#312115 - 22/03/2005 10:31
Re: ATP - NASDAQ-100 Open - Miami - 21.03-3.04
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Quote:
Expekt przechodzi samego siebie, z wczorajszych meczy tenisa wystawił, aż....1 (słownie:jeden), ale za to jaki...!!!
Calatrava - Lapentti, czyli ten co się wogóle nie odbył.... 
Żenada....
Ja około godziny 18tej widziałem przynajmniej 3 mecze, więc wydaje mi się, że jadnak wystawili więcej.
A na dzisiaj taki dubelek ode mnie:
Jean-Rene Lisnard - Alex Bogomolov 1 @ 1.65 Gilles Simon - Nicolas Lapentti 1 @ 1.75
Bogomolov swój awans do kolejnej rundy zawdzięcza w dużej mierze kontuzji Carraza, aczkolwiek trzeba przyznać, że serwis mu wchodził. W starciu z Lisnardem ma marne szanse. Francuz w spotkaniu z Goldstainem przegrał pierwszego seta 4-6, ale później się przebudził i pokazał Amerykaninowi kto naprawdę rządził w tym meczu. Myślę, że będą to kojejne szczęśliwe dla Lisnarda kwalifikacje. Może w końcu przełoży się to na lepsze wyniki w samym turnieju, ale to później. Bogomolov z pewnością nie powninen stawiać wielkich trudności Francuzowi.
Lapentti miał troche problemów w pierwszej rundzie z Delicem, po pierwszym secie przegranym w tiebreaku, wygrał dwa kolejne 7-5 7-5. Ekwadorczyk jak narazie nie zaliczył w tym roku specjalnie udanych występów, albo nie przechodził kwalifikacji, albo przegrywał w pierwszych rundach. Do tego wszystko na cegle. Jego rywalem bedzie Francuz Simon, który nie miał problemów z Hahn'em i pierwszą rundę przeszedł w dwóch gładkich setach. Według mnie ostatnio prezentuje się lepiej od Ekwadorczyka, bo wygrał już jeden challenger w tym roku, a w zeszłym tygodniu był w ćwierćfinale kolejnego. Wszystko na kortach twardych, lub w hali. Jego atutem bedzie serwis, sądzę że poradzi sobie z Nicolasem, który zdecydowanie bardziej woli glinę, a na hardzie nie grał już od dość dawna.
Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#312116 - 22/03/2005 10:37
|
veteran
Meldunek: 06/02/2005
|
Niespodzianki:
C. Rochus - Salzenstein 2, 2.1
Almagro - Suzuki 2, 2.0
Aldi - Voltchkov 2, 2.1
Ketola - Elizondo 2, 2.1
Niech mod wkleji to do powzyszego wpisu z analizami bo nie ma oczywiscie nadal edycji
|
Do góry
|
|
|
|
#312117 - 22/03/2005 10:44
|
member
Meldunek: 23/02/2005
|
witam co myslicie o pojedynku Wesley Moodie-Jeff Morison ,,ja tu obstawialbym Moddiego a wy????? prosze o opinie
|
Do góry
|
|
|
|
#312118 - 22/03/2005 10:45
|
old hand
|
Quote:
Też się zgadzam, że Salzenstain może spłatać figla Francuzowi, jak na niego grał całkiem nieźle, a Rochus miał wczoraj trochę problemów z Ryderstedtem. Myślałem jednak że dadzą kurs trochę wyższy (tak ze 2,30) i ostatecznie odpuściłem ten mecz. W każdym razie, powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#312119 - 22/03/2005 11:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Quote:
Zajmujący drugie miejsce w światowym rankingu tenisistów Lleyton Hewitt, z powodu kontuzji palca u nogi, nie zagra w rozpoczynającym się w środę turnieju ATP z cyklu Masters Series na twardych kartach w Miami (pula nagród 3,4 mln dolarów).
Urazu palca nabawił się jednak podczas półfinałowego spotkania z Amerykaninem Andym Roddickiem.
"W poniedziałek Hewitt ogłosił, że wycofuje się z turnieju w Miami. Prawdopodobnie wróci do Australii, by w pełni wyleczyć kontuzję i przygotować się do następnych zawodów" - poinformował rzecznik prasowy ATP Greg Sharko.
Lol, to jakas plaga - Agassi skreczowal przeciez rowniez z powodu kontuzji palca... Moze tam jakies wyboiste korty były i się potykali hopaaki
A moze buty za ciasne mieli ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#312120 - 22/03/2005 11:21
|
member
Meldunek: 18/02/2005
|
A ja z przekory na Heubergera @3.15, bo kursy na Włocha przesadzone. Poziom ATP moim zdaniem w ostatnich latach obniżył się zdecydowanie, stąd nawet stare drzewce typu drwal Artie, Davide czy 'sztywny ułan' Schalken ciułają punkty, choć każdy z nich myślał już pewnie powoli o kończeniu kariery. Czekam jeszcze tylko na powrót golfisty Drapera i grubego Abdrew Illie  Heubergera nie cenie, ale zawsze dzielnie tu walczył w kwalach, a biorąc pod uwagę liczbę rozegranych przez Sanguinettiego ostatnio meczów... value tylko po jednej stronie. Z psiaków jeszcze Bogo warty spróbowania. Ludzie grający Lisnarda pewnie nie widzieli go nigdy na korcie. Fakt, koleś trafia w piłeczke, przebija ją na drugą stronę, ale postawić na niego kasę... no way. Bogomolov, dziecie z moskiewskiego dworca - mieszka i trenuje w Miami, zna korty i tanio skóry nie sprzeda. Minar zawsze walczy, gdy jest underdogiem, przeciw Luczakowi boje sie stawiać (bo to szaleniec), a Salzenstein nie prędko zawita na okładkę 'Jewish in Sports'  Tylko czy Krzysiu nie jest nieco zmęczony ? Ostatnio coś tma narzekał. 
|
Do góry
|
|
|
|
#312121 - 22/03/2005 11:30
|
veteran
|
Quote:
Quote:
Też się zgadzam, że Salzenstain może spłatać figla Francuzowi, jak na niego grał całkiem nieźle, a Rochus miał wczoraj trochę problemów z Ryderstedtem. Myślałem jednak że dadzą kurs trochę wyższy (tak ze 2,30) i ostatecznie odpuściłem ten mecz. W każdym razie, powodzenia.
Zgoda tylko,z e Rochus to Belg 
Heubergera tez mozna niby ryzykowac bo wiadomo Saunginetii ale ja mu cholernie nie ufam. Taki tam przecietnie, ktory czasem cos wygra wiec sie z tym wstrzymalam. Przeciez jesli Davide wygra to mamy pewniaka, ze poleci z byle kim w glownym 
|
Do góry
|
|
|
|
#312124 - 22/03/2005 12:49
|
old hand
|
Quote:
Zgoda tylko,z e Rochus to Belg [/quote} W Belgii też mówią po francusku 
A co do Simon - Lapentti, to kupon już poszedł, mam nadzieję, że wyjdzie na moje Może Simon rewelacją nie jest, ale patrząc na wyniki w tym sezonie, Ekwadorczyk też nie zachwyca swoją grą. A na twardych kortach nie grał wcale (chyba, nie widzę stasów bo jestem na uczelni). Simon grał na hardie sporo, a jeszcze lepiej w hali, serwis ma niezły, a tutaj korty chyba szybsze niż w Indiańskich Studniach, dlatego uważam że Nico może mieć problemy.
Good luck.
|
Do góry
|
|
|
|
#312125 - 22/03/2005 12:51
|
old hand
|
Heh troszkę się post nie udał, ale mam nadzieję że wybaczycie. Więc poprawię. Post wyżej do usunięcia. Quote:
Zgoda tylko,z e Rochus to Belg
W Belgii też mówią po francusku 
A co do Simon - Lapentti, to kupon już poszedł, mam nadzieję, że wyjdzie na moje Może Simon rewelacją nie jest, ale patrząc na wyniki w tym sezonie, Ekwadorczyk też nie zachwyca swoją grą. A na twardych kortach nie grał wcale (chyba, nie widzę stasów bo jestem na uczelni). Simon grał na hardie sporo, a jeszcze lepiej w hali, serwis ma niezły, a tutaj korty chyba szybsze niż w Indiańskich Studniach, dlatego uważam że Nico może mieć problemy.
Good luck.
|
Do góry
|
|
|
|
#312127 - 22/03/2005 20:30
|
veteran
Meldunek: 17/11/2004
|
JUTRZEJSZE PARY Z BETANDWIN Jonas Bjorkman (SWE) 2.25 Max Mirnyi (BLR) 1.50 Thomas Enqvist (SWE) 1.40 Hyung-Taik Lee (KOR) 2.52 Juan Carlos Ferrero (ESP) 1.03 Brendan Evans (USA) 7.15 Filippo Volandri (ITA) 2.77 Robby Ginepri (USA) 1.33 Ivo Karlovic (CRO) 2.62 Olivier Rochus (BEL) 1.37 Kevin Kim (USA) 1.65 Luis Horna (PER) 1.98 Philipp Kohlschreiber (GER) 2.77 David Ferrer (ESP) 1.33 Michael Llodra (FRA) 1.50 Gael Monfils (FRA) 2.25 Alberto Martin (ESP) 2.25 Agustin Calleri (ARG) 1.50 Ricardo Mello (BRA) 1.27 Santiago Ventura (ESP) 3.09 Jürgen Melzer (AUT) 1.33 Jose Acasuso (ARG) 2.78 Juan Monaco (ARG) 2.40 Sjeng Schalken (NED) 1.43 Gilles Muller (LUX) 1.77 Mariano Zabaleta (ARG) 1.83 Sargis Sargsian (ARM) 1.70 Julien Benneteau (FRA) 1.91 Cyril Saulnier (FRA) 1.66 Jarkko Nieminen (FIN) 1.96 Potito Starace (ITA) 3.22 Rainer Schuettler (GER) 1.25 Peter Wessels (NED) 2.97 Fernando Verdasco (ESP) 1.29 Anthony Dupuis (FRA) 1.80 Victor Hanescu (ROM) 1.80 Paul-Henri Mathieu (FRA) 1.27 Michal Tabara (CZE) 3.09
WIDZICIE COS DOBREGO STĄD DO GRY!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#312128 - 22/03/2005 20:45
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Pierwsza runda zwykle podejrzana, ci co ugrali coś w Indian mogą w Miami zagrać gorzej. Nie mniej jednak wybrałem 5 spotkań z pośród tych, na które są już kursy.
Thomas Enqvist - Hyung Taik-Lee 1 1.6 6/10
Szwed bardzo sumiennie przygotowywał się do turniejów z cyklu Masters.W Indian dość łatwo pokonał Becka i Youzhnego i uległ dopiero w 3 setach Tomkowi Robredo przegrywając decydującą batalię w tie-breaku. Ogólnie w tym roku radzi sobie całkiem solidnie z wyjątkiem wpadki na Australianie. Koreańczyk w Indian łatwo przegrał z przeciętnym Amerykaninem Goldsteinem.W tym roku na plus może zapisać jedynie pojedynek w hali z Roddickiem gdzie ugrał seta i w Dubaju gdzie również seta urwał Kieferowi. Od dawna jednak nie udało mu się wygrać z żadnym zawodnikiem z czołówki. Więcej atutów ma Szwed i myślę,że uda mu się odprawić Koreańczyka.W h2h 1:0 dla Enqvista (2001 - Long Island)
Fernando Verdasco - Peter Wessels 1 1.45 7/10
Holender Wessels na twardych nawierzchniach prezentuje się całkiem nieźle ale grając w chalengerach,w oficjalnych turniejach ATP już nie jest tak różowo. W tym roku lista zawodników,z którymi wygrał nie jest zbyt imponująca,do tego już w tym sezonie dwukrotnie kreczował. Na Indian Wells wogole nie zagrał, pojawił się natomiast w chalu w Sunrise przed tygodniem gdzie łatwo przegrał z Hrbatym.Leworęczny Verdasco to napewno jeden z perspektywicznych zawodników hiszpańskiej szkoły tenisa. W tym roku radzi sobie raczej przeciętnie ale zaimponował mi tym,że w Dubaju o mało co a wygrałby z Ivanem ljubicicem. W Indian musiał w II rundzie uznać wyższość Roddicka,z którym przegrał w 3 setach po tie-breaku w 3 secie.Jezeli utrzyma dyspozycję powinien bez problemów wygrać z przeciętnym Holendrem.
Robby Ginepri - Filippo Volandri 1 1.4 8/10
Ginepri to raczej zawodnik przereklamowany. W tym roku gra w kratkę i nawet udało mu się przegrać z Monfilsem na Australianie. W Indian trochę pomęczył się z Acasuso w pierwszej rundzie ale udało mu się zakończyć mecz w 2 setach. W II rundzie trafił na finaliste Hewitta i odpadł. Amerykanin pojawił się też w Sunrise gdzie w 3 setach ograł go Słowak Beck. Trudno jednak nie zagrać na Ginepriego gdy naprzeciw niego staje prawdziwy wirtuoz hardu pan Volandri, który na 11 ostatnich pojedynków na tej nawierzchni wygrał zaledwie 2 (z Kieferem na zeszłorocznym Australianie i z Hippensteelem- fajne nazwisko). W Indian gładko przegrał z Zibem 1:6, 4:6. Volandri szczególnie popisał się rok temu gdzie w Davisie nie poradził sobie z Kubotem. W każdym razie Włoch przyjechał do Stanów zarobić trochę na udziałówkach i chyba już myślami jest na kwietniowej glinie w Europie. Ginepri wiadomo własna publika kiepski rywal więc droga do II rundy otwarta.
Michael Llodra - Gael Monfils 1 1.66 6/10
Sukcesywnie będę stawiał na porażki Monfilsa zanim mnie nie przekona i nie pokona kogoś z czołówki. W Indian Llodra uporał się bez problemów z Sanguinettim i Hrbatym. Na Hewitta zabrakło umiejętności ale przegrać z finalistą to nie wstyd. w ubiegłym roku Llodra bardzo ładnie grał na amerykańskim hardzie. Monfils dopiero raczkuje w seniorskim tenisie, talent ma niewątpliwie ale chyba jeszcze za wcześnie na walkę z najlepszymi. W Indian udało mu się pokonać Jeffa Morrisona w I rundzie ale w pojedynku z Robredo nie miał nic do powiedzenia. W h2h 1:0 dla Llodry (6:4, 6:1 z 2004 z chala w Andrezieux). Wprawdzie nie przekreślam kompletnie Monfilsa w tym spotkaniu, ale jak dalej będzie grał tak nerwowo i biegał jak gazela po korcie to raczej bardziej doświadczony Llodra upora się z nim bez problemów.
Olivier Rochus - Ivo Karlovic 1 1.53 6/10
Tutaj się trochę waham bo do końca nie wiem czy Oli to dalej ten sam zawodnik co ten z kortów w Australii. Jeżeli zagra podobnie jak z Zabaletą, gdzie serwował strasznie słabo to może mieć lekkie problemy z Chorwatem. Karlovic jednak mimo mocnego serwisu na hardzie od dwóch lat gra bardzo kiepsko. W tym roku z 9 spotkań wygrał 3 z Alanem Mackinem w Mediolanie,z Wangiem w Marsylii i Benneteau w Indian Wells. Niepokój może budzić wyrównany pojedynek z Feliciano Lopezem ale Hiszpan jest ostatnio w kiepskiej formie więc nie ma się czym sugerować. Rochus stosunkowo łatwo przegrał z Novakiem ale gra Czecha nie opiera się jedynie na dobrym serwisie. Jeżeli serwis Karlovica nie będzie mu jakoś nadzwyczajnie siadał to Oli powinien go ograć. W h2h 1:0 dla Belga (2004 rok)
Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#312132 - 22/03/2005 22:51
|
veteran
|
Quote:
Szukam i szukam i nie moge znalezc wynikow swoich meczy. Czy one sie juz odbyly czy po prostu wyniki sa niedostepne? podaje mecze: Gasquet - Masson, Tenconi - Dlouhy, Patience - Vacek, Mutis - Gabashvili, Vilegen - Galvani, Haehnel - Vik, Mertinak - Prpic, znacie cos??
Wygral Gasquet, Dlouhy, Paietnce, Galvani, Mertinak
Mutis nie wiem, Vik jutro a tak na marginesie to nie ten dzial 
|
Do góry
|
|
|
|
#312133 - 22/03/2005 22:53
|
veteran
|
Mutis 6/2 6/3
(wywalcie to potem)
|
Do góry
|
|
|
|
#312134 - 22/03/2005 23:57
|
veteran
Meldunek: 04/07/2004
|
Z tego co przedstawił MICHAIŁ proponuję:
Mirnyi, Enqvist, Ferrero, Ginepri, Karlovic, Kim, Ferrer, Monfils, Calleri, Mello, Melzer, chyba Schalken, Zaba, Benneteau, Saulnier, Schuettler, Verdasco, Dupuis i Mathieu;
Cos z tego wybiore i popołudniu skrobne kilka słów!
Powodzenia!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|