#311292 - 17/03/2005 22:31
Turniej Druzynowy - jak?
|
pokakulka
Meldunek: 14/10/2002
|
Do 2 edycji turnieju zaprosze was wspolnie z Blancornem, gdziestam wczesniej jest stary regulamin, mam odnosnie tegoz regulaminu pytania: co pozmieniac? co zostawic? zapraszam do dyskusji. Turniej podbedzie sie prawdopodobnie zaraz po Wielkiej Nocy, wiec prosze jeszcze nie zapisywac druzyn  wszysko w swoim czasie, zglaszac sie bedzie mozna zarowno w calych druzynach, jak i pojedynczo, co nie gwarantuje jednak udzialu w przypadku niepasujacej ilosci osob. Jeszcze raz zapraszam do dyskusji, ja teraz jestem na wyjezdzie, wiec zajrze tu po powrocie, za jakis tydzien, pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#311293 - 17/03/2005 23:01
Re: Turniej Druzynowy - jak?
|
old hand
Meldunek: 26/08/2003
|
A debatować będziemy nad tym: Turniej drużynowy PLK
I SPRAWY OGÓLNE
- W konkursie biorą udział zespoły 4-osobowe. - Drużyny mogą się dobierać samodzielnie, osoby, które nie będą miały zespołu zostaną przydzielone do danego zespołu droga losowania. - Aby wziąć udzial w konkursie należy zglosic się w tym temacie. - Nie wolno posiadac 2 kont w konkursie - W razie jakichkolwiek watpliwosci, spory rozstrzyga wielki mistrz tego forum (Đa Bartek ), administratorzy PLK lub inne wyznaczone osoby, pomagajace mi w tworzeniu konkursu. - Reklamacje, w przypadku zlego przeliczenia punktow gracza, przyjmowane sa przez 12 godzin od podania wynikow.
II Typowanie
- kazda osoba Typuje dokładne wyniki 8 spotkań - Mecze do typowania podaja organizatorzy, lub wyznaczone do tego przez nich osoby. - Meczami do typowania sa spotkania pilkarskie, odbywajace się w dowolnym dniu - Podajacy mecze do typowania ma obowiazek podac je na co najmniej 1 dzien przed rozpoczeciem 1-go meczu. - W przypadku pomylki mozna edytowac post w czasie co najwyzej 5 minut od podania typow (pod warunkiem ze pierwszy mecz sie jeszcze nie zaczal). - Jeśli mecz zostal przelozony, o tym czy liczy się do punktacji, decyduja organizatorzy. - Typy wysylamy w formacie, podanym przez organizatorow przy meczach do typowania. - w Przypadku zlego formatu podanego przez graczy organizatorzy maja prawo edytowac jego post i skasowac typy, lub je poprawic. - Jesli uczestnik podal typy po rozpoczeciu, organizatorzy maja prawo edytowac jego post i zaznaczyc w nim mecze, ktore zostaly podane po czasie. - Typy może wysylac tylko i wylacznie osoba, bioraca udzial w zabawie, nie ma mozliwosci wysylania typow za kogos.
III PUNKTACJA
1. Correct score ----5 PUNKTÓW POPRAWNY WYNIK (DOKŁADNY NP. 1-1, 2-1, 1-3)
2.POPRAWNY REZULTAT Z ODPOWIEDNIĄ RÓŻNICĄ BRAMEK (NP. TYPUJEMY 1-O, A JEST 2-1)INNY PRZYKLAD (2-3 A JEST 3-4) Correct outcome + correct goal differential (all ties go into this category)---- 3PUNKTY
3.POPRAWNY WYNIK Z WYTYPOWANIEM ILOŚCI BRAMEK SZTRZELONYCH PRZEZ JEDNĄ DRUŻYNĘ (NP. TYPUJEMY 3-1 A JEST 4-1) Correct outcome + correct # of goals scored by either team----- 3 PUNKTY
4. Correct outcome only---- 2 PUNKTY POPRAWNY REZULTAT (TYPUJEMY 3-0 A JEST 7-6) INNY PRZYKLAD (3-1 A JEST 4-0)
5. POPRAWNE WYTYPOWANIE BRAMEK STRZELONYCH PRZEZ JEDNA DRUŻYNĘ Correct # of goals scored by either team only 1
6. None of the above ----0 PUNKTÓW TOTALNA KLAPA ZŁY TYP
IV Ogolny zarys druzyny
- kazda druzyna wybiera kapitana - Można wybrac dla druzyny nazwe, jeśli druzyna tego nie zrobi, będzie się nazywac po prostu np. „zespol 3” - Wynikiem druzyny jest suma zdobytych punktow przez kazdego z uczestnikow - w razie remisu, decyduje dogrywka, grana przez kapitanow zespolu - jesli dogrywka nie przyniesie rostrzygniecia, decyduja "karne", a nastepnie rzut moneta
V Terminarz
- Na poczatku turnieju zostanie rozlosowane rozstawienie druzyn. - Zabawa ma forme pucharu, gramy „drabinka”, która będzie wygladac w zaleznosci od ilosci zgloszonych druzyn. - nr pierwszy gra z ostatnim, drugi z przedostatnim itp.
W razie jakichkolwiek watpliwosci prosze pytac... 
|
Do góry
|
|
|
|
#311300 - 18/03/2005 12:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/09/2002
|
Quote:
przy samej wersji pucharowej, po jednym przegranym meczu drużyna wypada.
Zgadza sie, tez mam nieprzyjemne wspomnienia w tej materii popieram pomysl Terrora
|
Do góry
|
|
|
|
#311301 - 18/03/2005 19:40
|
old hand
Meldunek: 26/08/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#311302 - 18/03/2005 20:24
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
a moze by tak punkty kapitana liczyc podwojnie?
Wg mnie odpada, kapitan może mieć słabszy okres, a to ma być drużynowa rywalizacja i nie ma co obarczać odpowiedzialności na jedna osobe.
|
Do góry
|
|
|
|
#311304 - 19/03/2005 10:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Quote:
jasne ale nie puchar tylko układ grupowy typu mecz i rewanż
jak dobrze pamiętam to moje KORMORANY się o finał otarły 
założ temat zgłoszeniowy zabaczymy czysię wiara odezwie
Jakie twoje, jakie twoje nasze Jesli dobrze pamietam to bylismy w pierwszej dwojce wiec moze by zebrac stary skład i jeszcze raz wszytkim pokazac jakie spustoszenie potrafia siac KORMORANY.
|
Do góry
|
|
|
|
#311305 - 19/03/2005 12:23
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
Quote:
a moze by tak punkty kapitana liczyc podwojnie?
Wg mnie odpada, kapitan może mieć słabszy okres, a to ma być drużynowa rywalizacja i nie ma co obarczać odpowiedzialności na jedna osobe.
A ja właśnie byłbym za opcją, gdzie punkty kapitana drużyny liczą się podwójnie  Może kapitan mieć słabszy dzień, a może mieć i lepszy czym np nadrobi punkty innego zawodnika 
Ale to już zostawiam Bartkowi i Blancornowi do decyzji ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|