a potem dokładnie go przeanalizować, ocenić co miało wpływ nie tylko na wynik, a na postawę zawodników i następnie wyciągnąć wnioski. Nic nie ma łatwo.

Do góry
#31114 - 20/01/2005 21:55 Re: Biorytm
Logan Offline
Carpal Tunnel

dlatego jest to tylko eksperyment.gdbyby sie okazalo po kilkudziesieciu/klikuset typowaniach ze uzyskalem skutecznosc np 70% to mozna by w to wierzyc

Do góry
#31115 - 20/01/2005 22:35 Post deleted by Conrad
Anonymous
Unregistered

Do góry
#31116 - 21/01/2005 12:41 Re: Biorytm
Logan Offline
Carpal Tunnel

zadnej niespodzianki wg biorytmow nie bylo
ale jojo meczyl sie niemilosiernie

Do góry